IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bate Goiko

Той си е по природа явно наивник , може да е добър човек просто. Ти що се бъзикаш така грозно с него. Човека сън не е спал дълг да няма и да им даде парички да има в кацата стръв за източване и крадене.
    D.Y.F-091066

Коментар

• polki

Абе и ние им плащаме от време навреме , ти какво си мислиш но искаме да се ползваме с привилегията да можем да се лигавим с тях както те с народа. Това е въпроса ! Да ти сканирвам ли че съм им дал пари да купуват с тях аспирин по 1000 лева.Ама ме е яд че съм им ги дал , както ме е яд като гледам в едно портфолио на приятел на който му наглеждам акциите , щото него го е яд сам да си ги гледа и има 3 хиляди Лемън Брадъс гръмнали за 450 хиляди долара.Даваме им пари ама гърмим щото тези пари работят срещу нас и с тях правиме и морала и живота на хората долнопробен. Ей да се краде не е хубаво , а те пишат здравни услуги и опоскват тея пари и за друго главите им не мислят. Задай си въпроса що пациентите не знаят как са лекувани и с какво ? Щото там се пише какво ли не и се вземат парите по здравната пътека , парите и се точат.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
        Първоначално изпратено от bate Goiko
        Полки, тук наистина е пълно с прошляци и поради това,че не могат да разберат, че са прошляци завинаги ще си останат такива !
        сега ще ти кажа нещо и доста от форума ще ми се смеят , но не ми пука изобщо

нямаше ме три месеца в Пловдив това лято и не си бях плащал осигуровките съответно - след като се прибрах , на следващата сутрин първата ми работа бе да отида да си платя здравните осигуровки - платих ги до нова година - по принцип винаги плащам ЗО поне за няколко месеца напред, защото не ми се ходи всеки месец да чакам по час-два за да си дам парите

някой от неверниците ако не вярва , че плащам за няколко месеца напред - мога да сканирам фактурата веднага и да я постна във форума
        Аз не мога да разбера хора, които не си плащат даже ЗО как може да имат някакви претенциии към държавата и здравеопазването ? За мен това са индивиди водещи някакво паразитно съществуване .

Коментар

• Re: Jay Gould

Първоначално изпратено от SStoilov
          Хехе , родното ми село е ..... софия .

отказвам се да споря - плащайте си ЗО и чакайте с часове пред кабинетите, и се молете някой да ви обърне внимание.

Проблема не е в парите , проблема е в организацията. Отидете в която и да е частна клиника и ще видите как се работи в същата държава от същите хора , та дори и безплатно -с направление - ако не са се свършили

Проблемите не се решават с милиционерски способи - забрани, глоби, затвор и т.н. - решават се с мислене , така, че хората да имат интерес да се осигуряват.

В момента никой няма интерес да се осигурява, и затова 1 милион са неосигурени. Останалите, ако можеха да избират (щото не могат) , познайте още колко щеше да има.
          кой те кара да ходиш на "държаввен лекар" - плащай си и си ходи на частна клиника ............... всеки човек който уважава себе си ходи на консултация при частен лекар специалист по това от което се оплаква

проблема не бил в парите --- тинтири минтири... тези ги разправяй на децата пред блока
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
            Полки, тук наистина е пълно с прошляци и поради това,че не могат да разберат, че са прошляци завинаги ще си останат такива !
            сега ще ти кажа нещо и доста от форума ще ми се смеят , но не ми пука изобщо

нямаше ме три месеца в Пловдив това лято и не си бях плащал осигуровките съответно - след като се прибрах , на следващата сутрин първата ми работа бе да отида да си платя здравните осигуровки - платих ги до нова година - по принцип винаги плащам ЗО поне за няколко месеца напред, защото не ми се ходи всеки месец да чакам по час-два за да си дам парите

някой от неверниците ако не вярва , че плащам за няколко месеца напред - мога да сканирам фактурата веднага и да я постна във форума

Коментар

• Re: Jay Gould

Хехе , родното ми село е ..... софия .

отказвам се да споря - плащайте си ЗО и чакайте с часове пред кабинетите, и се молете някой да ви обърне внимание.

Проблема не е в парите , проблема е в организацията. Отидете в която и да е частна клиника и ще видите как се работи в същата държава от същите хора , та дори и безплатно -с направление - ако не са се свършили

Проблемите не се решават с милиционерски способи - забрани, глоби, затвор и т.н. - решават се с мислене , така, че хората да имат интерес да се осигуряват.

В момента никой няма интерес да се осигурява, и затова 1 милион са неосигурени. Останалите, ако можеха да избират (щото не могат) , познайте още колко щеше да има.

Коментар

• Прочетено в един форум:

Слушам зад гърба ми събрани "лекари", "медици", които спорят за някаква рИформа на здравеопазването.

Чува се как капят лигите на някои от участниците ...

В прав текст един заяви:
                Никой не иска сгради и оборудване - искат бузинеса т.е. пациентите.

Гадното е, че не се намери оператор да го фрасне с камерата...

"Ние знаем от какво умират българите - трябва да съобразим системата със съществуващото положение."

Тези, които не си плащат здравните осигуровки, да не се допускат да пътуват в чужбина...

Който се осигурява в чужбина да си носи специална справка, която да показва на границата за да го пуснат да влезе или на излизане.

