IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първа колонка е откупната стойност на полицата и ви казах 100 пъти, че годишната доходност се начислява върху нея, а не върху внесенето годишни вноски, проследете си ги кога внесеното ще навакса откупната стойност !!

Много "специалисти" тук, бре:

"Аз нямам полица, ама ще ви "светна" как се прави!" , "Аз никога не съм предлагал полица на клиент, ама пак ще ви "светна"!

Как да водиш нормална дискусия, като ти дават "акъли" хора, които го нямат и не са го правили, но си позволяват да те учат!

12% год. доходност съм сложил от очаквана-та им при високодоходния им пакет, т.е. максималното / в сайта им пише 11-12% /.

Защо на сайт-а им пише очаквана?? Пак го обясних 100 пъти, ама кой ли чете

П.С. Извинявам се на мастът Импи и на останалите, ако съм ги засегнал по някакъв начин. Викайте си по една водчица за моя сметка

Коментар

• Калкулатори ви пратих да си смятате, ама друго е да си дрънкаме наизуст:

Ето ви малко сметки:

Тарифа Тарифа 17
      Срок на застраховката 30 години
      Застрахователна сума 30000 EUR
      Тип на премията Разсрочена
      Примерна год. доходност 12 процента
      Покритие За тази тарифа няма покритие

Година Откупна стойност Допълнителна лихва
      1 0.00 EUR 0.00 EUR

2 339.00 EUR 27.88 EUR

3 945.00 EUR 114.55 EUR

4 1626.00 EUR 274.07 EUR

5 2319.00 EUR 516.94 EUR

6 3102.00 EUR 860.34 EUR

7 3903.00 EUR 1318.19 EUR

8 4722.00 EUR 1905.56 EUR

9 5559.00 EUR 2639.56 EUR

10 6411.00 EUR 3538.89 EUR

11 7284.00 EUR 4624.95 EUR

12 8178.00 EUR 5921.73 EUR

13 9090.00 EUR 7456.12 EUR

14 10026.00 EUR 9258.22 EUR

15 10983.00 EUR 11362.00 EUR

16 11961.00 EUR 13805.28 EUR

17 12966.00 EUR 16630.63 EUR

18 14001.00 EUR 19886.25 EUR

19 15060.00 EUR 23625.68 EUR

20 16149.00 EUR 27909.32 EUR

21 17274.00 EUR 32805.61 EUR

22 18438.00 EUR 38391.00 EUR

23 19644.00 EUR 44751.60 EUR

24 20898.00 EUR 51984.38 EUR

25 22209.00 EUR 60198.47 EUR

26 23586.00 EUR 69517.13 EUR

27 25038.00 EUR 80078.97 EUR

28 26583.00 EUR 92040.75 EUR

29 28227.00 EUR 105579.14 EUR

30 30000.00 EUR 120893.82 EUR

П.С. Сложил съм 12% доходност за целият период, при 1000 евро год. вноска примерно.

Какво става? 30к Застр. сума + 120к печалбата в края на периода!!

Как става 900% доходност, че аз не "вдявам" нещо?? А при 20 години спестовен план ще е още по-зле като доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Само чета
        Първоначално изпратено от cityindex
        ...паднах от смях...
        Напротив, за мен полемиката тук е доста интересна и полезна въпреки правилната констатация на Съни, че от време на време темата се измества.
        Призовавам страните да продължат диалога и споровете, а ако си спестят нападките и бъдат още по-коректни един към друг, ще изглеждат и по-убедителни, а твърденията им по-достоверни.

аз ще ръкопляскам и бурно ще аплодирам дискусията

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
          От такива като тибя, Застраховането стана "мръсна" дума в БГ, само "замърсяване" на пазара, а в цял свят това е престижна професия, ама ....... на 1 година служба и вече ръсим присъди??

Пеца(Пеца) , кака Йоанка са същите като теб, поставят диагнози, в материя, за която не са в час!!

Там е смешното, като ПетърчУ, дето ми лепна диагноза, че не знам какво значело думата "Медиатор", а аз имам международен покрит сертификат за това, ама бай Юрист, ръси присъди, бре, дето хал-хабер си няма!

Успех, бебе сладко и ти пожелавам да дойдеш на моята някой ден

П.С. Колко милиона искаш да заложа срещу твоята прогноза за 800-900% доходност за 20-30 години по Вашите програми, че няма как да стане??

