IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да плащам някакви данъци?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki
    Първоначално изпратено от Мрънкалото
    Полки, колкото отиват за 1 000 000 цигани, толкова потъват и заради Соломон паси и неговото НАТО в Афганистан и Ирак - и двете са неспасяеми каузи!!!!!!!!
    мрънкалниче, от както свят светува, пари за оръжие са се давали и ще продължават да се дават, но последните 20 години взе много да се дава на етноси които не искат нищо да дават , а само искат да взимат...
    За съжаление си адски прав. Сорри за офф-а

Коментар

• Първоначално изпратено от Christian
      Благодаря за вниманието отново.

Реших да ползвам услугите на aukro, тъй като чрез тях всичко е законно
      Оставам с впечатлението, че всичко ти стана на една голяма каша. Омеша облагане на доходи, с ДДС и мита. Това дали ще продаваш през сайт или на сергия, дали с куриер или с пари в плик няма абсолютно нищо общо с облагането на доходите ти от търговска дейност. Естествено, че при аукро е законно, както и в ебей и аукцион.бг и т.н. Те ти дават възможност да предложиш стоката си на техния сайт и получават някакво възнаграждение за това. И не са отговорни за това какво е продадено дали е с печалба или загуба. Това не те освобождава от задължението да се регистрираш като търговец, както решиш за добре. Ако продаваш едни маратонки, които си купил и ти стягат, можеш да пишеш че си частно лице, продаваш на риск на купувача без гаранции и т.н., но ако продадеш 10 чифта рано или късно ще се заинтересуват и данъчните. Освен това клиентите ти също ще имат интерес да им издадеш фактура и някаква гаранция за стоката, така че имаш интерес да си фирма. Така че все пак се консултирай със счетоводител или най-добре данъчен инспектор.
      Не можаш да разбера защо намесваш и куриерската фирма и наложения платеж. Това са си услуги, които ползваш и нямат нищо общо със същността на твоя бизнес.

Коментар

• Благодаря за вниманието отново.

Реших да ползвам услугите на aukro, тъй като чрез тях всичко е законно

Коментар

Ами те какво печелят от продажбата на потребителите? Аз се регистрирам добавям продукти които искам да продам, ако някой го хареса наддава или директно го купува и аз го пращам чрез куриер като после си взимам парите от наложения платеж...

Сега им четох условията и има някакви такси и комисионни, но така и не можах да разбера точно какви са те и какво се заплаща чрез тях...
          този сайт, както и всеки друг, си има някаква стратегия и някакъв бизнес план по който работи -> те си преследват техния интерес ............. а какъв е той - нямам на представа

- ако искат да продадат на някакъв етап сайта -> ще гледат за най-малко време да привлечат възможно най-много потребители и накрая да спечелят от продажбата на сайта, а сега да не гонят някакви дребни парици

- ако искат да печелят от реклама - може да поставят банери и да печелят о твсяко кликане или от някаква месечна такса и т.н.

- може да са заложили в бизнес плана си да печелят % от всяка сделка за която е допринесъл сайта и да си взимат комисионна

- може например 90% от офертите да са тяхни и така представен сайта да е де факто прикрит e-shop и да си продават по този начин

- може да печелят пари от всичко гореизборено заедно - да разчитат на всички неща

- може и някаква друга цел да преследват - не ги знам

- може много работи да целят с този сайт, но в крайна сметка каквото и да правят , знам, че го правят за да вадят пари, а дали си плащат данъците и какви данъци плащат - нямам ни най-малко представа, но ти можеш да отидеш в данъчното и да попиташ - нямат право да ти откажат такава информация
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Ами те какво печелят от продажбата на потребителите? Аз се регистрирам добавям продукти които искам да продам, ако някой го хареса наддава или директно го купува и аз го пращам чрез куриер като после си взимам парите от наложения платеж...

Сега им четох условията и има някакви такси и комисионни, но така и не можах да разбера точно какви са те и какво се заплаща чрез тях...

Коментар

Аха ясно...

А по примерите които дадох с aukro и частите за компютър какво е твоето мнение?
              ами няма проблем с частите за компа - купил си един път, после си продал, но ако всеки месец купуваш и продаваш една и съща част - вече хората разбират, че започваш да търгуваш и ти правят постановка и те хващат

а ти от къде си сигурен, че този сайт не плаща данъци ?

Коментар

• Аха ясно...

А по примерите които дадох с aukro и частите за компютър какво е твоето мнение?

Коментар

Първоначално изпратено от Christian
                  Ами то главно на приятели и познати ще продавам. А иначе за реклама...смятам да пусна в няколко каталога просто сайта.

