IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• polki

Ти глупав ли си или се правиш на такъв ? На кой от инвеститорите му пука дали ще плаща 10 лева на кацата.Аз ви обяснявам каква е пирамида , ти много хубаво..да бе дай да подкрепим финансово пирамидата здравна каца.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
      Първоначално изпратено от polki
      те тези които не са си платили здравните осигуровки не пътуват в чужбина и имоти не купуват...

така, че много шум за нищо
      това го бях написал след като видях заглавието и влезнах в темата , но след като прочетох мненията в нея си промених и моето мнение

разбирам, че доста от големите инвеститори са против плащането на ЗО и по всяка вероятност не ги плащат , така както 1 000 000 българи не си плащат вноски - мислех , че само цигани и бедни хора не плащат, а то било масова практика

в такъв случай съм съгласен с приемането на тези рестрикции и дори подкрепям идеята да се криминализира деянието неплащане на задължитеното здравно осигуряване
      Аз си мислех, че само таксиметровите шофьори не си плащат осигуровките, ама те не ги плащали и инвеститорите ! ! !
      Полки, представяш ли си какви хора има тука ?

Коментар

• Re: marketleverage

Първоначално изпратено от supertrader
        ....
        Янките ходят в Испания Уж екскурзия, отива там. Тръшва се, влиза в болница, а там докторите режат яко. Трябвало му сърце. Присаждат му, защото трансплантациите им са много добре организирани. За такова нещо в САЩ ще чака години и ще го оръсят поне 150 000, ако пък ги няма ще си мре.
        Не е и само с хирургията. С всичко е така в Испания.

В САЩ са много напред с медицината, но както казва една позната американка - "Баща ми бе милионер, докато не попадна в ръцете на лекарите"
        В момента в който му изтече застраховката (Тя покрива да кажем 200 000 $ ) го местят в друга болница (за отписани бедняци) или го пращат в къщи.
        Нямаш пари мреш! Имаш пари, лекуват те докато свършат.

В Норвегия въпреки, че норвежците много мрънкат е друго - Там пък всичко се плаща. Отиваш на лекар плащаш. Но влезеш ли в болница и сметката надмине ли 2500 крони (малка сума) от там нататък всичко се поема от тяхната каса.
        Като казвам всичко, значи всичко, а медиците им са много-ама много напред, с вякаква машинария и учат всяка година, дори сестрите и санитарките карат по няколко курса годишно за да са в час.

Малко инфо за Япония!

Да си пациент в токийската “ БЪРЗА ПОМОЩ” - http://eien.blog.bg/drugi/2009/07/14...pomosht.363466

Работя си аз в японската столица и се боря индивидуално с икономическата криза. Животът в прекрасния Токио ежедневно ме глези с тонове от любимия ми швейцарски шоколад, но...отвреме-навреме поглъщам и по някоя намокрена коричка стар хляб и се радвам и на нея. Последната едва преглътнах преди броени дни:

...да направиш успешна презентация пред един от най-големите босове на “Голдмън Сакс” сигурно е нелека задача. Може и корем да те присвие. Такова обяснение, предполагам, си е дал сина ми, когато усетил някакъв дискомфорт и странна тежест в корема веднага след последвалите овации на колегите му.

И двамата знаем, че японските лекари не са толкова добри диагностици като българските им колеги /някой ще да ми го е внушил, а аз пък на него/, та избягваме контактите с тях, като се доверяваме на изпечени рецепти като: здравословно хранене, ежедневен крос и спорт, здрав сън, разходки след вечеря, чист въздух сред природата....всичко това обаче “следваме” теоретично и по-рядко или почти никога практически. Иначе ежедневието ни е завъртяло яко и спим по 4-5 часа, храним се често с каквото ни попадне, пушачите и задимени помещения не ни пречат особено, спортуваме, колкото да се разпишем или когато няма интересен филм, книга, барбекю с приятели, културно събитие.

