IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Драги Новаков (вече не новак ;-) ) - а инфлацията за тия 17 години? Колко ще се обезценят джобните мангизи спрямо истинските кинти? Сравненията со депозит са безполезни - 5% лихва по депозитът и 18% инфлация?
    При тоя тип застраховки, за колкото по-дълъг срок си, толкова по си вътре - не си само ако ти се случи нещо, ама това не го препоръчвам на никой...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В случай, че не си ползвал данъчните облекчения на входа, на изхода пак ли тряскат 7 % данък?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Тоест неправилно обобщих - при класическата застраховка си на далавера, но само в един случай - ако пукнеш в началото на срокът. Ама то пък една далавера... :-(

ама мнооого си прав

оня ден си направих елементарна екселска сметка (малко по селски - за 5 мин. но все пак дост. точна )

стандартна спест. застраховка за 17г.

и вариант - депозит с 5% год. лихва и ежемесечна вноска както в примера за застраховката

РАЗЛИКАТА ЗА 17Г. В КРАЙНАТА (НАТРУПАНА) СУМА БЕШЕ 3,5 % В ПОЛЗА НА ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ

затова ще те цитирам още веднъж :

Първоначално изпратено от Императорът
        при класическата застраховка си на далавера, но само в един случай - ако пукнеш в началото на срокът. Ама то пък една далавера... :-(

Коментар

• Дали би могъл да споделиш нещо за тия хватки, имам една Т12 в Алианц и съм си наумил да я заменя за нещо по-европейско , значи..

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            Първоначално изпратено от marandi
            Няма двойно облагане с данък, само на "изхода" при изтичане срока на договора. "Входът" е ползване на данъчни облекчения.
            Точно тъй. Даже и облагането на изходът може да се избегне с 1-2 ловки хватки...
            Знам, баце. НЕма начин, да нЕма начин

Поздравчета!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
              Няма двойно облагане с данък, само на "изхода" при изтичане срока на договора. "Входът" е ползване на данъчни облекчения.
              Точно тъй. Даже и облагането на изходът може да се избегне с 1-2 ловки хватки...

Коментар

• Няма двойно облагане с данък, само на "изхода" при изтичане срока на договора. "Входът" е ползване на данъчни облекчения.

Коментар

• Относно облагането на изхода - ако на входа вече е бил платен данък, т.е. премиите са от спестявания и са обложени - на изхода втори път ли ще бъдат обложени или ще има данък само върху доходността? Благодаря предварително за инфото!
                  Поздрави!

Коментар

• Не говорим за висока доходност. Говорим за някаква. Не искам да се впускам сега в изчисления във форума, тъй като няма да ми е лесно да ги представя.

Сега, на мен ми е ясно, че това е въпрос за пазар, затова искам да разбера как е този продукт при другите.

Иначе 140 лв./година, колкото е плюса от спестени данъци не е много, но 120 лв/месец е много.

А и както казах, аз нямам трудови или граждански доходи, за да ползам данъчната отстъпка.

Първоначално изпратено от mimeto.com
                    stdmv, cмятам, че единственият ти проблем е, че търсиш висока доходност. Ако тези 120 лв. не ти бъркат в джоба / казваш за 140 - с тях и без тях/, просто продължавай да си ги внасяш. В първия възможен момент направи промени по полицата.
                    Но определено - не я разваляй.

Основното на тези продукти е: колко искаш / и можеш да си позволиш/ да получат близките ти, ако се сгибнеш! Защото сега си тук и печелиш на борсата, но утре...
                    Всичко друго подлежи на предоговаряне.

И за да не звучи малко кофти горното, ти пожелавам да си си здрав, прав и... печелещ! :-)

Коментар

• А защо трябва да е вътре от животозастраховката си, като може да печели кинти от същата, освен че има защита? Ърм?
                      Минал се е грозно. 120 кинта на месец да не са нищо? И та не веднъж и не година - ще ги снася години наред....

Коментар

• stdmv, cмятам, че единственият ти проблем е, че търсиш висока доходност. Ако тези 120 лв. не ти бъркат в джоба / казваш за 140 - с тях и без тях/, просто продължавай да си ги внасяш. В първия възможен момент направи промени по полицата.
                        Но определено - не я разваляй.

Основното на тези продукти е: колко искаш / и можеш да си позволиш/ да получат близките ти, ако се сгибнеш! Защото сега си тук и печелиш на борсата, но утре...
                        Всичко друго подлежи на предоговаряне.

И за да не звучи малко кофти горното, ти пожелавам да си си здрав, прав и... печелещ! :-)

Коментар

• Мастът Импи,

никой не отрича пазарната нужда от подобен продукт, дори казваме, че тепърва започва на назвлиза не само в БГ.

Много успехчета, бебе сладко!

Коментар

• A.M. Best Cuts AIG Ratings
                            By LIAM PLEVEN
                            June 18, 2008 9:02 a.m.

American International Group Inc. got hit with downgrades from a rating firm on Tuesday in the wake of its decision to change chief executives, and investors slammed the company's shares again.

A.M. Best & Co., which rates insurance companies and others, announced that it was cutting the financial-strength ratings on AIG's U.S. life insurance and retirement-services subsidiaries by one notch, from the highest to second-highest rating.

The ratings are essentially a judgment of a company's ability to pay claims and can matter to potential customers.

http://online.wsj.com/article/SB1213...googlenews_wsj

Нема Се пУашите !

Коментар

• Тоест неправилно обобщих - при класическата застраховка си на далавера, но само в един случай - ако пукнеш в началото на срокът. Ама то пък една далавера... :-(

Коментар

• Преднината на вторият продукт е огромна, ама докога? Говириш обикновено за сигурност... Класическата застраховка ти дава сигурност - СЪС СИГУРНОСТ СИ ВЪТРЕ !!!
                                Не става дума за ниши - до няколко години класическата застраховка живот (извинявай за терминът, но трябва да я наричаме някак) ще изчезне като явление - рекох ти, че при нас само 5% от клиентите избират такава.
                                Иначе, ако е за рента - това е вариант и при фондполицата - като изтече срокът и дойде време клиентът да си получи сухото, може да го накуп (в бамкова сметка или в голям чувал, ако иска ;-) ), като рента за определен преиод или като пожизнена пенсия, според както си поиска.

reader@home, благодаря за смислените изказвания - това Лили много се пали просто, надали е искала да те нагруби...

Коментар

Working...
                                X