IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдам - право е рекъл народът, че краставите мулета през 9 баира се надушват.

Всеки от четящите тази тема, който си направи трудът да отвори сайтът ми и да прегледа линковете от Връзки, може да се убеди, че между ТВЪРДЕНИЯТА на "специалистът" marandi и ФАКТИТЕ, подкрепени со съответни документи, има ТОТАЛНО РАЗМИНАВАНЕ.

Че 1912 пише глупости е ясно на всеки, който има що-годе някакъв опит на БФБ или познания за новата и история.

Що се отнася до теб, justpassingby, забелязал съм, че те гонят като краставо куче от всички теми, дето се осмелиш да си навреш мордата, защо ли? И не е ли крайно време да започнеш да пишеш на Български, а не на маймунски?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
      Мастър _1912_, не с лошо, плийз!!

"Понякога Воинът на светлината се бори с този, когото обича.
      Ако иска да запази приятелите си, той никога не се поддава на бурите на съществуването; достатъчно силен е, за да преодолее трудностите и да продължи напред.
      Впрочем много често той бива предизвикван от онези, които се опитва да научи да си служат изкусно със сабята. Собствените му ученици го въвличат в битка.
      Воинът показва своето майсторство: с няколко удара обезоръжава учениците си и хармонията е възстановена.
      -Защо правиш това, след като си толкова по-добър от тях? – попита го някой минувач.
      -Защото, когато ме предизвикат, те всъщност искат да разговарят с мен и по този начин аз поддържам диалога – отвръща воинът."

....................

"Воинът на светлината споделя с другите това, което знае за пътя. Който помага, и на него ще помогнат, затова трябва да предаде на другите онова, което е научил. Ето защо той сяда до огъня и разказва как е преминал денят му.
      Някой от приятелите му пошепва:”Но защо говориш така открито за стратегията си? Не виждаш ли, че като постъпваш по този начин , може да се окажеш принуден да разделиш завоеванията си с останалите?”
      Воинът само се усмихва и нищо не отвръща. Знае, че ако в края на пътуването си пристигне в един безлюден рай, то тогава битката не си е струвала труда".

Пабло Куельо - Воинът на светлината
      Ey, tova sjakash Impa go e pisal )) Bojnut i chiteljat, bi kazal Imperatora obache za sebe si )) Hora pomognete mu ot 4-km oste go tursjat ))

Коментар

• Но впрочем Малката сестра е прав - няма смисъл да се дърляме. О`к, приемаме, че:

1. Императорът не знае къде работи, това marandi знае по-добре от него.

2. 800% печалба на Фондовата борса за 30 години са практически и теоретически невъзможни.

3. Ако човек си направи Застраховка живот, по-добре е след 20 години да получи 22 000, отколкото 220 000.

4. Императорът е на загуба като инвеститор от 01.01.2007 досега, въпреки че всички активи в портфейлът му за отбелязали ръст за същият период.

5. БФБ е назад за горепосоченият времеви отрязък, макар че вероятно над 88% от дружествата, търгуващи се на нея са увеличили капитализацията си.

6. 12+5=15.

Нека приемем тези новосинтезирани истини - само мир да има. :-) :-) :-)

Коментар

• Сам ти каза, че говориш за Евролайф - къде в моят сайт и линковете виждаш да се споменава тая компания, която, както казах, не съм я и чувал? Аз ли знам къде работя или ти?
          И не сме в БГ от 5 години, а от по-малко, и не сме 120-годишна компания (както каза по-долу) а почти 10 пъти по-млада - да изброявам ли всичките нямащи никакви допирни точки с истината идиотщини, които надрънка? Вече започвам да се тревожа за тебе - ти шизофреник някакъв ли си? Повтарям ти за не знам кой път - дано стигне някак до замъгленото ти съзнание - НЯМАМ НИЩО ОБЩО С ЕВРОЛАЙФ, НЕ РАБОТЯ ЗА ТЯХ НИТО СЪМ ГИ ЧУВАЛ ДАЖЕ !!!
          Иначе за вехтостта си прав - разбиранията за тоя бизнес са толкова вехти, че приличаш на говореща мумия... съвземи се, живеем в ХХІ век - осъзнай, докато пазарът не те е изхвърлил....

1912 - проследи развитието на борсата от началото на януари миналата година до сега - дали има спад? Откога е сривът на БФБ и какъв беше ръстът преди това? Виж ако ти си чул за пръв път, че в България има Фондова борса миналият юни и си се хвърлил храбро на нея септември на най-високите нива - това си е лично твой проблем и фактът, че ти си вътре, не означава че всички са на загуба. Само един жокер ще ти дам - проверитук, в този сайт, на какви нива са се търгували акциите на ХЕС (с най-голяма тежест в портфейлът ми) в началото на Януари 2007. Или М+С или Медика - други водещи мои акции.
          За цените на акциите ми - ами че портфейлът ми не е статичен - продавам едни, купувам други, обръщам в златце и сребърце и т.н. - явно трябва да ти се обясняват и най-елементарните неща - от пост на пост показваш колко си зле и какъв си невежа.

Вече те предупредих, че щастието ви засега - на теб и на твоето приятелче - е, че в моментът форумът е слабо посетен, но утре вие, и особено ти, ще пожънете яко присмех. Вероятно ти ще се превърнеш в поредният анонимник, който ще стане за посмешище и ще изчезне безследно от форумът - нямаш представа колко такива като тебе съм видял и вече забравил за съществуването им.

Драги Сестров, гледай шоуто - единият твърди, че работя за компания, която даже не съм чувал, другият - че БФБ е назад от началото на миналата година досега и че 12+5=15... такива клинични случаи не бях виждал тук скоро... ;-) ;-) ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра
            няма смисъл да водите безсмислени спорове
            всеки ще си работи бизнеса

Аз не споря!! Обяснявам, че като си 0.28% пазарен дял и на 1 година служба е добре да имаш малко респект към "по-вехтите" и то при условие, че компанията им е с бивши наши кадри, на които знам и имената и телефоните.

Значи до преди 1 година те са били пълни некадърници като лидери на пазара в БГ 5 години подред, но сега като се преместиха при словенците, станаха "светила".

Невероятни професионалисти са и ми липсват, но какво да се прави: Животът е срещи и раздели!

От това идва веселбата!

Иначе, успех му пожелавам на колегата за кой ли път, бебе сладко такова

Коментар

• няма смисъл да водите безсмислени спорове
              всеки ще си работи бизнеса

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                1912 - от началото на миналата година до сега 15 месеца ли са минали? 2007 от десет месеца ли беше? АЗ ли съм скаран с числата, като ТИ не можеш да събереш 12+5? Казах 18 защото вече сме юни и броих и този месец, макар да е първата му половина още.
                Слагам метали, защото миналото лято продадох накои пакети акции и купих метали, ЗАЩО да не ги слагам в печалбата, а?

Поредният форумен мастурбант с 16 поста, който вече се смята за "професионалист"...

Дано несвързаните ти приказки са в следствие на борсовия срив , а не в следствие на възраста ти

Какво значение има кой с колко поста е ?

Да не би ти с най-многото постове си с най-много знания тук ?

Да ти припомня ли от къде започна спора ни ?

Ти каза , че въпреки спада на БФБ имаш 50% ръст за година и половина, така , че е напълно възможно фонда в който се инвестират застраховките да постигнат 20% .

Аз ти казах - докажи си този 50% ръст , а ти написа листове глупости, но така и така не пожела да напишеш цените на акциите ти в началото на периода /03.01.2007/ , за да се сравни доходноста.

Толкова от мене. Гледам те безпомощен и започващ да избиваш към обиди, бебе сладко /както те нарича меринда/
                НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Влизам ти в т.нар. "професионален" сайт, колега, който си посочил: http://dimitar-nekov-kd.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

После от него влизам на официален сайт на Вашата компания: http://www.kd-life.bg/

Там чета: ЗД КД Живот АД е млада и експанзивно ориентирана животозастрахователна компания. Дружеството е част от словенската финансова група KD Group- една от водещите институции в предоставянето на финансови услуги в Централна и Източна Европа, управляваща актив на стойност над 1 млрд. евро. Групата притежава лиценз по ISO 9001: 2000, издаден от Словенският институт за качествен контрол (SIQ).

Кое не разбра, от това което ти казвам??