...Усещайки, че нещо не е наред, през късния следобед момчето отива при лекаря на компанията. Следва моментална снимка и бързи изследвания. Той изразява опасения за “апандесит или нещо такова” и го изпраща в близката “Бърза помощ”, от където ми се обадиха да отида, тъй като белите кръвни телца са с пъти завишени, открили са “нещо”, което трябва да бъде отстранено по оперативен път веднага и аз трябва да съм преди и след операцията там. Оффффффффффф...

Изразих по-горе съмнение, че японските лекари не са толкова добри специалисти и компетентни диагностици като нашите, но сериозността, загрижеността, експедитивността и изключителните грижи, които последваха за спасяването на един човешки живот /хмммм, до там се стигна, като видях отстраненото от него онова парче месо голямо колкото една длан/, компенсираха слуховете и празните приказки за несъстоятелността и слабостите на японската здравна система, медицинско образование и бърза помощ.

Настаниха го в самостоятелна стая. Пред вратата:компютър на стойка, на която отбелязаха всичките резултати от изследванията. Медицинско лице вкарваше на всеки 30 минути промяната в състоянието. Температурата и някои “данни” взимаха с вид “лепенки” за броени секунди. Попитаха даже дали ще има нужда от преводач на български език.
        Президентът на болницата, виден преподавател в елитния Токио юнивърсити, завършил и преподавал и в Щатите, минава на визитация със своя преносим лап-топ, записва предварително обобщените данни, сверява назначеното лечение, проследява хода на възстановяване и сътоянието на всеки пациент по отделно. Преди и след визитация, всички 11 лекари /преброих ги и ги снимах/, които го придружават, заседават. За всеки пациент отделят немалко време.

Опериращият лекар НЯМА ПРАВО в първите 2 дни да си ходи в къщи, докато състоянието на пациента не е задоволително. В “нашия случай” той “живееше” на същия етаж в продължение на четири дни, поради сложността на операцията, а следващите три дни прекарваше в болницата между 12 и 16 часа.

Моето момче получи едно малко видео-TV /около 35 см/, лекичко и кокетно на “Сони”, с което можеше да позалъгва дългото лежане с филми /нали сме холерици, не сме свикнали на толкова време прекарване на легло/, да влиза в “конферентна връзка”, ако желае, да следи “борсите”.......и тук... се запитах...какво ли следи на екрана един пациент ако е с професия на лекар – гинеколог /шегувам се!/.

Прякият му шеф, колегите от неговия отбор, доволни, че за последното тримесечие в тази световна банкова криза, тяхната банка е на плюс, вицепрезидентът, “мозъкът” по рисковите операции....оффф, кой беше още...всички те се обадиха и пожелаха бързо възстановяване! Последваха визити.

Пред стаята, в която лежеше, имаше огромна стъклена стена с компютри, които са свързани с онези, поставените пред вратите на помощенията на всеки пациент. Състоянието се следи непрекъснато и оттам. Всеки етаж е разделен на три, с три обособени “централни остъклени помещения”. На стъклата - ясно изписани табели: “Моля, не носете бонбони, цветя, пари или каквито и да са подаръци за НИКОГО от персонала. Не приемаме!”

На етажите има обособено помещение с огромен телевизор, столове и пейки, малка библиотека с книги, ребуси, списания и манга, както и малък магазин, така нар. “кънвиниънт”, тоест магазин за удобство, в което персоналът, пациентите или близките им могат да купят неща, от които имат нужда. До библиотеката видях голяма осветена поставка с листовки и реклами на продукти, които се продават без рецепти в дрогериите. Имаше и широка гама от фармацефтични и прочие продукти като овлажняващи кърпички, дезинфикциозни течности за ръце с ухание на грейпфрут или лимон, лосиони за лице, кремове-мостри, шишенца с пяна за дълбоко почистване на лицето без спирт и алкохол, витамини в опаковка по 4 таблетки, чехли за еднократно ползване...не видях никой да си вземе за ползване или защо пък не “за в къщи”.

Посещенията са разрешени. Денонощно. На централната информация даваш името си, етажа и номера на стаята. Получаваш табелка, на която пише “посетител” и я закачваш на ревера.

