IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отговорно към “Гражданската отговорност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• накъде тръгват ...

Накъде тръгват цените на гражданската отговорност след решението на КФН?

Коментар

• Най-готиното в статията цитирана по-долу е как в момента обезщетенията "стигнали 400-500 000 лв." това сигурно е реклама към хора които никога не са имали взаимоотношения по щета със застраховател в Бг

Коментар

• ”Гражданската” ще стигне 300 евро
        07 юли 2009 / News.dir.bg
        До 2012 година цената на полицата за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" трябва да стигне 300 евро за масовите автомобили.
        Това каза пред журналисти днес Петрозар Петков, председател на Съвета на директорите на застрахователната компания "Бул Инс" АД, цитиран от БТА.
        Дружеството вдига цената на тази полица с 15 процента от началото на септември и с още около 15 процента от първи януари 2010 година, добави той.
        Поскъпването на услугата е заради европейските директиви и повишаването на стойността на исковете за обезщетение при злополуки, каза Петков.
        "Европейските изисквания за повишените лимити на отговорност важат не само за България, но и за всички други страни в ЕС. Гърция вече ги въведе от 1 юни. България въвежда увеличените лимити на отговорност от 2010 г., когато отговорността ще бъде 1 млн. евро за неимуществените вреди. А има страни, където няма лимити на отговорност, което означава, че могат да предявят искове за много по-големи суми. Не може при тези обстоятелства компании да носят отговорност за милиони, а да продават полици по 100-120 лв.", категоричен бе Петрозар Петков.
        По "Гражданската" цената върви нагоре, по "Каското" слиза надолу. Ще дойде момент, когато тази застраховка ще се предлага комбинирано, а застраховките ще се слеят, каза Петков.
        Според Стоян Проданов през тази година предстоят промени в цялостното предлагане на застрахователни продукти, а ролята на застрахователните брокери ще нарасне още повече като основен канал за продажба.

Коментар

• Първоначално изпратено от marriam
          Първоначално изпратено от ПИЧ
          Аз пък точно това искам, "да ме питат ще се пътува ли до други страни" и респ. да ми предложат по-ниски цени ако няма да се пътува.
          Дайте малко цени - за коли до 2000 кубика, аз знам за ДЗИ като най-тънки 98.70 лв, после са Български имоти 104 лв.
          В провинцията има и по ниски цени, но регистрационния номер трябва да е от съответния град.
          За лек автомобил над 1800 - 114 лв., безплатен годишен преглед и доставка на адрес (за София)

marriam@abv.bg

Ето ви подробна информация за почти всички даже може и да сравнявате ТУК

Коментар

• Първоначално изпратено от krasii
            извинявам се за неясния въпрос.да опитам пак:-)има ли зк която предлага застраховка гражданска отговорност с включена зелена карта за пътуване в турция
            п.п. Мариян Йорданов ме е разбрал
            Отговорът на въпроса ти е: ДА, но след допълнително заплащане и издаване на сертификат Зелена карта.

Коментар

извинявам се за неясния въпрос.да опитам пак:-)има ли зк която предлага застраховка гражданска отговорност с включена зелена карта за пътуване в турция
              Да, има - Булстрат, но ако си гледал снощи новините би трябвало да си чул, че техните розови (печатани са на розова хартия) зелени карти се оказаха розов блян, защото има само една фирма, която е лицензирана да печата зелени карти и всички застрахователи получават зелени карти от нея по предварително направена заявка.

Не зная за другите застрахователни компании, но мога да ти кажа за моята. Аако имаш застраховка ГО тя важи за ЕС + Македония, Швейцария, Андора, Хърватска и Сърбия и Черна гора. За Турция, Молдова, Украйна, Беларус, Албания, Тунис, Босна и Херцеговина, Израел, Иран и Мароко се събират допълнително по 40.00 лева към отстъпките.

Коментар

• Allianz

Коментар

• извинявам се за неясния въпрос.да опитам пак:-)има ли зк която предлага застраховка гражданска отговорност с включена зелена карта за пътуване в турция

Коментар

"има ли компания чиито застраховки важат при пътуване в Турция?"
                    Имаш предвид застраховка Гражданска отговорност ли? Аз поне не зная такава компания. За Турция трябва да се заплати допълнителна такса от 20 лв.
                    На влизане в Турция си направи турска застраховка гражданска
                    отговорност. Струва около 30 лири за 1 месец. На самата митница от турска страна има денонощен офис където се прави застраховката.

Коментар

"има ли компания чиито застраховки важат при пътуване в Турция?"
                      Имаш предвид застраховка Гражданска отговорност ли? Аз поне не зная такава компания. За Турция трябва да се заплати допълнителна такса от 20 лв.
                      Има няколко такива компании, които са се усетили, че хората са свикнали със зоната Зелена карта (ЕС + Сърбия, Македония, Търция, Албания и т.н.). Особено Сърбия през която е пътя към ЕС.

Една от тези компании е БУЛСТРАД.
                      За друга в момента не се сещам.
                      Засега на Български имоти например важи само за ЕС, а Събрия и т.н. от зона Зелена карта се заплащат.

