IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Криминализиране укриването на осигуровките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само ми е интересно - аз съм самоосигуряващ се - ако не плащам осигуровки, как ще ме съдят, кой ще бъде ищец? Нали, според техните твърдения (това че знаем, че не е така, е едно на ръка), с тези осигуровки аз осигуравам лечението ми при нужда и бъдещата им пенсия? Следователно ако не плащам, аз ще съм потърпевш, тоест само аз мога да бъда ищец... да, ама аз нямам желание да се съдя сам.

Това е все едно аз да те съдя тебе, защото не си ми клиент и не си си направил човекозастраховка при мене или при някой конкурент !!!
    Ша има Републиката срещу Императора Сефте, в името на народа и т.н.
    Мен вместо да ме съдиш - ми прати Нушенцето - докато е време

Коментар

• Първоначално изпратено от SA Разгледай мнение
      А като остарееш и нямаш доходи? А като се разболееш и нямаш възможност да си платиш?
      Драги колега, ти явно живееш в някакво лично твое измерение. Жей ти обясни за т.нар. "българско здравеопазване". Не си ли гледал по телевизията купища пъти как здравноосигурени родители се молят като просяци, за да съберат пари за лечение на болното си дете? А не си ли чел в как в същото време се пилеят десетки хиляди за лечението на някой здравнонеосигурен хъхряк, осакатил се докато е крал жица? Отиди в която щеш болница да видиш, че има цели отделения, пълни с мангали... колко осигуровки са платили те?

Това е "здравната система" туканка - едни само плащат, други само ползват... а ако платецът се разболее? - АМИ ПАК ПЛАЩА - ИНАЧЕ - ДА ПУКВА !!!

Същата работа е и НОИ - това което те наричат Задължително пенсионно осигуряване трябва да бъде прекръстено Данък Мангал, защото парите, които плащаме уж за бъдеща пенсия, се харчат за издръжката на хъхряшката паплач !!! Да не говорим, че например ушевите прасета осигуровки не плащат, но се пенсионират на 45 !!!
      Ти какво мислиш, като остарееш кой ще работи, за да ти плаща пенсия - мангалите ли?

Относно това безумно решение - Модеребов - можеш да бъдеш сигурен, че и тоя закон, както и всички други, ще се отнася само за белите. Мангау пак нищо няма да плаща, но ще бъде лекуван без пари, когато се осакати при кражба или се разболее, поради гнусотията си и пак ще се пенсионира реално на 18 - защото цял живот ще "работи" "социално слаб и трайно безработен инвалид", а Айшето "социалнослаба самотна майка" на 18 чаавета.

Само ми е интересно - аз съм самоосигуряващ се - ако не плащам осигуровки, как ще ме съдят, кой ще бъде ищец? Нали, според техните твърдения (това че знаем, че не е така, е едно на ръка), с тези осигуровки аз осигуравам лечението ми при нужда и бъдещата им пенсия? Следователно ако не плащам, аз ще съм потърпевш, тоест само аз мога да бъда ищец... да, ама аз нямам желание да се съдя сам.

Това е все едно аз да те съдя тебе, защото не си ми клиент и не си си направил човекозастраховка при мене или при някой конкурент !!! Или да съдя СА - защото нали и той е човек и може да пукне, да катастрофира и да остане без рачички и да остави семейството си в нищета и злочестина !!! Или някоя бамка да те съди, задето нямаш влог в нея.

Валов - трябва, ама няма да има опция "самоизключване", защото ти плащаш, не за да бъдеш клиент, а за да издържат търтеите с твоите пари. Или мислиш, че Бойко Борисов ще храни Хъхрю, Айшето и 18-те им чаавета от своят джоб, а не от твоят? Или че Цветанов лично ще плаща пенсията на 45-годишният бивш ушев?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Сега ще стане съвсем смешно - 400 000 поне цуцат от държавата, от останалите има и бая мангалори - всичките тия не плащат вноски грам и кого ще вкарат в пандиз? И като го вкарат тоя някой си - откъде пари?
        Смешки а-ла ГЕРБ, правителство от АМАТЬОРИ!

Коментар

• Първоначално изпратено от leadconsult Разгледай мнение
          Подписа се промяна на пенсиония модел в 14 точки. Една от тях е криминализиране укриването на осигуровки, което ще се наказва с до 8 години затвор. С цел се да си засили събираемостта на вноските към бюджета измамите с осигуровките се приравнява до данъчните измами. Ще се правят т.нар ревизии по аналог, при които ще се проверява дали фирми със сходен оборот и дейност имат големи разлики в изплащаните суми за осигуровки. Ще се работи и по сигнали подадени на горещите телефонии линии на НАП, НОИ и Инспекцията по труда. От догодина осигурителната вноска ще скочи с 1.8 %, като останалите промени влизат в сила от 2012г. От тогава осигурителният стаж за масовата категория трета ще расте с по 4 месеца и жените да се пенсионират при натрурани 37 години осигурителен стаж, а мъжете при 40 години. Ще се увеличава плавно и пенсионната възраст с 6 месеца годишно, като жените ще се пенсионират на 63, а мъжете на 65 години. Ще се увеличи и периодът за закупуване на стаж до 5 години. Вноската ще е в размер на 17,5% от минималния осигурителен доход при самоосигуряващите се лица. От 2014 година ще отпадне таванът за новоотпуснатите пенсии, като постепенно ще се увеличава и този на по-старите.
          Консултанте,демонстрирай ниво като дадеш link към проектозакона;-))Или защо осигуровката не е данък,не се контролира като данък и Конституционния съд има тълкувание от преди 7-8 години. P.С-един бивш "актюер" беше създал фирми,отдаващи "кадри под наем",за да заобикаля услужливо продупчени "разпоредби".
          Е,не е крал данъци,но може зелена партийна каса да е пълнел,още не знаем?
          p.s ...25% от мъже не доживяват 60 години

