IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1000 лв. необлагаеми, 20% данък за богатите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
    уважаеми,
    като стигнем другите държави по стандарт - ще плащаме и техните данъци. никога не съм се радвал, че ми прибират кинтите, защото бай Пешо му е кеф да си драпа макарите, а аз бачкам по 20 часа и 7 дни в седмицата. Къде видяхте, че съм споменал Костов???? или ако викаме на Гоце, че е Гоце веднага ставаме костовисти?)))) твърде страна зависимост, да ви споделя! Пазя се, да не ме стигне като работя много и се развивам и се опитвам да давам два пъти повече, отколкото преди кризата, че работните места са кът, а тези с добри заплати - два пъти повече))))
    ако сте такива леви идеалисти - межете да чешате вие макарите на бай Пешо, той би бил безкрайно доволен, защото е мързелив! и тъкмо докато ги чешате ще си споделяте какво беше хубаво при бай Тошо - бяхме бедни всички, а не като сега))))
    ама наистина това левия инфантилизъм е неизтребим, мали ,мали, мали))))))
    alexjr ,
    Изпитвам истинска вина ,че днес съм ви загубил времето което отговаря на една хилядарка от заплатата... на работната бизнес класа...
    Нали работите седем дни в седмицата по двадесет часа....
    Заради което ще отида да се помоля да наваксате пропуснатото... и да се покая заради революционните си мнениия и съвети да ви вземат и последната стотинка от изкарани с много труд и пот на челото .....средства и да ги дадат на изметта .....сиреч вашите родители.Защото Пешо с дето си драпа макарите му дават 200 лв. и да не си драпа пак толкова заради така наречени пишман новобогаташчета.Който преди да модернизират дадените производства и решат проблемите с осигоровките , заплатите и соц. битовите условия си купуват Поршета... от ДДС .
    това левите идеалисти сте гении на обобщенията ,да ви кажа, уважаеми))))
    от 15 години се осигурявам на максимума и не съм скрил една стотинка данък, ддс не съм дърпал и моите подчинени (не работници, защото и аз съм наемен работник) си получават и заплати и осигуровки на точна дата.
    но когато си почешвач няма как да схванете,че парите се изкарват с много работа )))) поне честно изкараните пари))))
    п.с. не карам порше (не ,че не искам), карам голяма и сравнително хубава кола и голям и сравнително хубав мотор)))) плащам си и каското на колата, и гражданската, че даже и сота за гаража))))

Коментар

• уважаеми,
      като стигнем другите държави по стандарт - ще плащаме и техните данъци. никога не съм се радвал, че ми прибират кинтите, защото бай Пешо му е кеф да си драпа макарите, а аз бачкам по 20 часа и 7 дни в седмицата. Къде видяхте, че съм споменал Костов???? или ако викаме на Гоце, че е Гоце веднага ставаме костовисти?)))) твърде страна зависимост, да ви споделя! Пазя се, да не ме стигне като работя много и се развивам и се опитвам да давам два пъти повече, отколкото преди кризата, че работните места са кът, а тези с добри заплати - два пъти повече))))
      ако сте такива леви идеалисти - межете да чешате вие макарите на бай Пешо, той би бил безкрайно доволен, защото е мързелив! и тъкмо докато ги чешате ще си споделяте какво беше хубаво при бай Тошо - бяхме бедни всички, а не като сега))))
      alexjr ,
      Изпитвам истинска вина ,че днес съм ви загубил времето което отговаря на една хилядарка от заплатата... на работната бизнес класа...
      Нали работите седем дни в седмицата по двадесет часа....
      Заради което ще отида да се помоля да наваксате пропуснатото... и да се покая заради революционните си мнениия и съвети да ви вземат и последната стотинка от изкарани с много труд и пот на челото .....средства и да ги дадат на изметта .....сиреч вашите родители.Защото Пешо с дето си драпа макарите му дават 200 лв. и да не си драпа пак толкова заради така наречени пишман новобогаташчета.Който преди да модернизират дадените производства и решат проблемите с осигоровките , заплатите и соц. битовите условия си купуват Поршета... от ДДС .