Предполагам, че постепенно всички компании ще покриват и страните от споразумението Зелена карта особено Сърбия, защото щета в тези страни би била евтина и лесно се покрива. Докато във Франция и Германия сумата спокойно може да е 1.2 млн. лв. (колкото е лимита на отговорност на застраховката). Ако щетите са за повече виновният си плаща сам. Във Франция няма лимит на исковете които могат да предявят жертвите.
                      Цифрата може да достигне милиони.
                      Затова евтините Сърбия, Македония и Турция едва ли оскъпяват гражданската.

Коментар

zarko виждам,че си наясно със гражданската отговорност,ще бъдеш ли така добър да ме посъветваш нещо:-).Въпросът ми е следният: има ли компания чиито застраховки важат при пътуване в Турция
                        трети държави, съгласно чл. 258, ал.1, т.3 от Кодекса за застраховането." кои са тия трети държави
                        благодаря предварително
                        krasii, много неясен ми се вижда зададеният от теб въпрос. Очаквах да направиш някаква корекция, но не стана така. Ще отговоря на неразбираемо формулираното от теб - подобие на въпрос:
                        1. След премахване на монопола върху Зелената карта на единствения преди години лицензиран застраховател у нас (смятам, знаеш какво представлява тя), всички лицензирани ЗК издават, както ти се изразяваш "застраховки, които важат при пътуване в Турция". Тук трябва да те попитам какво разбираш под твоята формулировка "застраховка при пътуване"? Има различни видове застраховки - все при пътуване - чрез тях се поемат различни рискове. Влез в първия офис на ЗК на пътя си и ще получиш изчерпателна инфо за тях. Аз нямам време да "разтягам локуми", свързани с дилетантски зададени въпроси.
                        2. "Кои са тия трети държави?" - питаш ти. Ще ти кажа.

Чл. 258. (1) Застрахователният договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите покрива отговорността на застрахованите лица за вреди, причинени на територията на:
                        1. Република България съгласно българския закон;
                        2. (в сила от датата на влизането в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз) държава членка съгласно нейния закон;
                        3. (в сила от датата на влизането в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз) трета държава, когато вредите са били причинени на лица от държава членка, при пътуване между териториите на две държави членки и при условие че не е налице национално застрахователно бюро, което да носи отговорност за тази територия; в този случай отговорността се покрива съгласно закона на държавата членка, където обичайно се намира моторното превозно средство, по повод на което е сключена застраховката.

Държавите, членки на ЕС са 25 на брой (нали така?). Порови се малко тук-там - лесно ще ги намериш. След 01.01.2007 г. тези държави ще станат 27. Защо ли? Аз не мога да си отговоря на този въпрос - така съм чувал да казват.
                        А държавите, които принадлежат към Европейското икономическо пространство, без да са членове на ЕС, са: Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Може да съм отговорил на неясно формулирания от теб въпрос, но по-вероятно е да не съм разбрал какво ме питаш. Хайде, със здраве!
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• "има ли компания чиито застраховки важат при пътуване в Турция?"

Коментар

• "кои са тия трети държави?"

Прочети внимателно кодекса и сам ще разбереш

Чл. 258. (1) Застрахователният договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите покрива отговорността на застрахованите лица за вреди, причинени на територията на:
                            1. Република България съгласно българския закон;
                            2. (в сила от датата на влизането в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз) държава членка съгласно нейния закон;
                            3. (в сила от датата на влизането в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз) трета държава, когато вредите са били причинени на лица от държава членка, при пътуване между териториите на две държави членки и при условие че не е налице национално застрахователно бюро, което да носи отговорност за тази територия; в този случай отговорността се покрива съгласно закона на държавата членка, където обичайно се намира моторното превозно средство, по повод на което е сключена застраховката.

Тук акцентът е съгласно чий закон се покрива отговорността.
                            Третата държава е също държава от ЕС, но различна от държавата, в която обичайно се намира моторното средство и държавата, от която е застрахованото лице. Т.е. ако българин се нахака в германец на територията на Чехия, отговорността се покрива съгласно законите на Германия, а не на Чехия или България

Коментар

• zarko виждам,че си наясно със гражданската отговорност,ще бъдеш ли така добър да ме посъветваш нещо:-).Въпросът ми е следният: има ли компания чиито застраховки важат при пътуване в Турция
                              трети държави, съгласно чл. 258, ал.1, т.3 от Кодекса за застраховането." кои са тия трети държави
                              благодаря предварително

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ
                                Аз пък точно това искам, "да ме питат ще се пътува ли до други страни" и респ. да ми предложат по-ниски цени ако няма да се пътува.
                                Дайте малко цени - за коли до 2000 кубика, аз знам за ДЗИ като най-тънки 98.70 лв, после са Български имоти 104 лв.
                                В провинцията има и по ниски цени, но регистрационния номер трябва да е от съответния град.
                                За лек автомобил над 1800 - 114 лв., безплатен годишен преглед и доставка на адрес (за София)

marriam@abv.bg

Коментар

Working...
                                X