IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
    Някой може ли да даде линк към ресурс с доходността на пенсионните дружества, но дисконтирана с инфлацията ?
    Преди бях намирал подобно инфо, но сега - греда
    На моето въпросче, някой може ли да отговори ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Германската Алианц въобще не стои зад ПОД Алианц. Тук собственик е Димитър Желев. Сами си преценявайте на кого залагате за пенсия.
      Тезата за дългосрочностат на инвестицията и ниската момента доходност е пълна глупост. Както сега доходностат е ниска, няма причина за в бъдеще да е висока. Това зависи само от управлението на фондовете, а то не е никак добро.
      Естествено, че стои! Как си я представяте тази работа?! Желев е миноритар. Стига с тези слухове нещастни. Току що поразгледах в публичния регистър и ми изглежда да е точно така.

Може да погледнете и тук:
      https://www.allianz.com/en/about_all...dex.html?tab=1
      Last edited by voodooHunter; 10.11.2010, 00:22.

Коментар

• за изминалото десетилетие май най-добрия ПОФ е годишен депозит
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Няма добър ПОФ на този етап.

Коментар

• Някой може ли да даде линк към ресурс с доходността на пенсионните дружества, но дисконтирана с инфлацията ?
            Преди бях намирал подобно инфо, но сега - греда

Коментар

• Първоначално изпратено от dingilov Разгледай мнение
              най-добре управляваните пари в тези фондове са от чужди ПОД-ове. Все пак винаги трябва да знаеш кой стои зад теб дали ПОД или застраховател. За мен лидер в осигуряването и застраховането си остава Алианц. Оцелели са във всякакви кризи, като се има в предвид, че са на 120 год. ПЛАЩАТ СИ ВИНАГИ!!! Във дългосрочен план не е важна моментната доходност, че както е рязко на горе така отива и рязко на долу. Както и в ДПО, там трябва да се вкарват резонно пари всеки месец, че като доиде една такава криза да не те заболи много. Единствените които "спечелиха"(не загубиха) в кризата са тези които внасяха по малко и посточно. Приятно пенсиониране

Германската Алианц въобще не стои зад ПОД Алианц. Тук собственик е Димитър Желев. Сами си преценявайте на кого залагате за пенсия.
              Тезата за дългосрочностат на инвестицията и ниската момента доходност е пълна глупост. Както сега доходностат е ниска, няма причина за в бъдеще да е висока. Това зависи само от управлението на фондовете, а то не е никак добро.

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter Разгледай мнение
                Аз съм в Алианц, ДЗПО фонда им вече е на плюс, имам съвсем малка загуба в ДДПО. За две години успяха да компенсират почти всичко. Иначе всеки е в правото си да си решава къде да си сложи парите. Ако не ги бях внасял тези пари щях да съм ги изхарчил. Ако ги бях управлявал аз на БФБ щях да съм загубил повече.
                Факт е, че са най-губещият фонд

Коментар

• Аз съм в Алианц, ДЗПО фонда им вече е на плюс, имам съвсем малка загуба в ДДПО. За две години успяха да компенсират почти всичко. Иначе всеки е в правото си да си решава къде да си сложи парите. Ако не ги бях внасял тези пари щях да съм ги изхарчил. Ако ги бях управлявал аз на БФБ щях да съм загубил повече.

Коментар

• най-добре управляваните пари в тези фондове са от чужди ПОД-ове. Все пак винаги трябва да знаеш кой стои зад теб дали ПОД или застраховател. За мен лидер в осигуряването и застраховането си остава Алианц. Оцелели са във всякакви кризи, като се има в предвид, че са на 120 год. ПЛАЩАТ СИ ВИНАГИ!!! Във дългосрочен план не е важна моментната доходност, че както е рязко на горе така отива и рязко на долу. Както и в ДПО, там трябва да се вкарват резонно пари всеки месец, че като доиде една такава криза да не те заболи много. Единствените които "спечелиха"(не загубиха) в кризата са тези които внасяха по малко и посточно. Приятно пенсиониране

