Първоначално изпратено от Бате Пешо
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
...
Collapse
X
-
http://mickideas.blogspot.com
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от bate GoikoАз си мислех, че само таксиметровите шофьори не си плащат осигуровките, ама те не ги плащали и инвеститорите ! ! !
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate GoikoАз си мислех, че само таксиметровите шофьори не си плащат осигуровките, ама те не ги плащали и инвеститорите ! ! !Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
divedi
Във темата за валутна търговия се познавам лично с доста хора..имам предвид по интернет се знаем и сме си споделяли това ..онова. и лични неща. Знам че там пишат 3 души поне които със сигурност са инвалиди защото медицината ги е направила .Много гадно и въобще дори сме коментирали че медицината има две остриета и онова което уврежда работи не по малко от това което помага.Въобще доколко е смислено да я има е много относително. Сега ако си в такова положение нямак да не ти мине през ума какъв лош късмет си извадил да се родиш в свят с медицина.На много хора които са наплашени не им се ползват медицински услуги ,ако има до теб такъв човек закован в инвалидната количка защото са го лекували от някаква си болест с някакво лекарство и на теб ще ти се изправя косата когато ти се налага да ползваш такива услуги.D.Y.F-091066
Коментар
-
be_google
И как ще да е станало над милион да ги няма а 250 к. да не се осигуряват , то по скоро има емигранти които не ползват услугите и няма и ка да ги ползват но дойдат за малко в БГ и си ги плащат осигуровките..те и те не са наясно що плащат. Ти викаш ама като стане нещо ще ползват какво и как ще го ползват като физически не е възможно. Тези си представят че ще насъберат още пари като задейства още по голяма и чак смешна принуда. Бойко дали е съгласен да го свързат с такива действия , ти само гледай какви яки шутове ще последват. Бойко не е кротичкия съгласен Станишев - охо ! Те хубаво са надигнали глави да алчнеят и нека се покажат от дупките си , защото те са големи злоупотреби с парите на кацата то е голямо смукане и голямо крадене. В БГ не влизат инвестиции пък кацата купува медикаменти от големите фармации на двойни цени и парата отлита оттук а онези смучат от БГ а нашите лекари и кацата им слугуват.Парите в кацата не стигат , ами как да стигнат и 10 милиарда да сложим в нея и 10 няма да стигнат , 100 да ги направим ще се озорят да ги употребят но пак ще успеят да ги затрият не 1000 милиарда трябва да им намерим на тях и те ще ни лекуват че чак ще ни...D.Y.F-091066
Коментар
-
Прочетено в интернет:
Кратка история за спешната ни помощ.
Един приятел е с гаджето си на купон. Вече са пийнали. Мацката по някакъв много нелеп начин се спъва и... троши с ръка дебело стъкло, което срязва дори костта и ръката остава да виси на месо и кожа...
Момичето е около 45 кила и е пила, което пречи на кръвта да се съсирва...
Моя приятел веднага я кара към "Пирогов".
Дежурния - пиян. Кара ги да чакат нещо си. На нея вече и е много лошо. Приятеля ми се разпрая с лекара. Оня вика - "Без да платиш, нищо няма да направя".
Хубаво, но в цялото бързане, никой не е взел пари. Слава Богу, оказва се, че познава момче, което живее на близо. То идва възможно най-бързо и носи пари.
Лекаря взима парите и върши работа.
На следващия ден, когато вече се налага да оперират, се оказва, че оня е шил с гъза си и в раната има СТЪКЛА...
Слава Богу, оправиха и ръката. Слава Богу, след стабилно плащане и ползване на връзки, ще се оправи. Дори вече, кажи речи се е оправила.
Но заради алчността, малоумието и тоталната липса на човечност на пияното говедо, водещо се лекар, едно младо, здраво, право и хубаво момиче можеше да... абе не ми се ще и да го казвам.
Слава Богу, нещата приклучиха добре.
Иска ми се да кажа, че това е най-неприятната случка за която мога да разкажа... Но не е така, за съжаление. В България да не ти се налага да опираш до лекари, дано Бог ни пази здрави!
