IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Именно така постъпва. Застраховките му носят сухо за реален бизнес, чичо Уорън е голяма глава.

1912 - впрочем не виждам какъв се явяваш ти, за да ти давам отчети, аз не съм АД и ти не си ми акционер.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Бъфет ползва застрахователните си компании за набиране на кеш, с който в последствие оперира, т.е. инвестира

Коментар

• 1912 - ами като знаят всички портфейлът ми, следователно и ти, защо сам не си направиш сметката? Аз си го изчислих много просто - знам (по личният ми годишен отчет) колко са стрували активите ми в началото на 2007 и оня ден сметнах колко струват сега - разликата не е 50%, към 48% и половина е, добре, преувеличих малко. Разбира се - добавих нарастването на стойността на резервът ми от благородни метали, които са важна част в структурата на активите ми.... гледам смееш се, забавно ти е - какъв е твоят баланс за тия 17 месеца, ако въобще преди 17 месеца си чувал за това чудо БФБ? А, драги веселяко?

Ето - Съни като разумна дама, провери от изворът за какво става дума, за разлика от онзи "колега", който се представя за експерт в застраховките, допускайки елементарни грешки във всяко изказване.
        Съни - това са чуждите фондове, в които клиентите ни могат да инвестират - не ги препоръчвам, защото нашите имат за момента по-голям потенциал. Благодаря за посочената техническа грешка, ще обърна внимание на когото трябва. Иначе винаги съм бил против терминът "спестяване" в този случай - човек спестява като пуска стотинки в куче-касичка или в гувичник-касичка, а ние ИНВЕСТИРАМЕ. Но мисля, че този продукт винаги е по-добър от класическата застраховка с нищожна доходност - нищо не пречи да печелим от парите си, докато сме защитени.

Коментар

• Застраховка със спестовен елемент?
          Интересно животно )...ще го разгледам по-сериозно, но се колебая за...спестовния момент доколко е голямо значението на ...управляващия го...
          -а бе, Бъфет нали има застрахователна компания, дали не предлага такава застраховка )
          -като същност, не е ли това в основата и на американската пенсионна система...

тук една компания, дето го предлага това... дали не се е объркала при структурирането на балансирания си пакет от 110% разпределение на дялове или и това е новост
          http://www.kd-life.bg/bg/insurance.c...nkid=insurance

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            1912 - аз не съм на пазарът от вчера, нито от миналата година, така че въпросът ти е просто излишен. Говорим за нива 03.01.2007 спрямо сегашните нива, разбираш? Какво съм придобил, кога, за колко... а може би искаш да напиша туканка, публично комбинацията която отваря сейфът ми? Уточнение - говорех за моите ЛИЧНИ инвестиции и тяхната доходност, а не за фондовете на компанията ми - ако с това съм те подвел, моля извинение.

СМЯХ СМЯХ СМЯХ

Никой не те пита от кога си на пазара. Говориш си на изуст заучените си реплики вече толкова години, че едва ли някой ти ги чете

ПОнеже ти си рекламираш портфейла и всички знаят какво има в него , единственото което трябва да направиш е следното.

Напиши цената на акцията на 03.01.2007 и цената на акцията , ако искаш от 11.06.2008 или ако искаш и знаеш цената на 16.06.2008г.

Просто искам да видя + 50 % доходност

Толкова ли ти е сложно ?
            НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• 1912 - аз не съм на пазарът от вчера, нито от миналата година, така че въпросът ти е просто излишен. Говорим за нива 03.01.2007 спрямо сегашните нива, разбираш? Какво съм придобил, кога, за колко... а може би искаш да напиша туканка, публично комбинацията която отваря сейфът ми? Уточнение - говорех за моите ЛИЧНИ инвестиции и тяхната доходност, а не за фондовете на компанията ми - ако с това съм те подвел, моля извинение.

marandi, аз не познавам играчите на застрахователният пазар толкова добре, колкото ти. Не само че неработя за тия Евролайф, но дори не съм ги и чувал - явно няма и защо да ги чувам. За 18-ти път не си в час.

