IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дянков похвали президентския доклад, като посочи, че много добре е разработена частта за здравеопазването.

Финансовият министър обясни, че голяма част от усилията му са насочени в тази област. По думите му са нужни две здравни реформи - преосмисляне на здравните пътеки и преосмисляне на броя и типа болнични заведения.

Министърът обясни, че сега има 298 пътеки, а парите, които се дават от Здравната каса са недостатъчни. По думите му се налага доплащане под масата.
    http://www.i n f o stock.bg/infostock/control/news/details/21883
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
      ...
      Заплатите на лекарите са най-малкия проблем. СТИГА ДА ИСКА - 100 бона заплата за Асен Македонов - http://paper.standartnews.com/bg/art...article=294831 отделно Азер Меликов получаваше на месец по 25 хиляди лева заплата + по 15 хиляди лева бонус на всеки 3 месеца ! - държавата спокойно можеше да им дава по 1000-2000 лева минимум (от тази сума мисля трябва да започва заплатата на един лекар), а не да им дава по 70 стотинки за нощно дежурство!
      Сестрите сега и те вземат някакви мизерни пари, санитарките също и всичко се прави нарочно! Свинете ги лекуват в чужбина и правителствена болница пък и искат ние да мрем. Кефят се и така се мислят за богоизбрани! Само на глупак това не може да му е ясно!
      Я ми кажете в друга държава да е намаляло населението от 9 милиона на 5-6 милона за 20 години?! Освен Камбоджа по времето на червените кхмери друга няма. Такива неща не стават случайно и "без да искат".
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• батета система с вноските работи ама не трябва да се точи да се видят колко пари се събират и всяко събрано левче къде отива по предназначение и да бъде харчено разумнои и за злоупотреби с парите за здраве да се лежи като за опит за убииство (ама да се лежи наистина)

колкото до лекарите да неможем да им плащаме много за да задържим най кадърните ама има и други стимули (българите обичаме имотите ) ами да им се построят имоти и да им се дадът на изплащане като цената им е себестоиност за 200-300 евро ще се постори нещо доста прилично ...държавата има много парцели ще им струва само строителството ама пак трябва да се внимава да не се точи... и хвнат ли те в корупция да го губиш жилището независимо колко си изплатил... и лекарите не са толкова много за да е натоварващо това а ще ги вържем да работят тук
        mWPCloud.com

Коментар

• Ето го и резултата от "здравната" система в БГ :

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=294807

Верно требва да се коли и бези вече наред.

Хм, за Токуда - ако такова нещо ми се случи , независимо частна или държавна болница, поискалия си пари лекар си отива веднага след болния. Без майтап.

Овчо племе сме. За да се оправят нещата кръв трябва да се лее. Много кръв.

Коментар

• Първоначално изпратено от никол
            В момента съм в пълна безпомощност. Баща ми изпитва ужасяваща болка в гръбначния стълб и никой не може да му помогне. Платихме си 100 лева за скенер, 570 лева за ЯМР, 400 лева за лекарства и какво ли още не.Всички вдигат рамене, даже толкова ги мързи, че не искат да ме излъжат, че биха ми помогнали. Става въпрос за дегенеративни промени, няма ракови образувания, няма деформации, които са невъзвратими. Всички толкова са се омързеливили, че дори не искат да ни вземат паричките. Не мога да формулирам какво е това, пълно безхаберие или липса на каквато и да е компетентност.
            Никол, съчуствам ти за това което преживяваш и неискам прозвучи някакси фалшифо като за написано във форум направо не ми хрумва какво повече да кажа
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от никол
              ... Токуда....
              На моя позната тъща и почина заради Токуда!
              Карат я по спешност там, но лекарите първо отказват да я прегледат. Когато познатата ми след 6 часа чакане накрая казва, прегледайте я и я приемете в болницата - дежурния лекар казва:
              - Това струва пари!
              Познатите ми не са хора средна ръка, а разполагат с доста, за това казват:
              - Няма проблем да платим, само кажете къде е касата - а дежурнияt лекар им казва.
              - На касата да, но и още 600 лева!
              Тоест, да му дадат на ръка 600 лева за да я приемат в платената болница Токуда!
              Познатите ми в първия миг не разбират и пак казват няма проблем, а оня повтаря като папагал - 600 лева.
              Накрая разбират, но естествено няма да оставят жената в болница в която ги карат да чакат вече 7 часа, да си плащат, на това отгоре да плащат и на ръка, още повече вече положението е критично и жената бере душа!
              Обаждат се на частна фирма за платена линейка, карат я в друга болница, където обаче жената умира почти на входа. Лекарите там се мъчат да я спасят, но както казват - прекалено е късно и ако и бе приложено лечение само преди няколко часа щеше да е жива и здрава!