Коментар
-
Re: mick
Първоначално изпратено от supertraderЗащо ако си с платени осигуровки няма ли да стигнеш и да те докарат до там да ипотекираш. Много криво са се прицели в момента , знаеш ли кои са тези близо един милион които не си плащат осигуровките ? Ами те са напуснали страната и не са в България. Понеже няма пари в касата и изхода вече е този за който говоря - тя да се разформирова и да се направи втора и трета здравна каса , нема мърдане зашщото ситуацията е такава и нищо допълнително няма да се събере. Пари няма..това всички го знаят и трябва да се действа но принудата се превръща в комична. Да вземем за нещо друго смешно да си говорим и да сменим темата.
ST, и аз мисля, че голяма част от тези 800 000 - и то само възрастни хора са емигранти, които така или иначе не дължат вноски, щом се осигурават в друга страна в ЕС! Един роднина ходи да се разправя по такъв повод в НОИ...
На децата до 18 държавата им поема дори пломбите...
но 200-250К може да са - ама нали и на тях все някога им се налага да идат на лекар?!
Да му мислят!
Коментар
-
Re: marketleverage
тука Джей е 1000 % прав американците са най-големите измекяри и тарикати в лошия смисъл!!! имам горчим личен опит с тях - стиснати и отвратителни
едва ли има на планетата по-алчно и използваческо племе!
(един от малкото свестни американци, които познавам беше дама от фамилията Ротшилд, тя живееше на Плиска в столицата ...известно време... но тя е наше момиче еврейка, и просто имаше щатски паспорт :-) )
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от supertrader....
Не е и само с хирургията. С всичко е така в Испания.
В САЩ са много напред с медицината, но както казва една позната американка - "Баща ми бе милионер, докато не попадна в ръцете на лекарите"
В момента в който му изтече застраховката (Тя покрива да кажем 200 000 $ ) го местят в друга болница (за отписани бедняци) или го пращат в къщи.
Нямаш пари мреш! Имаш пари, лекуват те докато свършат.
В Норвегия въпреки, че норвежците много мрънкат е друго - Там пък всичко се плаща. Отиваш на лекар плащаш. Но влезеш ли в болница и сметката надмине ли 2500 крони (малка сума) от там нататък всичко се поема от тяхната каса.
Като казвам всичко, значи всичко, а медиците им са много-ама много напред, с вякаква машинария и учат всяка година, дори сестрите и санитарките карат по няколко курса годишно за да са в час.
Малко инфо за Япония!
Да си пациент в токийската “ БЪРЗА ПОМОЩ” - http://eien.blog.bg/drugi/2009/07/14...pomosht.363466
Работя си аз в японската столица и се боря индивидуално с икономическата криза. Животът в прекрасния Токио ежедневно ме глези с тонове от любимия ми швейцарски шоколад, но...отвреме-навреме поглъщам и по някоя намокрена коричка стар хляб и се радвам и на нея. Последната едва преглътнах преди броени дни:
...да направиш успешна презентация пред един от най-големите босове на “Голдмън Сакс” сигурно е нелека задача. Може и корем да те присвие. Такова обяснение, предполагам, си е дал сина ми, когато усетил някакъв дискомфорт и странна тежест в корема веднага след последвалите овации на колегите му.
И двамата знаем, че японските лекари не са толкова добри диагностици като българските им колеги /някой ще да ми го е внушил, а аз пък на него/, та избягваме контактите с тях, като се доверяваме на изпечени рецепти като: здравословно хранене, ежедневен крос и спорт, здрав сън, разходки след вечеря, чист въздух сред природата....всичко това обаче “следваме” теоретично и по-рядко или почти никога практически. Иначе ежедневието ни е завъртяло яко и спим по 4-5 часа, храним се често с каквото ни попадне, пушачите и задимени помещения не ни пречат особено, спортуваме, колкото да се разпишем или когато няма интересен филм, книга, барбекю с приятели, културно събитие.
...Усещайки, че нещо не е наред, през късния следобед момчето отива при лекаря на компанията. Следва моментална снимка и бързи изследвания. Той изразява опасения за “апандесит или нещо такова” и го изпраща в близката “Бърза помощ”, от където ми се обадиха да отида, тъй като белите кръвни телца са с пъти завишени, открили са “нещо”, което трябва да бъде отстранено по оперативен път веднага и аз трябва да съм преди и след операцията там. Оффффффффффф...
Изразих по-горе съмнение, че японските лекари не са толкова добри специалисти и компетентни диагностици като нашите, но сериозността, загрижеността, експедитивността и изключителните грижи, които последваха за спасяването на един човешки живот /хмммм, до там се стигна, като видях отстраненото от него онова парче месо голямо колкото една длан/, компенсираха слуховете и празните приказки за несъстоятелността и слабостите на японската здравна система, медицинско образование и бърза помощ.