Абе, човек - защо поне не си направи трудът да погледнеш сайтът ми, оттам да потърсиш връзка с официалният сайт на компанията ни, да видиш кои са, какво предлагат, къде инвестират парите на клиентите си... не мога да се начудя на такива като тебе, дето говорят наизуст, колкото да си чешат езиците, без да знаят за какво става дума...

Познавам хора като тебе - като поработят няколко години в една област и вече мислят че знаят всичко и нещата са неизменни, а светът се променя и развива ежедневно... и после негодуват, че младите кадри ги изместват... Разбираш ли - застрахователният продукт, който хвалиш и предлагаш вече е отживелица и отива на бунището - ако сега все пак успяваш да подлъжеш по някой, след две години потенциалните клиенти, на които го предлагаш просто ще ти се смеят... ще бъде все едно да предлагаш фотоарапати със стъклени плаки, не и лентови даже... вземи се пообразовай за новите неща в браншът ти.

Коментар

• 29 април 2008

До 2 месеца застрахователният брокер "Евролайф" ще има нови шефове

От Албена Алексиева, INSURANCE.BG

GRAWE става акционер в брокера

Един от водещите застрахователни брокери у нас – „Евролайф България“, ще има ново ръководство до 2-3 месеца. От седмица-две досегашният ръководен екип на дружеството е уволнен, а в момента компанията се ръководи от временно изпълняващ длъжността представител на компанията-майка – Волфганг Праш (от офиса в Австрия), научи Insurance.bg.
                Така регионалният мениджър на „Евролайф“ за Източна Европа, който досега отговаряше за България – Драшко Ачимович, както и управителят на “Евролайф България” ЕООД Александър Бужанин (който бе начело на българския офис от 2002 г.) вече няма да са част от един от най-големите европейски животозастрахователни брокери. По непотвърдена информация те основават ново дружество Eulife извън България, което ще работи в същия пазарен сегмент. Според украинско финансово издание пък Ачимович е вицепрезидент на "Евролайф Украина" и влиза в ТОП 100 на украинските топ-мениджъри (той заема 59 място). Украинското дружество на «Евролайф» бе отличено като най-доброто за 2007 г. от всички компании в обединението.
                В българската Комисия за финансов надзор обаче все още няма официално уведомление, че най-големият специализиран животозастрахователен брокер в България сменя ръководството си.
                Промените в „Евролайф България“ засягат не само управлението на брокера, но и собствеността. От около година един от водещите застрахователни и финансови концерни в Австрия – Grawe е закупил част от компанията. Какъв е делът на новия акционер обаче, така и не е ясно. Според изпълнителния директор на двете дружества на Grawe в България – Николай Логофетов, „има известно акционерно участие от страна на Grawe, което обаче се изразява в помощ при администрирането, обслужването и софтуера“ и има характер по-скоро на договорно споразумение между висшия мениджмънт на австрийската компания и собственика на брокера, отколкото на строго изразено процентно участие.
                „Евролайф България” ЕООД е регистрирано през 1999 г. със 100% чуждестранно участие, а с разрешение № 44, издадено на 27.04.2000 г., работи като лицензиран застрахователен брокер.
                Досега „Евролайф България“ бе основен животозастрахователен брокер на ЗАД „Алианц България Живот“, „Граве България“ и „AIG Life България“. След влизането на Grawe като акционер, едва ли друг застраховател ще се възползва от услугите на застрахователния посредник. В България „Евролайф“ има общо пет офиса, като централният е в столицата, а останалите - във Варна, Бургас, Пловдив и Русе.
                През 2007 г. „Евролайф България“ регистрира отчайващо нисък за компанията пазарен резултат. През 2004 г. дружеството бе трето на пазара с пазарен дял 7,36%, а през 2005 г. и 2006 г. то се изкачи и утвърди на челното място по премиен приход. Пазарният дял на компанията за тези две години бе съответно 13,17% и 12,47%. За миналата година обаче брокерът се срина до 13-то място, генерирайки едва 1,57% пазарен дял. Според едни наблюдатели този факт е бил в основата на персоналните промени, които се случват тези дни в българското ръководство. За други пък пазарният дял е резултат от машинации на старото ръководство. Разбира се, всички акционерни и мениджърски промени няма да се отразят по никакъв начин на клиентите, тъй като "Евролайф" е посредник, а компаниите, които обслужва, са стабилни и с добра репутация.
                Брокерът е дъщерна компания на ОЦ "Окцидент холдинг" АД със седалище в Цуг, Швейцария. "Окцидент холдинг" е водещ в предлагането на финансови услуги в Централна и Източна Европа с повече от 600 000 клиенти за последните 15 години. В състава на концерна влизат още компании от Румъния, Молдова, Беларус, Литва, Латвия и Украйна. Българският офис е особено важен за компанията-майка, която е един от най-големите европейски животозастрахователни брокери. В началото на май 2002 г. швейцарският ОЦ "Окцидент холдинг" определи за свой нов регионален център София, откъдето се управляват дъщерните фирми на концерна в Румъния, Сърбия, Македония и Албания.

