IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Засега няма рев, сълзи и сополи от фондовете....Що ли така..?
    Имам съмнение, че дъвчат по две кИфтета в устата и не могат да шават...
    Шъ съ загуцат.....
    Няма щото още не са се юрнали хората да прехвърлят. Тях ги устройва да няма изплащане на събраните средства на пенсионираните....знаеш ли дали средствата ги има

Коментар

• Аз не съм експерт на напъна на ДРУГАРЯ горанов и застаналите зад него "профсъюзи" и "експерти" е само един! Да се всее паника сред хората и те да започнат ДОБРОЗОРНО да си прехвърлят парите и партидите в кюпа НОИ.Това се прави след като предния опит за това не успя. Сега се дават лъжеобяснения, че партидите ще се запазят...ама щяло да има пул щото парите не стигали 20 г. да се плаща пенсия. След като фонда фондовете започват да плащат на 63+ годишни и трябва да плащат до 83 при средна продължителност на живота у нас 75-78 къде е проблема. Дивака от КНСБ обясни, че хората дето живеят 90 г. нямало от къде да им се плаща затуй да вземе да изпукат всички , а парите в кюпа!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Съжалявам, ама в случая ми се струва че това са глупости. Това че от парите на хора в допенсионна вързраст няма да се изплащат пенсии на хора в след пенсионна не означава че човек реално не губи правата върху парите си.

Това как точно ПФ ще изплащат пенсиите си е техен проблем. Да си наемат по добри актюери, да си направят по-добри сметки. Или пък просто да дадат избор на хората.

Но когато аз се осигурявам на макса, и изведнъж моите пари отиват в някакъв пул означава само едно - моите пари ще служат за плащане на чужди пенсии. Освен ако не извадя огромен късмет и не живея много дълго. А когато човек почва да разчита на късмет вече нещата стават хазарт. Не пенсионно осигуряване.
        Освен това в първите съобщения, идващи от свърталището на горанов (защото мисля тая гнида още не е пъкнала пред хората, за да измъца нещо по въпросът), се говореше за солидарство - как ниските пенсии от УПФ щели да се завишат, за сметка на по-високите... тоест от тоя "пул" ще разпределят парите както си решат - и пак ще очешат здраво работилите и честно осигурявалите се за сметка на хайлазите.
        Така и не се разбра - един общ пул ще бъде ли - всяка пенсионна компания ще има неин пул ли? Защото първото ни е ясно какво значи - размиване на отговорността, подмолно спасяване на мошшшшшшшенически покови компании, които само ще събират вноски и подмамват клиенти с "висока доходност", пък после пенсиите който ще да ги плаща. Тоест - ако си в читав фонд - хем ще ти гепят качествените активи (които стоят зад дяловете ти) и ще ги омешат с кухи активи, хем после ще ти плащат по-малко.

Иначе - чисто технически е нормално вътре във фондът с парите на осигуряващите се в бъдеще да бъдат плащани пенсиите на вече пенсиониралите се. Просто когато се пенсионираш, получаваш като пенсия в кешовица вноските на осигуряващите се, а те в замяна придобиват твоите дялове... защото да продава дружеството твоят дял от инвестициите, а в същото време да купува инвестиции за тепърва осигуряващите се, е излишен разход. На практика - ако приемем теоретически, че влизащите в дружеството суми (под формата на вноски), са равни на излизащите суми (под формата на пенсии), логично е фондът нито да продава, нито да купува инвестиции, а просто да запазва настоящите, освен ако не ги преструктурира с цел по-добра доходност и/или сигурност - и в това няма нищо нередно.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• "Пулът за изплащане на пожизнените пенсии е нещо, което съпътства капиталовите схеми навсякъде, където ги има", каза тя.
          Къде например, щото аз се сещам как тук (Германия) пул няма. Аз на такава "експертка" не бих поверил и 1 стотинка. Потвърждава се очакването че парите вече ги няма - затова и фондовете сътридничат активно в прикриването на следите от кражбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Импе, спрете да биете камбаната, нищо не се е случило, явно неразбиране на темата от страна на медиите:

Индивидуалните партиди в пенсионно-осигурителните дружества няма да се загубят с предложението за промяна в Кодекса за социално осигуряване (КСО), представени в петък от Министерството на финансите. В това е категорична Даниела Петкова, зам.-председател на Асоциацията на пенсионните фондове у нас.

Пред БНР тя уточни, че проектът за промени е изготвен без съгласуване с бранша. В последните дни пък има много погрешни тълкувания на предложените текстове.

Петкова обясни, че с новите правила се въвежда техника за изплащане на пенсии - т.нар. пул, което по никакъв начин не променя капиталовия принцип на пенсионното осигуряване и пенсиите ще се определят на базата на натрупаните суми по индивидуалните партиди.

