IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте здравно осигуряване!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моето мнение е да изчакаме приемането ни в ЕС - така ще имаме база за сравнение с това, което се прави вън от нашата страна. При влизането на чуждите компании конкуренцията (може би ) ще поправи някои "грешки на прехода", най- вече ще разберем какви конкретни услуги и рискове могат да бъдат обхванати от компаниите срещу парите ни... и т.н.

Коментар

• Безимен, не разбирам каква ти е позицията и знаеш ли нещо повече за въпросните пакети.
      Или за здравни застраховки от която и да е компания в България, които можеш да препоръчаш.

Коментар

• грешка при писането
        наистина не може да е едновременно задължително и доброволно

има се предвид точно като допълнителното задължително пенсионно осигуряване, което действа от няколко години у нас

Коментар

• ... тук най-много да се включи някой "измислен" осигурителен посредник, който ще ти каже, че онова, което предлага, е върхът, такъв продукт не ще да излезе в близките 50 г. на осигурителния пазар... и това си е! Разбира се няма да бъде засегнат въпроса за продуктите, които се предлагат изобщо...
          Тук никой няма да ти каже какво конкретно предлага и на каква цена. Претекстът: тайна на тарифните планове... В действителност, не са много актюерите (1 до 3 на брой , а и те предлагат идентични варианти на компаниите, които си плащат за услугата, но променят всичко, предположи в каква посока...). Те разработват тарифите, използвайки статистически данни за нищожно малка страна, като нашата...

Коментар

• Безимен, аз хубаво ще се прежаля но засега инфото ми е непълно, чуто-прочетено, та затова събирам мнения тук.

Коментар

• ..."(Не може да е хем доброволно хем задължително допълнителното осигуряване, Мариане)" - много ясно, че това са различни видове осигуряване (има си законова база - възраст на осигурените и т.н.)

Ugo, ако искаш да направиш добро на хората около теб, ще "се прежалиш" и ще си направиш осигуровката по тези ПРЕ - "любопитни финансови пакети. Доколкото разбирам става дума не за стандартизиран продукт, а за инвидидуални планове".

...и ще ни дадеш сам консултацията, напр.: от колко нагоре трябва да е осигуровката (в зелено), за да "запалят" заради мен хеликоптера?...

Коментар

• Докато ни управляват подобни политици, хем болниците ще трупат дългове хем ние ще плащаме на корумпирани лекари. Изходът е който може да си го позволи, да има частна здравна застраховка. Затова е и моят интерес тук и търся.

(Не може да е хем доброволно хем задължително допълнителното осигуряване, Мариане)

Коментар

• Преди 10 дни имах късмета да съм на пресконференция с участието на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Борислав Китов (от НДСВ е )

той отговори на въпроса ми за въвеждане на задължително допълнително доброволно осигуряване, в които да отиват част или всички от сегашните 6% за здравни осигуровки

Отговора му беше

„Едно от най-големите достижения на българската здравноосигурителна система е запазване на солидарността, тоест младите да помагат на старите, болните на здравите и богатите на бедните. Едва ли има нужда на този етап това да се променя“
                  investor.bg/article.php?id=29812

Коментар

• Аз продължавам да си проучвам и попаднах на следната много интересна информация от страна на ДЗИ. Една от последните цели на Кюлев била да положат основата на частното здравно осигуряване в България. Съвсем отскоро (затова и много не се знае) имат разработени много любопитни финансови пакети. Доколкото разбирам става дума не за стандартизиран продукт, а за инвидидуални планове.

Според информацията ми те вече разполагат със собствени линейки във всеки град, както и с 5 хеликоптера в цялата страна. Това в случай че държавата не може да осигури транспорт. Освен това имат договори с над 120 клиники в цялата страна, само 19 в София, вкл. ВМА ,Александровска, Св.Ана и т.н. Схемата била гъвкава и на практика позволява дори да си избираш лекаря.

Ще ми е много интересно да чуя някой знае ли повече или има коментар по всичко това.

Коментар

• Трябва да проуча. Това е интересна идея, защото май самите Доверие имаха здравен фонд. Би трябвало те да покриват поне за тази болница.

Коментар

• За така наречената "доболнична" става, но проблема, е че когато се опре до нещо по-сложно (апаратура, изследвания и т.н.) пак опираш до големите болници.

Не знам какви са възможностите с новата болница на Доверие. Тя е доста добре оборудване, но не знам какви договори и с кои дружества са подписали.

Коментар

• Хм, песимистична работа значи.

Аз така и предполагам, че няма кой да ти поеме големите операции. Там задължително минаваш през схемата със здравната каса, което обикновено води и до нужда от допълнителни плащания (корупция)... Имах предвид това което май се нарича "доболнична помощ" - да ми са покрити примерно няколко профилактични прегледа годишно, или ако се наложи специален преглед, или някакви лекарства за неща като грип или нещо по-така, или по-леки лечения или ако може дори гипсиране на крайник.

Коментар

• КЪМ Ugo
                            В големите държавни здравни заведения дори да имаш допълнитено осигуряване отношението към теб ще бъде същото , защото конкретният персонал , който се занимава с теб , няма да получи нищо от здравния фонд .парите ще се влеят в общия кюп . По-добре , доколкото зная, стои въпроса в частните болници . Но все още добрите специалисти , апаратурата и най-важното готовността да се поемат и най-тежките случаи е приоритет на държавния сектор. Според мен - все още не влагай в доброволни здравни фондове . Пак ще оставаш разочарован . По-твърдо поведение от твоя страна , при поставяне на въпроса за доплащане , ще помогне в по-голяма степен . В случая неразбориите в здравеопазването изправят един срещу друг медицински персонал и пациенти , а на практика те би трябвало да бъдат съюзници в усилията за подобряване на системата...

Коментар

• Искам доколкото е възможно да се застраховам вкл. срещу неразбориите в нашата здравна система. И това е част от мотивацията ми да търся частното решение.

Но да е ясно какво за какво давам - последния път в "Пирогов" сложих 200-те лева в плик, а пликът в кутия за бонбони. Срам. Дано да не са изпаднали

Коментар

• P.S. Не е точно той човекът, който ще се справи с тези проблеми :-(

Коментар

Working...
                                X