IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1000 лв. необлагаеми, 20% данък за богатите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В съвременния свят който получава повече, потребява повече ЗАЩОТО РАБОТИ ПОВЕЧЕ.Пролетариата е накадърен, мързелив и прост, за това и не получава повече.Не е справедливо този който има повече да дава повече защото е по кадърен и по работлив.
    Аз лично предлагам най-добрата мярка за стимулиране.
    До 1 000лв доход 20% данък, между 1000 и 10 000 , 10% данък и над 10 000 , 5% данък
    Така всички ще са стимулирани да работят повече, печелят повече , а и да осветлят доходи за да минат в по-горната графа.

Коментар

• не само че Грую е прав, но и теми като тази само потвърждават тезата ми , че върха на арогантността и манипулациите тук винаги може да бъде задминат!!!

В съвременния свят, който получава повече, той и потребява повече, съответно и ще трябва да плаща повече!!! дали ще му викаме социализъм или демокрация - справедливо е! :-)
      какво повече да коментираме, от това, че това правителство е подкрепено от олигарсите в сянка, просто на ЕС не му дреме вече ... ?! Не съм изненадан като гледам как скочиха кохортите на мрака и алчността във форума, за да защитят
      статуквото и грабежа на обикновенния човек от елита...
      Плоския данък си изигра ролята - мина му времето...

Първоначално изпратено от Грую Груев
      Първоначално изпратено от Стамболов
      Е, тук аз съм най-яростния гербер и ти ме провокираш да ти отговоря.

Към герберчето Йосиф - Бойко е малоумен пожарникар,
      това "най-яростния гербер" някаква титла ли е или е особен повод за гордост и защо всичко ви е шибване, яростно, бой и т.н.
      Сега по ред на номерата - аз не се крия, ако имам грешки или съм объркал нещо (примерно колегата Zamioculcas ми намери огромна грешка, която наистина си е за бисери и вицоце), винаги отговарям, стига да им достатъчно време. Та така:

