IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1000 лв. необлагаеми, 20% данък за богатите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов
    Бай Ганьо, ти пак започна да правиш квалификации - т.е. да псуваш.
    Ти си некомпетентния, защото досега не чух от теб смислено икономическо съждение.

Затова ще повторя пак - Повишаване на данъците в условия на криза увеличава спадът в икономиката и отдалечава периода на възстановяване.

Способен ли е твоя мозък да даде някакво мнение, без да използва просташки лумпенско-цървулановски нападки?

Първоначално изпратено от Грую Груев
    хайде и аз да се включа, че опита ми за диалог с "яростния гербер" дето мърси името на най-великия ни съвременен политик нещо не се получи, но поне разбра, че колкото повече се обажда, толкова повече се излага с некомпетентността си - и на тези хора сме поверили последните си надежди...
    Е, само това ли успя да ти роди това дето се намира под фуражката - давал съм квалификации, т.е. съм псувал. Ами я сега да ти дам пример заквалификация: Форумецът с ник "Стамболов" е много умен, това псувня ли е бе, фуражко? То верно, че не е ли квалификация, а е оксиморон (цъкни си го в гуглето,за да видиш какво е ) А с това:

Повишаване на данъците в условия на криза увеличава спадът в икономиката и отдалечава периода на възстановяване.

Това направо каза най-великата икономическа мислъл за хилядолетието, направо си за нобелова награда Можеш да продължиш и с други умозаключения от сорта - Клатенето в секса води до олабване (нарочно ти пише на просто наороден език, че да можеш да го разбереш) или Топлата вода е топла, зашото е с температура над 40 градуса. Подобни "открития" са направени много преди теб - пробвай се да вложиш малко собствена мисъл. Но темата изобщо не за това, ама..
    И като си тръгнал да се набутваш сам, моля, коментирай това:

Щото Боко за момента е на гребена на вълната с шамарите и ловенето на вещици (има огромен % подкрепа сред населението),но ве че се искат и дела, а там герберчетата са доста боси и самия факт, че парламента не бачка и то точно сега, когато би следвало да имат най-много готови законопроекти (нали затова имаха там предизборен щаб и писаха програми, ако не са знаели, че ще управляват, за какво изобщо искаха властта), та липсата на работо на НС говори само за едно - или сегашните закони са си супер и нямат нужда от промяна (щото Боко е за приемствеността) или герб просто не знаят какво да правят с властта, щото овцата дава мляко и вълна, ама трябва и да я храниш и да я пазиш от вълци (Йовков, Индже). хайде лека, че засядам пред Тв-то.

Или това (отговори на поредните ти глупости):

1. Бойко току що беше в Брюксел и комисията му гласува доверие и развърза част от еврофондовете, а ти само псуваш заради самото псуване - това от отдела за масова агитация ли ви учат На мен ми звучи много готино. Както и (цитарам по памет) - "за 5 минути намалих цената с 17 млн - що не говори повече бе, Бойо, можеше със 170 млн. да я намалиш за 50 инути, или за "15 дни намерихме 0.5 млрд“ - ми за 2 месеца - 2 млрд, за година - направо ще сме на плюс и няма да има нужда да работим, защото герб се грижи за нас и Бойо намира, пуска, намаляват и т.н. щот ги е страх да не ги шибне И ако си забеляза никъде не съм псувал в тази тема - просто давам квалификации .
    2. Българският народ също гласува доверие на ГЕРБ с огромно мнозинство, но за твоя лумпенизиран мозък това също очевидно няма значение. - отдолу бях извадил на Марков едни данни, ако искаш мога да ти ги извадя и на теб - Бг народът е гласувал още по-голямо доверие и на Жан, и на Костов, и на Царя и кво от това, това ли ви е основния повод за гордост. Аз също гласувах за мажоритарния кандидат на герб, но го направих с отвращение и поради липса на алтернатива, ако бях гласувал за друг щях да подкрепя косвено комунягите. Помислете малко там в предизборния щаб - изборите вече свършиха, не е нужно да се надъхвате, а и това е форум, в който се преполага, че нивото е над средното.
    3. Като шеф на митниците той за няколко дни изгони много крадливи митничари като Цайса и Марадоната и успешно затяга системата. Толкова ли ти харесва корупцията, бе бай Ганьо? -това, че си изгонил някого все още нищо не означава, за да го изгония трябва да го направиш така, че утре съда да не го върне на работа, щото не си спазил процедурата (отделен е въпросът колко е корумпиран съда в Бг, а и това е съвсем друга тема). Точно щото шапкарите са малоумни и не могат да прочетат един закон като хората и да напишат един акт или протокол, е точно заради това и много от престъпниците се измъкват - щото няма читави доказателстав срещу тях, събрани по надлежния ред. И това е причината за провала на хиляди дела, но нали Бойо е казал - Ние ги хващаме, те ги пускат (не защитавам Бг съд, който е най-корумпраното нещо в страната). Като стана реч за съда, къде беше Бойо при случая с бащата в Асеновград - да речем, че бащата е виновен, къде е Бойо в случая със Спаска Митрова - що не иде да шибне един и на македонския президент или е ербап само когато срещу него е сеГея, а? И последно за липсата на кадри - бойо запази целия ПР екип на предишното правителство, защо - това приемственост ли е или липса на кадри? Та първото нещо, което се сменя в една валст е ПР екипа, ти поне би трябвало да го занаеш, но Бойо няма кадри. Но да речем, че Бойо е човеколюбив и мнго иска да има приемственост и е против лова на вещици, ч ми кажи защо махна Крил Ананиев от Мин Фин, а? Поразпитай тук из форума кой е той и какво е работил преди бойо да го махне и колко е допринесъл за стабилността на Бюджета на Бг. Само ще ти кажа, че К. Ананиев е заемал този пост и при жан, и при Костов, и при царя, и при Сергея - на мен това ми говори за абсолютен професионализъм, а на теб? Къде е бойо-приемственика. И последно за минфин - видя ли заместниците на Дянков - книжни плъхове, на по 30 години (нищо против младостта), дето никога не са ръководили нищо съществено, но явно са "професионалисти", а за шефката а фонд Земеделия или за Цецка - шефката на НС даже няма и да отварям дума.

