Първоначално изпратено от mashina
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от voodooHunterХайде честито и да е хаирлия - пенсионното ми осигуряване в Алианц вече има доходност -2 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elnetЯЯЯЯЯЯ, моята темичка придобила популярност!
Моля умните глави да ме светнат по един друг въпрос - да не пускаем нова тема: Има ли смисъл от застраховка живот и в коя компания?.
Знам че темата е разтеглива но може да се получи нещо интересно ...NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...
Коментар
-
Аз лично имам забавени вноски от последните 3-4 години. Масово забавят за месеци 11 и 12 преводите в задължителния фонд. Превеждат ги с ГОДИНИ закъснение (и то само за 11 месец), без никакво действие от моя страна или от страна на работодателя ми. Да разсея съмненията - всичко ми е преведено както трябва от работодателя ми!
Просто НОИ бавят преводите и не ми е ясно защо. Според мен, за да вържат бюджета (нямам друго разумно обяснение).
Подозирам че не съм сам. Проверете си вноските по задължителните пенсионни осигуровки!
Коментар
-
Дата Вид на операцията Постъпления/Изплащания Такси
7.04.2008 Вноска за месец 49.44 2.47
20.03.2008 Лихва от НОИ за забава 3.79 0.19
Защо след като нямам вина за забавянето на НОИ, дружеството ми налага такса? А ако НОИ забави превеждането на вноската на всички осигурени каква ли сумичка се получава за дружествата?
Като си гледам справката три пъти за 2007 год. НОИ е забавило превеждането на сумите![/b]„Die deutsche Autoindustrie ist heute so robust und zukunftsfähig wie nie.“
DPA 12.09.11
Коментар
-
Много разумни въпроси Alee, и аз съм ги задавал многократно по тази и подобни на тази тема, но както се казва " Кучетата си лаят, кервана си върви ". " Кафененцето " ни има за такива, пенсионните фондове също , както е казал поетът " Пей сърце " , дейност трябва да се имитира.
Ех, поне да можехме да хапем!!!
Коментар
-
Отдавна трябваше да дойде момента, в който клиентите на ПОД да зададът следните въпроси към дружествата:
- защо % на входа е толкова голям и кога той ще бъде намелен така, че дори при малките вноски да не се плаща повече от 2%;
- какво точно са получили срещу него (засега всичко друго, но не и добро управление, тъй като не се покрива дори инфлацията през годините);
- кога най-сетне ще бъдат възможни мулти-фондовете. )не че те няма да бъдат побългарени или пък ще бъдат голяма цвете на фона на всичко друго).“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Средства по партидата към 04.07.2008г. xx06.79 лв.
в т. ч. от доходност: -x7.22 лв.
Брой дялове по партидата към 04.07.2008г. xx87.47983
Стойност на един дял към 04.07.2008г. 1.37330
това е към момента, освен отчисленията за тях дори и губя че внасям.
а за 2006 един от фондовете беше реализирал доходност 3.5%
на влог да ги бяха сложили щеше да е двойно
Коментар
-
Първоначално изпратено от sentexТОЧНО ТОЗИ Е ЕФЕКТА, ЗАЩОТО ПРИ ВСЯКА ВНОСКА ТИ ВЗИМАТ ПРОЦЕНТ, ВЗАВИСИМОСТ КОЛКО Е СУМАТА.Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
Коментар