Доверие
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???
Collapse
X
-
а в другата анкета датата е интересна
Ще се прехвърлите ли в друг пенсионен фонд (професионален или универсален) след 1.1.2004г.?
излиза че 4 и половина години са забравили за сайта си
относно размера на вноските и натрупаната сума трябва да сте получили писмо поне преди 3 г. от избрания от Вас фонд и там със зададения код влизате в сметката си. проверка на индивидуалната осигурителна партида. ако нямате писмо ще трябва в офис на ПФ да поискате извлечение и код
възможно е ако имате и ДПФ и УПФ да са различни дружества и тогава ще трябва и от двете да искате
Коментар
-
но всъщност не видях КЪДЕ ТОЧНО МОГА ДА СИ ВИДЯ РАЗМЕРА НА ВНОСКИТЕ през год или нтарупана до момента сума!??
като набера ПИК-а виждам само месеците - ама това си го знам, дори не пише в кой фонд съм?
някой може ли да внесе яснота КЪДЕ през интернет мога да проверя това! и браво за темата - има и скрита реклама, но като цяло е важна и полезна според мен!
Коментар
-
лелеееееееееееее, глейте резултата от тази анкета!!!
https://applications.nssi.bg/ppf/poo...ult.asp?POOL=0
РЕЗУЛТАТ
Коя институция според Вас упражнява контрол върху дейността на пенсионните фондове?
Министерство на Финансите 15% (1588)
Национален Осигурителен Институт 39% (4096)
Министерство на Икономиката 2% (170)
Комисия за Финансов Надзор 40% (4188)
Икономическа полиция 3% (348)
Общо гласували : [color=red]10390 [/color]
Коментар
-
Аз мога да кажа какъв е плюса от ДПО в момента. Ми още в началото тръгваш с едни 10% печалба заради данъчните облекчения. Тези 10% се стапят на около 6% като се премахне вноската която дължиш при внасянето им във фонда, разбира се. Сега аз например съм в ING и те имат доходност за последните 2 години от близо 18 процента. Т.е. 6% + (18% / 2) е около 15% годишно. Ами по-добре е от влог нали? А и нали не очаквате ДФ да реализират винаги големи печлби както миналата година. Приемете ДПО като един вид диверсификация на вложенията ви. Ако съм сгрешил за нещо моля да ме поправите.
Коментар
-
Към колегата "Само чета": Извинявай, но не мога да разбера какъв е плюса на цялата сметка която представяш, като в сравнение ще ти кажа че е много по доходно да си вложиш парите в договорен фонд. Казвам го от опит защото и аз бях решил да си правя ДПО и проверявах какви бонуси дават, но са почти нищожни. А това в коя икономика рабогиш няма значение. Би имало значение ако получаваш високи доходи и търсиш начини за спестяване на данъци.
Това не е препоръка.
Коментар
Коментар