IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Не е - ако клиентът го кефи, индексираме, ако не ще - негова работа. Ами че той е Клиент - той снася сухото - а който снася сухото, той поръчва музиката - поне при нас е така.
    Мерси, наистина при всеки е различно и затова питах как е при вас!

Коментар

Драги ми Тотов - по-точният термин е "инвестиционна", защото няма да ти пускаме паричките в зарче-касичка... :-) Ако застраховките ти са от старият тип, ти си вътре отсега. На далавера ще си само ако се гътнеш рано-рано, ама и то една далавера... :-(

А какво значи застрахователят да се гътне? Консултантът ти да се смряска? Това да не е някаква стара шега като оная кой ще погребе гробарят? Макар че то Гробарят го погребваха, ама той пак възкръсваше де...

Хихихии

поредните бисери: застраховка стар тип-нов тип, класическа-модерна

Мастър Импи има колоритен стил, признавам!

Коментар

• Не е - ако клиентът го кефи, индексираме, ако не ще - негова работа. Ами че той е Клиент - той снася сухото - а който снася сухото, той поръчва музиката - поне при нас е така.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ако се "гътне" Застрахователят, го лапва някой друг, ама то излиза като инфо, че са се "сляли" еди кои си компании - хихиихи

И аз го уважавам мастър Импи и вярвам, че е от по-широко скроените и не ми се обижда на простотиите

П.С. Тая клауза за инфлацията задължителна ли е при Вашата компания, мастът Импи?

Понеже при някои компании се анексира всяка година, ако Клиентът желае, но при някои компании веднъж подписал Клиентът, започват да го "гърбят" всяка година в премията.

Коментар

• Драги ми Тотов - по-точният термин е "инвестиционна", защото няма да ти пускаме паричките в зарче-касичка... :-) Ако застраховките ти са от старият тип, ти си вътре отсега. На далавера ще си само ако се гътнеш рано-рано, ама и то една далавера... :-(

А какво значи застрахователят да се гътне? Консултантът ти да се смряска? Това да не е някаква стара шега като оная кой ще погребе гробарят? Макар че то Гробарят го погребваха, ама той пак възкръсваше де...

Коментар

• Само да утичня че Императора е уважаван не само от мен съфорумец и аз имам няколко застраховки и не съм противник на застрахователите по принцип. но не и спестовна ....

Коментар

• 52Wk High: 72.91
                52Wk Low: 32.82
                Moite liubimi AIG

kakvo stwava impe v slu4ia?
                ko praim ako zastrahovatelia se gatne ?

Коментар

• Драги ми колега - освен животозастраховка-фондполица, ний предлагаме и класическата животозастраховка, тази, на която ти толкова държиш, така че не си прав като твърдиш, че ние се развиваме само в една ниша на животозастраховането.

Само че кой знае защо 95% от клиентите ни избират фондполицата и само 5% - класическата.... мисля вече обясних защо.

Повтарям пак - инфлация, драги, инфлация. Преди 118 години животозастраховката в сторият и вариант е била нещо велико, ама защото кинтите са били златни и сребърни и този феномен (инфлацията) непознат е бил. Но сега?
                  Ако един 45 годишен човек си направи класическа за 25 години (примерно) и не пукне дотогава, в краят на срокът заради пустата инфлация ще може да си купи само едни патерици и едно нощно гърне, ако останат пари и за два чифта ватирани гащи - хубаво - защото колкото е внесъл по полицата си, почти толкова и ще получи, ама ифлацията ще ги е изяла вече. Донякъде можеш да облекчиш злочестата му участ, само ако му предложиш индексация - тоест да го принудиш от година на година да ти снася все повече сухо.
                  А целта на фонполицата е, ако с общите застрахователни премии, които ни е снасял клиентът през срокът е можел да си купи половин кило златце, след изтичането на договорът, ако му скимне, пак да може да си купи поне толкова, а ако може и цяло кило. И ние сме принудени да измисляме и пускаме нови и по-сложни и по-съвършени продукти единствено в името на клиентът, за да подсигурим старините му някой ден, ако не пукне твърде рано, което застрахователите не препоръчваме на никого - не само от човеколюбие, а и защото ни е неизгодно с клиентите ни да се случват нещастия и да си отиват от светът преждевременно.

Това ме сети за една притча, която разказвам на клиентите:
                  "Ако седиш на една маса со личният си доктор, со приятел погребален агент и со застрахователят си и черпиш ги по някакъв повод и те ти пожелаят живот и здраве при наздравицата - кой ще е най-искрен? Докторът ли - който печели от тебе като се разболееш? Или погребалният - който ще спечели когато се смряскаш? Най-искрен ще е твоят застраховател - защото той има сметка да си жив и здрав - затова животозастраховането е по-хуманна професия от медицината !!!"

Апропо - постоянно използвам примерът със златцето, защото това са истинските мангизи - хартийките в портфейлите ни нямат никакво реално покритие.

Коментар

• Хихихии - досадно е, разбирам те напълно!!

Аз метнах една бира, че много жега, а другото са бели "кахъри" и не си струва човек да се хаби за тях.