Най-важното съм ти го болднал. И побързай с отговора, че работното време на пресцентъра свършва в 17 часа, а не искам да чакам до утре сутрин
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Относно демографския проблем-ето материал за размисли:
      http://vbox7.com/play:db071522

Коментар

• Бай Ганьо, ти пак започна да правиш квалификации - т.е. да псуваш.

Ти си некомпетентния, защото досега не чух от теб смислено икономическо съждение.

Затова ще повторя пак - Повишаване на данъците в условия на криза увеличава спадът в икономиката и отдалечава периода на възстановяване.

Способен ли е твоя мозък да даде някакво мнение, без да използва просташки лумпенско-цървулановски нападки?

Първоначално изпратено от Грую Груев
        хайде и аз да се включа, че опита ми за диалог с "яростния гербер" дето мърси името на най-великия ни съвременен политик нещо не се получи, но поне разбра, че колкото повече се обажда, толкова повече се излага с некомпетентността си - и на тези хора сме поверили последните си надежди...

Коментар

• Докладът за президента: Спор между автори и със себе си

Гарабед Минасян от БАН, съавтор на доклада, по БНТ1:

Плоският данък доведе до привличане на твърде много инвестиции, заради които беше бетонирано цялото черноморие…

Не, няма да има проблем с инвестициите, защото данъците и доходността не е най-важното, което интересува инвеститорите…
          Гаро Минасян явно е в раздвоение – едновременно вярва, че плоският данък е отговорен за всички инвестиции и че не е отговорен за никакви инвестиции.

Стоян Александров, бивш министър на финансите, съавтор на доклада, пред Сега:

Първо, това за фискалната политика беше написано в последния момент. И второ – това е огромна глупост. Как можеш да напишеш подобно малоумие, че предлагаш да премахнеш плоския данък, който е въведен толкова скоро и който никой не може да отрече, че сработи добре. Пък и аз не виждам кой ще е този глупак, който ще дойде да инвестира в България, ако почнем така през година-две да променяме фискалната политика.

Аз съм възмутен от колегите си, едва днес събрах целия доклад на едно място и просто не мога да повярвам на очите си. Даже ми идваше по едно време да се обадя в президентството и да им кажа да ми махнат името, защото така се излагам пред студентите си…

Нали ви казвам, че не съм писал такова нещо. В тези условия данък ДДС е почти единственият сигурен, стабилен и най-голям приходоизточник в бюджета. Тези хора, които са написали това, са едни откачалки, които са хванали президента за канарче.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
            П.С. Знам, си аз, че силата ти е в икономиката, ама що се ръгаш в тема футбол
            Хмм ...

като за леФскарче си доста в час с икономически тенденции май

Чиърс!

П.П. Т'ва за дефицитете в бюджети, здравеопазване и пенсионни системи го буча отдавна.

Само, че "експертите", както винаги първо ще ги видят и чак тогава ще го проумеят, както винаги - затова са и "експерти", налЕ?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
              Що се отнася до микронивото, безумие е да няма необлагаем минимум, но той ще трябва да почака за по-добри времена.
              Аха,

само че аз бучах срещу плоския данък, който се прие в период на икон. подем, ся сме по пързалката и едва ли е момента за експерименти.

Та, така или иначе понеже в момента спасяваме макрото на Страната, тоя плосък данък дори и да има ефект от премахването му, ще е толкова символичен, че чак няма да се усети.

Първанонглу в момента вкарва популиската тема, че чрез "спасение" на микро-ефекта от плоския данък, ще "спасим" и макро-рамката на Страната.

Т'ва е безумие

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                Уфф ... пак не разбирате май

Проблема на БГ-то не е да се измисли "гимнастика" между преки и косвени данъци с 1-2-5% нагоре-надолЕ!

Проблема на БГ икономиката основно демографски!!

И докато хъхряците противо-конституционно са облагоделствани в пъти от коректния данъко-платец, решил да има деца, нищо добро не ни чака.

За каква икономика и подем си говорим като тия, изрядните които си плащат са подложени на геноцид за разлика от тия, които нищо не плащат цял живот, а само бълват трайно-безработни "консуматори".

Освен застаряването на населението, самата структура на ново-родените е вече на критична точка като качество.

За какви данъци говорим, че не се сещам?

Т'ва е!
                Ами маранди, то цяла Европа е в това положение, но... В Германия има цели поколения резаци дето си живеят на помощи и не искат грам да се социализират, да учат немски или пък да бачкат, о тяхната икономика е силна и поема удара, ама нашата... Сащианаите са в много подобно положение, заради бейби бумърите и нещата тепърва ще се смарангясват в пенсионните системи на развитите държави, особено с удължавамето на живота и нищо чудно нашето поколение на бачка до 70-75 години, за да покрие огромните дефицити, които се очертават, но това е съвсем друга тема, а тук си говорим за "гения" на Първаноглу.
                Мерси за данните за приходите от ДОД - доста висок % от бюджета са и ако стане на първанката глупостта ще паднат с поне 2/3 - по-долу в темата съм правил сметки, т.е. нищо чудно да зейне една яма от 1.5 млрд, както е прогнозирал кубрат. Явно Гоце се е решил дастава новия Месия, но проблемът му е, че сегашния (бойо) още не е компрометиран (дано никога да не се компрометира, защото това ще е национална катастрофа), а ко Боко Тиквата не се осере има абсолютно всики шансове да изкара поне още 2 мандата начело на държавата, а на гоце мандата свърява доста по-скоро, та на него му трябва бързо дискредитирае на Боко и мисля, че с тези си идеи удря право в 10-ката. Щото Боко за момента е на гребена на вълната с шамарите и ловенето на вещици (има огромен % подкрепа сред населението),но ве че се искат и дела, а там герберчетата са доста боси и самия факт, че парламента не бачка и то точно сега, когато би следвало да имат най-много готови законопроекти (нали затова имаха там предизборен щаб и писаха програми, ако не са знаели, че ще управляват, за какво изобщо искаха властта), та липсата на работо на НС говори само за едно - или сегашните закони са си супер и нямат нужда от промяна (щото Боко е за приемствеността) или герб просто не знаят какво да правят с властта, щото овцата дава мляко и вълна, ама трябва и да я храниш и да я пазиш от вълци (Йовков, Индже). хайде лека, че засядам пред Тв-то.
                П.С. Знам, си аз, че силата ти е в икономиката, ама що се ръгаш в тема футбол
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не съм си и помислял, че ДОД е 70-80% от приходите в бюджета
                  Имах предвид, че ще изгубим 70-80% от приходите от ДОД, т.е. 1.5 млрд лв.
                  За останалото си прав, особено за т.нар. президент...
                  Що се отнася до микронивото, безумие е да няма необлагаем минимум, но той ще трябва да почака за по-добри времена.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                    Първоначално изпратено от markov
                    Според мен сега е по-скоро подходящ момент да се увеличат коствените данъци за да има приходи в бюджета.
                    Примерно вместо 20 % ДДС да стане 22% ДДС, и поради дефлацията в последните месеци цените няма да мръднат нагоре.
                    За сметка на увеличението на ДДС може да се намалят преките данъци, да се вкара необлагаем минимум в плоския данък или да се намалят осигуровките.
                    Пример в тая насока е Дания в която ДДС е 25 % но няма осигуровки...
                    Държавата пак ще събира същите приходи но ще стимулира и заетостта поради липса или намалени осигуровки.
                    има някаква идея в предложението на марков, но ................ "бизнесмените" само това и чакат за да имат повод да вдигнат цените

а за хората с минимални доходи /примерно до 350лв./ трябва да се освободят от 10% ната ставка, а това може да стане следващата година понеже тази все пак е критична

нека гледаме първо общото /държавното/ благо и после личното
                    Сега по темата - това, което предлага марков е доста стара идея, успешно прилагана от правителството на К. Стоилов през 90-те години на 19 век - нарича се "скубане на кокошката" Та най-общо казано, той премахва десятъка на селяните, но им вдига брутално косвеноте данъци и селяните (казвам селяните не като обида, а тъй катоосновното население на Бг тогава е живеело в селата) са толкова доволни, че даже го преизбират и то почти без фалшификации, които са основна практика в тогавашните избори. Само дето след Стоилов, едно от следващите правителства се пробва пак да върне прекия данък (десятъка) и настават такива безредици в Добруджа,че за малко да изпреварим революцията в Русия
                    Та то хбаво ще го направим, ама след това ако се опитаме да върнем старото оложение, да няма пак революции, а???

Коментар

Ами без да поглеждам в бюджетни разчети, наум докавам поне 1.5 млрд. лв. по-малко приходи от ДОД, които сигурно са 70-80 % от същите, ако някой вземе, че приложи идеята на Първанов...
                      Бебе сладко Кубрат,

да се говори наизуст и без грам подготовка не е най-удачното решение!

Приходите от данък върху доходите на физически от началото на годината
                      са 1 198.7 млн. лв., или 52.4% от планираните със ЗДБРБ за 2009 г. и формират 14.4% относителен дял в общия размер на данъчните приходи. В сравнение със същия период на миналата година са постъпили с 93.3 млн. лв. повече.

www.minfin.bg/document/7041:2

Пак от статистистиката на Мин. на финансите:

Разходите по консолидирания бюджет (вкл. вноската на Република България за общия бюджет на ЕС) към 31.07.2009 г. са в размер на 15 137.8 млн. лв., което представлява 49.9 % от предвидените в ЗДБРБ за 2009 г. Спрямо същия период на 2008 г. разходите са нараснали с 23.8 %, което не съответства на значителното изоставане в бюджетните приходи. Отчетеното нарастване спрямо миналата година се дължи в най-голяма степен на планирания ръст в социалните разходи и на значителното изпреварващо финансиране при усвояването на капиталовите разходи.

Т.е. това, за което бучи моята Руса главица!

Отделно, когато разглеждаме влиянието на приходите от данък върху доходите на физически лица ( в случая плосък ) трябва да се разграничава на макро или на микро ниво говорим?

Иначе става некоректно, налЕ?

Т.е. на макро-ниво се вижда, че постъпленията от него нарастват ( въпреки символиката от 14% в приходната част ), но ...

на микро ниво нещата се влошиха и влезе дисбаланс за обикновените 'орица.

Това се опитва да направи Първаноглу, да вкара напрежение точно в най-неподходящия момент и то при условие, че мълча като гъз, когато неговата партия прие тоя данък.

Т'ва е положението

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                        Според мен сега е по-скоро подходящ момент да се увеличат коствените данъци за да има приходи в бюджета.
                        Примерно вместо 20 % ДДС да стане 22% ДДС, и поради дефлацията в последните месеци цените няма да мръднат нагоре.
                        За сметка на увеличението на ДДС може да се намалят преките данъци, да се вкара необлагаем минимум в плоския данък или да се намалят осигуровките.
                        Пример в тая насока е Дания в която ДДС е 25 % но няма осигуровки...
                        Държавата пак ще събира същите приходи но ще стимулира и заетостта поради липса или намалени осигуровки.
                        има някаква идея в предложението на марков, но ................ "бизнесмените" само това и чакат за да имат повод да вдигнат цените

а за хората с минимални доходи /примерно до 350лв./ трябва да се освободят от 10% ната ставка, а това може да стане следващата година понеже тази все пак е критична

нека гледаме първо общото /държавното/ благо и после личното
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Ами без да поглеждам в бюджетни разчети, наум докавам поне 1.5 млрд. лв. по-малко приходи от ДОД, които сигурно са 70-80 % от същите, ако някой вземе, че приложи идеята на Първанов...

Коментар

• Именно, коствените данъци носят много по големи приходи от преките данъци.
                            На всичкото отгоре преките данъци и осигуровки са много по " болезнени " за данъкоплатците.
                            Затова смятам че е подходящ момента за корекция в съотношението и увеличаване дела на коствените данъци.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Сега говорим за приходите на държавата, разходите са друга бира, там положението вместо да се влошава става безнадеждно...
                              Ъмм, виж колко са приходите от ДОД, за мИня са пренебрежимо малки на общия фон.

Та, при увеличаваща се безработица да се "акцентира" върху това перо от приходната част не знам какъв тъпанар трябва да си?

Предполагам да се казваш Първаноглу?

Коментар

• Първанката много се излага с такива глуповати предложения

Коментар

Working...
                                X