Сега говорим за приходите на държавата, разходите са друга бира, там положението вместо да се влошава става безнадеждно...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1000 лв. необлагаеми, 20% данък за богатите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubratПървоначално изпратено от markovСпоред мен сега е по-скоро подходящ момент да се увеличат коствените данъци за да има приходи в бюджета.
Примерно вместо 20 % ДДС да стане 22% ДДС, и поради дефлацията в последните месеци цените няма да мръднат нагоре.
За сметка на увеличението на ДДС може да се намалят преките данъци, да се вкара необлагаем минимум в плоския данък или да се намалят осигуровките.
Пример в тая насока е Дания в която ДДС е 25 % но няма осигуровки...
Държавата пак ще събира същите приходи но ще стимулира и заетостта поради липса или намалени осигуровки.
Проблема на БГ-то не е да се измисли "гимнастика" между преки и косвени данъци с 1-2-5% нагоре-надолЕ!
Проблема на БГ икономиката основно демографски!!
И докато хъхряците противо-конституционно са облагоделствани в пъти от коректния данъко-платец, решил да има деца, нищо добро не ни чака.
За каква икономика и подем си говорим като тия, изрядните които си плащат са подложени на геноцид за разлика от тия, които нищо не плащат цял живот, а само бълват трайно-безработни "консуматори".
Освен застаряването на населението, самата структура на ново-родените е вече на критична точка като качество.
За какви данъци говорим, че не се сещам?
Т'ва е!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markovСпоред мен сега е по-скоро подходящ момент да се увеличат коствените данъци за да има приходи в бюджета.
Примерно вместо 20 % ДДС да стане 22% ДДС, и поради дефлацията в последните месеци цените няма да мръднат нагоре.
За сметка на увеличението на ДДС може да се намалят преките данъци, да се вкара необлагаем минимум в плоския данък или да се намалят осигуровките.
Държавата пак ще събира същите приходи но ще стимулира и заетостта поради липса или намалени осигуровки.
Коментар
-
За България отговорът го дадоха четирима финансови министри - да не изреждам имена..
Повишаване на данъците в условия на криза увеличава спадът в икономиката и отдалечава периода на възстановяване.
Другото е популизма на президента, на който се хващат само професионалните черни пиари на комунизма в този форум. Кого ли имам предвид? :lol: :P
Първоначално изпратено от be_googleБогатите да платят повече за кризата!!! ... и ще платят!!! :-) :-) :-)
Последна редакция: 15.09.2009, 16:34
Автор: Money.bg изт: http://money.ibox.bg/news/id_1047731921
Коментар
-
Богатите да платят повече за кризата!!! ... и ще платят!!! :-) :-) :-)
Последна редакция: 15.09.2009, 16:34
Автор: Money.bg изт: http://money.ibox.bg/news/id_1047731921
Британското правителство, което страда от растяща задлъжнялост и завишени социални разходи, последва примера на други страни, като призова богатите да покрият част от недостига в държавната хазна. Идеята е да се вдигнат данъците за онези, които получават повече от 150 хил. британски лири (около $250 хил.) за година. Предвижада се нарастването да е от 40% до 50%, пише Washington Post.
Коментар
-
Според мен сега е по-скоро подходящ момент да се увеличат коствените данъци за да има приходи в бюджета.
Държавата пак ще събира същите приходи но ще стимулира и заетостта поради липса или намалени осигуровки.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Уважаеми виновни
14 Септември 2099
Иван Бедров
Вече знаем откъде идват всички проблеми в България. Не от конфликтите на интереси в администрацията. Не от корупцията. Не от уличната престъпност. Всички проблеми ги създавате вие, които работите от рано до късно и се опитвате да осигурите на семейството си приличен стандарт. Всички проблеми ги създавате вие, които предпочетохте да работите два пъти повече часове за по-добра заплата, отколкото да останете на по-малката държавна заплата и да чакате да се отъркате в някоя далавера покрай властта. Вие създавате проблемите, защото решихте да работите честно и да не криете данъци. Вие може и да не сте богати, не сте и бедни. Но сте виновни!
Сега вие трябва да платите цената. Така звучи накратко идеята на поръчания от президента годишен икономически доклад. Както обикновено се случва, ние научаваме за доклада от цитати във вестниците. На сайта на президентската институция няма публикуван такъв доклад. От изтеклата информация разбираме, че главният инструмент срещу, “социалното разслояване в страната”, е увеличаването на данъците. 1000 лв. необлагаем минимум, 10% за доходи от 1000 до 3000 лв. и 20% за доходи над 3000 лв. Ако идеята ви се струва малоумна, значи с финансовия министър мислите в една посока.
Аз лично не бих избрал точно думата „малоумна“, за да определя тази идея. Но определено тя е „левичарска“. Социалното разслоение е основният проблем, а инициативните и активните са виновни за това. Участниците в партизанското честване на „Жабокрек“ са доволни. Доволни са и младежите с червени тениски с лика на Че Гевара. Президентът развя знамето на революцията. Добрата новина е, че засега нямаме парламентарно мнозинство, което да реализира тези идеи.
Отвъд конкретните идеи, картината изглежда съвсем вътрешнопартийна. Президентът дава знак към зажаднелите за класова борба избиратели на БСП – “С вас съм, нищо че ходя на лов с капиталисти!” В същото време атакува единственото нещо, за което правителството на Станишев получи признание – въвеждането на плоския данък от 10%. Затова, дори и да ви е станало леко неприятно, че вие сте виновни за всичко, махнете с ръка и продължавайте напред. Нека ги оставим на спокойствие да си се разберат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiмиранда , наздраве и на вас
наздраве и на двете ти колежки-блондинки ..................... с тях двете ставате общо три - нали не греша
П.П. Мне, просто не издържах да чета имотни глупости на "експерти" и затова се включих, иначе за момента съм незаинтересован от тоя сегмент.
Чиърс, иначе налЕ знаеш: Роди ме Мамо проста, аз сама ще се изруся - хихи
Коментар
-
миранда , наздраве и на вас
при тебе има една професионална деформация, че всичко пречупваш през призмата на имотите --- но всеки луд с номера си ................. в което няма нищо лошо разбира се , щом обслужва интересите ти
в този случай имотите са малко по-настрани ........................ в ъгъла
наздраве и на двете ти колежки-блондинки ..................... с тях двете ставате общо три - нали не грешаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiмиранда , поздрави за поста - самия аз напълно споделям казаното от теб
"НО" , както казваш ти има едно "НО"
Т.е. от въвеждането на плоския данък е видно, че постъпленията от него се повишиха, НО ....
Най-общо казано в абсолютни стойности богатството в семействата нараства в абсолютни стойности, но намалява в относителни при плосък данък.
Оттам изведох извода, че вече не са важни "ЦЕНИТЕ на ИМОТИТЕ", а тяхната достъпност
Мисля, че стройно го бях построил като теза и логично, ама ми костваше 2 дена писаници.
Вече ме мързи, а и се чувствам тъпо да се повтарям
Чиърс на незаспалите и на тИбя!
П.П. Иначе приходите от плоския данък и тяхното увеличение са пренебрижимо малка част от общата данъчна картинка, да не кажа нищожна. Има си и данни, ако не те мързи ръчкай из понижението/повишението на имотите там бях дал точни данни, но се промени класовата структура и покупателна способност на населението чрез тоя "ляв" данък
Коментар
-
миранда , поздрави за поста - самия аз напълно споделям казаното от теб
"НО" , както казваш ти има едно "НО"
Т.е. от въвеждането на плоския данък е видно, че постъпленията от него се повишиха, НО ....
абсолютно вярно е, че приходите се увеличиха , НО приходите от данъци така или иначе се увеличават при покачваща се икономика
не съм чел никъде проучвания и конкретни цифри за това какви биха били приходите в бюджета при плосък данък и при диференцирано подоходно облагане
аз също вече писах в тази тема, че по време на криза не бива да се правят резки завои в облагането с данъци, още повече само няколко години след като сме имали смяна на облагането и то според повечето фактори "успешно"fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановФинансист № 1 скочи:Някои идеи са малоумни!
http://www.dnes.bg/politika/2009/09/...maloumni.77727
идеите са популистки....
Между другото темата се измести, моля спазвайте добрия тон.
сорка ако дублирам някое от мненията на колегите, ама нямам време да чета кой какво е творил досега
По принцип "разработката" от мерки, които изневиделиаца се появиха като алтернатива е видно, че не са "нови". За част от тях съм бучал и аз, понеже Русата ми кордела ги намира за балансирани от гледна точка икономически и социален аспект.
Стигаме до едно "НО" обаче .... защо сега?
Т.е. от въвеждането на плоския данък е видно, че постъпленията от него се повишиха, НО .... в имотната тема бях развил по-подробно въпроса за един коефициент на Джини, който най-общо касае разпределението на благата ( БВП ) по различните класи, т.е. че с плоския данък бедните станаха по-бедни, а богатите по-богати. Който иска да рови из оная тема
Тоя новия "корифей" Дянков не мога да го схвана още накъде ще го избие чивията, но в случая е прав за едно определено.
Данъчната политика не се пипа рязко по време на криза, това трябваше да стане във време на икон. подем, когато се бораваше с занижена приходна част с цел в края на година да се "усвои" излишъка през братските фирми.
Странно ми беше въвеждането на плосък данък за физ. лица от т.нар. "ляво" управление при икон. подем. Изумително направо, едва ли има Световен аналог!!
По принцип да завърша, понеже не виждам смисъл от тия "мерки" вече поради сгрешен тайминг ( а, не че самите те са кофти по принцип ):
В момента резерва на Държавата според моята скромна Руса кратуна е в МТСП ( Мин. труда и соц. политика ) и т.нар. методика за брой безработни, трайно обезкуражени и т.н.
Там е пълен геноцид срещу работещото БГ население, чрез измислените прагове за "помощи" и майчинство.
Мисля, че от 2007 или 2008 отпадна изискването при неплатени данъци да не се ползват соц. придобивки и по този начин близо 1 млрд. ... да 1 МИЛИАРД се преразпределя към хъхряците ( бай Мангал, а те са малко над 300 хилки ) и ... около 300к за всички останали соц. слаби и майки в БГ, които са доста повече.
Т'ва е геноцид отвсякъде!! ( най-често чрез майчинските )
На който му се занимава да смята колко получава една мангалка да измъти едно и колко на една БГ гражданка, която работи и си плаща данъците, но не се води "соц. слаба".
В цял Свят общо взето схемата е такава, че за да "помага" Държавата на своите граждани, те трябва да са изрядни данъко-платци. Примери бол ..
Понеже сте в Софето се надявам да окажете нужния натиск, където е нужно и както е необходимо с цел равен достъп до Правото да бъдеш майка в БГ!
Защото шанса на БГ-то намалява прогресивно през т.нар. ни "преход" и наистина е време да се вземат радикални мерки, понеже този модел няма да издържи определено. А, не ми се мисли за след 30 години, когато повечето от нас, ще трябва да се пенсионират, какви ще са соц. кирийки тогава. Ще бъдат пъти по-зле от сега със сигурност, ако някой може да си го представи.
П.П. Цифрите са приблизителни, при необходимост могат да се прецизират, но са близки и надявам се, че схващате идеята какво се случва с преразпределението на средствата и при кого отиват.
Никъде няма такъв двоен стандарт по Света изрядните данъкоплатци да са ощетени при правото на майчинство чрез "прагове", а т.нар. доживотно трайно безработни да са облаготелствани в пъти, нищо че не са платили данък през живота си!
Софето събудете се, плийз
И чиърс - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от markovpolki, не мога да си променя поста без да пише отдолу че съм го променил с малки буквички и дата и час когато е станало.
Къде видя тоя надпис за промяната?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
веднага след всеки твой пост ли трябва да се записвам .............. за да не го променяш ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
в този форум имаше един пеньо, който след като си промени поста се закле в майка си, че не го е променял със същия смешен довод като теб
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
мислиш ли, че например Мариян не може да провери какво си променил или дописал, нищо , че отдолу не е отразено в твоя пост ?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар