IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
    Първоначално изпратено от Forex Master
    Първоначално изпратено от bate Goiko
    Аз си мислех, че само таксиметровите шофьори не си плащат осигуровките, ама те не ги плащали и инвеститорите ! ! !
    А защо трябва някой (независимо какъв е и какви доходи има) да плаща за държавно здравеопазване след като плаща за частно? ? ?
    Защото ако аз бях министър председател който няма здравна осигуровка няма да припари безплатно до лекар.Освен това който се осигурява върху до 500 лв получава определени неща до 1000лв други а върху максимума получава всичко.Жена щеше да си ражда у вас или си плащаш.За децата ще плащат родителите а пенсионерите ще се осигуряват сами.Който няма осигуровка да го лекува църквата и пловдивския митрополит Николай.Не може да имаш 200 кинта за цигари и 50 за кафе и вестници а да нямаш 50-100лв за осигуровка.Избора си е твой каквото си решиш ама после няма да ревеш срещу държавата.Освен това детски за всички щото вече ми писна от бедни тарикати.Първата по сериозна епидемия ще очисти България от много тарикати.
    Проблемът с тази система е, че обикновено когато хората са здрави искат да се осигуряват на малко.. здрави са.. не виждат повече от носа си. Когато се разболеят вече е късно. просто сметките не излизат. Заради това са измислили тази солидарна система при която.. сегашните здрави плащат за лечението на сегашните болни. Така, с много по-малки суми се получават достатъчно пари. А който иска и в момента има и допълнително здравно осигуряване, даващо възможност за по-луксозни болнични услуги. Но допълнителното осигуряване не замества задължителното.. щото допълнителното има ограничение пакета услуги като цена.
    http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• Книгата на д-р Гълъбов
      Световната конспирация срещу здравето
      http://www.bg.yosif.net/med/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
        Първоначално изпратено от bate Goiko
        Аз си мислех, че само таксиметровите шофьори не си плащат осигуровките, ама те не ги плащали и инвеститорите ! ! !
        А защо трябва някой (независимо какъв е и какви доходи има) да плаща за държавно здравеопазване след като плаща за частно? ? ?
        Защото ако аз бях министър председател който няма здравна осигуровка няма да припари безплатно до лекар.Освен това който се осигурява върху до 500 лв получава определени неща до 1000лв други а върху максимума получава всичко.Жена щеше да си ражда у вас или си плащаш.За децата ще плащат родителите а пенсионерите ще се осигуряват сами.Който няма осигуровка да го лекува църквата и пловдивския митрополит Николай.Не може да имаш 200 кинта за цигари и 50 за кафе и вестници а да нямаш 50-100лв за осигуровка.Избора си е твой каквото си решиш ама после няма да ревеш срещу държавата.Освен това детски за всички щото вече ми писна от бедни тарикати.Първата по сериозна епидемия ще очисти България от много тарикати.

Коментар

• Forex Master

Ей на този въпрос ти му дай отговора , знаеш го нали защо трябва.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• divedi

Във темата за валутна търговия се познавам лично с доста хора..имам предвид по интернет се знаем и сме си споделяли това ..онова. и лични неща. Знам че там пишат 3 души поне които със сигурност са инвалиди защото медицината ги е направила .Много гадно и въобще дори сме коментирали че медицината има две остриета и онова което уврежда работи не по малко от това което помага.Въобще доколко е смислено да я има е много относително. Сега ако си в такова положение нямак да не ти мине през ума какъв лош късмет си извадил да се родиш в свят с медицина.На много хора които са наплашени не им се ползват медицински услуги ,ако има до теб такъв човек закован в инвалидната количка защото са го лекували от някаква си болест с някакво лекарство и на теб ще ти се изправя косата когато ти се налага да ползваш такива услуги.
              D.Y.F-091066