Тук в България трябва да се коли и беси и то като се почне от горе на долу, а после, след като прочистят яко здравната каса, министерството и болниците от всякаква налазила ги паразитна измет, отнемат се лекарските права на поне 200 лекари и се натикат още 200 боклука от касата и министерството в пандиза да имат очи да ни искат пари.
              Ами тая Мазнейкова, с частната и болница? Колко човека да умрат там, плащайки си луди пари преди прокуратурата и оня гей-псевдомутра главния прокурор да се размърдат?

Ако някой от вас отиде в ресторант , ще плати ли ядене което не помирисал дори??! Не нали?
              Тогава за какво пари ми говорите като срещу тях не получаваме нищо (За справка предния ми пост!)
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Re: marketleverage

Първоначално изпратено от supertrader
                Бойко да я разтурва тая каца поне на две..минимум за да може да се вижда и сравнява как работят каците.То и аз и ти искаме да ни е вързано в кърпа да си отворим днес на маркета едни позиции и те да тръгнат на печалба и само на печалба и това удоволствие да ни е гарантирано , обаче дават ли ни го ? Тези работят ли крадат ли..каквото и да правят парите са им гарантирани защото кацата една и един единствен монопол.Тази каца е за разтурване в този и вид. Повече от две каци а самата осигурителна система трябва да представлява една информационна система в която да работят не хора а компютри.
                за това имаш право не мога да отрека
                mWPCloud.com

Коментар

• Чудя ви се за какви луксозни здравни услуги става въпрос. В " Токуда" бърз и платен скенер се прави след 6 дни.Разликата между обикновеното и луксозно здравно заведение се оказва само във вида на сградата и фалшивите усмивки на работещите там. Наскоро мой близък замина за Мадрид, качиха го на самолета и под формата на екскурзия го закараха , за да може да ползва нормална хемодиализа.В България апаратурата била толкова остаряла, че майка му трябвало да заплаща допълнително за електоенергията, която се изразходва.Сега е жив и чака за донор. На 27 години щеше да се впише в категорията на мъртавците.

Коментар

• В момента съм в пълна безпомощност. Баща ми изпитва ужасяваща болка в гръбначния стълб и никой не може да му помогне. Платихме си 100 лева за скенер, 570 лева за ЯМР, 400 лева за лекарства и какво ли още не.Всички вдигат рамене, даже толкова ги мързи, че не искат да ме излъжат, че биха ми помогнали. Става въпрос за дегенеративни промени, няма ракови образувания, няма деформации, които са невъзвратими. Всички толкова са се омързеливили, че дори не искат да ни вземат паричките. Не мога да формулирам какво е това, пълно безхаберие или липса на каквато и да е компетентност.

Коментар

• Ти май не познаваш хора боледували от по-сериозна болест.

Я намери някой и го питай колко му е било "безплатно" лечението, въпреки осигуровките.

Лично аз познавам двама платили хиляди левове за операции, въпреки че са осигурени. Щото ако не бяха платили, досега да са на оня свят.

Това за висенето на врата на държавата го разправяй на нЕкой друг.

