IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първо искам да кажа на всички благодаря.
    Надявам се, че и аз бях полезен с моите примери.
    Според мен клиентите ще се справят най-добре, ако имат база за сравнение между офертите на отделните компании, а такава май няма в момента.

Миранди спомена за моята доходност.
    Ето как смятам и считам, че е 0 (поне гарантираната):
    120 лв х 12 месеца х 14 години = 20160 лв (10300 евро)
    А ще получа гарантирани 10000 евро.
    Има и негарантирана, но очевидно от името, може и да е 0%. Обикновено варира между 3-5%. Съществено е че не се начислява върху цялата сума. Т.е пак е минавка.

За мен справедливо би било, ако имаше около 4% гарантирана доходност. Все пак плащам редовно и договорът е дългосрочен. Ако беше така, то следваше да получа около 13 700 евро, което очевидно не е така.

Коментар

• И да приключа, че се изморявам от четене на глупости: Закон за Застраховане в България е от 1998 година и смея да твърдя, че наистина е модерен закон, т.е. България е много напред в това отношение определено!

Затова от гледна точна на сигурност по тия продукти не си струва да се коментира при Животозастраховане.

Има и презастраховане на всеки договор на 90%, т.е. поетия риск се преразпределя с изключение на определени клаузи, посочени в Общите условия на всеки Застраховател: ядрен удар, гражданска война и т.н.

Успехчета, бебета сладки!

Коментар

• В Животозастраховането при всички лицензирани застрахователи, добиването на право на откуп и респективно предоговаряне на клаузи по Общи усповия, за което се опитват да говорят колегите е уредено в Търговския закон.

Но аз не го препоръчвам това, защото ще бъде по откупна стойност, а в самото начало това е най-неизгодно за Клиента!

Не може доходността да ти е 0% при ИНГ колега, свържи се с този, който те е консултирал и му искай подробности!!

Казах ти, че са нови на пазара и не им се "сърди", компанията е световно доказана!

П.С. Всеки продукт, лицензиран в България по Животозастраховане попада "под ударите" на най-малко 5 закона: Закон за Застраховането, Търговски закон, Закон за наследствата в България, ЗОДФЛ и ЗКПО.

Друго си е да четем простотии само "нашата" компания това, само "нашата" компания онака .... ами то за всички е така, щом са ги лицензирали!

Коментар

• stdmv - застраховката ти в ИНГ вярно е спестовна, сигурно ти пускат парите в гувичник-касичка... :-) Набутал си се - ний напримерно можем да ти дадем много по-сосна доходност.
          Мименце - при нас е точно тъй - след втората година можеш да си теглиш от кинтите, да спреш да плащаш, да теглиш, за да плащаш и т.н. както казах именно благодарение на гъвкавата схема сме, доколкото знам, №1.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• След първите две платени години обикновено, можеш да промениш застрахователната сума, съответно вноската / веднъж през срока да намаляш и няколко пъти да увеличаваш/, така че моя съвет, за да не губиш двата месеца - плащай си ги и после си "актуализирай" спрямо ситуацията.

Друг добър вариант са спестовните застраховки, които на определен период от време можеш да си теглиш парите. Примерно сключваш за 21 години. на всяка трета си теглиш натрупаното- минус процент за резерва. Защитата ти стои. това е добър вариант. Ако парите не ти трябват, пак ги внасяш, т.е предплащаш със същите пари следващия период или част от него. Някои далновидни хора смятат - след три години е в първи клас, после за гимназията, после за това...разбирате - може да са малко, да са една-две заплати / ако пък си го актулизирал междувременно може и да е сума/, но ти влизат когато трябва.
            Има и такива, които можеш да изтеглиш предварително като заем - по-безлихвен заем от това - здраве му кажи. Плащаш си вноските, върви ти защитата, а ти вече си изхарчил парите / е не 100 процента/.

Има варианти.

Така че, stdmv, не бързай да я зарязваш, консултирай се пак с агетга си.

Коментар

• А това е добре. Ще го погледна. Знам, че зависи от много показатели.

Но ето ти един основен. Моята застраховка има доходностъ 0% ако нищо не се случи с мен.

Първоначално изпратено от marandi
              Бате, нали знаеш, че всичко е по тарифни таблици.