Ама аз дали ще мога да взема толкова от теб
          Не се обзалагай за милиони, защото току виж си ги загубил, а пък ги нямаш. 800% за 30 г. са 7,6% годишно, което не е нещо невъзможно. Доста фондове са го постигали.
          И не е задължително парите да се инвестират само в нискорискови инструменти. Всички вече дават повече възможности на клиента да структурира портфейла си. Ето ти например новия продукт на ING - ING1. Можеш да избереш Агресивен фонд ако искаш и 70% ще се инвестират в акции (чрез взаимни фондове).

Взаимните фондове, с техните индикативни тегла, са както следва:

Фондове, инвестиращи в облигации
          ING (L) Emrg Mkts Debt HC – 10%
          ING (L) High Yield Bond Fund – 10%
          ING (L) Patrimonial Target Return Bond – 10%

Фондове, инвестиращи в акции
          ING (L) Invest Europe Growth – 20%
          ING (L) Invest Emerging Europe/ ING (L) Invest Balkan Fund – 20%
          ING (L) Invest European Real Estate – 15%
          ING (L) Invest European Small Caps – 15%

Някои от тях имат доста добра доходност като им гледам данните.

Ето този - ING (L) Invest Emerging Europe/ ING (L) Invest Balkan Fund има за 5 г. 313,86% доходност.

Нямам такава застраховка и не препоръчвам нищо. Смятам, че е най-добре човек сам да управлява парите си. Но за тези, които нямат необходимите познания, инвестиционната застраховка е добър вариант. Ако искат да рискуват, ще си изберат по-агресивен план. Ако не - пак може. Има застрахователни компании, които правят такъв бизнес повече от 100 години и въртят милиарди. Да кажеш, че само скубят клиентите е много наивно. Че печелят, печелят, но това си е нормално.

Коментар

• ...

Коментар

• застраховка със спестовен характер....буахахахахаха

паднах от смях

значи не е съвсем застраховка а спестовен влог .... ама не е и спестовен влог щот има риск да ядеш дърво......ейй лапаница

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                Мисля, че тотално сте изместили темата за животозастраховането и евентуално продуктът със спестовен елемент.
                За нарастването на дела на застраховки - живот е ясно на фона на други развити страни.Има ли кредит, който да се отпуска без да се сключи ...такава...
                По-интересният момент е спестовният елемент - т.е. частта от нея, която се отделя за инвестиции - тук идва въпросът - кой и в какви активи инвестира...за да постига желаната доходност...в съчетание със сигурността

Маранди, поздрави за международния сертификат по медиаторство, но моля те, използвай го по-удачно... ))
                Ще се опитам, Съни(ТЯ) да съм по-удачен, просто, ако се зачетеш ще видиш, че всяка дума ми е "изкривена", но едно си знае баба - едно си бае

На първият ти въпрос: Да, има банки, където при ипотечно кредитиране застр. живот не е задължителна / виж на твоя въпрос какво е отговорил мастър Импи /.

На втория ти аз мисля, че съм го писал по-долу някъде: понеже сигурността е приоритет в живото-то - много консервативно се управлява портфейла / НИ-та, депозити, ДЦК, акции облигации/.

И това писах по-долу нейде, че т.нар. доходност само при живото-то се среща т.нар. "техническа" лихва, която е сглобка от гарантирана и негарантирана доходност и се начислява върху математическия резерв по партидата, а не върху внесените годишни вноски.

За последно казвам, че в живото-то много консервативно се управлява привлечения капитал и Борсата е малка част като % от този портфейл, защотото приоритетът е преди всичко СИГУРНОСТ!!

На Борсата думичка като СУГУРНОСТ няма, никога не е имало, няма и да има! Та престани с тая Борса, добре, че Застр. компании са по на над 100 години, че един такъв като теб ще профука парите на хората за отрицателно време

П.С. Подобен продукт мастър Имп предлагат и други компании, не сте открили "топлата вода", но няма смисъл наистина.

Успехчета!

Коментар

• Впрочем, няма смисъл да се паля за глупости и се извинявам за някои изрази, които използвах. Извинявам се на четящите и дори на тези, към които бяха отправени.

Два съвета - marandi, гледай си работата, развивай си бизнесът, но имай предвид, че нашият продукт е единственият адекватен на световната финансова действителност - пренасочвай се докато е време.

1912 - невежеството не може да бъде компенсирано с арогантност, драги. Чети малко повече, търси повече статистика, разсъждавай, вместо да плюеш по форумите - от това файда нямаш.

Всички други - моля прошка за каруцарските крясъци в тая тема - ако просто не бях отговарял на глупавите нападки нямаше да стане така, ама знаете ме - лесно се паля, когато ме обиждат.

