IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Първоначално изпратено от elnet
    Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???
    Нямам идея кой да си избера като новоосигурен!!!
    Никой не може да ти каже поради причината, че за сега всико от тези фондове са само обещания - според мен който и да си избереш няма никакво значение. Щом на доходност от акциите си по 1000% дадоха доходност от по 8 % какво да говорим тя е ясна. Който разчита на това ще гризе яко дървото след 10 - 20 години.
    Това е мое мнение
    Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
      Първоначално изпратено от Cave Man
      Ти в момента си се сблъскал с MWR (money-weighted return) и TWR (time weighted return). Доходонстта, която се обявява е TWR, докато ти си правил по-големи вноски от началото на 2008 и това е натежало и си изпитал ефекта от MWR - това би трябвало да помогне?

И до един друг съфорумец:
      Бъдеще не е на Ковачки, Топлина е.....
      да, аз също се опитах да си го обясня с MWR и TWR, но не се приближавам до истината защото вноската ми от началото на 2007 досега е почти константна
      Ами те са малко сложни сметките (месечна вноска и всяка стойност на дял), защото примерно с 2/20 от портфейла си реализирал пълните 13% за годината, но с примерно с 12/20 си реализирал спад от около 10% от ноември насам, а другите са някъде към средата - нещо такова...плюс и таксите на входа...Ама за да е точна сметката трябва да знаеш точно на каква стойност на 1/дял всяка месечна вноска ти е отнесена във фонда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man
        Ти в момента си се сблъскал с MWR (money-weighted return) и TWR (time weighted return). Доходонстта, която се обявява е TWR, докато ти си правил по-големи вноски от началото на 2008 и това е натежало и си изпитал ефекта от MWR - това би трябвало да помогне?

да, аз също се опитах да си го обясня с MWR и TWR, но не се приближавам до истината защото вноската ми от началото на 2007 досега е почти константна

Коментар

• ТОЧНО ТОЗИ Е ЕФЕКТА, ЗАЩОТО ПРИ ВСЯКА ВНОСКА ТИ ВЗИМАТ ПРОЦЕНТ, ВЗАВИСИМОСТ КОЛКО Е СУМАТА.

Коментар

Първоначално изпратено от sentex
            А НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ НА ЦКБ СА ДВА ФОНДА- УНИВЕРСАЛЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН. ЕДИНИЯ Е С ПО-НИСКА ЛИХВА. НЕЩО ТАМ ДА НЕ СИ СЕ ОБЪРКАЛ.
            е аз съм в универсалния ... за 2007 са обявили 13.25% доходност

Коментар

Първоначално изпратено от sentex
              ПРАВ СИ, ОБАЧЕ ТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО СА С НАЙ-ГОЛЯМА ДОХОДНОСТ ОТ ФОНДОВЕТЕ.
              да де, обаче как да си обясня ситуацията ...

внесъл съм 100 единици, взели са си 5% такса (остават ми 95 единици), и след почти 20 месеца, които се осигурявам в БГ имам 91.7 единици?!?!?!?

къде отиде доходността, наскоро питах един познат актюер, но и той не можа да си обясни врътката ...
              Е какво се учудваш нали знаеш че при мутрите колоните на баланса са ДАДЕ МИ и ВЗЕХ МУ . Пак добре че не си в Бъдеще при Ковачки е там никой няма да е в състояние да обясни какво става

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                А НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ НА ЦКБ СА ДВА ФОНДА- УНИВЕРСАЛЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН. ЕДИНИЯ Е С ПО-НИСКА ЛИХВА. НЕЩО ТАМ ДА НЕ СИ СЕ ОБЪРКАЛ.
                е аз съм в универсалния ... за 2007 са обявили 13.25% доходност

Коментар

• А НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ НА ЦКБ СА ДВА ФОНДА- УНИВЕРСАЛЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН. ЕДИНИЯ Е С ПО-НИСКА ЛИХВА. НЕЩО ТАМ ДА НЕ СИ СЕ ОБЪРКАЛ.