АА

P.S. И ти не знаеш кой е Драшко Ачимочич и Бужанин като те питам за словенците? Мога да ти пратя и уставния капитал на дружеството с % при лиценза им за БГ, ама ще си проваля банкета, и нямам време да "ровя" сега.

Сорка, бягам!!

Ако ти е важно ще ти го намеря, все пак за тях работиш.

Коментар

1912 - смятам по цените на които мога да продам в понеделник, ако ми скимне - чаткаш, нали?

Този отговор го приемам като "мохабет да става"

Пак ти казвам кажи на каква цена е било в началото на 2007год. , а не ми казвай в понеделник на колко ще продадеш

Коментар

• Словенците не са със 120-годишна история, ама нищо... отново не си в час... и Пайнер не предлагат 40% в проспектите които съм чел, но както и да е. И сме на трето място вече като дял, а сме на нашият пазар от година и нещо, БЕЗ никаква реклама (тоест НЕ сме агресивни) - именно защото сме с най-добрият продукт.

И аз ти желая успех, без клиенти няма да останеш, ама ти си тоя дето подвежда клиентите, щото инфлацията ще им изяде поне 68% от парите преди да им ги дадеш, ако имат късметът да доживеят краят на договорът си при теб.

1912 - смятам по цените на които мога да продам в понеделник, ако ми скимне - чаткаш, нали?

Коментар

• Не ми отговори на въпроса с кого са ти договорните отношения точно, но нищо

Словенците се праскат, че са със 120 годишна история, което е добре!
                      Нормално е да са агресивни, все пак са никои за БГ-пазара като дял, виж статистики за 2007, ако нямаш ще ти пратя.

И Пайнер фондове-те, с които имам договорни отношения, предлагаха 40% на годишна база, ама не съм ги предлагал, защото се оказа, че 6-7% изплатиха за 2-3 годинки и колко псувни баМковите служители на Уникредит отнесоха, не е истина!!!

Важно е да не се подвежда Клиентът, бебе сладко! Затова наистина нашата мисия е отговорна, понеже с тия дълги срокове, ще се окаже, че това са човешки съдби!

Радвам се, че сме колеги и успехи много от миня ти желая!!

П.С. Бягам на един банкет, че ми изкъртиха телефона, да ги уважа и тях

До нови срещи.

Коментар

• Разбираш ли, разликата е, че ако мой и твой клиент подпишат договор за 20 години със застрахователна сума от 20 бона и се смряскат след два месеца, близките им ще получат еднакви суми... но ако клиентите ни доживеят краят на договорите, твоят ще се чуди за какъв дявол ти е давал парите си, а моят - с какъв по-секси подарък да ме ощастливи, в замяна на чувалът мангизи, който съм му връчил... и с приказките за "сигурност" не можеш да впечатлиш никого в тоя форум - хората тук са достатъчно напред с материалът, за да знаят, че тоя, който залага на сигурното (в твоят смисъл на терминът) със сигурност губят.