Тихо и спокойно е. Като в санаториум. Жените, които дезинфекцират помещенията и коридорите, правят това на всеки четири часа /общо шест пъти в денонощието/, включително и вратите, парапетите, дръжките на вратите, бутоните на асансорите. Някои от тях бяха много миловидни. Разбрах, че са студентки и бъдещи лекарки и здравни работници, които припечелват от така нар. “арбайто”. Вършат всичко това старателно, внимателно и добросъвестно. Не пропускат никого от минаващите с усмивка и дълбок поклон. Изчислих, че на ден се покланят около 200 пъти. Някои и повече.

И докато момчето се възстановяваше, а на мен хич не ми бе до никакви шоколади, било то швейцарски или белгийски, акциите на китайската “CFSG”, които препоръчах във форума неотдавна, му донесоха една много приятна изненада. Последва и изписване.

А аз…амиииии, аз се запътих към “Мидтаун” благодарейки на Бога за бързото възстановяване на момчето ми, за златните ръце на японския хирург, за онези работливи “пчелички” в токийската “Бърза помощ”, за безупречно действащата здравна ситема, за близките ми, които будуваха редом с мен дни наред… а в главата ми онази брилянтна мисъл за 4-те основни група храни: млечен шоколад, черен шоколад, бял шоколад и шоколад аеро.”
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
          те тези които не са си платили здравните осигуровки не пътуват в чужбина и имоти не купуват...

това го бях написал след като видях заглавието и влезнах в темата , но след като прочетох мненията в нея си промених и моето мнение

разбирам, че доста от големите инвеститори са против плащането на ЗО и по всяка вероятност не ги плащат , така както 1 000 000 българи не си плащат вноски - мислех , че само цигани и бедни хора не плащат, а то било масова практика

в такъв случай съм съгласен с приемането на тези рестрикции и дори подкрепям идеята да се криминализира деянието неплащане на задължитеното здравно осигуряване
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Ами точно в момента здравеопазването е бизнес. възжможно най-долнопробния и гаден бизнес ,

Знаеш ли , че компаниите , които продават лекарства подкупват лекарите за да изписват от техните лекарства например.

Изобщо не си измислям, един приятел работи в такава компания.

А пък какво става с кацата и плащаните от нея лекарства оставям на въображението ти.

Първоначално изпратено от divedi
            Държавата съществува, за да се занимава с някои неща, от които изрично не бива да се прави бизнес. Едно от тези неща е здравеопазването.

Коментар

• те тези които не са си платили здравните осигуровки не пътуват в чужбина и имоти не купуват...

fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• marketleverage

CNBC ги зарежи , най висок клас медицина е направена там в болниците на някакви острови бяха. Частни болници и е възможно най доброто което тази наука е достигнала , частно е и се плаща и не е скъпо там 10-15 хиляди мисля са сложните неща които се правят и янките ходят там.В България може да се направи или понеже можеше защото ще се намерят специалисти - амбициозни лекари и май и акедемична традиция имахме , то става и с желание най вече.Монополите трябва да се рушат и не виждам да са необходими драконови мерки за да благоденства монопола на здравната каса. Криза е ..нека да няма пари за тях и да видят какво означава да няма и как ги разхищават и крадат.Ти Обама забрави че го подкрепят лекарите работари , подкрепят го фармацевтичните компании и той това което мисли да прави в САЩ много бързо ще бъде разрушено и ще изчезне , не вярвам янките да го изтърпят.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Jay Gould

Познат който работи в сферата на финансите , работил е за едно от правителствата на една от провинциите там..тази в която е Торонто. Канадците имат много здраво имиджово финансиране , за него яко хвърчат огромни пари и СЗО подозирам е попаднала в лапите му и е била ударена от някоя яка канадска пачка.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Re: divedi

