IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бебе сладко,

при живото-то си има инвестиционен портфейл с проценти. ДЦК-та, акции и облигации / с фиксирана доходност / са част от него, но акциите не са приоритет / заради риска /. Поискай го да ти го дадат, за да видиш как се упрявлява като %, кое-колко.

Жокер: има и НИ-та и депозити даже

При животозастраховането, борсата е малка част от "мозайката" - нали говорим за сигурност все пак!!

Питай си обучаващите какво е техническа лихва, математически резерв, сравни го с "конфендициалната" си откупна стойност - понеже има компании, които са го качили в и-нет като калкулатори, за да може всеки да си смята на воля.

Но при Вас било конфендициално .... извинете

Не се заяждам с тибя, просто, когато се поема дългосрочен финансов ангажимент е добре, това което се обещава и да се случи! Безценно, нали?

П.С. За трети път ти казвам, че се радвам за теб и ти пожелавам успех!!!

Аз имам 2 полици дотук и още ще имам, не ме мисли

Коментар

• Моля, спри да демонстрираш невежество в инвестициите, че ще ти се смеят вече !!! Всеки който има известен стаж на борсата и някакви познания, знае, че т.нар. "рискови инвестиции" в акции са такива само в краткотраен времеви хоризонт, но ВИНАГИ са печеливши, и то сосно печеливши в период от години (в случаят между 10 и 30). Ти какъв процент печалба смяташ реален за 30 години - 20% ли? Откупната стойност има и то предостатъчно висока, точният процент е конфиденциална информация.
      И отколко отдавна се предлага тоя продукт в България? М?

И от моя страна нищо лично, но вече силно започвам да се съмнявам, че въобще разбираш за какво иде реч. Не знам доколко разбираш от застраховане (може и да разбираш), но от инвестиции явно нямаш понятие, щом 800% доходност на фондовата борса за 30 години ти се виждат невъзможни - ами то един добър бамков депозит може да ти ги даде горе долу толкова !!!

Макар че, твоя си работа - ако искаш класическа застраховка, имаме и такава. Влагаме ти паричките в ДЦК и готово - ама ако двамата с wannarock (напримерно) си направите договор за 20 години със застрахователна сума 20 000, да не ревеш после и да се чудиш защо като дойдете след 20 години живи и здрави, на тебе даваме 22 000 кинта, а на него четвърт милион? :-);-):-);-)
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ти сам го казваш, бате, че житотозастраховането е консервативна наука и на първо място е сигурността + рисковете, които поемат компаниите за целия период на договора.

По-долу си писал след 2-рата година какво може да става, защо ли? Не казваш откупна стойност по полицата никъде в коментарите си!

И филма хем е сигурно - хем е с доходност от 800-900% за целият период, не е измислен още - НЯМА и да бъде измислен, ако ще и с еднократно плащане да е, макар че аз си съветвам клиентите да го правят с т.нар. авансови вноски, нищо че комисионната ми пада от това по обясними причини, ако си в час, защо се прави така.

Нищо лично, бате, дори ти се радвам, ама в БГ-то, това се прави отдавна и повярвай ми, не сте открили "топлата" вода, демек ЛИДЕРИ сме на пазара по продукт!

П.С. Попрочети малко, ако не аз ще помагам. "Феноменалният" ви ръст на компанията ти за миналата година и пазарното ви място, може да го намериш във в-к Застраховател, брой 9 от тази година.

Ако някой ще говори за лидерство, май аз имам повече основания, че сме 5 годинки такива подред по статистика

Успех!

П.С. През няколко години се променят продуктите при различните застрахователи, ама като си на 1 година служба, няма как да го знаеш

Коментар

• Благодаря, спокоен съм - не се издразних заради нападките към самият продукт, колкото заради това, че участници в този форум наричат 15% годишна доходност "невъзможна". По същият сценарии, аз би трябвало да очаквам около 22-25% от началото на миналата година, но въпреки грозният борсов срив, печалбата ми е около 45-50%, тоест двойно по-висока, напук на дълбоката корекция... за какво говорим?

Коментар

• Импе, толкова сериозен и без специфичния ти изказ не бях те чел. Споко бе човек. Това все пак е само форум. Недей очаква всички да мислят като теб. Естествено някой не са и сериозни.
            Поздрави!
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Не знам с какво се занимавате, ама със самото си мнение, че това което казвам е невъзможно, показва, че нямате достатъчно опит на борсата. В песимистичната прогноза е заложена 15% средногодишна доходност, което въобще не е много - аз не помня досега да съм имал толкова ниска. Даже ако моята лично се задържи толкова ниска повече от година, ще търся други възможности за инвестиция.

Така че, отново призовавам не бързайте да наричате "раздувки" неща, от които явно нямате особено понятие. Ако за вас 15% годишна доходност от инвестиции на БФБ е нещо невъзможно (при 7-8% бамкова лихва на година), значи мястото ви не е на борсата. Компанията си отчислява своите разходи в началото. Това че е по-млада не означава нищо - вече е достатъчно силна откъм активи, развива се много бърже и като продукт е, смея да твърдя, №1 на нашият пазар.

И преди казах - който не вярва - да заповяда в офисът ми и да си каже възраженията, консултациите ни са безплатни, а не по форумите да нарича "невъзможни" елементарни неща.

Драги Сестров - това е ясно, че и компанията трябва да спечели, освен това си има и разходи - ние не някаква сбирщина откачени Майки Терези. И разбира се, става дума за сигурност на първо място, поне аз така го виждам, при кофти събития, които дано не стават.... ама лошо няма ако всичко в животът ни протече тип-топ и без да пукнем ненавременно, да направим и някаква печалба... И аз в услугата потърсих на първо място защитата, защото ако ми е за инвестиция - и сам се справям добре... но други клиенти търсят първо инвестицията, което си е тяхно право.
              Иначе някои пък искат в облигации да им се инвестират мангизите, сигурност търсят... обясняваме, че така печалбите често са по-ниски от инфлацията, но всеки си решава сам. Важното е, че можеш да сменяш фондовете, тоест ако балонът на акциите се надуе, временно поне да спасиш парите си, като ги прехвърлиш в облигации и после, като стане сгодно, пак да се върнеш на акции... или дори да си спасиш мангизите на друг пазар, извън България, извън Европа дори. В ТОВА отношение нашият продукт донякъде превъзхожда частното, така да се каже инвестиране, защото отделният човек дори и да може да прехвърли инвестициите си на друг пазар, това ще му коства повече време и разходи.

Коментар

• По-внимателно, колега

Само дето не си казал още теглете кредити и се юрвайте при нас!
                300% за кредита, 900% от нас и пак сте на 600% горница

Като всяка "нова" компания на пазара, влизат агресивно и наистина мастър Импи да не се предоверява и "промива" от всичко, което му казват, защото като понатрупа малко опит, ще види как "леко" ще започнат да намаляват годишната доходност / тоя филм сме го гледали вече /.

Успехчета от миня!

П.П. Не го нападайте, бре! Въодушевлението му е заразително, а това рядко се среща като качество и "струва" много, който го има

Мастър Франк Беджър е извел като принцип 1 от 13-те му: "Въодушевлявай сам себе си!" - безценно

хохохохо

Коментар

• За Императора-дано поне си вярваш сам. След време като лъснат нещата ще си поне с чиста съвест.
                  Кой знае какви ви ги раздуват по обученията
                  Аз лично бих се въздържал да правя каквито и да било застраховки, да не говорим за 30 годишни във фирма, която е от 2-3 г на пазара
                  Имай предвид, че в застраховането се възнаграждава умереността, а не раздувките.
                  Усепехи в бизнеса!

Коментар

• съгласен съм по принцип, че е добре да има някаква сигурност за хората около нас
                    и тя да е сравнително голяма, като дава възможност при събитие сумата да е достатъчна примерно за изплащане образованието на децата ти или нещо подобно
                    според мен инвестицията трябва да е задължително в акции, където се очаква и по-голяма доходност
                    не бива да се забравя, че и компанията трябва да печели и то печели от нашите пари
                    така че като си изясниш какво ти можеш да очакваш /реалистично/ и какво ще спечелят от твоите пари други, сравниш с това какво ти можеш да спечелиш при друг вид инвестиция, като имаш предвид и покритието за риска тогава сам решаваш къде ти е най-изгодно
                    аз това правя в момента

Коментар

• Опашати лъжи ?!?!? Кое точно е лъжа? Кое да ти гарантирам? Всичко е напълно реално !!!! Искаш да речеш ли, че парите на клиентът не могат да му донесат 800-900% печалба за 30 години?
                      Приятелю - аз на борсата само от 10 и печалбата ми е към 1000%, въпреки преживените три борсови кризи... а за три пъти по-дълъг срок?
                      Оптимистичният вариант ние въобще не го обещаваме на клиентите, дори им казваме, че е малко вероятен и ги призоваваме въобще да не го гледат - а песимистичният е именно такъв според моят опит...

НИКАКВА лъжа няма - просто в дългосрочен план силата на инвестициите е огромна и всички дългосрочни инвеститори могат да го потвърдят !!! Аре да не се обиждаме с такива голословни обвинения, а?

А ако ти, драги, вярваш само в класическазастраховка живот, компанията ни предлага и такава и ако искаш, да си направиш можеш... ама после да не се сърдиш, че другите клиенти правят яко мангизи, освен че животът им е защитен, а твоите пари инфлацията ги яде?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Класическата застраховка, където парите се инвестират в ДЦК основно е една глупост при тия инфлационни нива - застраховаш се за 20 години и внасяш по 1000 кинта годишно (примерно), след 20 години, ако си жив, взеваш 21-22 000... ама каква стойност ще имат тия мангизи тогава?

Компанията в която аз работя предлага нещо много по-съвременно - застраховка + инвестиция, кинтите на клиентът се инвестират в някой от нашите 30 фонда (3 от тях в България), като може да ги сменя когато реши, след втората година може да си прекрати договорът, като вземе почти цялата сума по сметката си, може да тегли част от тях и т.н.
                        Конкретен пример - застраховка за 30 години при минимална месечна вноска - клиентът внася 18 бона за целият период, накрая взема между 168 000 в най-лошият вариант и 3 257 000 в най-добрият, според прогнозите на експертите ни - това вече е друга работа, нали ;-)

Който желае - да кликне на къщичката под никът ми - линк към моят професионален сайт или да ми пише на лични - офисът ни е отворен за вас, за безплатна консултация, която не ви задължава в нищо.

Всеки разумен човек трябва да застрахова животът си - за в случай когато живее кратко, а има хора които разчитат на него, когато живее дълго и не иска да рови по кофите нас тарини, когато иска някой ден да помогне на децата си и въобще във всяка житейска ситуация, желана или не, в която трябват кинти.
                        Това са пълни опашати лъжи!!!
                        Можете ли да го гарантирате?
                        Благодарение на такива "консултанти" после излиза, че застрахователите са измамници!

Коментар

• Кой тоя, драги? Измежду моите приятели сръпски няма.
                          Знам за това предлагане - то е отживелица - застрахователят, целият в черно и со зловеща един вид и мрачна физиоморда, влиза в домът на хората, слага на масата две малки ковчегчета и казва "Г-жо и г-не Еди си кои - представете си че вие сте тука вътре - четири борсучета сте отвъдили... искате ли да пукнат от глад месец след като вие се смряскате?" Това вече не се използва - ние искаме клиентите ни да се замислят на пръво място за много по-сигурният вариант - доживените старини, когато ще им трябва сухо, за да поддържат жизниният стандарт, и чак на второ място за рисковете на битието

Виж и сайтът ми - колко снимки посветени на децата (за чието бъдеще можем да се погрижим с една застраховка), колко на доживяната старост и колко - на зловещите злополуки?

Една притча, която обичам да разказвам - представете си че сте седнал на маса со своят личен доктор, с приятел погребален агент и со застрахователят си - черпите ги по някакъв повод и те ви пожелават живот и здраве... кой от тримата е най-искрен? Докторът ли - който печели от вас като боледувате или погребалният, който ще спечели като се смряскате? Не - застрахователят единствен е искрен - защото неговите интереси съвпадат с вашите - и той като вас има най-голяма изгода ако сте жив и здрав. Само бенефициентът има интерес застрахованият да пукне - застрахователят, застраховащият и застрахованият (ако двамата последни са различни лица) не искат това да се случи.

И това са ме питали клиенти или потенциални такива "Ще ме дебнете сега да умра ли?" и мене вече ми е пописнало да обяснявам, че точно обратно - ние искаме клиентите ни да са живи и здрави и единственият риск, който изплащаме с удоволствие е "доживяване".

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                            Класическата застраховка, където парите се инвестират в ДЦК основно е една глупост при тия инфлационни нива - застраховаш се за 20 години и внасяш по 1000 кинта годишно (примерно), след 20 години, ако си жив, взеваш 21-22 000... ама каква стойност ще имат тия мангизи тогава?

Компанията в която аз работя предлага нещо много по-съвременно - застраховка + инвестиция, кинтите на клиентът се инвестират в някой от нашите 30 фонда (3 от тях в България), като може да ги сменя когато реши, след втората година може да си прекрати договорът, като вземе почти цялата сума по сметката си, може да тегли част от тях и т.н.
                            Конкретен пример - застраховка за 30 години при минимална месечна вноска - клиентът внася 18 бона за целият период, накрая взема между 168 000 в най-лошият вариант и 3 257 000 в най-добрият, според прогнозите на експертите ни - това вече е друга работа, нали ;-)

Който желае - да кликне на къщичката под никът ми - линк към моят професионален сайт или да ми пише на лични - офисът ни е отворен за вас, за безплатна консултация, която не ви задължава в нищо.

Всеки разумен човек трябва да застрахова животът си - за в случай когато живее кратко, а има хора които разчитат на него, когато живее дълго и не иска да рови по кофите нас тарини, когато иска някой ден да помогне на децата си и въобще във всяка житейска ситуация, желана или не, в която трябват кинти.

Колега, прати много поздрави на Дражко Ачимович от миня!

П.С. Бай дъ уей има и по-агресивен вариант на предлагане, демек американският. Там дундуркаш бебето на коляно и им казваш на бъдещетите клиенти: Какво правим с това бебе, ако нещо се случи с вас?

Но аз съм тийм менажер и не разбирам нищо от живото .. ще оставя колегата да блесне напълно

Успех, бате!

Коментар

• Класическата застраховка, където парите се инвестират в ДЦК основно е една глупост при тия инфлационни нива - застраховаш се за 20 години и внасяш по 1000 кинта годишно (примерно), след 20 години, ако си жив, взеваш 21-22 000... ама каква стойност ще имат тия мангизи тогава?

Коментар

• Първоначално изпратено от Само чета
                                Първоначално изпратено от marandi
                                Това за 10% при Застрахователят не го разбрах - няма такова нещо. Има откупна стойност на полицата, която е част от Общите условия и Клиентът подписва, че е съгласен. Там може да се види по откупната стойност и доходността се начислява на нея, а не на внесените вноски!
                                Благодаря, marandi,
                                10% идват от следната сметка:
                                92*120=11040 лв. Застр. сума е 10000 лв., т. е. 9,4% остават за тях.

Предполагам сте на около 40 години щом така се получава, Застр. сума или крайната, която визирате се определя от тарифни таблици, които започват от 14 до 60-65 години.

Другият вариант е късият срок 10 години на договора, ако сте на 30 примерно.

Това са т.нар. актюерни изчисления от тия компании и там не може да се промени нищо! Мога да дам за пример, че при нарушено здравословно състояние, също може да се занижи крайната сума, но това го определя Лекарската комисия към Застрахователя!

Мисля, че не ви е направен качествен консулт и затова има въпроси от Ваша стана, при качествен такъв - въпроси после няма

Успех!

П.С. Трудно ми е да коментирам индивидуален казус по няколко реда написани в И-нет. Поискайте повече детайли от този, който ви е консултирал, макар че се досещам за компанията, от това което е предложено

Коментар

Working...
                                X