1. Бойко току що беше в Брюксел и комисията му гласува доверие и развърза част от еврофондовете, а ти само псуваш заради самото псуване - това от отдела за масова агитация ли ви учат На мен ми звучи много готино. Както и (цитарам по памет) - "за 5 минути намалих цената с 17 млн - що не говори повече бе, Бойо, можеше със 170 млн. да я намалиш за 50 инути, или за "15 дни намерихме 0.5 млрд“ - ми за 2 месеца - 2 млрд, за година - направо ще сме на плюс и няма да има нужда да работим, защото герб се грижи за нас и Бойо намира, пуска, намаляват и т.н. щот ги е страх да не ги шибне И ако си забеляза никъде не съм псувал в тази тема - просто давам квалификации .
      2. Българският народ също гласува доверие на ГЕРБ с огромно мнозинство, но за твоя лумпенизиран мозък това също очевидно няма значение. - отдолу бях извадил на Марков едни данни, ако искаш мога да ти ги извадя и на теб - Бг народът е гласувал още по-голямо доверие и на Жан, и на Костов, и на Царя и кво от това, това ли ви е основния повод за гордост. Аз също гласувах за мажоритарния кандидат на герб, но го направих с отвращение и поради липса на алтернатива, ако бях гласувал за друг щях да подкрепя косвено комунягите. Помислете малко там в предизборния щаб - изборите вече свършиха, не е нужно да се надъхвате, а и това е форум, в който се преполага, че нивото е над средното.
      3. Като шеф на митниците той за няколко дни изгони много крадливи митничари като Цайса и Марадоната и успешно затяга системата. Толкова ли ти харесва корупцията, бе бай Ганьо? -това, че си изгонил някого все още нищо не означава, за да го изгония трябва да го направиш така, че утре съда да не го върне на работа, щото не си спазил процедурата (отделен е въпросът колко е корумпиран съда в Бг, а и това е съвсем друга тема). Точно щото шапкарите са малоумни и не могат да прочетат един закон като хората и да напишат един акт или протокол, е точно заради това и много от престъпниците се измъкват - щото няма читави доказателстав срещу тях, събрани по надлежния ред. И това е причината за провала на хиляди дела, но нали Бойо е казал - Ние ги хващаме, те ги пускат (не защитавам Бг съд, който е най-корумпраното нещо в страната). Като стана реч за съда, къде беше Бойо при случая с бащата в Асеновград - да речем, че бащата е виновен, къде е Бойо в случая със Спаска Митрова - що не иде да шибне един и на македонския президент или е ербап само когато срещу него е сеГея, а? И последно за липсата на кадри - бойо запази целия ПР екип на предишното правителство, защо - това приемственост ли е или липса на кадри? Та първото нещо, което се сменя в една валст е ПР екипа, ти поне би трябвало да го занаеш, но Бойо няма кадри. Но да речем, че Бойо е човеколюбив и мнго иска да има приемственост и е против лова на вещици, ч ми кажи защо махна Крил Ананиев от Мин Фин, а? Поразпитай тук из форума кой е той и какво е работил преди бойо да го махне и колко е допринесъл за стабилността на Бюджета на Бг. Само ще ти кажа, че К. Ананиев е заемал този пост и при жан, и при Костов, и при царя, и при Сергея - на мен това ми говори за абсолютен професионализъм, а на теб? Къде е бойо-приемственика. И последно за минфин - видя ли заместниците на Дянков - книжни плъхове, на по 30 години (нищо против младостта), дето никога не са ръководили нищо съществено, но явно са "професионалисти", а за шефката а фонд Земеделия или за Цецка - шефката на НС даже няма и да отварям дума.
      4. Относно плоския данък - в един пост си против него, в следващия си за. Не можеш ли поне да си обосновеш мнението? - мнението ми е споменато вече няколко пъти, стига да има кой да чете - аз съм против премахването на плоския данък, защото това ще доведе до срив в събираемостта му и мисля, че съм се обосновал и то доста пространно, но явно и при теб е силен синдрома на фуражките - чукча-писател, чукча не читател
      5. Но на бай Ганьо като теб му е по-лесно вместо да мисли, да псува. - за последн път, мисля че съм се обосновал много добре навсякъде и то без нито една псувня, но явно ти с четеш собствена литература.
      П.С. Смени си ника - не заслужаваш да петниш името н най-великия политик в съвремената ни история - препоръка е.
      П.П.С. А и темата е за Гоце и неговото предложение, а не за Бойо, но нали сте си малоумни фуражки и сами се пъхате между шамарите, ама важното е въргал да става, там поне не се изисква акъл, а
      +1
      :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
        Е, тук аз съм най-яростния гербер и ти ме провокираш да ти отговоря.

Грую, ти като истински бай Ганьо отново си извън събитията и реалноста. Бойко току що беше в Брюксел и комисията му гласува доверие и развърза част от еврофондовете, а ти само псуваш заради самото псуване. Българският народ също гласува доверие на ГЕРБ с огромно мнозинство, но за твоя лумпенизиран мозък това също очевидно няма значение.

Също за теб като истински бай Ганьо няма значение и необходимоста в България да има промяна и да се води безпощадна борба с корупцията. Ругания от теб Ваньо Танов беше изгонен от крадливото правителство на Станишев заради успешни разследване. Като шеф на митниците той за няколко дни изгони много крадливи митничари като Цайса и Марадоната и успешно затяга системата. Толкова ли ти харесва корупцията, бе бай Ганьо?

Относно плоския данък - в един пост си против него, в следващия си за. Не можеш ли поне да си обосновеш мнението? За мен нещата са ясни - при сегашната ситуация в България плоския данък с ниска ставка 10% е най-доброто решение. Можем да дискутираме други решения едва при висок растеж, повишаване на БВП/глава поне на нивото на Полша и по-добри институции (т.е. без крадлива Мургина например). За такъв избор ни е нужен период от поне 4 години, и то при най-оптимистичния сценарий. Но на бай Ганьо като теб му е по-лесно вместо да мисли, да псува.