Настаниха го в самостоятелна стая. Пред вратата:компютър на стойка, на която отбелязаха всичките резултати от изследванията. Медицинско лице вкарваше на всеки 30 минути промяната в състоянието. Температурата и някои “данни” взимаха с вид “лепенки” за броени секунди. Попитаха даже дали ще има нужда от преводач на български език.
Президентът на болницата, виден преподавател в елитния Токио юнивърсити, завършил и преподавал и в Щатите, минава на визитация със своя преносим лап-топ, записва предварително обобщените данни, сверява назначеното лечение, проследява хода на възстановяване и сътоянието на всеки пациент по отделно. Преди и след визитация, всички 11 лекари /преброих ги и ги снимах/, които го придружават, заседават. За всеки пациент отделят немалко време.
Опериращият лекар НЯМА ПРАВО в първите 2 дни да си ходи в къщи, докато състоянието на пациента не е задоволително. В “нашия случай” той “живееше” на същия етаж в продължение на четири дни, поради сложността на операцията, а следващите три дни прекарваше в болницата между 12 и 16 часа.
Моето момче получи едно малко видео-TV /около 35 см/, лекичко и кокетно на “Сони”, с което можеше да позалъгва дългото лежане с филми /нали сме холерици, не сме свикнали на толкова време прекарване на легло/, да влиза в “конферентна връзка”, ако желае, да следи “борсите”.......и тук... се запитах...какво ли следи на екрана един пациент ако е с професия на лекар – гинеколог /шегувам се!/.
Прякият му шеф, колегите от неговия отбор, доволни, че за последното тримесечие в тази световна банкова криза, тяхната банка е на плюс, вицепрезидентът, “мозъкът” по рисковите операции....оффф, кой беше още...всички те се обадиха и пожелаха бързо възстановяване! Последваха визити.
Пред стаята, в която лежеше, имаше огромна стъклена стена с компютри, които са свързани с онези, поставените пред вратите на помощенията на всеки пациент. Състоянието се следи непрекъснато и оттам. Всеки етаж е разделен на три, с три обособени “централни остъклени помещения”. На стъклата - ясно изписани табели: “Моля, не носете бонбони, цветя, пари или каквито и да са подаръци за НИКОГО от персонала. Не приемаме!”
На етажите има обособено помещение с огромен телевизор, столове и пейки, малка библиотека с книги, ребуси, списания и манга, както и малък магазин, така нар. “кънвиниънт”, тоест магазин за удобство, в което персоналът, пациентите или близките им могат да купят неща, от които имат нужда. До библиотеката видях голяма осветена поставка с листовки и реклами на продукти, които се продават без рецепти в дрогериите. Имаше и широка гама от фармацефтични и прочие продукти като овлажняващи кърпички, дезинфикциозни течности за ръце с ухание на грейпфрут или лимон, лосиони за лице, кремове-мостри, шишенца с пяна за дълбоко почистване на лицето без спирт и алкохол, витамини в опаковка по 4 таблетки, чехли за еднократно ползване...не видях никой да си вземе за ползване или защо пък не “за в къщи”.
Посещенията са разрешени. Денонощно. На централната информация даваш името си, етажа и номера на стаята. Получаваш табелка, на която пише “посетител” и я закачваш на ревера.
Тихо и спокойно е. Като в санаториум. Жените, които дезинфекцират помещенията и коридорите, правят това на всеки четири часа /общо шест пъти в денонощието/, включително и вратите, парапетите, дръжките на вратите, бутоните на асансорите. Някои от тях бяха много миловидни. Разбрах, че са студентки и бъдещи лекарки и здравни работници, които припечелват от така нар. “арбайто”. Вършат всичко това старателно, внимателно и добросъвестно. Не пропускат никого от минаващите с усмивка и дълбок поклон. Изчислих, че на ден се покланят около 200 пъти. Някои и повече.
И докато момчето се възстановяваше, а на мен хич не ми бе до никакви шоколади, било то швейцарски или белгийски, акциите на китайската “CFSG”, които препоръчах във форума неотдавна, му донесоха една много приятна изненада. Последва и изписване.
А аз…амиииии, аз се запътих към “Мидтаун” благодарейки на Бога за бързото възстановяване на момчето ми, за златните ръце на японския хирург, за онези работливи “пчелички” в токийската “Бърза помощ”, за безупречно действащата здравна ситема, за близките ми, които будуваха редом с мен дни наред… а в главата ми онази брилянтна мисъл за 4-те основни група храни: млечен шоколад, черен шоколад, бял шоколад и шоколад аеро.”
Коментар
-
mick
Защо ако си с платени осигуровки няма ли да стигнеш и да те докарат до там да ипотекираш. Много криво са се прицели в момента , знаеш ли кои са тези близо един милион които не си плащат осигуровките ? Ами те са напуснали страната и не са в България. Понеже няма пари в касата и изхода вече е този за който говоря - тя да се разформирова и да се направи втора и трета здравна каса , нема мърдане зашщото ситуацията е такава и нищо допълнително няма да се събере. Пари няма..това всички го знаят и трябва да се действа но принудата се превръща в комична. Да вземем за нещо друго смешно да си говорим и да сменим темата.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovА точно със плащането на ЗО ли помагаш на твоите близки ? Хм , интересно.
Щото аз ги водя в частна клиника. И мисля, че им помагам повече то този начин.
А ти като плащаш ЗО им помагаш да висят по 4-5 часа пред кабинетите , а пък като влезат на преглед се оказва, че направленията за специалисти са свършили и ако искаш да си здрав, пак се плаща като поп.
Ми плащай си ЗО и не се оплакваи от здравеопазването. Ако зи забелязал аз от здравеопазването не се оплаквам , щото съм доволен. От Токуда например.
Между другото скаш криминализиране на неплащането на "задължителните" ЗО .
брей - верно било задължително
Водиш ги по частни кабинети.. да но само ако цената е до 50-100 лева. Ако е нещо по-сериозно, веднага пак увисваш на врата на държавата. Щото иначе трябва и апартамента да ипотекираш.http://mickideas.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от divediЧудя се дали някой е забелязал, че лекарите у нас са
организирани в монополна организация
с напълно покриващи мафиотските структури признаци.
Ако не си член на Българския лекарски съюз,
не можеш да упражняваш професията,
независимо от кетапите и възможностите
Министър - лекар
НС комисия - само лекари
В съда, експерти - лекари
ако си против Лекарския съюз - излиташ
като не си член - не можеш да си лекар
параграф 22!!!
успя да ме развеселиш - БРАВО
това, че членуваш в лекарския съюз удостоверява, че си лекар .................. но никой не ти забранява да ходиш на преглед при онези със стъклените кълбета, колби, пирамиди и други геометрични фигури където ти предават какво ги съветват планетите и звездите...
ти не знаеш ли, че така стои въпросът и с адвокатите ---- ако не членуваш в адвокатска колегия не можаш да представляваш никой в съда, нищо, че си завършил право --- по твоята логика излиза, че и те са "параграф 22" или както си се изразил "са организирани в монополна организация с напълно покриващи мафиотските структури признаци" --- Министър - юрист ; НС комисия - само юристи ; в съда - и прокурори, и съдии, и адвокати - всички са юристи .............. здрава мафия навсякъде
абе смях, голям смях .............................. или си на принципа "смях да става"fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
polki
Твоя проблем е твоята вяра в светлото бъдеще , а ние се радваме че има свестни и морални хора като теб и искаме да ти го дадем светлото бъдеще но ти трябва да ни помагаш и да не да търчиш да пълниш кацата а да питаш какво трябва да стане за да ходиш и да си даваш паричките и в кой момент. Е не е сега момента ! Сега е момента кацата да изпадне в криза както изпаднаха всички хора за да се разтури и да станат две - три каци пък ако правят същите крадливи номера и гледат да те завлекат ние ще се постарам да се сборят и да се взаимоудущат и унищожат. Така както го направиха в миналото като влизахме в ЕС разни герои - картофа , моркова и други екземпляри от флората и фауната.Загряваш ли ? Мърдане няма. Че кой ще се бори срущу финасовите пирамиди ако не ние ! Бабите ли от село ? Тях ще ги ошушкат за здрасти.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate GoikoАз не мога да разбера хора, които не си плащат даже ЗО как може да имат някакви претенциии към държавата и здравеопазването ? За мен това са индивиди водещи някакво паразитно съществуване .
това са същите дето карат спортни коли и джипове, а живеят под наем в гарсониери...
въпрос на манталитет - SOS / Selqnina si Ostava Selqnin/fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар