IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мarandi ще разбереш в последствие, но смятам че форума не е сайт за запознанства и любов! Как смяташ? Ще се радвам да получа отговор на въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
      Първоначално изпратено от Нети
      Благодаря за съвета.Сигурно си запознат с възможен гратисен период за инвестиция и възвращаемост.
      не знам какво имаш предвид с гратисен период - че трябва време дружеството да излезе на печалба???

за това си права, но единствено в случая на Сожелайф, които са ново дружество ... другите нямат подобни извинения ...

да не говорим, че има животозастрахователни дружества, които записаха печалба още през първата година на съществуването си ,
      така че като се оправдава човек трябва да се огледа наоколо
      Уважаеми Боримечка, впечатлихте ме определено! А бихте ли споделили и в коя сфера на дейност практикувате!?

Коментар

• Застраховка Живот със спестовен характер - OK. Само, че да в евро.

Коментар

• Аа ... ето го, бре - бебето ми сладко

Никой не отрича определени предимства на продукта на Вашата компания, мастър Импер.

Ай, много договорчета пожелавам на колегите!

П.П. Сега остава и таксичките да споделите при меткане от едно място на друго как бяха и всичко ще е шестьорка.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
            Първоначално изпратено от Императорът
            И аз това съм се чудил много пъти, драги, защо човекът бърза да застрахова бричката си, щото можело да катастрофира, ама не си застрахова кожичката. И като го попитам "Ами като се фраснеш с колата, ти къде ще си в тоя момент?", той измънква "ми-и-и - вътре" и мига на парцали... Идва му на акъла, че може да пукне, да остане без част от крайниците си, ама пак се мисли за безсмъртен...
            Я кажи ти имаш ли си застраховка Импе ... и каква ... и къде?

Или е достатъчно да си стискаш секси-акциите и вече си застрахован ...

8)
            Имам си застраховчичка, драги Дарков - животец за 30 годинки инвестиционна, в мойта си компания, то се знай... ;-)

Мале-мале - в таз тема пъкнаха някакви Разбирачи, някакви девойки и захвърчаха искри... Боримечков - при нас при пълен откуп човекът взема 95% от сухото първите 5 години, 100% последните пет и 99% през "средните". Ако това резачка е при застрахожвка со силен ИНВЕСТИЦИОНЕН елемент, здраве му кажи... ;-)
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ok s teb na glava nqma da izlezem, no se obra6tam kam vseki koito se interesuva da nameri nai blizkiq klon na alianc,ING ili koqto tam iska zastrxovatelna kompaniq(spored men nai golemite kompanii sa po dobri) i da se zainteresuva konsultaciite sa bezplatni, taka vseki 6te si pravi izvodi koe e dobre i koe ne (stigha da popadne na 4itav konsultant)
              Borime4ka za grave sam siguren i drugi primeri moga da ti dam no koito se interesuva da proveri.V momenta na alianc az mislq 4e nai dobriqt investi. produkt e "indeks maks"
              vsi4ko po gore e li4no mnenie i ne e preporaka za kakvoto i da e re6enie

Коментар

• Маранди, напълно си прав - всеки си има пристрастия към определена фирма, продукт и прочие ...

ето Разбирачи явно работи в Алианц ...

аз също работя в животозастрахователна компания, но това не значи, че казвам на черното - бяло! Административните такси са много високи, което оскъпява продуктите. Иначе и аз съм на мнение, че с течение на времето българина се научи да се застрахова срещу смърт, злополука, болести и т.н.

Коментар

• какво значи - тази застраховка не съществува???? ти луд ли си, или се правиш на такъв? не ми цитирай нови видоизменения на продукта, при условие, че полиците са валидни и се събират годишни такси по тях ... застраховка живот свързана с инвестиционен фонд е най-успешния продукт на Алианц, който все още се продава!!!

не е нормално да има такса управление в такъв голям размер при условие, че Алианц управлява пасивно "инвестиционните си програми" - много добре знаеш, че клиента плаща такси управление и при самите фонд мениджъри - в конкретния случай за който ти говоря това са фондове на DIT.

Нямам полица за Тарифа 20 от Алианц: продукта за който ти ми говориш, така че там таксите не мога да ти ги цитирам точно, но ако много настояваш ще намеря ...
                  не съм чувал някоя от водещите на БГ пазара компания да не взима от клиентите си policy fee, но щом ти казваш, че Граве взима, а Алианц - не ...

Иначе изказванията за Райфайзенбанк България и изброените от теб "такси" ще ги оставя без коментар, защото съм сигурен, че знаеш каква глупост си написал ...

и не защитавам банките ...

Коментар

• Мастър Боримечка визира определен продукт на споменатата компания, при останалите й продукти за различните тарифи са посочени по няколко банкови сметки в различни валути и при превод от клоновата им мрежа няма такса.

Ако ще е междубанков превод го правете в лева по съответната сметка на тарифата, те после ще си го превалутират по фингсиг на БНБ и като разход излиза само таксата за превода, който в лева е най-евтин.

Има и опция за т.нар. допълнително споразумение за незабавно инкасо, придружено с издаването на безплатна международна дебитна карта, по този начин може да си спестите и ходенето до банка, по електронен път на падеж компютърът разнася партидата, но това мисля, че беше ексклузивна опция за определени тарифи от определен партьор - да не заблудя тук, трябва да се пита дали важеше за всички тарифи на коментираната компания.

Относно забележките на мастър Боримечка, всеки си има своите пристрастия за определен продукт, за което ние доста се "дъвкахме" с мастър Император - хихихихи - като всеки от тях си има своите предимства и недостатъци - нЕма идеални неща, има приоритети и при всеки те са различни през различните му възрасти.

Наздраве, бебета сладки!

П.П. Лили, свалкаш ли ме или въпросът ти е професионален? - хихихи

Коментар

• Първоначално изпратено от Нети
                      Благодаря за съвета.Сигурно си запознат с възможен гратисен период за инвестиция и възвращаемост.
                      не знам какво имаш предвид с гратисен период - че трябва време дружеството да излезе на печалба???

за това си права, но единствено в случая на Сожелайф, които са ново дружество ... другите нямат подобни извинения ...

да не говорим, че има животозастрахователни дружества, които записаха печалба още през първата година на съществуването си ,
                      така че като се оправдава човек трябва да се огледа наоколо

Коментар

• offfffffff 4e si umen, takaaa
                        1.tazi zaztraxovka za koqto govori6 ne sa6testvuva, v momenta sa6testvuva "prestij" i "indeks maks"
                        2. kogato govorim za investicii e normalno da ima taksi za upravlenie
                        3.az ti govorq za skriti taka nare4eni administrativni taksi naprimer vkarva6 depozit v Raifaizen i ima 10 vida taksi koito sa 6okira6ti-primer taksa preganati agal4eta, taksa nepodredeni banknoti i dr. i mnogo drugi primeri moga da dam no nqmam vreme
                        4.moje6 li da dade6 primer za taksi pri spestovnite zastraxovki az za trqh KONKRETNO PI6A.Primer v grave ima taksda 5 evro za polica i t.n.
                        ai sega dai primer za takava taksa pri alianc naprimer pri zastraxovkata "dinamika"
                        lek den

Коментар

• Благодаря за съвета.Сигурно си запознат с възможен гратисен период за инвестиция и възвращаемост.

Коментар

• Нети, има една институция - нарича се КФН - там се публикуват едни отчети - ОПР им викат ... информирай се ако искаш ...

аз ще ти изброя две-три дружества със загуба за 2007: ДСК Гаранция, КД, Сожелайф, Бълг. имоти.

Да не забравяме и колосални резултати като тези на Дженерали и тяхните 9000 лева печалба за 2007 при почти 25 милиона премиен приход ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                              Първоначално изпратено от Императорът
                              33 на сто от българите смятат застраховката живот за ненужна
                              16.07.2008 16:02
                              Не е ли забавно - 1/3 от Българите вярват, че никога няма да пукнат... ;-)
                              или са добре осведомени за бруталните такси, които им се удържат ...

а ако ми обясниш как половината животозастрахователи работят на загуба въпреки тези "приятни" административни такси ...????
                              Колко точно застрахователи познаваш, които работят на загуба и защо тогава толкова застрахователни компании са се залетяли да искат лиценз за работа у нас

Коментар

• ааа, от нас двамата ти си разбирача, не съм аз!!
                                Алианц казваш - добре ... да вземем Unit Link продукта (застраховка живот, свързана с инвестиционен фонд) им ако искаш:

Такса за управление на фондовете - 1.75% от стойността на натрупаната сума (годишно)
                                Такса по застраховката - 2.5 евро на месец
                                Такса за покриване на първоначалните разходи - 3% от всяка премия
                                Разлика между цена "продава" и "купува" - 5%
                                Такса за частичен откуп - 1%
                                Такса за трансформиране в застраховка с намалена сума - 10 евро
                                Такса за смяна на фонд - по-големият размер между 10 евро и 0.5% от прехвърлената сума
                                Такса за допълнителна инфо - 1.5 евро на запитване
                                Годишна допълнителна такса при частичен откуп с възстановяване - EURIBOR + 3%

както виждаш дори не говоря за пълен откуп, защото ако имаш малко представа от животозастраховането както твърдиш - ТАМ е голямата резачка ...

Първоначално изпратено от RAZBIRACHI
                                Боримечката ей разбирача можеш ли да ми дадеш пример за една такава "административна" такса (примерно в алианц) и ако ти кажа че една такава застраховка е много по добра алтернатива отколкото депозит (с аргументи разбира се) ще ми повярваш ли?

Коментар

Working...
                                X