"Пулът за изплащане на пожизнените пенсии е нещо, което съпътства капиталовите схеми навсякъде, където ги има", каза тя.

Експертът посочи още, че индивидуалните сметки не се премахват. Законът предвижда събраните пари в индивидуалната партида да преминат в този пул при придобиването на право на пенсия и именно това е гаранция, че капиталовите схеми няма да действат като солидарния пенсионен фонд, защото реално разделя парите в дружеството.

"Изключва се всякаква възможност пари от вноски на хората, които са все още в трудоспособна възраст, да се използват за изплащане на пенсии на хора, които са вече в пенсионна възраст", категорична беше Петкова и допълни, че няма никакъв солидарен елемент.

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...gubiat-215715/
            Съжалявам, ама в случая ми се струва че това са глупости. Това че от парите на хора в допенсионна вързраст няма да се изплащат пенсии на хора в след пенсионна не означава че човек реално не губи правата върху парите си.

Това как точно ПФ ще изплащат пенсиите си е техен проблем. Да си наемат по добри актюери, да си направят по-добри сметки. Или пък просто да дадат избор на хората.

Но когато аз се осигурявам на макса, и изведнъж моите пари отиват в някакъв пул означава само едно - моите пари ще служат за плащане на чужди пенсии. Освен ако не извадя огромен късмет и не живея много дълго. А когато човек почва да разчита на късмет вече нещата стават хазарт. Не пенсионно осигуряване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Какво означава: засега? Криминалните престъпници от ГРОБ оповестиха своят пъклен план петък в краят на работният ден... днес сме още понеделник. Кога ПФ да реагират - през уикендът ли? Това да не е пожарна команда?
              Импе, спрете да биете камбаната, нищо не се е случило, явно неразбиране на темата от страна на медиите:

Индивидуалните партиди в пенсионно-осигурителните дружества няма да се загубят с предложението за промяна в Кодекса за социално осигуряване (КСО), представени в петък от Министерството на финансите. В това е категорична Даниела Петкова, зам.-председател на Асоциацията на пенсионните фондове у нас.

Пред БНР тя уточни, че проектът за промени е изготвен без съгласуване с бранша. В последните дни пък има много погрешни тълкувания на предложените текстове.

Петкова обясни, че с новите правила се въвежда техника за изплащане на пенсии - т.нар. пул, което по никакъв начин не променя капиталовия принцип на пенсионното осигуряване и пенсиите ще се определят на базата на натрупаните суми по индивидуалните партиди.

"Пулът за изплащане на пожизнените пенсии е нещо, което съпътства капиталовите схеми навсякъде, където ги има", каза тя.

Експертът посочи още, че индивидуалните сметки не се премахват. Законът предвижда събраните пари в индивидуалната партида да преминат в този пул при придобиването на право на пенсия и именно това е гаранция, че капиталовите схеми няма да действат като солидарния пенсионен фонд, защото реално разделя парите в дружеството.

"Изключва се всякаква възможност пари от вноски на хората, които са все още в трудоспособна възраст, да се използват за изплащане на пенсии на хора, които са вече в пенсионна възраст", категорична беше Петкова и допълни, че няма никакъв солидарен елемент.

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...gubiat-215715/

Коментар

• Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнение
                Имаше някъде статистика по години за доходността на фондовете. Не успявам да я открия. Някой може ли да помогне?
                Ами че те фондовете не са толкова много, 8-9 са. Ако намериш страницата на всеки лесно ще намериш и доходността, макар че това е нещо относително

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Шъ съ загуцат.....
                  Какво означава: засега? Криминалните престъпници от ГРОБ оповестиха своят пъклен план петък в краят на работният ден... днес сме още понеделник. Кога ПФ да реагират - през уикендът ли? Това да не е пожарна команда?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    +1 собственият пенсионен фонд
                    Е напоследък не съм доволен от експертите на моя фонд ама .....
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                      Аз вярвам само на експертите на "B.Graham pension fund" .....
                      +1 собственият пенсионен фонд
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Аз вярвам само на експертите на "B.Graham pension fund" .....
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Кво ти пука?
                          Черешарят ги опука

Шъ съ загуцат.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнение
                            Имаше някъде статистика по години за доходността на фондовете. Не успявам да я открия. Някой може ли да помогне?
                            Кво ти пука?
                            Черешарят ги опука

Коментар

• Имаше някъде статистика по години за доходността на фондовете. Не успявам да я открия. Някой може ли да помогне?

Коментар

• То хората така или иначе са в някой ПОФ така, че депозита при тях не съществува като алтернатива. Въпроса е къде е най-добрата доходност, т.е къде отрицателната величина на доходността е най-малка? Според мен в ING.

Коментар

Working...
                                X