Боримечката ей разбирача можеш ли да ми дадеш пример за една такава "административна" такса (примерно в алианц) и ако ти кажа че една такава застраховка е много по добра алтернатива отколкото депозит (с аргументи разбира се) ще ми повярваш ли?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застраховка със спестовен характер или не?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът33 на сто от българите смятат застраховката живот за ненужна
16.07.2008 16:02
Не е ли забавно - 1/3 от Българите вярват, че никога няма да пукнат... ;-)
а ако ми обясниш как половината животозастрахователи работят на загуба въпреки тези "приятни" административни такси ...????
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от ИмператорътИ аз това съм се чудил много пъти, драги, защо човекът бърза да застрахова бричката си, щото можело да катастрофира, ама не си застрахова кожичката. И като го попитам "Ами като се фраснеш с колата, ти къде ще си в тоя момент?", той измънква "ми-и-и - вътре" и мига на парцали... Идва му на акъла, че може да пукне, да остане без част от крайниците си, ама пак се мисли за безсмъртен...
Или е достатъчно да си стискаш секси-акциите и вече си застрахован ...
8)
Коментар
-
И аз това съм се чудил много пъти, драги, защо човекът бърза да застрахова бричката си, щото можело да катастрофира, ама не си застрахова кожичката. И като го попитам "Ами като се фраснеш с колата, ти къде ще си в тоя момент?", той измънква "ми-и-и - вътре" и мига на парцали... Идва му на акъла, че може да пукне, да остане без част от крайниците си, ама пак се мисли за безсмъртен...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
33 на сто от българите смятат застраховката живот за ненужна
16.07.2008 16:02
33% от българите смятат, че нямат нужда от животозастрахователен продукт, а 22,5 на сто не се доверяват на нито една застрахователна компания, показва национално изследване, представено на пресконференция по повод официалния старт на дейността на застрахователното дружество Интерамерикан Лайф.
Резултатите от проучването навеждат на мисълта, че животозастрахователните компании в страната и техните продукти са по-малко познати в сравнение с тези на общозастрахователните дружества, тъй като 14% от анкетираните са заявили, че не познават нито един животозастрахователен продукт. Толкова е и процентът на тези, които не познават продуктите, предлагани от пенсионните и здравните фондове.
Според Коста Чолаков, изпълнителен директор на Интерамерикан Животозастрахователно Дружество, слабото познаване на продуктите на животозастрахователните компании се дължи на по-ниската рекламна активност и по-малкия брой инициативи с образователна насоченост от страна на тези компании.
10,6% от анкетираните определят животозастрахователните продукти като "твърде скъпи". В тази връзка 41,5 на сто от запитаните предпочитат месечно плащане на застрахователните вноски, докато едва 27,1% са склонни да платят наведнъж стойността на пълната застрахователна премия.
Резултатите от проучването показват още, че 31% от анкетираните смятат животозастрахователните продукти за такива с по-нисък финансов риск спрямо останалите инвестиционни продукти. Тези, които считат, че животозастрахователните продукти предлагат най-добра финансова възвръщаемост, са 28 на сто.
Според Коста Чолаков изборът на застрахователна компания за голяма част от клиентите се базира на препоръки на познати.
"Клиентите все още не отчитат данъчните облекчения като фактор, който да ги мотивира при закупуването на животозастрахователни полици”, добави още Чолаков.
Интерамерикан Лайф е 100% собственост на базирания в Холандия финансов холдинг EUREKO, който оперира на територията на 11 държави. Компанията ще предлага три вида застрахователни продукти - Застраховка живот, свързана с инвестиционен фонд, Застраховка живот с избрани покрития за дете и Смесена застраховка живот.
Националното проучване обхваща 1 018 души на възраст между 20 и 50 години в 21 града и е приключило на 20 март 2008 г.
(Инвесторът)
Не е ли забавно - 1/3 от Българите вярват, че никога няма да пукнат... ;-)
ПОСЕТЕТЕ МОЯТ ОБНОВЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН САЙТМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от reader@homeЛили, не съм искал да засегна никого, напротив, казах че уважавам усилията които полага въпросният словенски застраховател, но наистина прекалявате с натрапчивото повтаряне за невероятните, ункиални, единствени и неповторими словенски продукти. Управляват сами няколко фонда, което не е много по-различно от българските взаимни фондове. Връзването на такива фондове към застраховка "Живот" е сравнително елементарен финанасов продукт, т.е. подобен на спестовна застраховка, но математическият резерв се инвестира в един или няклко фонда, като финансовият риск е за сметка на клиента. Единствено администрирането на продукта е по-утежнено, което всъщност си е немалък фактор.
