Първоначално изпратено от SA
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Криминализиране укриването на осигуровките
Collapse
X
-
Last edited by Jay Gould; 22.11.2010, 05:00.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВсеки анонимен като теб може да каже каквото си измисли, въпроса е дали е вярно,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧовече, както е тръгнало, докато стана на 60, поне 75% от населението на тая държава ще са хъхряци - неграмотни, скудоумни, отказващи да работят !!! Те ли ще ми заработват бъдещата пенсия, те ли ще издържат болниците, за да ме лекуват?
Щом паразитиращите на гърбът на една взаимосптомагателска система са повече от 5%, тя вече е подложена на натиск, щом са повече от 10%, започва да боксува, ако са над 20%, то тя се срива и нищо не може да я спаси вече !!!
А каква е ситуацията тук? 2-3 000 000 работещи и плащащи осигуровки издържат 1 600 000 пенсионери, 60 000 ушеви свине, 160 000 държавни чиновници и 1 000 000 мангали !!! Всички те не плащат, но ползват !!! И ако пенсионерите са плащали осигуровки докато са работили, какво да кажем за останалите?
Само хъхряците да сложим, това вече означава, че паразитиращите на гърбът на системата са поне 30-40% и нарастват с ужасяващо темпо - защото кафявата чума се плоди с ужасяващи темпове, чааветата не учат, от малки са "възпитавани" само да искат наготово без нищо да дават... и аз да чакам те да ме хранят на старини с осигуровките си, както аз сега ги храня, заедно с гнусните им родители? Трябва да съм крайно наивен, та да чакам да получа нещо на старини - да не говорим, че както вдигат стажът за пенсиониране - че аз ще трябва да живея колкото Йода, за да доживея пенсия, която, както казах няма да има кой да ми я заработва !!!
И, за да те цитирам - на 60 няма да имат никакви заделени пари именно наивните идиоти, които вярват, че т.нар. "държава" някой ден ще се грижи за тях. Аз искам сам да се грижа за себе си - и именно затова имам неизмеримо по-високи шансове от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SA Разгледай мнение..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеТи нещо си заблуден император. Всички държавни служители плащат осигуровки до един. Твърдя го защото съм такъв. Но доколкото знам императорите не плащат осигуровки
Индивидът дето ходи да си пълни с тубите минерална вода ( за икономия ,вероятно ) и засича с колата за колко време ще отиде и ще се върне по най-краткият път през центъра на София .....
Персоната ,която се гаври с хората --- по точно с никовете в тоя форум -- но вероятно го прави и в работното си ежедневие с околните ,че са клошари , ненормални , фалирали , психясали и още куп треторазрядни милиционерски каскет--лафове ,подчертаващи тоталното превъзходство на заобикалящата ГО среда ,над поредният компрометиран "пагон "
Нещастно псе !Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеТи нещо си заблуден император. Всички държавни служители плащат осигуровки до един. Твърдя го защото съм такъв. Но доколкото знам императорите не плащат осигуровки
Коментар
-
Човече, както е тръгнало, докато стана на 60, поне 75% от населението на тая държава ще са хъхряци - неграмотни, скудоумни, отказващи да работят !!! Те ли ще ми заработват бъдещата пенсия, те ли ще издържат болниците, за да ме лекуват?
Щом паразитиращите на гърбът на една взаимосптомагателска система са повече от 5%, тя вече е подложена на натиск, щом са повече от 10%, започва да боксува, ако са над 20%, то тя се срива и нищо не може да я спаси вече !!!
А каква е ситуацията тук? 2-3 000 000 работещи и плащащи осигуровки издържат 1 600 000 пенсионери, 60 000 ушеви свине, 160 000 държавни чиновници и 1 000 000 мангали !!! Всички те не плащат, но ползват !!! И ако пенсионерите са плащали осигуровки докато са работили, какво да кажем за останалите?
Само хъхряците да сложим, това вече означава, че паразитиращите на гърбът на системата са поне 30-40% и нарастват с ужасяващо темпо - защото кафявата чума се плоди с ужасяващи темпове, чааветата не учат, от малки са "възпитавани" само да искат наготово без нищо да дават... и аз да чакам те да ме хранят на старини с осигуровките си, както аз сега ги храня, заедно с гнусните им родители? Трябва да съм крайно наивен, та да чакам да получа нещо на старини - да не говорим, че както вдигат стажът за пенсиониране - че аз ще трябва да живея колкото Йода, за да доживея пенсия, която, както казах няма да има кой да ми я заработва !!!
И, за да те цитирам - на 60 няма да имат никакви заделени пари именно наивните идиоти, които вярват, че т.нар. "държава" някой ден ще се грижи за тях. Аз искам сам да се грижа за себе си - и именно затова имам неизмеримо по-високи шансове от тях.Last edited by Императорът; 21.11.2010, 23:17.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Прочетох ви по диагонал мненията, щото знам какво пише в тях и без да ги чета подробно. С две думи - срещу осигуровските си не получаваме всичко безплатно и както го искаме и затова да се закрие системата. Т.е. няма система, няма проблем. Алооу, сталинистите!