Как да кажа нещо конкретно, като не знам нито възраст, мъжко-женско, здравословно състояние към момента, срокове, какво ти е приоритет: покрити рискове или доходност <-- те са в обратна зависимост, ако мога така да се изразя

П.С. Ако чисто статистически ме питаш тук има актуална статистика на компаниите: http://www.zastrahovatel.com/files/S...387_Zastr7.pdf

Това не означава, че кой какво ще ти "обещае" ще се случи като гледаш процентите за БГ, затова много е субективно да се даде универсално решение при така поставен въпрос.

Коментар

• Бате, нали знаеш, че всичко е по тарифни таблици.

Как да кажа нещо конкретно, като не знам нито възраст, мъжко-женско, здравословно състояние към момента, срокове, какво ти е приоритет: покрити рискове или доходност <-- те са в обратна зависимост, ако мога така да се изразя

П.С. Ако чисто статистически ме питаш тук има актуална статистика на компаниите: http://www.zastrahovatel.com/files/S...387_Zastr7.pdf

Това не означава, че кой какво ще ти "обещае" ще се случи като гледаш процентите за БГ, затова много е субективно да се даде универсално решение при така поставен въпрос.

Коментар

• Миранди, дай конкретно.Какви са стойностите при други?

ИНГ отскоро взеха лиценз по живото и като всяки нов играч на пазара стартираха с 2 "по-семли" продукта, ако мога така да се изразя. Иначе компанията е световно доказана в топ 10 по доста показатели и съм далеч от мисълта, че нямат страхотни продукти.

Когато нямаш обучени хора на нов пазар и тепърва започваш да изграждаш мрежа / т.нар. реферален мрежов маркетинг / е нормално да се започва така. Всичко ще "избяга", когато при системата на заплащане, която предлагаш, стартираш с 30-40 продукта, кой да се хване?

Всеки ще "ревне" много е сложно и ще избяга.

Има разлика и между самите продукти на едни и същи компании в различните държави!

За американските братя, те така и не пожелаха да си подобрят условията, колкото и пъти да им предлагахме - от 3-4 години сме на фаза всеки момент и дотам.

Има основания и право мастър Тото като казва някои неща за определени компании доколко мислят за Клиентите си! Все пак всяка компания мисли първо за печалбата си.

Наистина някои предпочитат по-малко клиенти и по-тлъсти печалби, а други повече клиенти и по-голям пазарен дял за сметка на печалбата.

Веселбата е, че винаги се опира до човешки фактор и тук и битката за качествените хора в БГ стана доста ожесточена между компаниите, което определено е само от полза за Клиента!

Успехчета!

Коментар

• ИНГ отскоро взеха лиценз по живото и като всяки нов играч на пазара стартираха с 2 "по-семли" продукта, ако мога така да се изразя. Иначе компанията е световно доказана в топ 10 по доста показатели и съм далеч от мисълта, че нямат страхотни продукти.

Когато нямаш обучени хора на нов пазар и тепърва започваш да изграждаш мрежа / т.нар. реферален мрежов маркетинг / е нормално да се започва така. Всичко ще "избяга", когато при системата на заплащане, която предлагаш, стартираш с 30-40 продукта, кой да се хване?

Всеки ще "ревне" много е сложно и ще избяга.

Има разлика и между самите продукти на едни и същи компании в различните държави!

За американските братя, те така и не пожелаха да си подобрят условията, колкото и пъти да им предлагахме - от 3-4 години сме на фаза всеки момент и дотам.

Има основания и право мастър Тото като казва някои неща за определени компании доколко мислят за Клиентите си! Все пак всяка компания мисли първо за печалбата си.

Наистина някои предпочитат по-малко клиенти и по-тлъсти печалби, а други повече клиенти и по-голям пазарен дял за сметка на печалбата.

Веселбата е, че винаги се опира до човешки фактор и тук и битката за качествените хора в БГ стана доста ожесточена между компаниите, което определено е само от полза за Клиента!

Успехчета!

Коментар

• Тук печалба не търси. Гледай като оценка на алтернативи. Нали затова търсим топ 5 за да сравним.

Иначе разбирам, че си прав за това, че може и заплатата да е 10000 евро. Както и да го смятам 120 лв х 12 г х 14 месеца е около 10 000 евро. Т.е почти нямам доходност. (има допълнителна доходност но е около 4-6 %, т.е. ниско).