Коментар

• Леко съжалявам, че влизам в един клиширан тон, но това прилича на типично ченгеджийско мероприятие за отвличане на вниманието.

След като държавата се източваше 4 години, сега Първанов свиква съвет по национална сигурност за усвояване на еврофондовете. Къде беше президентът когато се отрязваха всички пътеки и се палеха мостовете към Брюксел?!

Преди 1 година имаше данъчна реформа за ДОД, сега пак.... не им ли писна всеки ден ново хоро да пеят?!

На сайта на същия този президент имаше един доклад доскоро, на който пишеше, че коефициент на заетост на България (да не се бърка с безработица) е 55% и е един от най-лошите в Европа! Да вземат да свършат нещо в тази администрация или да си ходят. България няма нужда от длъжности без функции...

Коментар

• ...
          Първоначално изпратено от man_united
          Не говорете и глупости за Западните икономики, които в следствие на точно това прогресивно облагане се чудят сега как да изкарат парите от страните познати като "данъчен рай" и от скритите сметки в швейцарски банки!!!
          +1
          И това ще мине ...

Коментар

• Въобще не знам защо се вързваме на глупостите на Агент Гоце!

10% за всички доходи бе много напредничав ход за БГ, колкото и да е странно приет от СтаниШеф и компания!

Сега не виждам кой ще промени нещата и ще върне прогресивното облагане!

Не говорете и глупости за Западните икономики, които в следствие на точно това прогресивно облагане се чудят сега как да изкарат парите от страните познати като "данъчен рай" и от скритите сметки в швейцарски банки!!!

Коментар

• Грую, Грую извади пореден бисер в тази тема.

Като тези които гравитират около 1 К, ще слязат на 999 и ще си спестят 100 кинта ДОД.

ХАхахаха Искаш да кажеш, че тия дето са с 1001лв доход ще платят 100,1 лв данък ли ?!?!

Не си запознат май с основни неща относно прогресивното данъчно облагане.
              Иначе предложението е интересно, дори и да не е в този вид облагането трябва да се промени. Вижда се, че плоският данък в този му вид у нас не е най-подходящия вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34
                Този въпрос винаги ще има различно решение в различните състояния на обществото. Едната крайност е написана още в самото начало - " ...кой дава повече - беднякът една пара, или лихварят сто пари?!"
                Другата крайност е - от всеки по двадесет пари, щото нали все пак тези данъци следва да обслужват всички, даже в по-голяма степен болните, подрастващите и т.н.?
                Така че, нито в Швеция е справедливо, според мен, нито пък и от всеки по н-лева. Все пак 10 % е някаква диференциация. Но може би наистина за БОГАТИ хора следва да се измисли нещо. Но не и за доходи от трудова дейност, където вложеният повече труд ще бъде "наказан".
                тъй де - за трудовата дейност говоря))))
                зяпат ми в заплатата, все едно ,че взимам по 50 000 евро на месец. (ех, да беше, ама не е)))))
                плосък данък по трудови договори е твърде справедливо и богоугодно, викам аз. а онези с макарите - да се чешат и да не зяпат в канчето, ако обичат)))))

Коментар

• Този въпрос винаги ще има различно решение в различните състояния на обществото. Едната крайност е написана още в самото начало - " ...кой дава повече - беднякът една пара, или лихварят сто пари?!"
                  Другата крайност е - от всеки по двадесет пари, щото нали все пак тези данъци следва да обслужват всички, даже в по-голяма степен болните, подрастващите и т.н.?
                  Така че, нито в Швеция е справедливо, според мен, нито пък и от всеки по н-лева. Все пак 10 % е някаква диференциация. Но може би наистина за БОГАТИ хора следва да се измисли нещо. Но не и за доходи от трудова дейност, където вложеният повече труд ще бъде "наказан".
                  И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван
                    евала alexjr
                    Мързеливите все ще си дуднят и няма да са доволни.
                    Нека и 100000лв взимат образованите можещите и знаещите и нека не им гледаме в канчето.
                    Евала на наистина работещите хора.
                    Ей,големи скръндзи сте !!!

