IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mashina
    Първоначално изпратено от voodooHunter
    Хайде честито и да е хаирлия - пенсионното ми осигуряване в Алианц вече има доходност -2 лв.
    az ne moga da razbera kakvo iskash? Pogledni dohodnostta na pensionnite fondove YTD i shte vidish che citiranite ot teb padat naj-malko. Ako revesh sreshtu Allianz, to togava kakvo ostava za drugite? Ta te povecheto sa s dvucifren spad. Spravka: FSC.BG
    Не рева, просто се чудя за 4,5% които начисляват като такса за управление върху всяка вноска, какво управление получавам? Не можа ли да им хрумне да ги сложат на депозит тези пари като са толкова добри в управлението и знаят за кризата?!

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
      Хайде честито и да е хаирлия - пенсионното ми осигуряване в Алианц вече има доходност -2 лв.
      az ne moga da razbera kakvo iskash? Pogledni dohodnostta na pensionnite fondove YTD i shte vidish che citiranite ot teb padat naj-malko. Ako revesh sreshtu Allianz, to togava kakvo ostava za drugite? Ta te povecheto sa s dvucifren spad. Spravka: FSC.BG

Коментар

• Хайде честито и да е хаирлия - пенсионното ми осигуряване в Алианц вече има доходност -2 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от elnet
          Има ли смисъл от застраховка живот и в коя компания?.
          Има смисъл ако е на свекървата
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от elnet
            ЯЯЯЯЯЯ, моята темичка придобила популярност!
            Моля умните глави да ме светнат по един друг въпрос - да не пускаем нова тема: Има ли смисъл от застраховка живот и в коя компания?.
            Знам че темата е разтеглива но може да се получи нещо интересно ...
            НЕ, това е една от най-малоумните възможни инвестиции (ако може изобщо да се нарече инвестиция)!
            NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• ЯЯЯЯЯЯ, моята темичка придобила популярност!
              Моля умните глави да ме светнат по един друг въпрос - да не пускаем нова тема: Има ли смисъл от застраховка живот и в коя компания?.
              Знам че темата е разтеглива но може да се получи нещо интересно ...

Коментар

• Аз лично имам забавени вноски от последните 3-4 години. Масово забавят за месеци 11 и 12 преводите в задължителния фонд. Превеждат ги с ГОДИНИ закъснение (и то само за 11 месец), без никакво действие от моя страна или от страна на работодателя ми. Да разсея съмненията - всичко ми е преведено както трябва от работодателя ми!

Просто НОИ бавят преводите и не ми е ясно защо. Според мен, за да вържат бюджета (нямам друго разумно обяснение).

Подозирам че не съм сам. Проверете си вноските по задължителните пенсионни осигуровки!

Коментар

• Споделям мнението на ASTIN за ING

Коментар

• ING!!!

Коментар

• Дата Вид на операцията Постъпления/Изплащания Такси

7.04.2008 Вноска за месец 49.44 2.47
                      20.03.2008 Лихва от НОИ за забава 3.79 0.19

Защо след като нямам вина за забавянето на НОИ, дружеството ми налага такса? А ако НОИ забави превеждането на вноската на всички осигурени каква ли сумичка се получава за дружествата?

Като си гледам справката три пъти за 2007 год. НОИ е забавило превеждането на сумите![/b]
                      „Die deutsche Autoindustrie ist heute so robust und zukunftsfähig wie nie.“
                      DPA 12.09.11

Коментар

• Много разумни въпроси Alee, и аз съм ги задавал многократно по тази и подобни на тази тема, но както се казва " Кучетата си лаят, кервана си върви ". " Кафененцето " ни има за такива, пенсионните фондове също , както е казал поетът " Пей сърце " , дейност трябва да се имитира.

Ех, поне да можехме да хапем!!!

Коментар

• Отдавна трябваше да дойде момента, в който клиентите на ПОД да зададът следните въпроси към дружествата:
                          - защо % на входа е толкова голям и кога той ще бъде намелен така, че дори при малките вноски да не се плаща повече от 2%;
                          - какво точно са получили срещу него (засега всичко друго, но не и добро управление, тъй като не се покрива дори инфлацията през годините);
                          - кога най-сетне ще бъдат възможни мулти-фондовете. )не че те няма да бъдат побългарени или пък ще бъдат голяма цвете на фона на всичко друго).
                          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Средства по партидата към 04.07.2008г. xx06.79 лв.
                            в т. ч. от доходност: -x7.22 лв.
                            Брой дялове по партидата към 04.07.2008г. xx87.47983
                            Стойност на един дял към 04.07.2008г. 1.37330

това е към момента, освен отчисленията за тях дори и губя че внасям.
                            а за 2006 един от фондовете беше реализирал доходност 3.5%
                            на влог да ги бяха сложили щеше да е двойно

Коментар

• Я КАКВИ ТАРИКАТИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                                ТОЧНО ТОЗИ Е ЕФЕКТА, ЗАЩОТО ПРИ ВСЯКА ВНОСКА ТИ ВЗИМАТ ПРОЦЕНТ, ВЗАВИСИМОСТ КОЛКО Е СУМАТА.
                                Сега ще те светрна - защото някой те е насочил към фонда и този фонд е сключил комисионен договор с него да превлича клиенти и всеки месец си взима комисионната. Сега това е далаверата скоро лично мен ме навиваха да сключа такъв договор с който при всеки нов клиент ти дават комисиона % въз основа на сумата която му се прехвърля от старото дружество и после почваш да взимаш % и за новите вноски които почват да идват по неговата подсметка . Сега това е далаверата.
                                Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X