После ти казвам ти, че тия се "пръкнаха" на пазара по животозастраховане в БГ-тУ / а и не само тук / от наши бивши кадри, които са професионалисти определено.

П.С. Една от водещите за Източна Европа, управляваща активи за над 1 млд. евро, колега .... е все едно аз да ти напиша, че Алианц България ми изпращат СМС за рожденния ми ден тази година с пожелания и те управляват активи за 1300 млр. евро в цял свят. Ама аз не работя само с тях ... докага ще си "дрънкаме" глупости?

Не се набирай като си новичък някъде

Успех, бебе сладко!!

П.С. Аз работя с почти всички компании, даже мога и с Вашата да работя, ако си поискам?? Не знам кой говори глупости!!

Коментар

• marandi, чудя се, ти четеш ли въобще какво се пише или само си повтаряш едно и също? Колко време трябва да повтарям, че нямам нищо общо с посочената от теб компания и дори не бях я чувал преди да я споменеш? Ще ти го напиша с големи букви, защото може би си недоскив НЕ РАБОТЯ ЗА ЕВРОЛАЙВ !!! Моля те спри да се излагаш повече, защото съвсем ще станеш за смях.

1912 - от началото на миналата година до сега 15 месеца ли са минали? 2007 от десет месеца ли беше? АЗ ли съм скаран с числата, като ТИ не можеш да събереш 12+5? Казах 18 защото вече сме юни и броих и този месец, макар да е първата му половина още.
                    Слагам метали, защото миналото лято продадох накои пакети акции и купих метали, ЗАЩО да не ги слагам в печалбата, а?

Поредният форумен мастурбант с 16 поста, който вече се смята за "професионалист"...

Надявам се през седмицата повечко колеги да влязат тука за да ви се повеселят на глупостите. Единият смята за невъзможни ръст 15% на годишна база и 800% за 30 години на фондова борса (при положение че еврейските лихвари още по Христово време са знаели, че при 7% годишна лихва за 10 години парите се удвояват (е, без малко), тоест 100 кинта за 10 години стават 200, за 20 години - 400, за 30 - 800), а другият се нарича сам себе си "професионалист", въпреки че не може да смята до 20 и има 12 поста.

Отдавна не бях се смял така.

marandi - това че продуктът, който предлага моята компания е по-добър и по-съвременен от предлаганият от твоята, не е причина да злобееш по мой адрес и да се заяждаш. Ако работиш за куц застраховател, а самият ти си толкова печен, премести се в по-добър !!! Набий си в мозъкът, че класическата животозастраховка след 3-4 години ще бъде само в учебниците по история. Аз съм бъдещето, драги, ти си миналото - сори.

Коментар

• Мастър _1912_, не с лошо, плийз!!

"Понякога Воинът на светлината се бори с този, когото обича.
                      Ако иска да запази приятелите си, той никога не се поддава на бурите на съществуването; достатъчно силен е, за да преодолее трудностите и да продължи напред.
                      Впрочем много често той бива предизвикван от онези, които се опитва да научи да си служат изкусно със сабята. Собствените му ученици го въвличат в битка.
                      Воинът показва своето майсторство: с няколко удара обезоръжава учениците си и хармонията е възстановена.
                      -Защо правиш това, след като си толкова по-добър от тях? – попита го някой минувач.
                      -Защото, когато ме предизвикат, те всъщност искат да разговарят с мен и по този начин аз поддържам диалога – отвръща воинът."

....................

"Воинът на светлината споделя с другите това, което знае за пътя. Който помага, и на него ще помогнат, затова трябва да предаде на другите онова, което е научил. Ето защо той сяда до огъня и разказва как е преминал денят му.
                      Някой от приятелите му пошепва:”Но защо говориш така открито за стратегията си? Не виждаш ли, че като постъпваш по този начин , може да се окажеш принуден да разделиш завоеванията си с останалите?”
                      Воинът само се усмихва и нищо не отвръща. Знае, че ако в края на пътуването си пристигне в един безлюден рай, то тогава битката не си е струвала труда".