Мержду другото до тук съм дал 2 вноски и сериозно си мисля дали да не прекратя. Ще ги загубя но другата загуба ще е по-голяма, ако продължа да ги плащам.

Първоначално изпратено от RDD2
                      Първоначално изпратено от stdmv
                      Хайде казвам моите, пък ако ги изтрият нейсе:

В AIG имам сигурност: 10 лв на месец. (докато спра да плащам без срок
                      В ING имам спестовна: 120 лв на месец за 14 год. Накрая получавам 10000 евро (ако няма събитие). Ако има - до 30000 евро (ще получи жена ми :-) )

Първоначално изпратено от Само чета
                      Признавам, че това е един от най-интересните и полезни разговори във форума на Инвестора от дълго време насам. При този падащ пазар какво ли не се изписа. Разгеле, нещо смислено! Благодаря на всички.

Та, по темата, която изкопах от древността (Bobi75, къде си?):

Идеята на животозастраховането не е доходност, а СИГУРНОСТ и гарантиране на бъдещи дългосрочни намерения, свързани с човешки фактор
                      Първоначално изпратено от Human
                      Ако идеята е сигурност, защо е необходима спестовната застраховка? Не е ли по-изгодно рискова живот, а разликата да се инвестира доходно?
                      И аз това имах предвид в началото. Но съм от тези, които не играят директно на борсата. А онези няколко хиляди, дето съм ги „забравил” във взаимни фондове, днес са с ХХ% по-малко.

Първоначално изпратено от reader@home
                      На пазара и в момента има по-качесвени продукти.
                      Кои, моля?

И аз не искам да правя реклами, понеже имам догорни отношения с още 4 брокера и изборът от компании е голям.
                      А можете ли да изброите 5 компании, които са лидери с тези продукти?
                      Споделете някои от тях, за да не се набутаме и ние като stdmv...
                      При тази инфлация след 14 год. може заплатите са по 10000 евро( СРЗ) така че сега ще плащаш 120 лв и накрая ще вземеш 1 заплата :-) Примерно :-) това е за финансовата облага.. а до колкото за сигурноста да заслужава си .. само ако гледаш на нещата от тази страна а не от другата с цел печалба ..

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                        Хайде казвам моите, пък ако ги изтрият нейсе:

В ING имам спестовна: 120 лв на месец за 14 год. Накрая получавам 10000 евро (ако няма събитие). Ако има - до 30000 евро (ще получи жена ми :-) )

Признавам, че това е един от най-интересните и полезни разговори във форума на Инвестора от дълго време насам. При този падащ пазар какво ли не се изписа. Разгеле, нещо смислено! Благодаря на всички.

Идеята на животозастраховането не е доходност, а СИГУРНОСТ и гарантиране на бъдещи дългосрочни намерения, свързани с човешки фактор
                        Ако идеята е сигурност, защо е необходима спестовната застраховка? Не е ли по-изгодно рискова живот, а разликата да се инвестира доходно?
                        И аз това имах предвид в началото. Но съм от тези, които не играят директно на борсата. А онези няколко хиляди, дето съм ги „забравил” във взаимни фондове, днес са с ХХ% по-малко.

Кои, моля?

И аз не искам да правя реклами, понеже имам догорни отношения с още 4 брокера и изборът от компании е голям.
                        При тази инфлация след 14 год. може заплатите са по 10000 евро( СРЗ) така че сега ще плащаш 120 лв и накрая ще вземеш 1 заплата :-) Примерно :-) това е за финансовата облага.. а до колкото за сигурноста да заслужава си .. само ако гледаш на нещата от тази страна а не от другата с цел печалба ..

Коментар

• Хайде казвам моите, пък ако ги изтрият нейсе:

Кои, моля?

Коментар

• +1

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Не е - ако клиентът го кефи, индексираме, ако не ще - негова работа. Ами че той е Клиент - той снася сухото - а който снася сухото, той поръчва музиката - поне при нас е така.
                                я кажи за онзи голям американски застраховател, как аджеба мисли за клиентите си, като по цял ден се чудят как да изплуват?

за сведение работил съм в застраховател и мие доста ясно, как стоят нещата с грижата за клентите , да не се заблуждаваме плииз
                                нали сме от един отбор

Коментар

Working...
                                X