това "най-яростния гербер" някаква титла ли е или е особен повод за гордост и защо всичко ви е шибване, яростно, бой и т.н.
        Сега по ред на номерата - аз не се крия, ако имам грешки или съм объркал нещо (примерно колегата Zamioculcas ми намери огромна грешка, която наистина си е за бисери и вицоце), винаги отговарям, стига да им достатъчно време. Та така:

1. Бойко току що беше в Брюксел и комисията му гласува доверие и развърза част от еврофондовете, а ти само псуваш заради самото псуване - това от отдела за масова агитация ли ви учат На мен ми звучи много готино. Както и (цитарам по памет) - "за 5 минути намалих цената с 17 млн - що не говори повече бе, Бойо, можеше със 170 млн. да я намалиш за 50 инути, или за "15 дни намерихме 0.5 млрд“ - ми за 2 месеца - 2 млрд, за година - направо ще сме на плюс и няма да има нужда да работим, защото герб се грижи за нас и Бойо намира, пуска, намаляват и т.н. щот ги е страх да не ги шибне И ако си забеляза никъде не съм псувал в тази тема - просто давам квалификации .
        2. Българският народ също гласува доверие на ГЕРБ с огромно мнозинство, но за твоя лумпенизиран мозък това също очевидно няма значение. - отдолу бях извадил на Марков едни данни, ако искаш мога да ти ги извадя и на теб - Бг народът е гласувал още по-голямо доверие и на Жан, и на Костов, и на Царя и кво от това, това ли ви е основния повод за гордост. Аз също гласувах за мажоритарния кандидат на герб, но го направих с отвращение и поради липса на алтернатива, ако бях гласувал за друг щях да подкрепя косвено комунягите. Помислете малко там в предизборния щаб - изборите вече свършиха, не е нужно да се надъхвате, а и това е форум, в който се преполага, че нивото е над средното.
        3. Като шеф на митниците той за няколко дни изгони много крадливи митничари като Цайса и Марадоната и успешно затяга системата. Толкова ли ти харесва корупцията, бе бай Ганьо? -това, че си изгонил някого все още нищо не означава, за да го изгония трябва да го направиш така, че утре съда да не го върне на работа, щото не си спазил процедурата (отделен е въпросът колко е корумпиран съда в Бг, а и това е съвсем друга тема). Точно щото шапкарите са малоумни и не могат да прочетат един закон като хората и да напишат един акт или протокол, е точно заради това и много от престъпниците се измъкват - щото няма читави доказателстав срещу тях, събрани по надлежния ред. И това е причината за провала на хиляди дела, но нали Бойо е казал - Ние ги хващаме, те ги пускат (не защитавам Бг съд, който е най-корумпраното нещо в страната). Като стана реч за съда, къде беше Бойо при случая с бащата в Асеновград - да речем, че бащата е виновен, къде е Бойо в случая със Спаска Митрова - що не иде да шибне един и на македонския президент или е ербап само когато срещу него е сеГея, а? И последно за липсата на кадри - бойо запази целия ПР екип на предишното правителство, защо - това приемственост ли е или липса на кадри? Та първото нещо, което се сменя в една валст е ПР екипа, ти поне би трябвало да го занаеш, но Бойо няма кадри. Но да речем, че Бойо е човеколюбив и мнго иска да има приемственост и е против лова на вещици, ч ми кажи защо махна Крил Ананиев от Мин Фин, а? Поразпитай тук из форума кой е той и какво е работил преди бойо да го махне и колко е допринесъл за стабилността на Бюджета на Бг. Само ще ти кажа, че К. Ананиев е заемал този пост и при жан, и при Костов, и при царя, и при Сергея - на мен това ми говори за абсолютен професионализъм, а на теб? Къде е бойо-приемственика. И последно за минфин - видя ли заместниците на Дянков - книжни плъхове, на по 30 години (нищо против младостта), дето никога не са ръководили нищо съществено, но явно са "професионалисти", а за шефката а фонд Земеделия или за Цецка - шефката на НС даже няма и да отварям дума.
        4. Относно плоския данък - в един пост си против него, в следващия си за. Не можеш ли поне да си обосновеш мнението? - мнението ми е споменато вече няколко пъти, стига да има кой да чете - аз съм против премахването на плоския данък, защото това ще доведе до срив в събираемостта му и мисля, че съм се обосновал и то доста пространно, но явно и при теб е силен синдрома на фуражките - чукча-писател, чукча не читател
        5. Но на бай Ганьо като теб му е по-лесно вместо да мисли, да псува. - за последн път, мисля че съм се обосновал много добре навсякъде и то без нито една псувня, но явно ти с четеш собствена литература.
        П.С. Смени си ника - не заслужаваш да петниш името н най-великия политик в съвремената ни история - препоръка е.
        П.П.С. А и темата е за Гоце и неговото предложение, а не за Бойо, но нали сте си малоумни фуражки и сами се пъхате между шамарите, ама важното е въргал да става, там поне не се изисква акъл, а
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Аз поне (лично) се изморих всяка година да има нови промени. Тъкмо планираш нещо и 'айде наново...