Добре, а примерно aukro.bg какво плащат? Те фактически не продават, а се регистрират различни хора и си продават нещата на търг, но те не плащат нищо на държавата като продадат нещо...А това което искам аз да правя е същото просто нещата са показани в отделен сайт... Мога да дам още много примери като например купил съм си някаква част за компа, но не става за моя и решавам да я продам през интернет като я изпращам пак с наложен платеж с куриер...така пак ли съм в нарушение?

polki, отново благодаря за обърнатото внимание
                  А може ли отговор как стои въпроса с тези две неща които посочих в този пост?

Какво може да се обърка, ако имам ЕТ, при положение, че ще продавам само някакви малки количества дрехи и ще си декларирам всичко? Тоест, къде е уловката?
                  няма уловка по принцип -> хората просто си слагат една ламаринка на дупето, че някой да не ги изненада отзад

един ден може да се разрастне бизнеса ти, може да наемеш хора да работят за теб и някой може волно или неволно да злоупотреби с теб и фирмата ти и накрая да се наложи ти да носиш цялата отговорност и т.н.

Коментар

Ами то главно на приятели и познати ще продавам. А иначе за реклама...смятам да пусна в няколко каталога просто сайта.

Добре, а примерно aukro.bg какво плащат? Те фактически не продават, а се регистрират различни хора и си продават нещата на търг, но те не плащат нищо на държавата като продадат нещо...А това което искам аз да правя е същото просто нещата са показани в отделен сайт... Мога да дам още много примери като например купил съм си някаква част за компа, но не става за моя и решавам да я продам през интернет като я изпращам пак с наложен платеж с куриер...така пак ли съм в нарушение?

А може ли отговор как стои въпроса с тези две неща които посочих в този пост?

Какво може да се обърка, ако имам ЕТ, при положение, че ще продавам само някакви малки количества дрехи и ще си декларирам всичко? Тоест, къде е уловката?

Коментар

А иначе ЕТ нали ще ми сърши работа? И при него какво се плаща в края на годината - само данък печалба ли?
                      няма фирма дето ще плащаш само накрая на година - пари трябва да постъпват в хазната всеки месец

ЕТ ако си регистрираш носиш отговорност с цялото движимо и недвижимо имущество на физическото лице на което е регистрирана фирмата

по-добрия вариянт е ЕООД, но мисля, че таксите са малко по-високи при регистрацията му, но за сметка на това носи отговорност само до сумата на уставния капитал която сега е минимум 1 евро, демек два български лева

Коментар

Не че не искам да плащам данъци...просто не ми се занимава да регистрирам фирми, защото знам какъв хал е в цялата система...
                        то фирмата, ако не ти се занимава , ще си платиш на един адвокат и няма да се занимаваш с регистрацията и - нямаш дертове дето се вика, но цялата система е на такъв хал защото всички сме големи тарикати и не ни се дава, а това което ни взимат после ни го крадат --- тази тема е дълга и не един път сме я дискутирали тук във форума...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото
                          Полки, колкото отиват за 1 000 000 цигани, толкова потъват и заради Соломон паси и неговото НАТО в Афганистан и Ирак - и двете са неспасяеми каузи!!!!!!!!
                          мрънкалниче, от както свят светува, пари за оръжие са се давали и ще продължават да се дават, но последните 20 години взе много да се дава на етноси които не искат нищо да дават , а само искат да взимат...

Коментар

• Не че не искам да плащам данъци...просто не ми се занимава да регистрирам фирми, защото знам какъв хал е в цялата система...

А иначе ЕТ нали ще ми сърши работа? И при него какво се плаща в края на годината - само данък печалба ли?

Коментар

няма проблем кристияне

знам, че не ти се иска да плащаш нищо на държавата, но щом искаш да извършваш търговска дейност - няма начин и ще трябва да заделяш по някой лев

ако си замеделски производител няма да ти трябва нито фирма, нито касов апарат, нито нищо, но в твоя случай нещата не седят така

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                                Първоначално изпратено от faaz
                                а верно ли има нов данък към ебея,чувам за някви 20% дето ми се струват мн съмнителни
                                неговото е за 20 неща,кой ще тръгне да му държи сметка.дано му се развие бизнеса,че да се наложи да регистрирва фирма.но да ме питат що не съм декларирал,че съм продал 2-3 чифта обувки,не е като да си прадам апартамента;]]
                                да

20% не само от ебея, а от всичко което ти идва по куриерите и е на стойност над 30лв. ............................. чух, че дори и неща декларирани като подаръци ще започнат да таксуват

в тази страна пари трябват да влизат в хазната за да се хранят "социално-слабите цигани .............. пардон роми"
                                това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

Working...
                                X