Още веднъж извинявам се, че допуснах да ме въвлечете в празен и недостоен спор, ще се постарая вече да не се повтаря.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• marandi - пейстнатата информация е точна, но ти продължаваш да ръсиш небивалици въпреки това. Но мисля вече се съгласих, че не знам за кого работя, а ти знаеш, и че 800% ръст на Борсата за 30 години са невъзможни, макар че това прави малко над 7% ръст на година и че моят ръст за 10 години е към 1000%, а от водещото дружество в портфейлът ми - 7000% за пет години. Хората виждат кой не е в час - не знам колко пъти доказа вече, че инвестиционните ти познания са НУЛА !!! И не знам защо реши, че работя в застраховането от една година. Третото ни място във въпросният продукт е много по-важно от общото място - защото ние предлагаме само животозастраховане, а въпросният продукт е продуктът на бъдещето, но ти си неспособен да го проумееш. И колкото тона обиди и глупости да наръсиш, просто не можеш да спреш прогреса - то колко ли собственици на каруци навремето са плюели по парния двигател?

Самата информация, която си постнал, показва всичко - бързото ни развитие, разширяващата се клонова мрежа, наградите... кажи ми СПЕЦИАЛИСТЕ, защо продуктът, който ти така усърдно плюеш, спечели наградата ФИНАНСОВ ПРОДУКТ НА ГОДИНАТА? А, ЕКСПЕРТЕ???? Какво стана с твърдението ти, че сме на пазарът от повече от 5 години, че сме избушляци, че не знам какво още? Ти САМ пускаш информация, с която се опровергаваш, но продължаваш да дрънкаш небивалици? Пак те питам - шизофреник ли си? И какви милиони ще залагаш срещу мене, бе, смешник - отде ще ги вземеш?

1912 - само дето от доста време вече нямам нито една акция в любимото ми Пампорово - продадох ги на двойно по-високи цени от сегашните, за да вляза в Монбат.

Съни - ти каза нещо важно - със подобна застраховка ти имаш и някаква гаранция, ако вземеш кредит - ако не дай боже се случи нещо и не можеш да работиш, застрахователят да те подкрепи. За Миранди - не знам какъв сертификат са му дали - сигурно издялкан с медно длето на каменна плочка...Човекът е тотално изостанал от развитието на собствения си бизнес. А за езикът му и езикът на поддържащият го смешник какво да кажем - то е до възпитание. [/b]
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Мисля, че тотално сте изместили темата за животозастраховането и евентуално продуктът със спестовен елемент.
                      За нарастването на дела на застраховки - живот е ясно на фона на други развити страни.Има ли кредит, който да се отпуска без да се сключи ...такава...

По-интересният момент е спестовният елемент - т.е. частта от нея, която се отделя за инвестиции - тук идва въпросът - кой и в какви активи инвестира...за да постига желаната доходност...в съчетание със сигурността

Маранди, поздрави за международния сертификат по медиаторство, но моля те, използвай го по-удачно... ))

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                        От такива като тибя, Застраховането стана "мръсна" дума в БГ, само "замърсяване" на пазара, а в цял свят това е престижна професия, ама ....... на 1 година служба и вече ръсим присъди??

Миранда, позволи ми да не се съглася с тебе

1. Застраховането стана мръсна дума в Бг не заради такива като императрицата , а заради едни момци на които им взеха лицензите за охранителна дейност

2. В цял свят е престижно да притежаваш застрахователна компания, а не да обикаляш по къщите на хората и да ги агитираш да се застраховат. Знаеш лафа - "Нахален като застрахователен агент"

3. Императрицата е на няколко месеца служба /няма година-правилно му викаш "бебе сладко"/ , но ти уби всичко детско в него вече
                        НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• От такива като тибя, Застраховането стана "мръсна" дума в БГ, само "замърсяване" на пазара, а в цял свят това е престижна професия, ама ....... на 1 година служба и вече ръсим присъди??

Пеца(Пеца) , кака Йоанка са същите като теб, поставят диагнози, в материя, за която не са в час!!

Там е смешното, като ПетърчУ, дето ми лепна диагноза, че не знам какво значело думата "Медиатор", а аз имам международен покрит сертификат за това, ама бай Юрист, ръси присъди, бре, дето хал-хабер си няма!

Успех, бебе сладко и ти пожелавам да дойдеш на моята някой ден

П.С. Колко милиона искаш да заложа срещу твоята прогноза за 800-900% доходност за 20-30 години по Вашите програми, че няма как да стане??