Колко пари профукаха само за реформи - не е истина.

В тази връзка могат да насочат усилията си другате: да следят за ДДС и да го връщат бързо чрез информационна система. Така ще пресекат корупцията и изнудването от страна на отделни служители.

Могат да обучат служителите да работят с техниката. От май месец чакам да ми върнат едни кирливи 100 лв надвнесен данък.

Отделно като си подавах данъчната с баркод колежката от гишето учтиво ми поясни, че те всъчщност не четат баркода (за секунда), а въвеждат цялата декларация на ръка!!!
          Ей такива "трески за дялане", мога да дам на Дянков колкото иска.

Коментар

• Първоначално изпратено от Billy
            Първоначално изпратено от Стамболов
            Много точно казано.

Дянков: Данъчната политика не трябва да се променя по време на криза
            14.09.2009 14:34
            http://www.investor.bg/?cat=5&id=86869

Във време на криза не се пипа данъчната политика, понеже има неочаквани ефекти и те се научават със закъснение“, заяви финансовият министър.
            При влизане в криза, когато приходите така или иначе намаляват, ако се правят и данъчни реформи, държавата се обрича на поне още две-три години допълнителен спад на икономиката, коментира Дянков.

Трябва от средата и края на следващата година страната вече да показва икономически растеж, за да може да направим всички неща, които сме обещали на хората, каза Симеон Дянков.
            Оле майко и това ми бил голям специалист....Дянков отиди си искай парите обратно за дипломата!
            разбира се, че по време на криза не се прави данъчната реформа - няма как да се направят разчети какви ще са приходите и при най-малкото сътресение държавата може да банкрутира

пък и едва ли си точно ти човека който да каже на Дянков какво да направи с дипломата си
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
              Много точно казано.

Дянков: Данъчната политика не трябва да се променя по време на криза
              14.09.2009 14:34
              http://www.investor.bg/?cat=5&id=86869

Във време на криза не се пипа данъчната политика, понеже има неочаквани ефекти и те се научават със закъснение“, заяви финансовият министър.
              При влизане в криза, когато приходите така или иначе намаляват, ако се правят и данъчни реформи, държавата се обрича на поне още две-три години допълнителен спад на икономиката, коментира Дянков.

Трябва от средата и края на следващата година страната вече да показва икономически растеж, за да може да направим всички неща, които сме обещали на хората, каза Симеон Дянков.
              Оле майко и това ми бил голям специалист....Дянков отиди си искай парите обратно за дипломата!

Коментар

• ДО Грую,
                Не съм казал, че си направил повече грешки. Случват се такива работи. Но пък например ако някой колега на работата се спъне или нещо от сорта (и не си разбие главата ) сигурно ще се засмея. Та ако аз напиша някоя глупост (което вероятно ще стане) нищо чудно да ме сложат в бисери и вицове. Не се засягай толкова. :P
                Иначе, да прав си, че не е хубаво да те осигуряват на 200 а да си на повече. Но иначе хората с ниските доходи според мен не е като да не искат да получават по-високи. И не е съвсем така, че всички са супер некадърни и толкова си изработват. Нормата на печалба на "бизнесмените" у нас е твърде висока. На всичкото отгоре те не правят нищо за да увеличат производителността на труда. Много големи фирми нямат нито един финансист например. Да не говорим за финансови отдели. Дуги отдели също липсват. Те инвестират предимно в ес-класи, мазерати, бентлита и т.н. Много важно е да се разбере, че повишаването на производителността на труда в България ще дойде (евентуално) от инвестиции в технологии и подобряване на организацията на труда, а не както повечето се заблуждават от напъването на работниците. Германските работници не се напъват на работата 40 пъти повече от българите! Бях гледал филм как в индия имат длъжност трошач на камъни. С един чук седиш и правиш едри камъни на малки въоръжен с един чук. Е, колкото и да се озорят 1000 такива торшачи, ше свършат по-малко работи от една машина оперирана от 1 оператор. Надявам се схващате какво искам да кажа. Работодателите трябва да да допринесат за увеличаване прозиводителността на труда, не само работниците.

Коментар

• Абе защо ми изтриха коментара? Никой не обидих... нито нещо лошо съм казал. Каква е тази цензура.

Казах, че президента отклонява вниманието от важни теми със закъснели ненужни действия.
                  Отделно от това данъчна реформа през 2 години е пълно безумие. Не може всяка година по нова свирка да играем.

Коментар

• Е, тук аз съм най-яростния гербер и ти ме провокираш да ти отговоря.

Грую, ти като истински бай Ганьо отново си извън събитията и реалноста. Бойко току що беше в Брюксел и комисията му гласува доверие и развърза част от еврофондовете, а ти само псуваш заради самото псуване. Българският народ също гласува доверие на ГЕРБ с огромно мнозинство, но за твоя лумпенизиран мозък това също очевидно няма значение.

Също за теб като истински бай Ганьо няма значение и необходимоста в България да има промяна и да се води безпощадна борба с корупцията. Ругания от теб Ваньо Танов беше изгонен от крадливото правителство на Станишев заради успешни разследване. Като шеф на митниците той за няколко дни изгони много крадливи митничари като Цайса и Марадоната и успешно затяга системата. Толкова ли ти харесва корупцията, бе бай Ганьо?

Относно плоския данък - в един пост си против него, в следващия си за. Не можеш ли поне да си обосновеш мнението? За мен нещата са ясни - при сегашната ситуация в България плоския данък с ниска ставка 10% е най-доброто решение. Можем да дискутираме други решения едва при висок растеж, повишаване на БВП/глава поне на нивото на Полша и по-добри институции (т.е. без крадлива Мургина например). За такъв избор ни е нужен период от поне 4 години, и то при най-оптимистичния сценарий. Но на бай Ганьо като теб му е по-лесно вместо да мисли, да псува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван
                      днес много суфорумци споменаха пожарникаря:-)
                      да честитим днес професионалният празник на всички пожарникари!!!
                      По малко работа Ви пожелавам.
                      Ай стига бе!!!Ти знайш ли къв беше девиза на социалистическия гробар:"Копа гроб,копа,нема време ,бяга на друг".
                      Защо и пожарникарите да не са така!!!

Коментар

• днес много суфорумци споменаха пожарникаря:-)
                        да честитим днес професионалният празник на всички пожарникари!!!
                        По малко работа Ви пожелавам.
                        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                          Явно според теб 76% от избирателите са : " Мангали, мафиоти и турци "
                          Стига бе
                          явно според теб в България избирателите са 3 млн., щом 76% от избирателите са гласували за Гоце

дано правиш разлика между "76% от избирателите" и "76% от гласувалите"

за Гоце са гласували по-малко от 30% от избирателите които са "мангали, мафиоти, турци" и ще добавя "червени бабички и червени мобифони"

марков, за счетоводител с претенции като теб, много жалък напън да защитиш Гоце --- опитай пак малко по-интелигентно ....................... ако можеш
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                            Ако не беше плащал, щеше да имаш и за порше
                            Излагаш буржуазната класа така...
                            ха,ха,ха
                            има един майтап. Закона е врата в полето. И аз като съвестен данакоплатец цял живот през тази врата:-))
                            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zamioculcas
                              Грую, Грую извади пореден бисер в тази тема.

Като тези които гравитират около 1 К, ще слязат на 999 и ще си спестят 100 кинта ДОД.

ХАхахаха Искаш да кажеш, че тия дето са с 1001лв доход ще платят 100,1 лв данък ли ?!?!

Не си запознат май с основни неща относно прогресивното данъчно облагане.
                              Иначе предложението е интересно, дори и да не е в този вид облагането трябва да се промени. Вижда се, че плоският данък в този му вид у нас не е най-подходящия вариант.
                              мда, прав си - грешка (доста съшествена) от бързане и недоглеждане, с подоходното облагане съм запознат достатъчно добре, благодаря. А ако този ми е поредния бисер - кой ми е първия по темата?
                              Подоходното облагане е и добро и лошо, зависи от коя част на барикадата си :0 Ако си с ниски доходи е прекрасно, но ако си с високи? Въпбще при нас има едно много интерсно мислене сред хората с по-ниски доходи - те не искат да се развиват и да вземат парите на хората над тях, а сикат хората над тях да вземат по-малко - абсолютна андрешковщина!!! Въвеждането на плоския данък беше най-хубавото нещо в икономикта на бг (за наемните работници) в последните 20 години и си е чисто дясна мярка, при това проведена от ляво правителство !?!?! Трябва ли Х да бъде наказван заради това, че е редовен и да му се смучат макс. данъи, а У понеже е тарикат и се осигурява на 200 кинта да е поощряван? Това решение на "социалния" Гоце е абсолютна дивотия и може да доведе само до едно - спад на приходите от ДОД с поне 2/3 (колко е ДОД от общото количество на приходите на бюджета ме мързи да търся - ако някой го има под ръка, ще съм благодарен да го сподели), а спадът на приходите рефлектира в спад на разходите, т.е. по-ниски пенсии ан електората на Гоце. Е, това ако не благодарност към тези дето са те избрали

Към герберчето Йосиф - Бойко е малоумен пожарникар, както и огромната част от бачкащите в системата на МВР, които той назначава на възлови позиции в държавата - какво разбира Ваньо Танов от Митници - само ми чете некви протоколчета и плямпа простотии, Именно разхайтеността на полицията е една от причините за настояшето ни битие - няма престъпник, който да не е покровителстван от местен полицейски бос и нагоре. Жалка история, а още по-жалко е, че Бойо е единствебия ни шанс и при липса на други алтернатово сме длъжни да му дадем този шанс, ама само с репчене и раздаване на шамари + псуване на СерГея няма да стане - трябва и акъл, а той именно липсва в полицейските кратуни. Това особено добре лъсва в работата на НС - бачкат по 2 часа на ден, а би следвяало да изпълняват Великата програма на герб и да имат по 10 часа заседания, за да творят закони, но нали преди това трябва да има проекти които да се гласуват, а пожарникарските тикви не могат да родят такива - липсва им ресурс.

Да не се отплесвам - темата е за предложението на Гоце - тотална глупост на фона на сегашното състояние на страната, но знам ли какви са помислите Гоцеви - може би иска бойо да го свалят с камънйе и дръвйе и той да дойде на бялкон като поредния Месия. Дано да греша.
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Ако не беше плащал, щеше да имаш и за порше
                                Излагаш буржуазната класа така...

Коментар

Working...
                                X