IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

3 застрахователи нарочени за потенциални фалити в БГ?!?!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да продължаваме да стимулираме простащината по пътищата и безотговорността ли?
    не - това е проблем на КАТ. в частност на управлението на държавата.
    точно на мен не говорете за простащина и безотговорност, защото карам последен модел автомобил от една вече изчезнала европейска държава.
    впрочем точно този автомобил го подкара М. Цветков в предаването си за 50 годишнината му.
    много добре знам как се държат водачите около мен като ме видят.
    като им дам път са мазни, като съм пред тях показват колко магарета стоят зад волана.
    проблема е, казвал съм го и друг път в изпълнителната власт.

Коментар

• И като е далеч, да продължаваме да стимулираме простащината по пътищата и безотговорността ли?

Първоначално изпратено от dikobraz
      далечко е латвия има-няма 1500 км. а и трите балтийски страни винаги са били с европейско излъчване.
      не случайно съветските игрални филми за европа в голямата си част са снимани там. манталитет, нация и прочие и прочие.
      въпроса е тук, кой и дали ще предложи на дългосрочен клиент бонус малус зя българия.

Коментар

• далечко е латвия има-няма 1500 км. а и трите балтийски страни винаги са били с европейско излъчване.
        не случайно съветските игрални филми за европа в голямата си част са снимани там. манталитет, нация и прочие и прочие.
        въпроса е тук, кой и дали ще предложи на дългосрочен клиент бонус малус зя българия.

Коментар

• Системата бонус-малус вече девет месеца успешно работи в Латвия
          http://www.zastrahovatel.com/newsbg.php?n=1271

за бонус малус се говореше още 1998-9 година. не знам дали някой от застрахователите я прилага, но по скоро не. и затова обикаляме като цветарки от дружество на дружество всяка година и гоним бонуси, я бензин, я талони, я печено пиле/ и такова имаше/

Коментар

• за бонус малус се говореше още 1998-9 година. не знам дали някой от застрахователите я прилага, но по скоро не. и затова обикаляме като цветарки от дружество на дружество всяка година и гоним бонуси, я бензин, я талони, я печено пиле/ и такова имаше/

Коментар

• Re: 3 застрахователи нарочени за потенциални фалити в БГ?!?!

Първоначално изпратено от застраховател
              Шеф на Асоциацията на българските застрахователи каза по Нова ТВ, че очаква в средносрочен план фалит на 3 застрахователи от ТОП 10 в България, ако не се вземат мерки.
              В краткосрочен план нямало, но в средносрочен имало.
              мерките които могат да спасят работата май се оказва вдигане на цените по гражданската....
              дали се опитват да надуят гражданската или има реално закъсали застрахователи
              причините за закъсването били големите щети и загуби на бг и чуждите капиталови пазари
              Какво прави един застраховател, на капиталовите пазари?! Дейноста му не е ли друга?! Струва ми се, че кризата ще е причина всички некадърни връзкари, да крънкат пари от бюджета!
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ъм, тя топлата вода, в случая системата бонус-малус е отдавна открита.

Някои от родните застрахователи вече се опитват да я прилагат, ще поживеем - ще видим

Да не я побългарим и нея само - хихихи

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                  браво, уонарок ... това е гражданска позиция ...

а иначе костюма го цитирам не че ме спасява, напротив ... започваха да се точат за рушвет ...
                  аз веднъж съм давал и още ме е срам, няма да повторя ...
                  това браво компенсира отвсякъде 20-то лева и най-вече разкарването до кат с опашките (усмихвайки съм сериозен) но за мен остава обидата, че ченгетата, които трябва да следят закона, са едни от най-продажните ама това е друга тема
                  Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• браво, уонарок ... това е гражданска позиция ...

а иначе костюма го цитирам не че ме спасява, напротив ... започваха да се точат за рушвет ...
                    аз веднъж съм давал и още ме е срам, няма да повторя ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                      абе тия капути сега покрай многото случаи на скрити камери не се ли уплашиха ... искат ли още рушвети? ...

мен не ме е спирало ченге от година и кусур, да чукна на дърво ...

последния път като видяха, че съм с костюм, веднага пуснаха редовната реплика: "Какво работиш?????" и се подхилкват очаквателно ... шейба и тъпаците, какво значение има????

Първоначално изпратено от wannarock
                      а не ви ли се е случвало да ви спре ченге от засада и да се заяде за някаква глупост??? аз лично винаги съм отказвал да дам пари на ръка и са ми писали фишове навремето - проблема си е мой и като не плащам на ченгетата ще плащам повече на застрахователя
                      на мен костюма нещо не ми помага това лято посредата на нищото обърках пътя (както е известно табелите се ползват за печене на чушки), видях едно ченге и завих да го питам за пътя. То ме пита какво ще прави, че не съм спазил знак за задължителен десен завой. писа ми акт и ми взе контролния талон. след месец трябваше да ми излезе решението и да ми върнат талона ама не стана. ходих до кат три месеца и накрая ми излезе глоба 20 лева (плаща се знаете в коя банка). в нищото, където ме спряха камери няма - следващия път отново няма да дам пари на ръка

Коментар

• абе тия капути сега покрай многото случаи на скрити камери не се ли уплашиха ... искат ли още рушвети? ...

мен не ме е спирало ченге от година и кусур, да чукна на дърво ...

последния път като видяха, че съм с костюм, веднага пуснаха редовната реплика: "Какво работиш?????" и се подхилкват очаквателно ... шейба и тъпаците, какво значение има????

Първоначално изпратено от wannarock
                        а не ви ли се е случвало да ви спре ченге от засада и да се заяде за някаква глупост??? аз лично винаги съм отказвал да дам пари на ръка и са ми писали фишове навремето - проблема си е мой и като не плащам на ченгетата ще плащам повече на застрахователя

Коментар

• Не знам колко и какви книжки се купуват. Но виждам какво става. Почти нулева култура, около 5-10% на пътя мислят като карат, другите нямат калка акъл в празните кратуни.

Всички коли в офиса са с някаква щета, почти винаги по-чужда вина. Примери: Колежка не я видяха през зала Универсиада и й отнесоха задната броня. На друг колега му нарисували усмивка :-) на колата...
                          На друга колежка през уикенда, паркирана кола, и камион разнася една метална греда, която пада и потрошава 4 коли на централна улица в София.

За моите случки разказах - изхврърлих една кола след удар отзад, а бях спрял от няколко секунди в задръстване. При удара пострадаха 4 коли.

Вчера давам път на тясна улица. Минаха 7-8 коли. Последната - джип - удари огледалото в моето....

Онзи ден, един вместо задна, включи първа и спря във вратата ми, при положение че преди това бяхме спрели и ме беше заклещил.

Днес, виждам една патица с нов Авенсис, прецених, че е доста зле и й дадох да мине пред мене след като се включи от пряката. След 3 метра се заби в таксито отпред. Уточнявам, че чакахме за светофар и се придвижвахме с около 3 км/ч.

stdmv част от отговора на въпроса за добри и лоши водачи се крие тук.
                          http://www.dnes.bg/article.php?id=59480
                          отделно в темата "докога ще им търпим ..." риторично питах и продължавам да си питам - някой виждал ли е ................. в учебна кола
                          от друга страна смятам че ГО на вноски е грешка защото се плаща първата а другитне се забравят.
                          просто и застрахователите трябва да си увеличат събираемостта

Коментар

• принципно съм съгласен, че трябва да има разлика между съвестни и безотговорно шофьори - това е нормална практика в повечето държави

Коментар

• твърдо съм за, не е редно внимателните шофьори да плащат за другите. Казвам го с пълното съзнание, че заради 1-2 простотии, които съм правил съгурно моята ставка ще е 300% от нормалната

Първоначално изпратено от osoitza
                              това наистина трябва да се промени и въпреки че съм млад шофиор и вероятно ще ми е по висока трябва да се промени. Не може идиотите дето спат докато карат да плащат еднакво с тея които вниамват и нямат ПТП с години...

Коментар

• stdmv част от отговора на въпроса за добри и лоши водачи се крие тук.
                                http://www.dnes.bg/article.php?id=59480
                                отделно в темата "докога ще им търпим ..." риторично питах и продължавам да си питам - някой виждал ли е ................. в учебна кола
                                от друга страна смятам че ГО на вноски е грешка защото се плаща първата а другитне се забравят.
                                просто и застрахователите трябва да си увеличат събираемостта

Коментар

Working...
                                X