Ама аз дали ще мога да взема толкова от теб

Коментар

• Приятелю Импи,

колко източника на информация да ти пратя още??

Че сте на 3-то място по един продукт в животозастраховане и на 15 място в БГ по пазарен дял с 0.28% за 2007 година!

Май, кофти ми разбираш великодушието, мога да бъда и "селтак", не си казал.

Колко застраховки си направил до момента, мастър Импи, коя позиция си в кариерата / на една година / и колко структура имаш под теб и колко човека имаш обучени от тибя??

Като ми отговориш на тия въпроси по горе, ще продължим дебата

Успех, бебе сладко!

П.С. Как звучи топ 3, а?? А по-надолу ти пратих как под 1% пазарен дял се представя като като топ 3 за БГ-то - хохохохох

Ти ще ме умориш от смях, мойто момче, дето даже не знаеш за кого работиш!

Дерзай там със заучените фрази и дано повечко народ ти се "върже" на глупостите!

Коментар

• 03 юни 2008

"КД Живот" планира да достигне 10 % дял на десетия си рожден ден

Днес дружеството чества първата година на българския пазар

Застрахователно дружество „КД Живот” отбелязва първия си рожден ден на българския пазар. За по-малко от година от старта на дейността си компанията се нареди в Топ 3 по дял на българския пазар на застраховки „Живот”, свързани с инвестиционен фонд, заемайки трето място в този сегмент по данни към края на март т. г. Близо 99 % от застраховките, сключени от фирмата, са застраховки с инвестиционен характер. Дружеството предлага два продукта от този вид – „Фондполица” и „Фондполица с инвестиционен пакет”. Застраховките позволяват да се постигне по-висока доходност чрез вложения на капиталовия пазар. Клиентите могат да постигнат това, без да е необходимо да притежават експертни познания за борсовата търговия. Тези продукти на „КД Живот” се ползват от хора с различен социален профил на възраст между 18 и 65 години. Продуктът „Фондполица” дава възможност клиентът сам да определи каква част от неговите пари да бъдат заделени за инвестиция и каква - за застрахователно покритие. Той може да избира между няколко фонда - нискорисков, балансиран, и високодоходен. По време на застрахователния договор избраните фондове могат да бъдат променяни. С „Фондполица с инвестиционен пакет” професионален инвестиционен мениджър следи пазарите и минимум веднъж годишно прави промени в портфейла на клиента. Така застрахованият оптимизира инвестициите си и постига по-добра доходност.Продуктът вече беше отличен с награда „Финансов продукт на годината” в категория „Животозастраховане и осигуряване“ на международното финансово изложение „Банки Инвестиции Пари“ 2008.
                              За 12 месеца от старта си у нас „КД Живот” откри 12 офиса в България. Компанията вече има свои представителства в София, Сливен, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Към момента във фирмата работят над 200 души. Компанията планира да открие свои офиси във всички по-големи градове в България през следващите години и да покрие територията на страната чрез агентската си мрежа.
                              „КД Живот” планира да достигне 10 % дял на пазара на застраховки „Живот” в България до десетата си година у нас. По данни към края на май т.г. компанията е постигнала около 1 % дял на пазара на животозастраховането в България.
                              ЗД „КД Живот” АД стартира дейността си в България през май 2007 г. Компанията е част от словенската международна финансова група „КД Груп”. Тя е една от водещите групи за финансови услуги в Централна и Югоизточна Европа с активи над 1 млрд евро. Освен в Словения, групата има представителства в България, Хърватска, Люксембург, Румъния, Сърбия, Словакия, Полша, Чехия и САЩ. Животозастрахователният бизнес на „КД Груп” се извършва чрез компаниите „Адриатик Словеника” и „Словеника Живление”.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

1912 - проследи развитието на борсата от началото на януари миналата година до сега - дали има спад? Откога е сривът на БФБ и какъв беше ръстът преди това? Виж ако ти си чул за пръв път, че в България има Фондова борса миналият юни и си се хвърлил храбро на нея септември на най-високите нива - това си е лично твой проблем и фактът, че ти си вътре, не означава че всички са на загуба. Само един жокер ще ти дам - проверитук, в този сайт, на какви нива са се търгували акциите на ХЕС (с най-голяма тежест в портфейлът ми) в началото на Януари 2007. Или М+С или Медика - други водещи мои акции.

Дадох ти възможност да подкрепиш с числа твърдението си. Не пожела. Дали не е заради подобни твои инвестиции ? Проверих любимото ти Пампорово . Преди година и половина над 39 лв., сега около 9 лв.
                                НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

Working...
                                X