За ЕИСОУКР чухте ли!? ето така се случват нещата до сега.... http://www.broko.bg/blog/eisoukr-koi...oft-i-mobiltet
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отговорно към “Гражданската отговорност
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от divinesweet Разгледай мнениеАйде сега кой не смята вярно.
30% на 100лв е същото като 15% на 200лв. След средата на 2011 и на 10% ще е все тая.
Затова следващия път като провериш БЕЗ ПАРИ колко ти е гражданската през нет-а, за да знаеш към коя компания да потеглиш или на коя да звъннеш (платено) за твойто число, си помисли за 5лв. това щеше ли да е възможно!?
Пазара се развива и правилата за него също. Процесите са естествени, няма място за толко радост
Коментар
-
Първоначално изпратено от Август Разгледай мнениеАбе изводът е един. У нас работят най-големите брокЯри в света, спор няма, с безумните им комисионни, които прибират ..., но той надзора ще ги оправи.
30% на 100лв е същото като 15% на 200лв. След средата на 2011 и на 10% ще е все тая.
Затова следващия път като провериш БЕЗ ПАРИ колко ти е гражданската през нет-а, за да знаеш към коя компания да потеглиш или на коя да звъннеш (платено) за твойто число, си помисли за 5лв. това щеше ли да е възможно!?
Пазара се развива и правилата за него също. Процесите са естествени, няма място за толко радостзастраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
http://www.broko.bg/blog
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеКрасавице, много си далеч от истината, вееее... Както и да се "намалят" комисионите на брокерите, това си ОСТАВА САМО НА КНИГА... Смяташ ли, че има застраховател, който ще се лиши от пазарен дял, независимо колко голям е той? А дали друг застраховател НЕ БИ направил необходимото, за да привлече "освободен" пазарен дял? Как се привличат пари, според теб? Аз мисля: с други пари! А ти?
Комисионите били намалени... Дали пък един застраховател, който съществува на някакъв пазар, независимо, къде е той - няма други лостове за привличане на (примерно) - десетки милиони?
Мило, ти чувАла ли си за презастраховане? Чела ли си Кодекса за застраховане? Да? Като художествена литература, ли? Тогава (вероятно) можеш да направиш сама връзката (си) с гореказаното... Не? Проблемът си е твой...
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmv Разгледай мнениеНе съм видял някъде да се прилага.
Аз разбирам приложението така: базисна цена 100 лв да кажем. Едно ПТП - 200 лв, 10 ПТП-та - 1100 лв.
Защо в момента гражданската зависи от двигателя?!
Иначе основните критерии се запазват - размер на двигателя, населено място. Ще се взима под внимание стажа на шофьора, както и дали е имал произшествия. Проблема тука идва от това как ще се знае кой е бил примерен и кой не. Единия начин ако си дългогодишен клиент на дадена компания или да се взима нещо като служебна бележка от КАТ. Мисля си обаче, че този механизъм ще заработи след време след като се въведат електронните полици.
Коментар
-
Не ми е ясно и друго. Кой е решил, че МПС-то ще тръгне само и ще причини щета? Откъде-накеде трябва да плащам "Гражданска отговорност" за няколко МПС-та ако ги карам само аз? Ако едно МПС се кара от няколко водача, при произшествие, по системата "Бонус-Малус", кой ще го отнесе? Защо застраховката не е персонална???
Коментар
-
Не съм видял някъде да се прилага.
Аз разбирам приложението така: базисна цена 100 лв да кажем. Едно ПТП - 200 лв, 10 ПТП-та - 1100 лв.
Защо в момента гражданската зависи от двигателя?!
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеГовори се! Поне на други места съм засичал. Нали я въведоха. Сега, колко е действаща е друг въпрос. Но всичко с времето си. Поне в последно време си личи, че има воля за промени.Last edited by stdmv; 16.12.2010, 11:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmv Разгледай мнениеЗащо никой не говори за въвеждане на бонус малус - системата, при която водачите с ппвече нарушения ще плащат повече?
Вярно е че всеки трябва да има застраховка, но не виждам логика всички да плащат еднакво.
Има хора с по десет причинени ПТП на година, има и без нито едно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от temida Разгледай мнениеотносно цените на ГО, смятам че пътя, по който е поел надзора е правилния, понеже в момента брокерите взимат 30% комисионна за това, че ти попълват едни лист хартия и нищо повече, като тези пари не отиваз в резерва за обезщетения и т.н. и после застрахования при нужда му се получава едно ходене по мъките. Определено трябва да има по-скъпи, но действително работещи ГО, и успоредно с това трябва да се намалят тези комисионни на брокярите.
Комисионите били намалени... Дали пък един застраховател, който съществува на някакъв пазар, независимо, къде е той - няма други лостове за привличане на (примерно) - десетки милиони?
Мило, ти чувАла ли си за презастраховане? Чела ли си Кодекса за застраховане? Да? Като художествена литература, ли? Тогава (вероятно) можеш да направиш сама връзката (си) с гореказаното... Не? Проблемът си е твой..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеСпоред мен в закона трябва да се запише, че застраховки да се сключват само с ЕвроИнс.
застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
http://www.broko.bg/blog
Коментар
-
относно цените на ГО, смятам че пътя, по който е поел надзора е правилния, понеже в момента брокерите взимат 30% комисионна за това, че ти попълват едни лист хартия и нищо повече, като тези пари не отиваз в резерва за обезщетения и т.н. и после застрахования при нужда му се получава едно ходене по мъките. Определено трябва да има по-скъпи, но действително работещи ГО, и успоредно с това трябва да се намалят тези комисионни на брокярите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от divinesweet Разгледай мнениеама той иска да плати, ама не директно. нали си е купил застраховка
А, ясно - корпоративно мошеничество. Да ти споделя: Няма сигурно човек като мен или може би има във форума които плащат толкова много неща. Плащам си като поп за каквото се сетиш. Понеже съм с нормално семейство с брак и дете си плащам за всички видове услуги и гледам нищо да не ми липсва. Това обаче ми коства много нерви и разправии с разни люде монополисти или просто доставчици на нещо, които гледат да те клатят по всевъзможен начин само и само да те оберат. На няколко пъти въпреки че съм коректен платец, се сблъсках с тяхната арогантност и безхаберие. Затова все повече се замислям, че е най добре да си извън държавата - да не плащаш нищо и да не очакваш нищо. Вземам пример от братята роми, които не можеш да ги накараш лесно, да не кажа никак да платят каквото и да е било. Затова съм вече анархист по убеждение и не желая да бъда обвързан с никакви договори, никъде и по никакъв начин. Жена ми малко се плаши от тези мои пориви на независимост, но аз вече съм убеден, че на когото и да и за каквото и да е в БГ не трябва да се дава нито лев.
Коментар
Коментар