Първоначално изпратено от polki
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да плащам някакви данъци?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ChristianБлагодаря за вниманието отново.
Реших да ползвам услугите на aukro, тъй като чрез тях всичко е законно
Не можаш да разбера защо намесваш и куриерската фирма и наложения платеж. Това са си услуги, които ползваш и нямат нищо общо със същността на твоя бизнес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChristianАми те какво печелят от продажбата на потребителите? Аз се регистрирам добавям продукти които искам да продам, ако някой го хареса наддава или директно го купува и аз го пращам чрез куриер като после си взимам парите от наложения платеж...
Сега им четох условията и има някакви такси и комисионни, но така и не можах да разбера точно какви са те и какво се заплаща чрез тях...
- ако искат да продадат на някакъв етап сайта -> ще гледат за най-малко време да привлечат възможно най-много потребители и накрая да спечелят от продажбата на сайта, а сега да не гонят някакви дребни парици
- ако искат да печелят от реклама - може да поставят банери и да печелят о твсяко кликане или от някаква месечна такса и т.н.
- може да са заложили в бизнес плана си да печелят % от всяка сделка за която е допринесъл сайта и да си взимат комисионна
- може например 90% от офертите да са тяхни и така представен сайта да е де факто прикрит e-shop и да си продават по този начин
- може да печелят пари от всичко гореизборено заедно - да разчитат на всички неща
- може и някаква друга цел да преследват - не ги знам
- може много работи да целят с този сайт, но в крайна сметка каквото и да правят , знам, че го правят за да вадят пари, а дали си плащат данъците и какви данъци плащат - нямам ни най-малко представа, но ти можеш да отидеш в данъчното и да попиташ - нямат право да ти откажат такава информацияfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Ами те какво печелят от продажбата на потребителите? Аз се регистрирам добавям продукти които искам да продам, ако някой го хареса наддава или директно го купува и аз го пращам чрез куриер като после си взимам парите от наложения платеж...
Сега им четох условията и има някакви такси и комисионни, но така и не можах да разбера точно какви са те и какво се заплаща чрез тях...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChristianАха ясно...
А по примерите които дадох с aukro и частите за компютър какво е твоето мнение?
а ти от къде си сигурен, че този сайт не плаща данъци ?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Christian
Първоначално изпратено от ChristianАми то главно на приятели и познати ще продавам. А иначе за реклама...смятам да пусна в няколко каталога просто сайта.
Добре, а примерно aukro.bg какво плащат? Те фактически не продават, а се регистрират различни хора и си продават нещата на търг, но те не плащат нищо на държавата като продадат нещо...А това което искам аз да правя е същото просто нещата са показани в отделен сайт... Мога да дам още много примери като например купил съм си някаква част за компа, но не става за моя и решавам да я продам през интернет като я изпращам пак с наложен платеж с куриер...така пак ли съм в нарушение?
polki, отново благодаря за обърнатото внимание
Какво може да се обърка, ако имам ЕТ, при положение, че ще продавам само някакви малки количества дрехи и ще си декларирам всичко? Тоест, къде е уловката?
един ден може да се разрастне бизнеса ти, може да наемеш хора да работят за теб и някой може волно или неволно да злоупотреби с теб и фирмата ти и накрая да се наложи ти да носиш цялата отговорност и т.н.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChristianАми то главно на приятели и познати ще продавам. А иначе за реклама...смятам да пусна в няколко каталога просто сайта.
Добре, а примерно aukro.bg какво плащат? Те фактически не продават, а се регистрират различни хора и си продават нещата на търг, но те не плащат нищо на държавата като продадат нещо...А това което искам аз да правя е същото просто нещата са показани в отделен сайт... Мога да дам още много примери като например купил съм си някаква част за компа, но не става за моя и решавам да я продам през интернет като я изпращам пак с наложен платеж с куриер...така пак ли съм в нарушение?
Какво може да се обърка, ако имам ЕТ, при положение, че ще продавам само някакви малки количества дрехи и ще си декларирам всичко? Тоест, къде е уловката?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChristianА иначе ЕТ нали ще ми сърши работа? И при него какво се плаща в края на годината - само данък печалба ли?
ЕТ ако си регистрираш носиш отговорност с цялото движимо и недвижимо имущество на физическото лице на което е регистрирана фирмата
по-добрия вариянт е ЕООД, но мисля, че таксите са малко по-високи при регистрацията му, но за сметка на това носи отговорност само до сумата на уставния капитал която сега е минимум 1 евро, демек два български леваfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChristianНе че не искам да плащам данъци...просто не ми се занимава да регистрирам фирми, защото знам какъв хал е в цялата система...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от МрънкалотоПолки, колкото отиват за 1 000 000 цигани, толкова потъват и заради Соломон паси и неговото НАТО в Афганистан и Ирак - и двете са неспасяеми каузи!!!!!!!!fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
знам, че не ти се иска да плащаш нищо на държавата, но щом искаш да извършваш търговска дейност - няма начин и ще трябва да заделяш по някой лев
ако си замеделски производител няма да ти трябва нито фирма, нито касов апарат, нито нищо, но в твоя случай нещата не седят такаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от faazа верно ли има нов данък към ебея,чувам за някви 20% дето ми се струват мн съмнителни
неговото е за 20 неща,кой ще тръгне да му държи сметка.дано му се развие бизнеса,че да се наложи да регистрирва фирма.но да ме питат що не съм декларирал,че съм продал 2-3 чифта обувки,не е като да си прадам апартамента;]]
20% не само от ебея, а от всичко което ти идва по куриерите и е на стойност над 30лв. ............................. чух, че дори и неща декларирани като подаръци ще започнат да таксуват
в тази страна пари трябват да влизат в хазната за да се хранят "социално-слабите цигани .............. пардон роми"това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
Коментар