Коментар

• евала alexjr
                      Мързеливите все ще си дуднят и няма да са доволни.
                      Нека и 100000лв взимат образованите можещите и знаещите и нека не им гледаме в канчето.
                      Евала на наистина работещите хора.
                      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        идеята видимо е тъпа))))
                        гоце да си пише доносите и да не се бърка в икономиката, че жална ни майка))))

и не виждам защо да плащам повече. получавам повече от 2 к , ама бачкам яко. айде да не ме "наказават", щото бай пешо си драпа макарите по цял ден и е беден - да учи, да работи повече и ще получи повече))))
                        байгън от популисти!
                        Изобщо не е тъпа и ако се интересувате за данъчното облагане в повечето западни страни ще видите какъв данък плащат най богатите... Когато при Костов плащахте по 30 % беше велик икономист ..
                        А бай Пешо с макарите ... пази боже да не те стигне и ти да си драпаш макарите...
                        уважаеми,

Коментар

• повече от 30% - Май беше 42% за 98 и + осигуровките заплатата се намаляваше наполовина....

Първоначално изпратено от meche_cveti93
                          идеята видимо е тъпа))))

и не виждам защо да плащам повече. получавам повече от 2 к , ама бачкам яко. айде да не ме "наказават", щото бай пешо си драпа макарите по цял ден и е беден - да учи, да работи повече и ще получи повече))))
                          байгън от популисти!
                          Изобщо не е тъпа и ако се интересувате за данъчното облагане в повечето западни страни ще видите какъв данък плащат най богатите... Когато при Костов плащахте по 30 % беше велик икономист ..
                          А бай Пешо с макарите ... пази боже да не те стигне и ти да си драпаш макарите...

Коментар

• идеята видимо е тъпа))))

байгън от популисти!

Коментар

• Тя идеята може да у хубава за америка примерно но не и за БГ. Та защо казваш да не може който взима 20 000 да плаща 10% данък и който взима 2000 пак да плаща 10% данък? Може и даже е справедливо - ся друг е въпроса че държавата на теория ще събере повече пари с прогресивни данъци. С какво е виновен този дето изкарва 20 000 че ти не можеш да ги изкараш и искаш той да плати по висок процент - отделно той ще плати 2000 данък а ти 200 лв но и това не ти стига явно. И още нещо - тия дето са най богатите те си имат начини да се спасят от данъци - тая дето си я мислиш нема да стане така или иначе.

Идеята е много хубава и аз я подкрепям с две ръце.... който взима до 2 к. не е подложен на загуби. А който има повече доходи.... ще плаща ..... Не може и 100 лв. с 10 % и 20 К пак с 10 % .... Затова казвам ,че комунистите с това приемане на плоския данък и картелиране и лобиране в икономиката водеха дясна политика .... А това ,че повечето във Форума са против то е ясно... никой не обича да плаща данъци и това важи най вече за богатите .Защото пенсионерите са се нареди първи да дадт на държавата мижавите си пенсии...

Коментар

• бате, по-добре недей

Идеята е много хубава и аз я подкрепям с две ръце.... който взима до 2 к. не е подложен на загуби. А който има повече доходи.... ще плаща ..... Не може и 100 лв. с 10 % и 20 К пак с 10 % .... Затова казвам ,че комунистите с това приемане на плоския данък и картелиране и лобиране в икономиката водеха дясна политика .... А това ,че повечето във Форума са против то е ясно... никой не обича да плаща данъци и това важи най вече за богатите .Защото пенсионерите са се нареди първи да дадт на държавата мижавите си пенсии...
                                идеята видимо е тъпа))))

байгън от популисти!

Коментар

Working...
                                X