Държавата съществува за да се занимава с някои неща от които изрично не бива да се прави бузинес.
                Едно от тези неща е здравеопазването.
                Направим ли от здравето бузинес - налага се да слагаме цена на живота - толкова евро и толкова си стотинки.
                (едно дебело портмоне, медицински абсолютно здрав, го бяха помъкнали да му слагат стент и му бяха избербетили мостри коя от коя по-скъпа и човека "избра" най-скъпия стент. Намери се един с малко съвест, да каже на портмонето - бегай братко, че след това ще ти протезират и акъла - здрав си като бик, но ще те уморят ...)

... и няма кой да ги спре!!!

Чудя се дали някой е забелязал, че лекарите у нас са
                организирани в монополна организация
                с напълно покриващи мафиотските структури признаци.

Ако не си член на Българския лекарски съюз,
                не можеш да упражняваш професията,
                независимо от кетапите и възможностите

Министър - лекар
                НС комисия - само лекари
                В съда, експерти - лекари

ако си против Лекарския съюз - излиташ
                като не си член - не можеш да си лекар

параграф 22!!!

Коментар

• Jay Gould

Зарежи тези митове и легенди ! Мислиш ли че човека ще ме заблуждава и казва в коридорите е панаир и никой не им обръща внимание.Тогава по неговите думи аз си спомних за соца у нас и да ти кажа бях загубил представа какво беше. Не че сега не е !
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                    А точно със плащането на ЗО ли помагаш на твоите близки ? Хм , интересно.

Щото аз ги водя в частна клиника. И мисля, че им помагам повече то този начин.

А ти като плащаш ЗО им помагаш да висят по 4-5 часа пред кабинетите , а пък като влезат на преглед се оказва, че направленията за специалисти са свършили и ако искаш да си здрав, пак се плаща като поп.

Ми плащай си ЗО и не се оплакваи от здравеопазването. Ако зи забелязал аз от здравеопазването не се оплаквам , щото съм доволен. От Токуда например.
                    теб отдавна съм те отписал от списъка с живите...

ако някой водиш на лекар това е само себе си и в най-добрия случай майка ти - което доста ме съмнява...

кажи сега как помагаш на вуйчо ти Грую на майка му /баба ти Фанка/ дето живее на две туби бензин от Токуда в родното ви село

Коментар

• Полки, тук наистина е пълно с прошляци и поради това,че не могат да разберат, че са прошляци завинаги ще си останат такива !

Коментар

• polki

За какво ще помогнеш бе човек , ти не разбираш ли - финансова пирамида и монопол..точи се най безжалостно , че и се руши морала на медиците доколкото имат такъв. Ти имаш ли идея каква поразия е това нещо и първото нещо от което има нужда някой болен това е отношение , от кого ще го получи от хората с разрушен морал и ценностна система ли? Ти знаеш ли пред един кабинет питах хора как ги лекуват от едно заболяване и с какво а те не знаят..онези дори не им казват и за тях човека не е важен а парата от кацата.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• А точно със плащането на ЗО ли помагаш на твоите близки ? Хм , интересно.

Щото аз ги водя в частна клиника. И мисля, че им помагам повече то този начин.

А ти като плащаш ЗО им помагаш да висят по 4-5 часа пред кабинетите , а пък като влезат на преглед се оказва, че направленията за специалисти са свършили и ако искаш да си здрав, пак се плаща като поп.

Ми плащай си ЗО и не се оплакваи от здравеопазването. Ако зи забелязал аз от здравеопазването не се оплаквам , щото съм доволен. От Токуда например.

Между другото скаш криминализиране на неплащането на "задължителните" ЗО .

брей - верно било задължително

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                            Първоначално изпратено от polki
                            Първоначално изпратено от polki
                            те тези които не са си платили здравните осигуровки не пътуват в чужбина и имоти не купуват...

така, че много шум за нищо
                            това го бях написал след като видях заглавието и влезнах в темата , но след като прочетох мненията в нея си промених и моето мнение

разбирам, че доста от големите инвеститори са против плащането на ЗО и по всяка вероятност не ги плащат , така както 1 000 000 българи не си плащат вноски - мислех , че само цигани и бедни хора не плащат, а то било масова практика

в такъв случай съм съгласен с приемането на тези рестрикции и дори подкрепям идеята да се криминализира деянието неплащане на задължитеното здравно осигуряване
                            Аз си мислех, че само таксиметровите шофьори не си плащат осигуровките, ама те не ги плащали и инвеститорите ! ! !
                            Полки, представяш ли си какви хора има тука ?
                            аз се разочаровах още преди година-две когато в подобна тема се обсъждаше дали да се отпуснат 20 млн.лв. за забременаване ин-витро - толкова жалки и гнусни мнения имаше, че Мариян се принуди накрая да изтрие темата - имаше и много показателна анкета в темата

тогава видях каква пасмина е събрана тук, но си мислех, че така мислят само за непознати семейства с проблеми за зачеване

сега като видях , че умишлено не плащат ЗО и по този начин не искат да помогнат на свои близки и познати /защото всеки рано или късно прибягва до медицинска помощ/ ........................ направо не знам какво да си мисля

трябва да съм още по саркастичен към подобни отрепки...

Коментар

• bate Goiko

Нека им налем парички , нека имат милиарди те с парите на кацата ще купят аспирин по 1000 лева и после инвеститора като го заболи глава щото борсата пак се е изтръскала надолу и отиде в аптеката ще установи как аспирина в БГ станал по 1000 лева щото кацата го купува.Абе нека ние да сме зле ама кацата да е добре !
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Ми ако ме броите за инвеститор - да не плащам ЗО !

Защото съм против корумпираната система. И защото , когато плащах ЗО , си плащах и при зъболекар и при лекар и в аптеката.

Вие като сте овци - плащайте и си трайте. Ще ви стрижат още повече.

Коментар

Working...
                                X