Моето мнение е да изчакаме приемането ни в ЕС - така ще имаме база за сравнение с това, което се прави вън от нашата страна. При влизането на чуждите компании конкуренцията (може би ) ще поправи някои "грешки на прехода", най- вече ще разберем какви конкретни услуги и рискове могат да бъдат обхванати от компаниите срещу парите ни... и т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте здравно осигуряване!
Collapse
X
-
... тук най-много да се включи някой "измислен" осигурителен посредник, който ще ти каже, че онова, което предлага, е върхът, такъв продукт не ще да излезе в близките 50 г. на осигурителния пазар... и това си е! Разбира се няма да бъде засегнат въпроса за продуктите, които се предлагат изобщо...
Тук никой няма да ти каже какво конкретно предлага и на каква цена. Претекстът: тайна на тарифните планове... В действителност, не са много актюерите (1 до 3 на брой , а и те предлагат идентични варианти на компаниите, които си плащат за услугата, но променят всичко, предположи в каква посока...). Те разработват тарифите, използвайки статистически данни за нищожно малка страна, като нашата...
Коментар
-
..."(Не може да е хем доброволно хем задължително допълнителното осигуряване, Мариане)" - много ясно, че това са различни видове осигуряване (има си законова база - възраст на осигурените и т.н.)
Ugo, ако искаш да направиш добро на хората около теб, ще "се прежалиш" и ще си направиш осигуровката по тези ПРЕ - "любопитни финансови пакети. Доколкото разбирам става дума не за стандартизиран продукт, а за инвидидуални планове".
...и ще ни дадеш сам консултацията, напр.: от колко нагоре трябва да е осигуровката (в зелено), за да "запалят" заради мен хеликоптера?...
Коментар
-
Докато ни управляват подобни политици, хем болниците ще трупат дългове хем ние ще плащаме на корумпирани лекари. Изходът е който може да си го позволи, да има частна здравна застраховка. Затова е и моят интерес тук и търся.
(Не може да е хем доброволно хем задължително допълнителното осигуряване, Мариане)
Коментар
-
Преди 10 дни имах късмета да съм на пресконференция с участието на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Борислав Китов (от НДСВ е )
той отговори на въпроса ми за въвеждане на задължително допълнително доброволно осигуряване, в които да отиват част или всички от сегашните 6% за здравни осигуровки
Отговора му беше
„Едно от най-големите достижения на българската здравноосигурителна система е запазване на солидарността, тоест младите да помагат на старите, болните на здравите и богатите на бедните. Едва ли има нужда на този етап това да се променя“
Коментар
-
Аз продължавам да си проучвам и попаднах на следната много интересна информация от страна на ДЗИ. Една от последните цели на Кюлев била да положат основата на частното здравно осигуряване в България. Съвсем отскоро (затова и много не се знае) имат разработени много любопитни финансови пакети. Доколкото разбирам става дума не за стандартизиран продукт, а за инвидидуални планове.
Според информацията ми те вече разполагат със собствени линейки във всеки град, както и с 5 хеликоптера в цялата страна. Това в случай че държавата не може да осигури транспорт. Освен това имат договори с над 120 клиники в цялата страна, само 19 в София, вкл. ВМА ,Александровска, Св.Ана и т.н. Схемата била гъвкава и на практика позволява дори да си избираш лекаря.
Ще ми е много интересно да чуя някой знае ли повече или има коментар по всичко това.
Коментар
-
За така наречената "доболнична" става, но проблема, е че когато се опре до нещо по-сложно (апаратура, изследвания и т.н.) пак опираш до големите болници.
Не знам какви са възможностите с новата болница на Доверие. Тя е доста добре оборудване, но не знам какви договори и с кои дружества са подписали.
Коментар
-
Хм, песимистична работа значи.
Аз така и предполагам, че няма кой да ти поеме големите операции. Там задължително минаваш през схемата със здравната каса, което обикновено води и до нужда от допълнителни плащания (корупция)... Имах предвид това което май се нарича "доболнична помощ" - да ми са покрити примерно няколко профилактични прегледа годишно, или ако се наложи специален преглед, или някакви лекарства за неща като грип или нещо по-така, или по-леки лечения или ако може дори гипсиране на крайник.
Коментар
-
КЪМ Ugo
В големите държавни здравни заведения дори да имаш допълнитено осигуряване отношението към теб ще бъде същото , защото конкретният персонал , който се занимава с теб , няма да получи нищо от здравния фонд .парите ще се влеят в общия кюп . По-добре , доколкото зная, стои въпроса в частните болници . Но все още добрите специалисти , апаратурата и най-важното готовността да се поемат и най-тежките случаи е приоритет на държавния сектор. Според мен - все още не влагай в доброволни здравни фондове . Пак ще оставаш разочарован . По-твърдо поведение от твоя страна , при поставяне на въпроса за доплащане , ще помогне в по-голяма степен . В случая неразбориите в здравеопазването изправят един срещу друг медицински персонал и пациенти , а на практика те би трябвало да бъдат съюзници в усилията за подобряване на системата...
Коментар
-
Искам доколкото е възможно да се застраховам вкл. срещу неразбориите в нашата здравна система. И това е част от мотивацията ми да търся частното решение.
Но да е ясно какво за какво давам - последния път в "Пирогов" сложих 200-те лева в плик, а пликът в кутия за бонбони. Срам. Дано да не са изпаднали
Коментар
Коментар