Коментар

• Първоначално изпратено от elnet Разгледай мнение
                      За всичкото това време не получих отговор на въпроса - кой фонд най добре управлява парите ни! Дали сегашното положение не е усилие да се скрият злоупотребите с парите на осигуряващите се?
                      Злоупотреби с парите на осигуряващите се от страна на ПОД няма. Злоупотребите са в НАП (НОИ, там първо се привеждат от работодателите вноските за УПФ и ППФ), които бавят минимум 3 (три) месеца трансферите към ПОД. При съществуването на системи за разплащане в реално време (в банковата система), няколко пъти съм задавал въпроса защо софтуера на НАП е толкова бавен, че да са необходими месеци. Вноските в ДПФ се привеждат от работодателя (самоосигуряващия се) директно в ДПФ и там забавянето е часове (понякога минути). При 12% вноска за осигуряваните в ППФ (7% за втора категория) и 5 % за УПФ при среден осигурителен доход за август (бавния софтуер не е обработил данните за септември и октомври) - 559 лева и брой осигурявани в ППФ 110 000 е 7 378 800 лева.
                      2 900 000 осигурявани в УПФ прави 81 055 000 лева. Или за един месец вноските в УПФ И ППФ общо са 88 433 000 лева. При 3 % годишна лихва на месец при лихва 0,25% това прави 221 082 лева на месец.От документите, които съм чел не мога да схвана точно кога НОИ дължи лихва на ПОД, но много рядко и то в началото на годината има съвсем минимални трансфери към ПОД, като лихва за забавяне. Изводите си ги направи сам.

Колкото до първия въпрос се върни малко назад във форума и ще видиш кой ПФ е най-добър. Направи си една (за всеки фонд по една ) графика на база публикуваните резултати и проследи как расте стойността на един дял за период около 3 години и прочети какво казва Любомир Христов в Капитал за ПФ. А отрицателната доходност е нещо съвсем нормално по време на криза ( в основата на която беше финансовата криза). Както съм писал по-надолу една такава инвестиция е дългосрочна и за да има осезаем ефект са необходими поне 20 години.

Коментар

• Интересно, ако мъж си смени пола, дали ще важи за него възрастовата граница за пенсиониране на жените?
                        Да не стане в един момент всичкото мъж като наближи 50-така и да ляга под ножа. Дали е решено законово това?

Коментар

• Темата пак стана актуална .... що ли?

За всичкото това време не получих отговор на въпроса - кой фонд най добре управлява парите ни! Дали сегашното положение не е усилие да се скрият злоупотребите с парите на осигуряващите се?

Коментар

• Първоначално изпратено от ASTIN
                            Не е така! Никога не си имал възможност да теглиш от тези фондове.
                            Само от доброволен пенсионен фонд може да се тегли! Всичко е с отрицателна доходност. И взаимни и всякакви фондове. За период от 20-30 години тази криза няма да я усетиш защото преди са били с + 8, а след кризата ще бъдат. Така, че не се коси! Тук въпроса е коя ПОК ти управлява парите? Дали си избрал правилната?
                            Лек ден!
                            Е такива глупости дрънкат във всички фондове, а вие ги повтаряте като папагали!!

МОЖЕШ да ЗАГУБИШ и за период от 20 г. ДАЖЕ е МНОГО ПО_ВЕРОЯТНО от колкото за 3-5 години!!!

и на мен като ми казаха че не мога да загубя за 10 години нищо в такъв фонд им казах:

Я СЕГА ГО НАПИШИ ТОВА И МИ СЕ ПОДПИШИ!!!

какво мислите че стана? а? ... не чух?

е за това трябва задължително да уведомяват всеки преди да си вложи парите че МОЖЕ ДА ЗАГУБИ и нищо сигурно няма. Може и да спечели все пак

Коментар

• Пенсионни фондова

В пенсионен фонд се правят дългосрочни инвестиции поне 20 години. За да получи действително натрупване на прилична сума по съответната партида са необходими три условия:
                              1. Да се правят редовни вноски;
                              2. Размера на тези вноски да е близо (процентно - 5 за универсален и 10 за доброволен) и не по-малък от средния осигурителен доход.
                              3. ПОД, което управлява партидите да е достатъчно професионално.
                              Колкото дo kony мога да добавя и Доверие.

Коментар

• ING и Алианц - и мисля, че изборът ми е добър.

Коментар

Working...
                                X