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                    ПРАВ СИ, ОБАЧЕ ТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО СА С НАЙ-ГОЛЯМА ДОХОДНОСТ ОТ ФОНДОВЕТЕ.
                    да де, обаче как да си обясня ситуацията ...

внесъл съм 100 единици, взели са си 5% такса (остават ми 95 единици), и след почти 20 месеца, които се осигурявам в БГ имам 91.7 единици?!?!?!?

къде отиде доходността, наскоро питах един познат актюер, но и той не можа да си обясни врътката ...

Коментар

• ПРАВ СИ, ОБАЧЕ ТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО СА С НАЙ-ГОЛЯМА ДОХОДНОСТ ОТ ФОНДОВЕТЕ.

Коментар

• проблема на пенсионното осигуряване са таксите, аз съм в ЦКБ-Сила и въпреки доходността, която тръбят наляво и надясно за 20 месеца в партидата имам по-малко пари отколкото съм внесъл ... точка!

заради такива пръчки и номера се отказах да започна още от сега да се осигурявам доброволно ...

Коментар

• AVE,
                          И аз да си кажа мнението:
                          Осигуряването в пенсионен фонд - " Вярвай на чудеса, но никога не разчитай на тях".
                          Кой както иска де се подсигурява за старини, но най-сигурно е лично да се погрижи за себе си, поне по-голямата част от капитала си. Е, и трохи за фондовете трябва да има, нали трябва и да се експериментира!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
                            Ако имате пенсионни осигуровки в Алианц, особено в доброволния фонд - проверете си доходността. Нещата са драматични - при 3 години вноски в момнта таксите са ми 250 лв, а доходността цели 40! Това при текуща сума от 5К. Миналото лято доходността ми беше 400 лв мисля. Стопи се като ланския сняг. Мислех си че ги задължават да начислят минимална доходност от около 5% всяка година - явно не е така. Най малкото за доброволните фондово.

Иначе доходността в задължителния пенсионен фонд си намалява също но не така драстично.

Някой знае ли как са точно уредени нещата нормативно с минималната доходност?
                            Инвестиции в IHLBBL и Ticha - напълно очаквано.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Ако имате пенсионни осигуровки в Алианц, особено в доброволния фонд - проверете си доходността. Нещата са драматични - при 3 години вноски в момнта таксите са ми 250 лв, а доходността цели 40! Това при текуща сума от 5К. Миналото лято доходността ми беше 400 лв мисля. Стопи се като ланския сняг. Мислех си че ги задължават да начислят минимална доходност от около 5% всяка година - явно не е така. Най малкото за доброволните фондово.

Иначе доходността в задължителния пенсионен фонд си намалява също но не така драстично.

Някой знае ли как са точно уредени нещата нормативно с минималната доходност?

Коментар

• НИТО ЕДИН !!!!

Оня ден ми дойде разпечатката от Доверие - цяла година им снасям, натрупала се е "грандиозната" сума от 200 и няколко кинта !!! Един форумски колега ме проагитира да се прехвърля във фондът в който работи той и аз му направих тоя кеф, защото ми е все едно кой ще ме краде. Като сложим сумите които ми натрупват годишно и инфлацията, като одъртея ще имам пари по сметката да получавам пенсия цяла половин година, след това, ако разчитам само на пенсията им, ще трябва да се обеся.

Никога не бих дал и стотинка за пенсионно осигуряване, ако не беше задължително. Човек трябва да е малоумен, да разчита на пенсия.

На тия, дето разчитат, ще дам съвет да си купят въже от по-рано, щото накраят няма да имат пари и за въже. Да се метнат от някоя панелка - непочтено, могат да улучат някого, да си разрежат вените във вана с топла вода - благородно, ама няма да имат пари и за водата във ваната, да се гръмнат - отде пари за пищов, да се метнат под трамваят - само ще вкарат ватманката или ватманът в беля...

Ако някой иска да осигури старините си и не умее да инвестира сам (макар туканка инвеститорски форум) да ми се обади на мене - имам оферта, неизчислимо по-добра от кирливите пенсионни фондове.

ПОСЕТЕТЕ МОЯТ ПРОФЕСИОНАЛЕН САЙТ
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X