Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отговорно към “Гражданската отговорност
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от divinesweet Разгледай мнениенищо, ако не дойде кат разбирай водач 1 да е съгласен и ПТП-то да е за двустранен констативен протокол- 2 мпс-та, бг регистрация, колите са в движение и няма жертви , пострадали ранени, надрусани пияни...
плащаш си щетите сам.щото няма как да предявиш претенция без ДКП или протокол на КАТ (ама не нали не трябва да идват), а в него ако няма вписата ГО, не е попълнен коректно и застрахователя на водач 1 не е длъжен да плаща.
както и да го погледнем с го излиза по евтино
Защо да не е длъжен да плати проклетият му №1, като ми е причинил виновно щети? Дали аз имам ГО кво значение като той е виновен за ПТП-то по ЗДвП?Юридическо палаво казусче
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение...................
Ако изключим глобите от КАТ, ако стане ПТП и съм водач №2 , кво става с това че нямам гражданска?
плащаш си щетите сам.щото няма как да предявиш претенция без ДКП или протокол на КАТ (ама не нали не трябва да идват), а в него ако няма вписата ГО, не е попълнен коректно и застрахователя на водач 1 не е длъжен да плаща.
както и да го погледнем с го излиза по евтинозастраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
http://www.broko.bg/blog
Коментар
-
Първоначално изпратено от divinesweet Разгледай мнениеможе, приготви за първа среща с КАТ-400лв, на втора- 600. най добре направо им дай колата
и не го мисли го-то...
Ако изключим глобите от КАТ, ако стане ПТП и съм водач №2 , кво става с това че нямам гражданска?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНе мога ли да си карам без гражданска, ако не правя ПТП-та по моя вина?
и не го мисли го-то...застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеДнес една клиентка си донесе полицата - сключена 2009 и платена само първа вноска за 3 месеца - мога да Ви цитирам и компанията-Лев Инс- и следващите вноски изобщо не са плащани- стикера и талона са перфорирани за 1 гогина. Цяла година си е карала без ГО. И добре, че няма ПТП.
и какво общо има компанията със шмекерлъците на некой който е попълнил бланката.. много нелегалки има, като .. ти се сещаш затова е така.застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНа мен агента ми се обади преди десетина дена с покана да ми направи ГО на цена 115 лева за автомобил с 2000 кубика двигател.
ами ако е на 2 вноски може едната да е 115 лв.
Коментар
-
Такава цена няма за 2000 куб.
Напоследък се нагледах на какво ли не.
Сключена полица платена за 3, 6 месеца -стикер и талон с перфорацико за година.
Полици с регистрации в провинцията са по-евтини.
Скючена полица за година и клиента внесъл пари за година- агента внесъл премия за 6 месеца.
За да ти вземат кинтите- агентите правят какво ли не. Ако няма щета добре- няма кой да забележи, но ако стане всичко лъсва.
И после - обърни се към Гаранционния фонд.
Дано нямате щети и да карате разумно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНа мен агента ми се обади преди десетина дена с покана да ми направи ГО на цена 115 лева за автомобил с 2000 кубика двигател.
Коментар
-
Поне 170 лева за автополица по ГО
09 ноември 2010 | 08:18
Поне 170 лв. средно ще струва "Гражданска отговорност" от декември за най-малките коли с обем на двигателя до 1300 куб. м. За най-масовите коли от 1600 до 1800 куб. м цената ще стане 185-190 лв. Собствениците на по-мощните ще трябва да се бръкнат с между 203 и 258 лв.
Комисията за финансов надзор прие наредба, която въвежда средна минимална премия за покриване на риска на едно застраховано МПС. За целия пазар, включително за леките, товарните автомобили, мотоциклетите, ремаркетата и автобусите, не трябва да е по-ниска от 172 лв. Към нея ще се добавят 20%, колкото според надзора трябва да е таванът на разходите на застрахователите по продажбата на полицата. Основно перо в тях са комисионите на брокерите. Така средната цена става към 210 лв. Категорично се забранява даването на бонуси, отстъпки, стоки, услуги или др. облаги.
Въвеждането на новия резерв е заради завишения риск по "Гражданска отговорност" от нарастване на плащанията особено по неимуществените вреди, обясниха от КФН. Целта е да се гарантира изплащане на обезщетения на пострадали в катастрофи. Според застрахователите мярката ще оскъпи полицата с 10-20%. Надзорът смята, че скокът ще е до 10%.
Орлин Пенев, председател на асоциацията на застрахователите, обясни, че всяко дружество ще сметне дали и с колко да повиши "Гражданска отговорност" на база на средните си нива в момента. Недялко Чандъров, шеф на ДЗИ, и Стоян Проданов, изпълнителен директор на "Бул инс", прогнозират поскъпване средно с 10-20%. Толкова ще е, ако се въведе граница на разходите за комисиони, смята Асен Христов, шеф на надзора на "Еврохолд", собственик на "Евроинс". Иначе можело да стигне и 30-40 на сто. Румен Георгиев, изпълнителен директор на "Армеец", очаква ръст от около 20 на сто. Според Пламен Ялъмов от "Алианц" повищението ще е с 15-20 на сто.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
Коментар