Жив и здрав отново - не виждам смисъл да споря повече с тебе. Един съвет само - пообразовай се за съвременните продукти в животозастраховането... :-) Лека ти нощ...

1912-тий - от началото на МИНАЛАТА година - чети внимателно. Не съм продал, разбира се, защото тия цени са ми ниски и не ми трябва сухо в кеш. Продавах краят на миналото лято, обърнах част от активите в златце.

Дали ще се застраховаш при мене, при назадничавият конкурент или никъде - твоя работа. При мен по-добре, отколкото при него, при него по-добре, отколкото хич - пълнолетен си (ако съдим по никът ти ;-) ), сам си решаваш.

Коментар

Благодаря, спокоен съм - не се издразних заради нападките към самият продукт, колкото заради това, че участници в този форум наричат 15% годишна доходност "невъзможна". По същият сценарии, аз би трябвало да очаквам около 22-25% от началото на миналата година, но въпреки грозният борсов срив, печалбата ми е около 45-50%, тоест двойно по-висока, напук на дълбоката корекция... за какво говорим?

Императоров, ако ми обясниш подробно , как направи тази доходност от 50% от началото на годината /при положение , че не си продал в началото на годината/ , ще ти повярвам и ще дойда да се застраховам при тебе.

В противен случай ще приема , че си говориш ей така

Коментар

• Няма защо да ти идвам в офисите, показа вече, че не си в час... ти мене трябва да ме търсиш, не аз тебе.

И благодаря, че нарече мен - Имераторът "бебе сладко" - от месеци не бях се смял така. :-):-):-):-):-)

Няма какво да се фукаш, просто с това изказване

При животозастраховането, борсата е малка част от "мозайката" - нали говорим за сигурност все пак!!

показа колко си далеч от модерните застрахователни продукти.

Нищо, живей си в твоят отдавна мъртъв застрахователен свят, кътай си двете полици - вероятно като доживеем краят на договорите си, моята едничка полица ще струва повече от твоите две, дори те поотделно да са за два пъти по-големи суми. Просто твоите пари тропат към бъдещето с конски каруци, а моите са яхнали ферарито (образно казано). Жив и здрав.

Коментар

• ДЗИ няма вече в Б-ия, купиха ги белгийци. Да, и с тях работя по общо застраховане, имат някои свестни продукти и плащат даже.

По животозастраховане кой е бос се сети сам с "дългата" си история и кариера в тази материя

Аз ти говоря, че съм тийм менажер към животозастрахователен брокер, лидер на пазара в БГ от 5 години, ти ме питаш за ДЗИ??

Ако искам и с Вас мога да си скюча договор за партньорство, ама ти даже не знаеш конкретни имена като те питам.

Към самата словенска компания ли работиш или към Еулайф? Да конкретизирам, понеже ме пробваш колко съм в час

Хубава вечер и на тибя, бебе сладко! И успех, каузата си струва

П.С. И аз имам 2 офиса и ... в кой да те поканя?

Коментар

• О`к, аз не знам къде инвестира компанията в която работя и не познавам фондовете, които предлагам, добре, да спрем спорът.

Още преди предположих че говориш, без да имаш понятие за какво става дума и явно бях прав.

Един въпрос, ако искаш не отговаряй - в ДЗИ ли работиш, дето застраховането им е още в каменната ера? Признавам по едно време ме раздразни, но вече само ме разсмиваш.

Пак ти казвам - нищо лично - ела в офисът ни - не да си правиш договор, а за да научиш нещо, защото познанията ти в сферата на животозастраховането май са десетилетия назад.

Желая ти хубава вечер, надали ще си правя трудът да ти отговарям повече.

Коментар

Working...
                                X