Коментар

А като остарееш и нямаш доходи? А като се разболееш и нямаш възможност да си платиш?
            Аз съм платец на осигур. с-ма и досега така и не съм могла да се вредя за едно безплатно изследване.
            Чукам на дърво да няма сериозни проблеми,които да налагат по-сериозна финансова "подкрепа".
            п.п.Най-обикновен грип ми костваше 300 лв без да броя загубата от това, че не съм на работа.
            Преглед- платен 20лв+20лв, рентгенови снимки, кръвни изследвания....Като и парите, които даваме било на каса, било на кунка НЕ ГАРАНТИРАТ професионална лекарска отговорност, чисто човешка съпричастност и ....

Коментар

Явно не си ходил в болница скоро. Ако сега нямаш пари в брой, дори 200 осигуровки да имаш, лягаш и мреш.

В болницата в която лежа баща ми, имаха една стая. Там тикаха тия които нямах роднини които да платят. Един път на ден влизаше санитарка, та тя казваше дали някой вече е умрял или още мърда.
              Ако не и давах по някой памперс и пари за да ги измие и преобуе така и щяха да си идат потънали в л..... Храна разбира се не се даваше.. Един път на ден някаква помия, а който може да я яде, яде, който не може да държи лъжица си мре от глад.
              Родителите ми са пенсионери, тоест те би следвало да са осигурени. Въпреки това ако с брат ми нямахме някакви пари, те щяха да са мъртви - За това не ми пей песен любовна.
              Осигуряването в България е само още един вид грабеж и възможност на чиновниците да си вземат заплатите и да продължат да крадат. Нищо повече! Първата грижа на НЗОК например бе с първите си пари не да купи линейки например, а да си купи автомобили да се возят за 14 милиона. За всичките тези години съществуване така и никой не казва (Било държавна тайна) какъв процент от осигуровките отиват за "административни цели"?! А тук не влизат и така наречените "търгове" за лекарства при които се оказва, че лекарство което в аптеките на Испания струва 0.25 Евро тук струва 14 лева.
              По пътеките за доплащане от касата е често явление пенсионер взел лекарства с намаление от касата да се наложи да доплати с около 25 % повече отколкото ако си го купи без рецепта от аптека на Марешки (За това и толкова го мразят тоя Марешки в София ) Доста лекарства в аптеките му при свободно закупуване струват по-малко отколкото уж частично "платени" от НЗОК.
              Ако счупиш крак да не смяташ че касата ще ти плати пироните, ставите и т.н.? В голяма грешка си.
              Ако нямаш пари така и си умираш заради един счупен крак освен ако не оздравееш по чудо сам, като ония неандерталци с натрошени и накриво зараснали кости.
              Ставата на майка ми например струваше около 3000 лева май, към това добавям парите за лекарства които се налагаше да пие след операцията и - Само едното струваше по 14 лева на ден и така около 40 дни колкото бе необходимо да го пие. Него съм запомнил останалите не.. За бабата на жена ми са дадени до сега пък да не казвам колко пари.. Иначе бабето нямаше да е жива.
              Грешката на някой смъртно болни без пари е, че вместо да идат до София и да убият няколко псета или членове на техните семейства, мрат безропотно дори без да са си отмъстили. Какво ще направи тогава шибаната чиновническо-политическа боклучива държава на някой смъртно болен от рак без пари, който примерно е бастисал децата или жената на някой чиновник или политик (няма значение кой - всичките са човеконенавистни крадливи дегенерати), ако не може да докопа него самия? Ще го вкара в затвора ли, или ще го екзекутира бързо?

Простотията, омразата към българите, презрението към всички извън държавния сектор, наричани от чиновниците и политиците - "шибан народ" и "Андрешковци", алчността на администрацията ни, някой ден, рано или късно ще се обърне срещу нея.
              Last edited by Jay Gould; 21.11.2010, 18:02.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• А като остарееш и нямаш доходи? А като се разболееш и нямаш възможност да си платиш?

Коментар

• Това е пълна простотия. Трябва да има опция за самоизключване от осигурителната система като съответно не можеш да и бъдеш и "клиент".

Коментар

• Криминализиране укриването на осигуровките

Подписа се промяна на пенсиония модел в 14 точки. Една от тях е криминализиране укриването на осигуровки, което ще се наказва с до 8 години затвор. С цел се да си засили събираемостта на вноските към бюджета измамите с осигуровките се приравнява до данъчните измами. Ще се правят т.нар ревизии по аналог, при които ще се проверява дали фирми със сходен оборот и дейност имат големи разлики в изплащаните суми за осигуровки. Ще се работи и по сигнали подадени на горещите телефонии линии на НАП, НОИ и Инспекцията по труда. От догодина осигурителната вноска ще скочи с 1.8 %, като останалите промени влизат в сила от 2012г. От тогава осигурителният стаж за масовата категория трета ще расте с по 4 месеца и жените да се пенсионират при натрурани 37 години осигурителен стаж, а мъжете при 40 години. Ще се увеличава плавно и пенсионната възраст с 6 месеца годишно, като жените ще се пенсионират на 63, а мъжете на 65 години. Ще се увеличи и периодът за закупуване на стаж до 5 години. Вноската ще е в размер на 17,5% от минималния осигурителен доход при самоосигуряващите се лица. От 2014 година ще отпадне таванът за новоотпуснатите пенсии, като постепенно ще се увеличава и този на по-старите.
                    регистрация на фирма
                  Working...
                  X