Коментар

• be_google

И как ще да е станало над милион да ги няма а 250 к. да не се осигуряват , то по скоро има емигранти които не ползват услугите и няма и ка да ги ползват но дойдат за малко в БГ и си ги плащат осигуровките..те и те не са наясно що плащат. Ти викаш ама като стане нещо ще ползват какво и как ще го ползват като физически не е възможно. Тези си представят че ще насъберат още пари като задейства още по голяма и чак смешна принуда. Бойко дали е съгласен да го свързат с такива действия , ти само гледай какви яки шутове ще последват. Бойко не е кротичкия съгласен Станишев - охо ! Те хубаво са надигнали глави да алчнеят и нека се покажат от дупките си , защото те са големи злоупотреби с парите на кацата то е голямо смукане и голямо крадене. В БГ не влизат инвестиции пък кацата купува медикаменти от големите фармации на двойни цени и парата отлита оттук а онези смучат от БГ а нашите лекари и кацата им слугуват.Парите в кацата не стигат , ами как да стигнат и 10 милиарда да сложим в нея и 10 няма да стигнат , 100 да ги направим ще се озорят да ги употребят но пак ще успеят да ги затрият не 1000 милиарда трябва да им намерим на тях и те ще ни лекуват че чак ще ни...
                D.Y.F-091066

Коментар

• Прочетено в интернет:

Кратка история за спешната ни помощ.

Един приятел е с гаджето си на купон. Вече са пийнали. Мацката по някакъв много нелеп начин се спъва и... троши с ръка дебело стъкло, което срязва дори костта и ръката остава да виси на месо и кожа...

Момичето е около 45 кила и е пила, което пречи на кръвта да се съсирва...

Моя приятел веднага я кара към "Пирогов".

Дежурния - пиян. Кара ги да чакат нещо си. На нея вече и е много лошо. Приятеля ми се разпрая с лекара. Оня вика - "Без да платиш, нищо няма да направя".

Хубаво, но в цялото бързане, никой не е взел пари. Слава Богу, оказва се, че познава момче, което живее на близо. То идва възможно най-бързо и носи пари.

Лекаря взима парите и върши работа.

На следващия ден, когато вече се налага да оперират, се оказва, че оня е шил с гъза си и в раната има СТЪКЛА...

Слава Богу, оправиха и ръката. Слава Богу, след стабилно плащане и ползване на връзки, ще се оправи. Дори вече, кажи речи се е оправила.

Но заради алчността, малоумието и тоталната липса на човечност на пияното говедо, водещо се лекар, едно младо, здраво, право и хубаво момиче можеше да... абе не ми се ще и да го казвам.

Слава Богу, нещата приклучиха добре.

Иска ми се да кажа, че това е най-неприятната случка за която мога да разкажа... Но не е така, за съжаление. В България да не ти се налага да опираш до лекари, дано Бог ни пази здрави!

Коментар

• Re: mick

Първоначално изпратено от supertrader
                    Защо ако си с платени осигуровки няма ли да стигнеш и да те докарат до там да ипотекираш. Много криво са се прицели в момента , знаеш ли кои са тези близо един милион които не си плащат осигуровките ? Ами те са напуснали страната и не са в България. Понеже няма пари в касата и изхода вече е този за който говоря - тя да се разформирова и да се направи втора и трета здравна каса , нема мърдане зашщото ситуацията е такава и нищо допълнително няма да се събере. Пари няма..това всички го знаят и трябва да се действа но принудата се превръща в комична. Да вземем за нещо друго смешно да си говорим и да сменим темата.

ST, и аз мисля, че голяма част от тези 800 000 - и то само възрастни хора са емигранти, които така или иначе не дължат вноски, щом се осигурават в друга страна в ЕС! Един роднина ходи да се разправя по такъв повод в НОИ...
                    На децата до 18 държавата им поема дори пломбите...
                    но 200-250К може да са - ама нали и на тях все някога им се налага да идат на лекар?!
                    Да му мислят!

Коментар

• Re: marketleverage

тука Джей е 1000 % прав американците са най-големите измекяри и тарикати в лошия смисъл!!! имам горчим личен опит с тях - стиснати и отвратителни
                      едва ли има на планетата по-алчно и използваческо племе!
                      (един от малкото свестни американци, които познавам беше дама от фамилията Ротшилд, тя живееше на Плиска в столицата ...известно време... но тя е наше момиче еврейка, и просто имаше щатски паспорт :-) )

Първоначално изпратено от Jay Gould
                      Първоначално изпратено от supertrader
                      ....
                      Янките ходят в Испания Уж екскурзия, отива там. Тръшва се, влиза в болница, а там докторите режат яко. Трябвало му сърце. Присаждат му, защото трансплантациите им са много добре организирани. За такова нещо в САЩ ще чака години и ще го оръсят поне 150 000, ако пък ги няма ще си мре.
                      Не е и само с хирургията. С всичко е така в Испания.