Мисълта ми беше за по-сложни продукти с гарантирана възвращаемост, динамично управление и/или различни други механизми на управление на инвестицията. Поинтересувай се дали словенският застраховател сам управлява инвестициите по лимитиран продукт, пуснат на пазара в края на миналата година и дали не разчита на голяма инвестиционна банка за това.
Коментар
-
Е, за 30 годинки можеш да я.
Инак си прав - съслите непрестанно вдигат пенсионната възраст, щото не останаха хора които да работят, а и младите хора са малко, като изключим омразните хъхряци (погрешно смятани от някои тоже за хора) които не желаят да се трудят, а повечето и не умеят да вършат нищо освен най-елементарен физически труд. Вярно, че напоследък раждаемостта се повишава и то сред белите хора, но докато тези, сега едва щъпукащи бебета започнат да се трудят, ще минат 18-28 години.
Затова хората или трябва от рано да се погрижат за финансовият си план или ще им се наложи да бачкат докато пукнат. Аз не ща да бачкам докато пукна, щото съм ленив.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Всеки си знае най-добре.
Посоката е ясна, сега сме на фаза до 2015 година възрастта за пенсиониране да стане към 68 годинки, а не ми се мисли аз като наближа тия години колко ли ще е станала.
Тук всеки си решава дали да започне да има редовен месечен доход от възраст, която той си избере / може и пожизнен / Колкото и малко да е, пак е нещо.
После като се разбута здравето с напредването на възрастта и да искат клиентите, се оказва че са изпуснали момента или вече няма да е при оптимални условия.
Успехчета!
Коментар
-
За 25-30 годинки на млад 14-23 годишен здрав човек при еднократна вноска или с т.нар. авансови вноски. Това при консервативна прогноза за 7% средно за целия период като това е сигурно, изхождаки от гарантираната и негарантира лихва.
При инвестиционите продукти рискът при управлението на математическия резерв е за сметка на Клиента, нали ти копирах по кой член го пише.
Всеки продукт има предимства и недостатъци.
Сглобка от различни продукти за различни срокове, поети рискове, сигурност и доходност е най-добре. Затова не е добре да се "залита" само към един продукт, колкото и да ни е любим, защото за всеки приоритетите са различни. Доста си ги правят в различни валути и различни компании даже.
Те Клиентите си знаят най-добре от какво имат нужда и си казват.
Поздравчета!
Коментар
-
Мастър Имп ме кефи
Страстта е прекрасно нещо, стига да не води до пристрастяване.
С някои от т.нар. класически продукти, могат да се разиграят такива варианти, че да ти спре часовника - мога да ти я докарам и до 600% доходност при скромните 7% годишно за млад човек, като на 3-4 година още да е "избита" инвестицията, плюс опцията за кредит само срещу залог на полицата на 6-7% годишно и след изтичането на договора, ако Клиентът си я предоговори на месечна рента, смятай до колко доходност може да се стигне и т.н, и т.н.
На по-заможните си клиенти пък такива "компоти" съм правил с по 3-4 продукта: единият да се превърти 2 пъти за 10 години, другия да изтече на 15 г., третия на 20 г. и след 10-тата година Клиентът да си лапа или кешовица или да му тръгва месечна рента и т.н. както той си избере.
Сравненията: депозит - рискова и тук има осн. програма, която да кешира Клиентът накуп, а допълнителните рискови пакети, които си е избрал да си цака всяка година. Варианти всякакви.
Не са добри и сравненията с инфлацията, защото те са валутни, а не левови и е по-коректно да се сравняват с инфлацията на конкретната валута, а не с тази на лева.
Няма лошо в навлизането на нови продукти, но пропорцията сигурност, покрити рискове и доходност са в обратна зависимост една спрямо друга.
Ако имаше идеален вариант, то другите да са фалирали досега
Поздравчета!
П.П. Още колко нови продукти ни очакват в БГ, не е истина и нови играчи ще навлизат.
Конкуренцията е велико нещо и от това печели само Клиентът!
Коментар
Коментар