IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Криминализиране укриването на осигуровките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    .......Има ушеви които ще разгадаят кой си. Тогава да няма хъката мъката, аз такова не съм искал да кажа такова нещо и т.н.
    Взехте да заплашвате ли-и?!

Заплатите на държавните служители ще намалеят, ако поемат част от осигурителните си вноски. Ако един държавен служител получава примерно 733 лв., колкото е средното възнаграждение в публичния сектор според изчисленията на НСИ за последните три месеца на миналата година, осигуровките за пенсия и здраве, както и другите задължителни направления, ще струват 88,69 лева месечно, изчисли Дарик.
    Само за здраве държавният служител ще трябва да плаща от джоба си малко над 23 лева, а държавата като работодател ще внася за него малко над 35 лева при съотношение при плащане на вноската работодател-работник 60:40. Общо в НЗОК месечно ще влизат 58,64 лева за един служител в публичната сфера, който получава средна заплата. За сравнение в частния сектор средната заплата в края на миналата година е 588 лева. Това означава, че общо за всички осигуровки работникът е натоварен средно с 67,5 лева, а работодателят с 94,30 лева. Само здравните вноски са общо над 44 лева месечно, от които работникът плаща около 18 лева. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=496927

Ловя се само за 2 лева, защото най-вероятно и тях няма да платиш Не се сърди, ама на изхвърляници не вярвам много. Ако знаеш колко бутилки бърбън имат да ми дават от 2007 година насам. Половината ми опоненти да бяха се издължили и да не сменяха така често никовете си, щях да съм алкохолен бос.
    Last edited by Jay Gould; 23.11.2010, 21:35.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Да бе, Ланлордов - интересно как ушевите прасета плащат осигуровки - в кошмарите си ли? НИЕ им ги плащаме, заедно със заплатите, за да си барат макарите, когато мангалите убиват и грабят пред очите им !!!

СА - и аз съм за съществуването на осигурителна система, но не и в този и вид. Нужни са следните мерки:
      1. Демонополизация на осигурителната система;
      2. Премахване на всякакви елементи на задължителност;
      3. Взаимоспомагателство САМО между платците и само в определени граници.
      Не мога да проумея как може чрез фалшиви инвалидни пенсии да се източват от системата купища пари ежемесечно, всички да го знаят, включително управляващите, които да отправят и ... но въпреки това месец след месец нищо да не се прави !!!
      Все едно мене да ми е строшен прозорецът, всяка нощ да тракам со зъби от студ и да каня, че ще викна стъкларят още на другият ден, но ден след ден и седмица след седмица да не го викам и да се правя на разсеян до поредната тракозъбеста нощ !!!

Не че не знам какво ги тормози Тимберицата, Бабешки цъкли и Брадясалият клошар - че мнозинството фалшиви инвалиди са измежду техните любимци - хъхряците, които сигурно ще се разсърдят, задето са им спрели измамата, но и аз не се чувствам длъжен да им плащам на тия мръсни боклуци !!!

Апропо - вчера групата в Букчето създадох цел - да искаме да ни отпишат от осигурителната система.
      ............
      По спокойно с изказванията си за ушавите, все пак не си фен на "Локомотив" И с теб съм готов да метна един бас, ако мислиш че държавните служители не плащат осигуровки дай залог!

П.П. Има ушеви които ще разгадаят кой си. Тогава да няма хъката мъката, аз такова не съм искал да кажа такова нещо и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        Аха , ясно ! Поредният милиционер лендлорд -- >> с купищата злато и имоти .Човекът дето е натрупал богатство с Алексей ( кой , Трактора ли ? през 90-те години ???

Индивидът дето ходи да си пълни с тубите минерална вода ( за икономия ,вероятно ) и засича с колата за колко време ще отиде и ще се върне по най-краткият път през центъра на София .....

Персоната ,която се гаври с хората --- по точно с никовете в тоя форум -- но вероятно го прави и в работното си ежедневие с околните ,че са клошари , ненормални , фалирали , психясали и още куп треторазрядни милиционерски каскет--лафове ,подчертаващи тоталното превъзходство на заобикалящата ГО среда ,над поредният компрометиран "пагон "

Нещастно псе !
        ...............
        Ти много неща си обобщил бе моето момче. Не си ли чел Ерих Ремарк ? Този велик творец е написал следното: "Всяко обобщение е признак на повърхностно мислене".
        Колко милиционера лендлордове познаваш?!
        Как ще имам чувсво за превъзходство, като си пълня тубите с минерална вода за икономия?- Нон сенс!

П.П. Готов съм да се хвана на бас със всеки лумпеняк който мисли или лъже умишлено, че държавните служители не плащат осигуровки. Дори и на два лева съм готов да се хвана с някои които съм сигурен че повече не могат да извадят!

Коментар

• Не-не...
          Щото е на примависта, може и да е неточно написано предложението...
          Идеята е точно тази - да не могат да ти крадат от парите държавата, фондовете и клошарите....
          Ако помислиш и каква администрация и клатику..и ще отпаднат по веригата.....

Коментар

• Значи чиче - предлагаш пак да си дадем доброволно парите на крадците в правителството?
            Предпочитам да си ги запазя, сори. Държавата скубе данъци за какво ли не - че да и снасям и още!
            Проблема не е че даваме малко- а че крадат много.

Коментар

• Предлагам една идея....
              Въвеждане на лична осиг. сметка - ЛОС.
              В тази сметка по ЕГН си плащаш ЗО и ДОО.
              При дефицит в някоя от системите, държавата може да ти ползва до 30% от натрупаните средства за солидарни нужди.Другите 70% задължително се инвестират ДЦК и ти се натрупват по сметката.
              Отпадат 1,2,3 стълбове на пенсионната система... След 60г възраст, всеки ще може да тегли от фонда си по 10% от съдържанието му на година.Ако не доживее, наследниците ще могат да теглят до 70% от сумата за 10г срок.
              За скъпи здравни разходи се сключва допълнителна застраховка по желание.
              Отпуски, болнични, мед. услуги се изплащат от личната ти сметка.
              Резерва на здр. каса се разпределя пропорционално по ЛОС на всеки, спрямо приноса му.
              Държавата си плаща пенсиите на заварените случаи, като се разблокира и сребърния фонд.
              Проблем може да има само първите 2-3 г...
              Това е моята манджа с грозде !!!

Коментар

• Инвалидни пенсии получават общо 423 369 души.
                При средна пенсия за деветмесечието от 263.12 лева средната лична пенсия на полицаите и военните е 441.03 лева
                http://milom.blog.bg/

Коментар

• Миломов, а "държавата" с чии пари плаща осигуровките на пенсионерите и пенсиите на ушевите - с парите на Тимберицата и любовницата му или с нашите?

СА - то в една съвременна европейска държава не би трябвало да има расова дискриминация и безнаказана престъпност, нито да се нарушават Конституцията и международните правни норми, но всичко това го наблюдаваме ежедневно.
                  И пак питам - според статистиците до моментът, когато аз (уж) трябва да се пенсионирам, отвратителните хъхряци вече ще бъдат абсолютно мнозинство. Как ще ме накараш да повярвам, че тия твари здраво ще работят, за да ми плащат пенсията, така както аз сега с осигуровките си им плащам помощите?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SA Разгледай мнение
                    Пак повтарям, в съвременната европейска държава, каквато България иска да бъде, ...
                    Тея съвременни държави скоро ще направят пенсионната възраст 95 години, ще вдигнат още два-три пъти пенсионните вноски и ще вкарват в затвора тези, на които това не им харесва.
                    Ставаме все повече роби.
                    Искам да съм циганин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      СА - и аз съм за съществуването на осигурителна система, но не и в този и вид. Нужни са следните мерки:
                      Не мога да проумея как може чрез фалшиви инвалидни пенсии да се източват от системата купища пари ежемесечно, всички да го знаят, включително управляващите, които да отправят и ... но въпреки това месец след месец нищо да не се прави !!!
                      Все едно мене да ми е строшен прозорецът, всяка нощ да тракам со зъби от студ и да каня, че ще викна стъкларят още на другият ден, но ден след ден и седмица след седмица да не го викам и да се правя на разсеян до поредната тракозъбеста нощ !!!

Не че не знам какво ги тормози Тимберицата, Бабешки цъкли и Брадясалият клошар - че мнозинството фалшиви инвалиди са измежду техните любимци - хъхряците, които сигурно ще се разсърдят, задето са им спрели измамата, но и аз не се чувствам длъжен да им плащам на тия мръсни боклуци !!!
                      Съвсем доброволно не може да е. Но може да е хем задължително, хем да имаш свободата да избереш осигурителя си. И на мен не ми харесва това, но в противен случай в един момент, ще трябва да плащам пенсиите и лечението на много повече хора отколкото сега.

Пак повтарям, в съвременната европейска държава, каквато България иска да бъде, не може да се оставят хора да умират по улиците и това да е залегнало в законодателството.

А частните осигурители ще са като частните банки, частните ЗК и мобилните оператори - ще ти предлагат общи условия, които ще си длъжен да приемеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Познават ме, виждали са ме, знаят с какво се занимавам. Не се крия зад анонимност. Говоря от личен опит и извинявам се ако съм бил малко груб, но напомнянето за някой събития, вади мистър Хайд в мен.
                        Единствената ми "печалба" да излъжа, е да подкрепя тезата си, от което пък не печеля нищо. Защо да го правя?
                        И да ми дадеш имената, ЕГН-то си и болницата, в която си плащал, дали ще тръгна да проверявам твърденията ти?

Дали си анонимен или не, няма значение. Ти твърдиш нещо от личен оипит, аз друго. Който ще да вярва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                          Хората не искат да си плащат здравни осигуровки, защото виждат, че това е лоша сделка
                          и ще се оправят по-добре ако запазят парите за себе си и плащат на лекарите кеш. На всеки 100 лева за здраве ни вземат 11,50 лева - 8% здравна вноска и 3,5% за общо заболяване и майчинство. За 1000 лева брутна заплата - 115 лева месечно отиват в бюджета. Държавата плаща на лекарите с нашите пари, които събира от данъци и осигуровки. Кое ще ни е по-изгодно - да плащаме на лекарите или да плащаме на тях, на Здравната каса, на разни бюрократи в стотици комисии, които да решават колко да се плаща по клиничните пътеки, по колко да си купуваме лекарствата и от кого? Естествено, че първото е по-добро. А пенсионното осигуряване? При 1000 лева брутна заплата вноската за пенсия е 160 лева. Ако си ги внасяме на сметка, след 35 г. ще имаме 67 200 лева. Ако са на депозит с 5% годишна лихва - над 173 000 лева. Разбира се, това е сметка без отчитане на инфлацията, но ако тя не е над 5% годишно /а лихвата по дългосрочни депозити трябва да е над инфлацията, за да се стимулира спестяването и оттам вътрешните инвестиции/, ще разполагаме с поне 67 000 днешни лева. И то вероятно преди да станем на 60 г. Това прави 280 лева месечно само от лихви.

Криминализирането на неплащане на осигуровки е морален абсурд и противоречи на конституцията, в която здравното и пенсионно осигуряване е записано като право, а не като задължение. Затова вероятно няма да мине през Конституционния съд.

Как обаче да накараме ненаситната армия бюрократи и тутманици да заменят солидарния модел с лични пенсионни вноски? Това е въпросът. Явно ще трябва да чакаме сегашната система да рухне сама след 10-15 години поради фалит на социалната държава. Тоя фалит е неизбежен, ама все още не е непосредствено предстоящ и затова политиците се правят, че не го виждат.
                          Само като видиш кайените и Q7-ците пред централата на Актавис ти става ясно къде отиват парите от здравни осигуровки.
                          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Не ни е виновна солидарната система,а държавата,която я управлява и създава правилата по които действат НОИ и НЗОК.
                            1.дЪРЖАВАТА осигурява пенсионерите и децата в/у 150-160лв. в НЗОК.Може ли другите членове на обществото да се осигуряват на тази сума-не.
                            2.дЪРЖАВАТА ежегодно дължи пари за пенсии на военни и полицаи-по-малко внася отколкото са отпуснатите пенсии за тези категории/тази година над 250млн лв/
                            3.дЪРЖАВАТА дава пенсии на земеделски производители ,които се осигуряваха в/у 65лв,а сега получават мин.пенсия от 130лв-от кои вноски .
                            Мисля,че примерите са достатъчни,иначе мога да изброявам до утре.
                            Кога дЪРЖАВАТА ще стане Държава и ще подкрепя тези свои граждани,които и осигуряват данъците.
                            Кога дЪРЖАВАТА ще бъде приятел на честните данъкоплатци и враг за мушмороците.
                            Кога дЪРЖАВАТА ще престане да се държи като МУТРА.
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Хората не искат да си плащат здравни осигуровки, защото виждат, че това е лоша сделка
                              и ще се оправят по-добре ако запазят парите за себе си и плащат на лекарите кеш. На всеки 100 лева за здраве ни вземат 11,50 лева - 8% здравна вноска и 3,5% за общо заболяване и майчинство. За 1000 лева брутна заплата - 115 лева месечно отиват в бюджета. Държавата плаща на лекарите с нашите пари, които събира от данъци и осигуровки. Кое ще ни е по-изгодно - да плащаме на лекарите или да плащаме на тях, на Здравната каса, на разни бюрократи в стотици комисии, които да решават колко да се плаща по клиничните пътеки, по колко да си купуваме лекарствата и от кого? Естествено, че първото е по-добро. А пенсионното осигуряване? При 1000 лева брутна заплата вноската за пенсия е 160 лева. Ако си ги внасяме на сметка, след 35 г. ще имаме 67 200 лева. Ако са на депозит с 5% годишна лихва - над 173 000 лева. Разбира се, това е сметка без отчитане на инфлацията, но ако тя не е над 5% годишно /а лихвата по дългосрочни депозити трябва да е над инфлацията, за да се стимулира спестяването и оттам вътрешните инвестиции/, ще разполагаме с поне 67 000 днешни лева. И то вероятно преди да станем на 60 г. Това прави 280 лева месечно само от лихви.

Криминализирането на неплащане на осигуровки е морален абсурд и противоречи на конституцията, в която здравното и пенсионно осигуряване е записано като право, а не като задължение. Затова вероятно няма да мине през Конституционния съд.

Как обаче да накараме ненаситната армия бюрократи и тутманици да заменят солидарния модел с лични пенсионни вноски? Това е въпросът. Явно ще трябва да чакаме сегашната система да рухне сама след 10-15 години поради фалит на социалната държава. Тоя фалит е неизбежен, ама все още не е непосредствено предстоящ и затова политиците се правят, че не го виждат.
                              Last edited by Гари; 22.11.2010, 11:11.

Коментар

• Да бе, Ланлордов - интересно как ушевите прасета плащат осигуровки - в кошмарите си ли? НИЕ им ги плащаме, заедно със заплатите, за да си барат макарите, когато мангалите убиват и грабят пред очите им !!!

Апропо - вчера групата в Букчето създадох цел - да искаме да ни отпишат от осигурителната система.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X