Първоначално изпратено от mick
                      Първоначално изпратено от SStoilov
                      А точно със плащането на ЗО ли помагаш на твоите близки ? Хм , интересно.

Щото аз ги водя в частна клиника. И мисля, че им помагам повече то този начин.

А ти като плащаш ЗО им помагаш да висят по 4-5 часа пред кабинетите , а пък като влезат на преглед се оказва, че направленията за специалисти са свършили и ако искаш да си здрав, пак се плаща като поп.

Ми плащай си ЗО и не се оплакваи от здравеопазването. Ако зи забелязал аз от здравеопазването не се оплаквам , щото съм доволен. От Токуда например.

Между другото скаш криминализиране на неплащането на "задължителните" ЗО .

брей - верно било задължително

Водиш ги по частни кабинети.. да но само ако цената е до 50-100 лева. Ако е нещо по-сериозно, веднага пак увисваш на врата на държавата. Щото иначе трябва и апартамента да ипотекираш.

Коментар

• mick

Хайде ориентирай ни къде да отидем и да ни броят по 100 лв. ей така за нищо..чакам за инфо.По един аспирин имат от нас пък те да ни го платят по 100 лв.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                          Първоначално изпратено от Forex Master
                          Първоначално изпратено от bate Goiko
                          Аз си мислех, че само таксиметровите шофьори не си плащат осигуровките, ама те не ги плащали и инвеститорите ! ! !
                          А защо трябва някой (независимо какъв е и какви доходи има) да плаща за държавно здравеопазване след като плаща за частно? ? ?
                          Защото ако аз бях министър председател който няма здравна осигуровка няма да припари безплатно до лекар.
                          Май не четеш, а? Лекарите отдавна не са безплатни независимо дали плащаш осигуровка на НЗОК или не! Няма болен през последните години, който не е бил рекетиран за пари по някакъв начин от "безплатните" лекари!!!

Ето защо има хора, които държат да си плащат на 100% за частно здравеопазване. Те ну могат да бъдат винени че не искат да ползват една тотално компрометирана система. ТЕ ИМАТ ФИНАНСОВАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА ИСТИНСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! ЗАЩО ДА МИ СЕ ИСКАТ ПАРИ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ ПОЛЗВАТ?
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• marketleverage

Бойко да я разтурва тая каца поне на две..минимум за да може да се вижда и сравнява как работят каците.То и аз и ти искаме да ни е вързано в кърпа да си отворим днес на маркета едни позиции и те да тръгнат на печалба и само на печалба и това удоволствие да ни е гарантирано , обаче дават ли ни го ? Тези работят ли крадат ли..каквото и да правят парите са им гарантирани защото кацата една и един единствен монопол.Тази каца е за разтурване в този и вид. Повече от две каци а самата осигурителна система трябва да представлява една информационна система в която да работят не хора а компютри.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• бате боико трябва да работи да се върне доверито в системата като пресече източването* и така ще има повече пари а не като вземе от тези един милон неосигурени минимума и ги плаши с административни мерки
                              на границите с евросъюза как ще проверяват кои е платил като сега в повечето случаи само си показваш картата и минаваш без да те чекват? а като влезем в шенген и границте изчезнат и даже лина карта не се показва ... а които го осигуряват в друга държава в ес ще трябва да се реди на опашки в нои за да може да покаже документи и да го пуснат да се прибере ли....

които го хванат да точи от парите за здраве да му се гаранитра обща килия с мангали да видиме дали ще смеят да барат...

пп плащам си осигуровките ама съм недоволен от системата...
                              mWPCloud.com

Коментар

• mick

Хората нямат пари и нямат доходи сега да се осигуряват точно сега за много.Ти 100 лева за осигуровки ли искаш да плащат и да им се полага срещу тях безплатно само аспирин ? Как така ! Къде го има това нещ някой да плаща такива големи пари срещу направо нищо ?
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X