IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да плащам някакви данъци?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и не само от този тип дребна търговийка, а и много други неща са на пангара:

ДДС регистрация за физическите лица
    Лихви по кредитите на свързаните фирми

ЕТ не е удачен вариант - ЕООД е по-добре.. от това което казваш обслужването му ще е 100 тина лева месечно... и то в случай че го развиваш с раклама, фактури и т н..

Коментар

• Еми то така се очертава около 10 артикула на месец...

А иначе идеята ми е да регистрирам едно ЕТ, за да си е всичко наред.

Но все пак какво ще кажете за примерите които дадох в предния ми пост...

Коментар

• значи е вярно..баси майката,усетиха,че хората пазаруват яко и изгодно от нета и айде данъци и там

ако ти тръгне бизнеса,тогава търси как да го 'легализираш' или с други думи как да ти дере кожата държавата.ако продаваш под 10 артикула на месец хич не го мисли

Коментар

• Christian,
          има ли стопанска дейност т е търговия, със сигурност се нуждаеш от регистрация на фирма. Тази дейност не попада под понятието "свободна професия", нито под други форми, чрез които може да реализираш доходи...
          От друга страна, редица фирми, които предлагат електронна търговия, определят ДДС в зависимост от това, дали клиента е физическо лице или фирма. Ако продавачът е лице от ЕС, то тогава няма да се начислява там, а тук от фирмата вносител.
          От известно време има достатъчно причини данъчните служби работят изключително активно в посока - доходи на физически лица (фолк индустрията, футбол и тн), така че за предпочитане е да се извършва дейността чрез фирма..

Коментар

• Ами то главно на приятели и познати ще продавам. А иначе за реклама...смятам да пусна в няколко каталога просто сайта.

Добре, а примерно aukro.bg какво плащат? Те фактически не продават, а се регистрират различни хора и си продават нещата на търг, но те не плащат нищо на държавата като продадат нещо...А това което искам аз да правя е същото просто нещата са показани в отделен сайт... Мога да дам още много примери като например купил съм си някаква част за компа, но не става за моя и решавам да я продам през интернет като я изпращам пак с наложен платеж с куриер...така пак ли съм в нарушение?

polki, отново благодаря за обърнатото внимание

Коментар

• Първоначално изпратено от faaz
              а верно ли има нов данък към ебея,чувам за някви 20% дето ми се струват мн съмнителни
              неговото е за 20 неща,кой ще тръгне да му държи сметка.дано му се развие бизнеса,че да се наложи да регистрирва фирма.но да ме питат що не съм декларирал,че съм продал 2-3 чифта обувки,не е като да си прадам апартамента;]]
              да

20% не само от ебея, а от всичко което ти идва по куриерите и е на стойност над 30лв. ............................. чух, че дори и неща декларирани като подаръци ще започнат да таксуват

в тази страна пари трябват да влизат в хазната за да се хранят "социално-слабите цигани .............. пардон роми"
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Christian
                Тоест няма как всичко да е както трябва без фирма?

Аз преди говорих с "икономистка" и тя каза, че нямало проблеми...Слагам икономистка в кавички, защото явно и тя незнае какво говори... Та тя ми обясни щом препродавам и пращам нещата с наложен платеж с куриер нямало проблеми...
                не говори с "икономистка" , а разговаряй с някоя счетоводителка, а най-добре с данъчна ............................... и за всеки случай с адвокат, че ако някой данъчен си поръча тениска при теб и после те пита защо не издаваш касова бележка, да може да е подготвен адвоката в съда като обжалвате акта , че са нещо което си продал за няколко левчета акта ще е няколко хиляди левчета

не искам да те плаша с нищо - просто си провери нещата и ги изпипай

ако наистина си много "дребен" в търговията и продаваш на приятели и познати -> можеш и да мишкуваш, но ако се рекламираш в интернет чакай гости по-всяко време...

Коментар

• Тоест няма как всичко да е както трябва без фирма?

Аз преди говорих с "икономистка" и тя каза, че нямало проблеми...Слагам икономистка в кавички, защото явно и тя незнае какво говори... Та тя ми обясни щом препродавам и пращам нещата с наложен платеж с куриер нямало проблеми...

Коментар

• а верно ли има нов данък към ебея,чувам за някви 20% дето ми се струват мн съмнителни
                    неговото е за 20 неща,кой ще тръгне да му държи сметка.дано му се развие бизнеса,че да се наложи да регистрирва фирма.но да ме питат що не съм декларирал,че съм продал 2-3 чифта обувки,не е като да си прадам апартамента;]]

Коментар

• Първоначално изпратено от faaz
                      'всичко може стига да не те хванат' е отговора и на твоя въпрос.да регистрираш фирма за едното умбро дето ще продадеш с 10 леа отгоре не си струва.кой ще го вземе като там са по 20лв,при по-голяма поръчка ги пращат и без пари..примерно спортсдиректа(много го тача тоз магазин;]] )

няма кой да те търси,че си продаваш дрехите ххх
                      нещата лека-полека и там се затягат -> свързаха митниците с данъчните, а пратките-колетите минават през митниците и съответно и през данъчните и започва всичко да се следи и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Christian
                        polki, благодаря за отговора!

Значи трябва да си регистрирам фирма и да си плащам данък печалба...А има ли начин да стане нещо от рода като ДДФЛ (данък върху доходите на физическите лица)? Тоест да си ги декларирам тези доходи без да имам фирма?
                        Christian, ами нали продаваш и трябва да издаваш касова бележка ?

Как ще стане без фирма, касов апарат и т.н. Няма да плащаш само данък печалба, има осигуровки и т.н. Има определени професии които се облагат с ДДФЛ, но търговските дружества се регистрират в търговското отделение на районен/окръжен съд...

Коментар

• 'всичко може стига да не те хванат' е отговора и на твоя въпрос.да регистрираш фирма за едното умбро дето ще продадеш с 10 леа отгоре не си струва.кой ще го вземе като там са по 20лв,при по-голяма поръчка ги пращат и без пари..примерно спортсдиректа(много го тача тоз магазин;]] )

няма кой да те търси,че си продаваш дрехите ххх

Коментар

• polki, благодаря за отговора!

Значи трябва да си регистрирам фирма и да си плащам данък печалба...А има ли начин да стане нещо от рода като ДДФЛ (данък върху доходите на физическите лица)? Тоест да си ги декларирам тези доходи без да имам фирма?

Коментар

• Christian, щом извършваш търговска дейност /купуваш и продаваш стоки/, трябва да си регистрираш фирма и да плащаш всички видове данъци предвидени в законите на страната в която извършваш своята търговска дейност без значение дали стоките ти пристигат по куриер и ги поръчваш и продаваш по интернет

Коментар

• www.odit.info Успех приятелю

Коментар

Working...
                                X