Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правителството сваля прага на фискалния резерв на 3 млрд. лв.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВероятно ще качат разходите на населението, ще надуят стагфлацията с монополно контролираните от тях цени (ток, газ, вода и т.н.), ще сложат още данъци и такси, а когато всички съвсем обеднеят и почнат вълнения ще бутнат борда, като ще се оправдаят с вълненията и това, че страната е станала нестабилна.
Целта е да се разграби последното което е останало. Най-вече жилищния фонд.Каквото и да ти говорят знай, че става дума за пари!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеАз мисля така...
Това, че се качва бюджетния дефицит не е толкова страшно.Засега е доста нисък в сравнение с другите страни от ЕС.
Това, че резерва е опускан е много лошо...Колега писа- нали затова е рзерва, за лоши дни......
Да ама не...всичко е правилно ако не беше борда....Там има ограничения и рискове...Единствено големият резерв спираше играчите да не го разбият....
Сега не съм убеден за безпроблемното съществуване на валутния борд....
пп С удоволствие чакам да бъда опроверган....и дано...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеТайна е защо и как ще се стопи фискалният резерв
]
Даже да сме строили магистрали само с наши пари, пак не излиза сметката....
Коментар
-
Тайна е защо и как ще се стопи фискалният резерв
http://www.segabg.com/online/new/art...d=2&id=0000401
Коментар
-
Аз мисля така...
Това, че се качва бюджетния дефицит не е толкова страшно.Засега е доста нисък в сравнение с другите страни от ЕС.
Това, че резерва е опускан е много лошо...Колега писа- нали затова е рзерва, за лоши дни......
Да ама не...всичко е правилно ако не беше борда....Там има ограничения и рискове...Единствено големият резерв спираше играчите да не го разбият....
Сега не съм убеден за безпроблемното съществуване на валутния борд....
пп С удоволствие чакам да бъда опроверган....и дано...
Коментар
-
[QUOTE=
Ега ти тежките "икономисти". Съжалявам, никого не искам да обидя, но, настроят ви е грешен из корен и такива трябва да се дават на съд...[/QUOTE]
аз отдавна твърдя че Дянков е за съд но малка хора схващат за какво става въпрос
Дянков не е никакъв икономист А ТЪП ЧИНОВНИК който обаче обслужва чужди интреси и за това е пратен тук
Коментар
-
rover , познай какво могат да направят за да дръпнат чрез чуждите банки пари към България ? Но те не могат да го направят , не може да излезем от депресията без да ни управлява някой който да поеме риск. А тези песни дето с дългови книжа , ще се закрепим , да забравим за тях защото ще е едно закрепяне за дъното.D.Y.F-091066
Коментар
-
Резервът на здравната каса каса е неизменна част от фискалния резерв и си е там, с други думи парите са непокътнати,
================================================== ===================
Това са думи на Дянков от септември. Като извадим от 3 млрд. 1,4 млрд ( конфискувания резерв на касата), какво остава? От 8-те млрда?
Колкото и да се напъват някои, парите свършват. Държавата няма. Фирмите явно имат, щом ще им увеличават пак осигурителните прагове и МРЗ. Идват интересни времена. Изяжте и изпийте всичко - така, за всеки случай. Пък и да не ви пишат в статистиките - онези, с многото депозити.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Груев нищо не заблуждавам просто литературата не ми е силния предмет. Мисълта ми беше, че за тази година можеха да емитират нов дълг до около 4 милиарда лева, а те не са - т.е ако са искали да харчат пари до сега са можели да го направят без въобще да пипат резерва и едва ли до края на годината ще вземат 4 милиарда заем. Аз лично смятам, че и от резерва няма да се харчи догодина нито, че парите от увеличения дълг догодина ще се харчат - просто още не съм 100% сигурен, а и чакам някои от психичноболните в темата хубаво да затънат в пумията си.
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Колкото до дълга - ами не, не си прав или просто заблуждаваш. Виж колко беше държ, дълг в началото на годината и колко е в момента и тогава ми говори, че не е увеличен
:Last edited by rogers; 25.10.2011, 19:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеДругата цел на правителството е да се създаде сигурност сред населението, което като слуша какво става в световен мащаб и пести ли пести . А пестенето (над 50 млрд лв. от съсвем обеднелите) не прави услуга на икономиката а напротив забавя я. И още нещо щом имате да пестите толкова много не е лошо да ви вдигнем малко данъците. Това е икономическата логика.
А и размера на спестяванията е и малко напудрен. Тоест, хората може да имат хартийки за депозитите си, но ако тръгнат повечето да ги теглят ще се окаже, че голяма част от тях са вкарани в схеми или раздадени без сериозно обезпечение.Last edited by Jay Gould; 25.10.2011, 19:14.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Стига сте се карали , не е хубаво да се прави дълг , който да е прекалено голям..който го купи ще иска да получи под масата много голяма и тежка отстъпка..тези теща стават само така.Дяволите от запада могат да държат икономиката в депресия докато им избият шайбите , те са си направили икономики с уникални производства и търговски марки дето нямат мърдане и на тях им заемат пари тези които сега трупат пари от продажба на петрол и суровини , а онези им ги прилапват геройски...на нас кой ще ни даде , освен да правим като гърците и после разбира се че няма да можем да си обслужваме дълга. Има и друго , това което гърците правят се случва защото им го позволяват понеже ги компенсират за завличането преди години , тях френски банки така са ги одранкали навремето като брашнян чувал , както те на с сега. Като че ли Дянков има избор да не харчи пари от резерва , първо няма смисъл да го държи , после няма откъде да вземе пари в момента , нали тези ДЦК трябва да ни ги купят гръцките и италиански банки , защото у нас преобладават такива. ДЦК във всяка една държава първо се купуват от местните им банки , никой отдалече не се засилва да купува и публична тайна е че има отстъпка..всеки знае че ДЦК ще ги купи по евтино после от местните банки и въобще не се засилва да купува нова емисия..Как ще стане тази работа с многото ДЦК , затова той е заложил да продаде но малко и пак не ми изглеждат прекалено малко като за нас. Пътя за извеждане на икономиката от депресия е съвсем друг , но в тази посока те нищо не правят ..ще се накърнят интересите на политическата олигархия и икономическа краткосрочно , ако предприемат такива действия..но пък нали ги знаем че са късогледи..D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеКонсолидиран държавен дълг:
към 31.12.2010г. - 5 815.6 млн.евро;
към 31.07.2011г. - 5 808.5 млн.евро.
Та, с колко викаш точно се е увеличил държавният дълг?
31.12.2010 - 5 385
31.08.2011 - 5 415
като тенденцията е към края на годината да се добавят още 300-400 милки отгоре - поне така е било миналата година. но принципно си прав. увеличениет, поне за момента е малко - ще видим данните за края на годината, все пакNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар