IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

3 застрахователи нарочени за потенциални фалити в БГ?!?!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много лесно е да се промени ситуацията. Просто цената за кола с ПТП-та за миналата година трябва да е толкова пъти по-висока колкото са ПТП-тата и стойността им.

Ако има 5 ПТП-та по 1000 лв всяко (имаме обикновено поне 2 коли), то нека му е 1000 лв ГО-то, че и повече.

А този който няма ПТП, да не плаща повече от 50-100 лв.

Докога ще носим на гръб калпавите и безотговорните.

Първоначално изпратено от osoitza

това наистина трябва да се промени и въпреки че съм млад шофиор и вероятно ще ми е по висока трябва да се промени. Не може идиотите дето спат докато карат да плащат еднакво с тея които вниамват и нямат ПТП с години...

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
      Очевидно плашат с тези изказвания.

Едно не мога да разбера. Да не дава Господ, но не съм причинявал аз щета от 1998 г. при ПТП.

В същото време преди 3 месеца ми помляха изцяло една кола при удар отзад, на светофар, в задръстване (т.е. отпред имаше много коли - не съм спирал рязко), при 35C в 12 часа на обяд.

А днес се връщам от ДЗИ, защото един ..... вместо задна, включи първа и спря във вратата ми.

Та питам, защо тези, които могат да карат трябва да плащат гражданска колкото тези, които не могат да карат? А се опасявам, че които не могат са 90%.
      това наистина трябва да се промени и въпреки че съм млад шофиор и вероятно ще ми е по висока трябва да се промени. Не може идиотите дето спат докато карат да плащат еднакво с тея които вниамват и нямат ПТП с години...
      за да останат хора в България

Коментар

• Очевидно плашат с тези изказвания.

Едно не мога да разбера. Да не дава Господ, но не съм причинявал аз щета от 1998 г. при ПТП.

В същото време преди 3 месеца ми помляха изцяло една кола при удар отзад, на светофар, в задръстване (т.е. отпред имаше много коли - не съм спирал рязко), при 35C в 12 часа на обяд.

А днес се връщам от ДЗИ, защото един ..... вместо задна, включи първа и спря във вратата ми.

Та питам, защо тези, които могат да карат трябва да плащат гражданска колкото тези, които не могат да карат? А се опасявам, че които не могат са 90%.

Коментар

• За 2 компании на Бг- пазар съм почти сигурен че са на крачка от фалита, но се питам коя ли е 3 -та та ... за това положение в което са в момента не мисля че толкова голямо значение има цената на Го- ( въпреки че и тя е допринесла за отрицателните резултати в което няма спор) колкото световната криза , цена от 300 лв би била може би малко по реална от сегашната ( като се има предвид че 2007 лимита на отговорнот по Го се завиши и то не с малко а цената едвам едвам се покачи и то базовата ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
            ГО е много ниска, не че не ми е неприятно като я плащам, то и 5 лева да е пак ще ме е яд, но на фона на войната по пътищата ... е малко.

Иначе при животозастрахователите има няколко, които глътнаха вода, но те имат майки, недалеч от тук, така че не виждам причини за безпокойство ...
            Тя ГО наистина е много евтина тука ,а към нея ни дават и бонус Зелена карта.Преди месец ударих един в Швейцария.Нищо страшно ,ама моя застраховател ще му плати към 1000е за смотаната шкодичка където я караше, а аз съм дал малко над 100лв за ГО и бонус зелена карта.Не са нормални тези ниски цени и трудно ще се задържат пазарно.Може и да изгърми някой застраховател ,все пак е криза...........

Коментар

• ГО е много ниска, не че не ми е неприятно като я плащам, то и 5 лева да е пак ще ме е яд, но на фона на войната по пътищата ... е малко.

Иначе при животозастрахователите има няколко, които глътнаха вода, но те имат майки, недалеч от тук, така че не виждам причини за безпокойство ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                чекай да питам, че не те разбрах, общо застраховане ли лафкаме или животозастраховане?
                не уточниха
                но говореха като причини гражданската и капиталови загуби
                първото не се отнася до живото

Коментар

• Borbata za pazaren dyal do kakvo li ne vodi.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• чекай да питам, че не те разбрах, общо застраховане ли лафкаме или животозастраховане?

Коментар

• 3 застрахователи нарочени за потенциални фалити в БГ?!?!?

Шеф на Асоциацията на българските застрахователи каза по Нова ТВ, че очаква в средносрочен план фалит на 3 застрахователи от ТОП 10 в България, ако не се вземат мерки.
                      В краткосрочен план нямало, но в средносрочен имало.
                      мерките които могат да спасят работата май се оказва вдигане на цените по гражданската....
                      дали се опитват да надуят гражданската или има реално закъсали застрахователи
                      причините за закъсването били големите щети и загуби на бг и чуждите капиталови пазари
                    Working...
                    X