В САЩ са много напред с медицината, но както казва една позната американка - "Баща ми бе милионер, докато не попадна в ръцете на лекарите"
                      В момента в който му изтече застраховката (Тя покрива да кажем 200 000 $ ) го местят в друга болница (за отписани бедняци) или го пращат в къщи.
                      Нямаш пари мреш! Имаш пари, лекуват те докато свършат.

В Норвегия въпреки, че норвежците много мрънкат е друго - Там пък всичко се плаща. Отиваш на лекар плащаш. Но влезеш ли в болница и сметката надмине ли 2500 крони (малка сума) от там нататък всичко се поема от тяхната каса.
                      Като казвам всичко, значи всичко, а медиците им са много-ама много напред, с вякаква машинария и учат всяка година, дори сестрите и санитарките карат по няколко курса годишно за да са в час.

Малко инфо за Япония!

Да си пациент в токийската “ БЪРЗА ПОМОЩ” - http://eien.blog.bg/drugi/2009/07/14...pomosht.363466

Работя си аз в японската столица и се боря индивидуално с икономическата криза. Животът в прекрасния Токио ежедневно ме глези с тонове от любимия ми швейцарски шоколад, но...отвреме-навреме поглъщам и по някоя намокрена коричка стар хляб и се радвам и на нея. Последната едва преглътнах преди броени дни:

...да направиш успешна презентация пред един от най-големите босове на “Голдмън Сакс” сигурно е нелека задача. Може и корем да те присвие. Такова обяснение, предполагам, си е дал сина ми, когато усетил някакъв дискомфорт и странна тежест в корема веднага след последвалите овации на колегите му.

И двамата знаем, че японските лекари не са толкова добри диагностици като българските им колеги /някой ще да ми го е внушил, а аз пък на него/, та избягваме контактите с тях, като се доверяваме на изпечени рецепти като: здравословно хранене, ежедневен крос и спорт, здрав сън, разходки след вечеря, чист въздух сред природата....всичко това обаче “следваме” теоретично и по-рядко или почти никога практически. Иначе ежедневието ни е завъртяло яко и спим по 4-5 часа, храним се често с каквото ни попадне, пушачите и задимени помещения не ни пречат особено, спортуваме, колкото да се разпишем или когато няма интересен филм, книга, барбекю с приятели, културно събитие.

...Усещайки, че нещо не е наред, през късния следобед момчето отива при лекаря на компанията. Следва моментална снимка и бързи изследвания. Той изразява опасения за “апандесит или нещо такова” и го изпраща в близката “Бърза помощ”, от където ми се обадиха да отида, тъй като белите кръвни телца са с пъти завишени, открили са “нещо”, което трябва да бъде отстранено по оперативен път веднага и аз трябва да съм преди и след операцията там. Оффффффффффф...

Изразих по-горе съмнение, че японските лекари не са толкова добри специалисти и компетентни диагностици като нашите, но сериозността, загрижеността, експедитивността и изключителните грижи, които последваха за спасяването на един човешки живот /хмммм, до там се стигна, като видях отстраненото от него онова парче месо голямо колкото една длан/, компенсираха слуховете и празните приказки за несъстоятелността и слабостите на японската здравна система, медицинско образование и бърза помощ.

Настаниха го в самостоятелна стая. Пред вратата:компютър на стойка, на която отбелязаха всичките резултати от изследванията. Медицинско лице вкарваше на всеки 30 минути промяната в състоянието. Температурата и някои “данни” взимаха с вид “лепенки” за броени секунди. Попитаха даже дали ще има нужда от преводач на български език.
                      Президентът на болницата, виден преподавател в елитния Токио юнивърсити, завършил и преподавал и в Щатите, минава на визитация със своя преносим лап-топ, записва предварително обобщените данни, сверява назначеното лечение, проследява хода на възстановяване и сътоянието на всеки пациент по отделно. Преди и след визитация, всички 11 лекари /преброих ги и ги снимах/, които го придружават, заседават. За всеки пациент отделят немалко време.

Опериращият лекар НЯМА ПРАВО в първите 2 дни да си ходи в къщи, докато състоянието на пациента не е задоволително. В “нашия случай” той “живееше” на същия етаж в продължение на четири дни, поради сложността на операцията, а следващите три дни прекарваше в болницата между 12 и 16 часа.

Моето момче получи едно малко видео-TV /около 35 см/, лекичко и кокетно на “Сони”, с което можеше да позалъгва дългото лежане с филми /нали сме холерици, не сме свикнали на толкова време прекарване на легло/, да влиза в “конферентна връзка”, ако желае, да следи “борсите”.......и тук... се запитах...какво ли следи на екрана един пациент ако е с професия на лекар – гинеколог /шегувам се!/.

Прякият му шеф, колегите от неговия отбор, доволни, че за последното тримесечие в тази световна банкова криза, тяхната банка е на плюс, вицепрезидентът, “мозъкът” по рисковите операции....оффф, кой беше още...всички те се обадиха и пожелаха бързо възстановяване! Последваха визити.

Пред стаята, в която лежеше, имаше огромна стъклена стена с компютри, които са свързани с онези, поставените пред вратите на помощенията на всеки пациент. Състоянието се следи непрекъснато и оттам. Всеки етаж е разделен на три, с три обособени “централни остъклени помещения”. На стъклата - ясно изписани табели: “Моля, не носете бонбони, цветя, пари или каквито и да са подаръци за НИКОГО от персонала. Не приемаме!”

На етажите има обособено помещение с огромен телевизор, столове и пейки, малка библиотека с книги, ребуси, списания и манга, както и малък магазин, така нар. “кънвиниънт”, тоест магазин за удобство, в което персоналът, пациентите или близките им могат да купят неща, от които имат нужда. До библиотеката видях голяма осветена поставка с листовки и реклами на продукти, които се продават без рецепти в дрогериите. Имаше и широка гама от фармацефтични и прочие продукти като овлажняващи кърпички, дезинфикциозни течности за ръце с ухание на грейпфрут или лимон, лосиони за лице, кремове-мостри, шишенца с пяна за дълбоко почистване на лицето без спирт и алкохол, витамини в опаковка по 4 таблетки, чехли за еднократно ползване...не видях никой да си вземе за ползване или защо пък не “за в къщи”.

Посещенията са разрешени. Денонощно. На централната информация даваш името си, етажа и номера на стаята. Получаваш табелка, на която пише “посетител” и я закачваш на ревера.

Тихо и спокойно е. Като в санаториум. Жените, които дезинфекцират помещенията и коридорите, правят това на всеки четири часа /общо шест пъти в денонощието/, включително и вратите, парапетите, дръжките на вратите, бутоните на асансорите. Някои от тях бяха много миловидни. Разбрах, че са студентки и бъдещи лекарки и здравни работници, които припечелват от така нар. “арбайто”. Вършат всичко това старателно, внимателно и добросъвестно. Не пропускат никого от минаващите с усмивка и дълбок поклон. Изчислих, че на ден се покланят около 200 пъти. Някои и повече.

И докато момчето се възстановяваше, а на мен хич не ми бе до никакви шоколади, било то швейцарски или белгийски, акциите на китайската “CFSG”, които препоръчах във форума неотдавна, му донесоха една много приятна изненада. Последва и изписване.

А аз…амиииии, аз се запътих към “Мидтаун” благодарейки на Бога за бързото възстановяване на момчето ми, за златните ръце на японския хирург, за онези работливи “пчелички” в токийската “Бърза помощ”, за безупречно действащата здравна ситема, за близките ми, които будуваха редом с мен дни наред… а в главата ми онази брилянтна мисъл за 4-те основни група храни: млечен шоколад, черен шоколад, бял шоколад и шоколад аеро.”

Коментар

• mick

Защо ако си с платени осигуровки няма ли да стигнеш и да те докарат до там да ипотекираш. Много криво са се прицели в момента , знаеш ли кои са тези близо един милион които не си плащат осигуровките ? Ами те са напуснали страната и не са в България. Понеже няма пари в касата и изхода вече е този за който говоря - тя да се разформирова и да се направи втора и трета здравна каса , нема мърдане зашщото ситуацията е такава и нищо допълнително няма да се събере. Пари няма..това всички го знаят и трябва да се действа но принудата се превръща в комична. Да вземем за нещо друго смешно да си говорим и да сменим темата.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                          А точно със плащането на ЗО ли помагаш на твоите близки ? Хм , интересно.

Щото аз ги водя в частна клиника. И мисля, че им помагам повече то този начин.

А ти като плащаш ЗО им помагаш да висят по 4-5 часа пред кабинетите , а пък като влезат на преглед се оказва, че направленията за специалисти са свършили и ако искаш да си здрав, пак се плаща като поп.

Ми плащай си ЗО и не се оплакваи от здравеопазването. Ако зи забелязал аз от здравеопазването не се оплаквам , щото съм доволен. От Токуда например.

Между другото скаш криминализиране на неплащането на "задължителните" ЗО .

брей - верно било задължително

Водиш ги по частни кабинети.. да но само ако цената е до 50-100 лева. Ако е нещо по-сериозно, веднага пак увисваш на врата на държавата. Щото иначе трябва и апартамента да ипотекираш.
                          http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от divedi
                            Чудя се дали някой е забелязал, че лекарите у нас са
                            организирани в монополна организация
                            с напълно покриващи мафиотските структури признаци
                            .

Ако не си член на Българския лекарски съюз,
                            не можеш да упражняваш професията,
                            независимо от кетапите и възможностите

Министър - лекар
                            НС комисия - само лекари
                            В съда, експерти - лекари

ако си против Лекарския съюз - излиташ
                            като не си член - не можеш да си лекар

параграф 22!!!

успя да ме развеселиш - БРАВО

това, че членуваш в лекарския съюз удостоверява, че си лекар .................. но никой не ти забранява да ходиш на преглед при онези със стъклените кълбета, колби, пирамиди и други геометрични фигури където ти предават какво ги съветват планетите и звездите...

ти не знаеш ли, че така стои въпросът и с адвокатите ---- ако не членуваш в адвокатска колегия не можаш да представляваш никой в съда, нищо, че си завършил право --- по твоята логика излиза, че и те са "параграф 22" или както си се изразил "са организирани в монополна организация с напълно покриващи мафиотските структури признаци" --- Министър - юрист ; НС комисия - само юристи ; в съда - и прокурори, и съдии, и адвокати - всички са юристи .............. здрава мафия навсякъде

абе смях, голям смях .............................. или си на принципа "смях да става"
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• polki

Твоя проблем е твоята вяра в светлото бъдеще , а ние се радваме че има свестни и морални хора като теб и искаме да ти го дадем светлото бъдеще но ти трябва да ни помагаш и да не да търчиш да пълниш кацата а да питаш какво трябва да стане за да ходиш и да си даваш паричките и в кой момент. Е не е сега момента ! Сега е момента кацата да изпадне в криза както изпаднаха всички хора за да се разтури и да станат две - три каци пък ако правят същите крадливи номера и гледат да те завлекат ние ще се постарам да се сборят и да се взаимоудущат и унищожат. Така както го направиха в миналото като влизахме в ЕС разни герои - картофа , моркова и други екземпляри от флората и фауната.Загряваш ли ? Мърдане няма. Че кой ще се бори срущу финасовите пирамиди ако не ние ! Бабите ли от село ? Тях ще ги ошушкат за здрасти.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                                Аз не мога да разбера хора, които не си плащат даже ЗО как може да имат някакви претенциии към държавата и здравеопазването ? За мен това са индивиди водещи някакво паразитно съществуване .
                                все милионери дето влизат на дъната и излизат по върховете от позиции и накрая гледат от къде могат да спестят 10 лв. от някъде ...

това са същите дето карат спортни коли и джипове, а живеят под наем в гарсониери...

въпрос на манталитет - SOS / Selqnina si Ostava Selqnin/
                                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Working...
                                X