Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Заплатите на държавните служители ще намалеят, ако поемат част от осигурителните си вноски. Ако един държавен служител получава примерно 733 лв., колкото е средното възнаграждение в публичния сектор според изчисленията на НСИ за последните три месеца на миналата година, осигуровките за пенсия и здраве, както и другите задължителни направления, ще струват 88,69 лева месечно, изчисли Дарик.
Само за здраве държавният служител ще трябва да плаща от джоба си малко над 23 лева, а държавата като работодател ще внася за него малко над 35 лева при съотношение при плащане на вноската работодател-работник 60:40. Общо в НЗОК месечно ще влизат 58,64 лева за един служител в публичната сфера, който получава средна заплата. За сравнение в частния сектор средната заплата в края на миналата година е 588 лева. Това означава, че общо за всички осигуровки работникът е натоварен средно с 67,5 лева, а работодателят с 94,30 лева. Само здравните вноски са общо над 44 лева месечно, от които работникът плаща около 18 лева. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=496927
Ловя се само за 2 лева, защото най-вероятно и тях няма да платиш Не се сърди, ама на изхвърляници не вярвам много. Ако знаеш колко бутилки бърбън имат да ми дават от 2007 година насам. Половината ми опоненти да бяха се издължили и да не сменяха така често никовете си, щях да съм алкохолен бос.
Коментар