Ай, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                      Батка Тото,

какво си се ядосал, бре?

Преди да ни разбиеш за 5 мин. разбий законадателството, парламента, че те ги гласуваха. После ЕС разбий, че те ни принудиха да го синхронизираме с тяхното като част от предварителния договор, който бяхме подписали преди да ни приемат.

Ако ти е скучно, кажи сега защо си се набрал толкова
                      не съм се ядосал, ама от 5 години ми налитат разни застрахователчета включително и такива дето акциите са им надолу с 50% за полседните шест месеца и ми обясняват, как с моте доходи трябвало обезателно да спестявам със застрховка.... и колко велики застрахователи били ....

имам си 2 изречения и приключвам срещите бързо, проблема е че и некой познати се извъдиха застрахователни брокерчета и на бира пак ми надуват главата .... като ипотеките същото.

Коментар

• Мастър Импи,

ще се научиш някой ден. Търпението е ключова дума за нашия бизнес! Много хора ти отговориха освен мен, а ти започна да ми режеш постовете, където също имаше отговор.

Не мисля, че има смисъл да продължаваме, защото просто игнорираш всички отговори от колегите, за да го докараш на твоето си, което си си наумил

И с мен и без мен, Животозастраховане ще има в цял свят / не само в БГ /, ще излизат и нови продукти, които ще са по-добри в определен сегмент и ще удовлетворяват определини човешки нужди на хората, които са решили, че са им приоритет за дадения момент.

Аз лично предлагам на по-заможните си клиенти "сглобка" от няколко продукта с различни параметри, срокове, вноски и начини на плащане в различни компании, а не им надувам главите, че това е "най-доброто", понеже не мога да предложа друго!!

Поздрави, бебе сладко!!

П.С. Като за начало попрочети малко: Кодекс за застраховане, Закон за Застраховане и още малко от законите в БГ, които касаят пряко предлагания от теб продукт, за да не ги кръщаваш с разни имена като "класическа", "модерна" и т.н. твои си интерпретации!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                          Първоначално изпратено от Императорът
                          Съгласен с каквото рече, но не отговори на въпросът ми.
                          Бебе сладко, консултантският бизнес е скъп бизнес!!

Аз не пиша тук да ти правя просветни събрания или да ангажирам участниците във форума с "великата" си компания на една година служба и "феноменален" пазарен дял за 2007 година по премиен приход от 0.28% за БГ.
                          Есно, не можеш да ми отговориш.

На всички тук вече стана ясно, че не разбираш силата на този продукт, просто защото нямаш никакво понятие от инвестиране. Посъветвах те приятелски, вместо да продължаваш да се правиш на велик, вземи се пообразовай във финансово-инвестиционната сфера, защото няма да можеш да се задържиш в бизнесът повече от 2-3 години, пък какъвто ще опит да имаш за морално остарелите вече продукти.

Коментар

• Батка Тото,

какво си се ядосал, бре?

Преди да ни разбиеш за 5 мин. разбий законадателството, парламента, че те ги гласуваха. После ЕС разбий, че те ни принудиха да го синхронизираме с тяхното като част от предварителния договор, който бяхме подписали преди да ни приемат.

Ако ти е скучно, кажи сега защо си се набрал толкова

Коментар

...

Мименце - добро изказване.
                              Тенкс, Императоре, окуражаващо е. Нали съм новак /само във форума де/

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                                Ще дам пример за да стане по-ясно: Имам 2 застраховки
                                Застраховка 1) давам по 10 лв/месец. Нищо не се спестява. При летален изход застрахователя плаща около 110 хил евро.

Застраховка 1) давам по 120 лв/месец. След 14 години тези 120 лв ще ми се върнат долу горе като: 120 лв х 12 месеца х 14 години. Т.е сигурна доходност около 0, плюс несигурна (неясно колко). При летален изход застрахователя плаща 30 хил. евро.

Направих сметка, нетна настояща стойност и т.н. При определени допускания за доходност 7-9% / год. се оказа, че спестовният елемент е около 70 лв, а рисковият около 50 лв (от общо 120 които плащам).

С една дума, хем плащам 50 лв, сравнено с 10 (при застраховка 1), хем обезщететнието е по-ниско 30 хил евро спрямо 110 хил (при застраховка 1).

Отбелязвам, че и двете компании са световни. И честно казано си мисля да прекратя втората застраховка. Дал съм две вноски - халал да са им!

Не мога да се оправя в тъпите им лъжливи бумаги как да я откупя. То пише че може, ама не пише точно как, за да си направя сметката.

Така да мразя такива дребни мошеничества - ама всички застрахователи са такива, подобно на банките...
                                +100 %

спестовна застраховка е изгъзица на застраховаелите/банкери за да смучат повече парици - има си влогове има и чисти застраховки.
                                Омесването е в интерес САМО на застрахователя - не ги слушай какви ти ги разправят - на няколко пъти им разбивам кухите схеми за 5 минути, при положение че идва шефа на клона да ме зарибява

Коментар

Working...
                                X