....
                    Нямам идея кой ти е дал това инфо, но аз имам много приятели в Торонто, и по малко в други градове из Канада!
                    За мен Испания (С трансплантациите които правят на всеки) е на 1 во място, но Канада е едно от най-добрите места за живеене в света, включително и за здравеопазването за което съм чувал и чувам само добри неща! А и са поставени на едно от челните места в света.
                    Първоначално изпратено от marketleverage
                    ...Световната Здравна организация поставя Франция на първо място а канада в топ 5 .....
                    Точно!
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Повярвай навсякъде където държавата се грижи за тези неща е ужас. В Канада е безплатно като едно време у нас. Мои познати им се наложило да отидат до болница там и той ми разправя с възмущение - тълпа от народ на който никой не му обръща внимание ! Докато чакал в коридора имало едно младо момиче което видимо било адски зле и той влязал при лекарката и казал -" абе това момиче много е зле личи му , обънете му внимание гледам с часове чака а сигурно е нещо спешно " !!!! Лекарката му отговорила - " Ами да тя е от 8 часа сутринта тук!" то било късния следобед !!!!????? За какво си говорим? Той казва един човек го разкарваха с инвалидна количка и стенеше и те не разбрали че той починал , а когато му дошъл реда да влезе при лекаря той установил че човека в количката е починал. Като във филм на ужасите! Ей при нас сега е по добре и малко му трябва за да стане добре , само трябва да се разтури здравната каца защото е монопол.Не да и се осигуряват несметни пари на нея , а хората да си плащат и един такъв лекаря няма да го остави да умре за да го преглежда а ще гледа да е жив за да си плати за услугата - елементарно. Тя държавата с медицинската помощ да се справи пак ще е много.
                      не е така Световната Здравна организация поставя Франция на първо място а канада в топ 5 а в сащ с платената им медицинска помиощ са го докарали докадето е постнал Jekata.... supertrader CNBC не гледаш ли бате последните месеци нонстоп има дебатите за здравната реформа в сащ... искаш да ходиме от където те се връщат... в тяхната система печелят болниците и застрахователите а лекарите подкрепят реформата...
                      mWPCloud.com

Коментар

http://zamunda.net/details.php?id=105321&hit=1

Заслужава си да се изгледа. Апропо да ме осветли някой за данък сгради, поради що се сбира ?

Коментар

• divedi

Повярвай навсякъде където държавата се грижи за тези неща е ужас. В Канада е безплатно като едно време у нас. Мои познати им се наложило да отидат до болница там и той ми разправя с възмущение - тълпа от народ на който никой не му обръща внимание ! Докато чакал в коридора имало едно младо момиче което видимо било адски зле и той влязал при лекарката и казал -" абе това момиче много е зле личи му , обънете му внимание гледам с часове чака а сигурно е нещо спешно " !!!! Лекарката му отговорила - " Ами да тя е от 8 часа сутринта тук!" то било късния следобед !!!!????? За какво си говорим? Той казва един човек го разкарваха с инвалидна количка и стенеше и те не разбрали че той починал , а когато му дошъл реда да влезе при лекаря той установил че човека в количката е починал. Като във филм на ужасите! Ей при нас сега е по добре и малко му трябва за да стане добре , само трябва да се разтури здравната каца защото е монопол.Не да и се осигуряват несметни пари на нея , а хората да си плащат и един такъв лекаря няма да го остави да умре за да го преглежда а ще гледа да е жив за да си плати за услугата - елементарно. Тя държавата с медицинската помощ да се справи пак ще е много.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Държавата за нищо не ни била длъжна, а защо плащаме данъци, осигуровки и такси?

България е бивша държава, настоящ бандитостан! Къде в ЕС и Европа има подобно мафиотско чудо?

Коментар

• Forex Master

Пробвай се да ползваш..опитай !
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Forex Master

Иди пробвай без да си плащал да го направиш престъплението , то както си плащал ще се държат с теб като с навлек ако не им плащаш и от джоба си. Това нещо здравна каца въобще не работи в интерес на хората. Какво е това чудо такъв процент от дохода да отива за кацата..само робски насроен народ може да позволи така да се гаврят с него.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X