Пабло Куельо - Воинът на светлината

Коментар

1912 - ами като знаят всички портфейлът ми, следователно и ти, защо сам не си направиш сметката? Аз си го изчислих много просто - знам (по личният ми годишен отчет) колко са стрували активите ми в началото на 2007 и оня ден сметнах колко струват сега - разликата не е 50%, към 48% и половина е, добре, преувеличих малко. Разбира се - добавих нарастването на стойността на резервът ми от благородни метали, които са важна част в структурата на активите ми.... гледам смееш се, забавно ти е - какъв е твоят баланс за тия 17 месеца, ако въобще преди 17 месеца си чувал за това чудо БФБ? А, драги веселяко?
                        Точно защото си си обявил публично портфейла, знам , че нямаш постигната такава доходност .

Ти си изчислявал нещо си , но като те знам , че си скаран с числата и сметките , не знаеш какво говориш.

Нали казваш , че имаш 50% ръст на БФБ , а слагаш и ценни метали !!!

Първоначално изпратено от Императорът
                        въпреки грозният борсов срив, печалбата ми е около 45-50%, тоест двойно по-висока, напук на дълбоката корекция... за какво говорим?
                        От кога се търгуват и ценни метали на Бг Фондова Борса , а не БСБ /Бг стокова борса/ ???

Моя баланс сега ти го остави на нас, професионалистите , а за това чудо БФБ ми предстои да слушам тепърва

Коментар

Именно така постъпва. Застраховките му носят сухо за реален бизнес, чичо Уорън е голяма глава.

1912 - впрочем не виждам какъв се явяваш ти, за да ти давам отчети, аз не съм АД и ти не си ми акционер.

Императрицо, хубаво е човек като си говори , да може и да подплати думите си с факти

Като твърдиш за 50% ръст на активите си на БФБ от 03.01.2007г. , трябва и да го докажеш , а не да ме питаш дали си АД и да си търсиш клиенти за застраховки от форума.

Без конкретни факти увисваш, както увисна и в спора си с миранда по-долу

Коментар

• Във весник Затраховател пише, че сте с 0.28% пазарен дял за 2007 година от 17 компании, взели лиценз по животозстраховане. Има само 2 компании с по-малък резултат.

Откъде го измисли,че сте на 3-то място в Бг-тУ??

В-к Застраховател, брой 9 от 14-28. май тази година.

П.С. Вярно, че предлагате основно този продукт: Застраховка "Живот" свързана с инвестиционен фонд - 687584 от общия ви премиен приход за 2007, който е 716718, сега се загледах из числата

Коментар

• Мастър Импи, аз нищо не рекламирам, а просто ти казвам да не подвеждаш хората.

Съни(Тя) ти прати доходността на годишна база на твоята компания, но никъде не е уточнено, че тя не се капитализира на база внесени вноски, а на откупна стойност на полицата, която е доста по малка от внесената годишна вноска / особено в началото на периода и после започва да догонва внесеното/.

Ето ти калкулатори и смятай, после ми кажи как изкарваш 900% доходност за 20 години, както си писал????

http://allianz.bg/eurolife/

www.grawe.bg

П.С. Добре, че се появиха словенците, че да променят световната мода в животозастраховане, какво ли щях да правим без тях?

Дражко Ачимович, беше в топ 100 класацията за менажери за Източна и Централна Европа в Евролайф. Не знам защо се скараха с боса, но той създаде Еулайф / даже и името краде / и той докара словенците, за които ти работиш в момента 75% е словенското участие + 24% + 1% /. Но е пич наистина, затова ти казах да му пратиш поздрави

Прав си, аз съм много зле, добре че се появи ти на една година служба, за ни светнеш колко сме заблудени у БГ-тУ!!

Сполай ти!

П.П.С. Успех, бебе сладко!

Чек да ви копирам от вашия сайт, че тя те избъзика, ама ти не разбра за 110-те%, да не подведем някой

3. ВИСОКОДОХОДЕН ИНВЕСТИЦИОНЕН ПАКЕТ

Очаквана средна годишна доходност: 11% - 12%

Структура на Високодоходния Инвестиционен Пакет към 1 Януари 2007: ..........

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра
                                Бъфет ползва застрахователните си компании за набиране на кеш, с който в последствие оперира, т.е. инвестира
                                да де, ама...с какви продукти го набира този кеш

Импе, благодаря, ще им разгледам и българските инвестиции...освен "Пеликан"

Коментар

Working...
                                X