Системата трябва да се промени, а не да се закрива. Щото като фалирате на 60 години, не можете повече да работите и нямате никакви заделени пари, ще легнете на държавата също както в момента го правят мангалите и мутрите. Естественият подбор повелява, че трябва да бъдете оставени да умрете от глад и студ под мостовете, но не така работи днес една цивилизована държава.
Това, че НЗОК е безхаберна организация за източване на пари, а лекарите в голямата си част отдавна са забравили хипократовата клетва, не значи, че идеята по принцип е порочна. Доказателството - други европейски страни.
Аз пък мога да ви дам други примери - мои познати, които нямат никакви връзки, отиват да се оперират. Операциите са били напълно безплатни като са платили само няколко дни престой в болницата (някаква символична сума). Та, май май, си е до болницата и до лекарите.
Коментар
-
Хайде да се организираме туканка, също и в Букчето, наживо - да се сберем голяма група и официално да искаме да ни отпишат от осигурителната система - да обявим, че няма да им плащаме повече, че в същото време няма да имаме никакви претенции нито към здравната, нито към пенсионната и социалната система, ако разболеем и като одъртеем. Аз лично се отказвам да си търся и своите пари, които съм ги внасял толкова време, без да получа нищо насреща - халал да са им, дано мръсният министър, дето е брадясал като клошар, да се задави с тях, също и оня педър, дето стана здравен (ако не са го махнвали и него). Знам, че са профукани и затова не си ги търся... ама повече не желая да им плащам.
Според Конституцията осигуряването е наше ПРАВО, но не е и ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Аз не искам да ме обременяват с някакъв данък, маскирайки го като "осигуряване".
И после мръсното животно с бабешките цъкли, ще ми се фука, че сме били с най-ниска данъчна тежест в Европа... а тия т.нар. "осигуровки" какво са, щом са задължителни, а парите, дето уж трябва да отиват за нас, изтичат някъде? Нима Дянков не си призна, че краде парите от НЗОК, за да пуши дупките в бюджетът? Как така тоя престъпник се осмелява да отнема частните спестявания на хората в ППФ? Как смее да ограбва Българският народ, за да храни някакви гнусни животни?
Докога ще ги тъприм, бе ?!?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
И крайно време е хората, които са плащали осигуровки, но не са получили адекватно лечение, да започнат да съдят НЗОК - да я съдят без милост, да я гонят до дупка - да съсипем тая извратена структура със съдебни дела !!!
Ако Георги (напримерно) си направи човекозастраховка при мене, ако остане без рачичка и не му платим никакво обезщетение, ще си търси правата нали? А защо не си ги търсим от НЗОК? Защо възрастните ни родители не си търсят правата от НОИ, задето ги оставят да мизерстват с пенсии, с които може да се живее единствуно в Хаити или Танзания, при положение, че са плащали цял живот? А сега - що? Като си плати пенсионерът токът и водата, чуди се с останалите жалки пари храна ли да си купи и да остане без лекарства, рискувайки да пукне от някакъв пристъп, или лекарства да си купи, ама да гладува? ... А в същото време Хъхрю - здрав и прав и напълно годен да работи, цял живот взема издръжка като вечно безработен, втора издръжка - като фалшив инвалид и още осем - за тумбата гуреливи чаавета, които е наплодил, като се разболее от някаква гадна болест, задето се е търкалял в л.йната си - безплатно го лекуват - а не е платил нито стотинка ни осигуровки ни данъци, ни общински такси ако щете през целият си излишен живот !!! Е, докога ще я караме така, бе ?!? Превърнали сме се в РОБИ на тая гнусна раса в собствената си държава !!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Модеребов, Нушенцето няма да бараш го.
И няма да бъде "В името на народът", а "В името на Мангалът".
Не може да има принудително взаимоспомагателство за някои по този начин.
А в нашето здравно и пенсионно осигуряваме имане някакво извратено, перверзно и противозаконно взаимоспомагателство - едни само плащат, а други само ползват.
Някой пита ли ме дали съм съгласен да плащам цял живот издръжката на някакъв гнъсен мангал, че и лечението да му плащам, когато се изгори, ограбвайки трафорост, оставяйки ме междувременно на тъмно и студено? Да не говорим, че после и ремонтът на трафопостът пак аз го плащам.
Че аз за тоя изрод доброволно и стотинка не давам, ако ще пред мене да умира !!! Той за мене нещо да е направил?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТрябва да има опция за самоизключване от осигурителната система като съответно не можеш да и бъдеш и "клиент".
В БГ вече има хора дето имат средства да се лекуват където си искат. Защо точно тази прослойка , дето не разчита на милостинята на държавата, да плаща и за мургавите братя.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
Коментар