IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте здравно осигуряване!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Използвам случая да се обърна отново към всички които вече имат сключена някаква застраховка за доброволно здравно осигуряване - или които са чували нещо да препоръчат. Налагало ли ви се е да покривате разходи, кой застраховател-осигурител как работи реално?

Дотук в дискусията бяха споменати различни фирми - Алианц, ДЗИ, Доверие, Орел... ако съм пропуснал някой казвайте!

Вече описах какво точно търся.

Коментар

• Безимен, явно съм подценил личния ти проблем, за който писах предния път. Губиш контрол по начин, който подсазва за силна комплексираност и потиснатост. Но щом това ти помага - продължавай да се разтоварваш тук....

Аз искрено търся съвет от хора с опит, но ти реши да си упражняваш безделието по въпрос по който нямаш не само конкретни познания, но и конкретен опит. Аз какво питах, а той тръгна да ми се кара...? Много мъка има по тоя свят. Май има по-нуждаещи се от здравна застраховка, като те чета.

По твоята логика трябваше да чакаме ЕС за да включваме застраховки. Може ли да си купуваме хляб преди това? А каква е гаранцията че и банките и ИП-тата не ни лъжат - ако някой отвори тема за препоръчване на ИП или на банка, или на бакалия за пазаруване, пак ли ще реагираш като ощипан?

Сега изпий едно голямо и се оттегли на заслужена след безделния ден почивка! С нищо не допринесе за тази дискусия, но упорството ти е типично на български бай Ганьо.... На случаи като твоя сънят много помага, да знаеш... И отново бих завършил с края от предния ми постинг

Коментар

• Има някакво несъответствие в твоя случай, скъпи Ugo (сигурно така се обръщат всички твои познати към теб, много си чувствителен, бе мъж, ако си такъв, де).

По същество- пишеш "Имам си и по-прозаична причина - едва в последните години се позамогнах...".

Ако горното е вярно, къде ти е проблемът, мъж (госпожице). Защо, ако (но не ти го желая) имаш здравни проблеми, искаш за по- направо да минеш през няколко институции...? Знаеш ли:
        1. кой ги консултира, защото ти сигурно не очакваш в тези институции да работят хора с медицинско образование,
        2. нямаш ли усещането, че колкото повече звена има по веригата, толкова повече хора ще ти се налага да храниш, при съмнителен краен резултат,
        3. виж и другите ми доводи по- долу - грешиш, ако смяташ, че са вън от темата, но не си обективен, ако кажеш, че информацията , която получи от мен не е конкретна, а и напълно безплатна (върни се назад в двата форума и си направи записки- никой не е казал толкова подробности, но заинтересуваните винаги те канят при себе си, независимо, че познанията им са крайно оскъдни...),
        4. казваш, че "...Пазарът на застраховането май изостана най-много с регулацията..."- моята цел е да те убедя да не се доверяваш сляпо на обещания, но ако смяташ, че т.нар. от теб "регулация" е налице, то има опасност да се излъжеш и "от много високо ще е падането ти"...

Ако и сега смяташ, че съм неискрен и ти се подигравам, то ти си просто един (една) озлобен (а) от изнесените от мен истини застр. посредник (чка).

ПОЕМИ ДЪЛБОКО ВЪЗДУХ И, БЕЗ ОЗЛОБЛЕНИЕ КЪМ СВЕТА (КЪМ МЕН- МОЖЕ ДА СИ ОЗЛОБЕН) КАЖИ: НЕ Я РАЗБИРАМ ТАЗИ МАТЕРИЯ, А И МИ МЪТЯТ ВОДАТА НА ВСИЧКО ОТГОРЕ... НО ПОНЕ МИ ДАДОХА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ (то всички ние все "метър" искаме да минем - все безплатни услуги дирим).

Остани със здраве, защото здр. осигуряване е под въпрос (за сега)!

Коментар

• Безимен, не знам какъв ти е личния проблем, но ти съчувствам. Цялото ти днешно включване в темата прелива от някаква неудовлетвореност и желание за критикарстване, със силен емоционален заряд.

Странна работа. Търся съвет и информация, а някой ми се кара... Неслучайно също така при отварянето на темата наблегнах на това някой ако има да сподели опит от вече изплатени суми и вече покрити разходи - иначе и сам мога да се ровя в интернет и да гледам какво се предлага, но не знам на практика как работи.

То преди 10-12 години имаше и банки и дори доброволни пенсионни фондове, имаше и застрахователи. Беше необходимо време обаче докато пазарът се прочисти от мутри и измамници, както и време - за адекватната регулация. Пазарът на застраховането май изостана най-много с регулацията... Така че интересът ми точно сега а не преди 12 години според мен е много по-рационален и основан. Имам си и по-прозаична причина - едва в последните години се позамогнах и освен това сега вярвам че занапред само ще си увеличавам стандарта. Т.е. едва сега съм готов... Мисля, че в моето положение са немалко българи вече

Та затова мислех че ще е интересно да побеседваме нашироко по темата за начините за частно измъкване от хаоса в здравеопазването. Остани си със здраве (буквално)

Коментар

• Всеки от застрахователите на нашия пазар ти покрива:

1. Гипсиране на крайник - при рискова застр. ти плаща % от застр. сума или при здравна застраховка - ако покритието е включено в пакета.
            2. Безплатни прегледи, по-точно платени от теб, за които си представил фактура и касова бележка от лекуващия лекар на твоя застраховател, при сключена от теб здр. застр.
            3. Това важи и за т.нар. от теб "по-специализирани прегледи", дори лечение, операции, лечението на които изисква специални диагн. средства. Тук се плаща от цялата сума до определен% от сумата, която е фиксирана предварително от твоя застраховател (осигурителен посредник) по конкретен ценоразпис.

Сигурно ще се запознаеш с поредица от изисквания, между които - да представиш: горните документи, както и рецепти и др. не по- късно от определен срок (15 дни), които, ако не спазиш - получаваш отказ...и др. п.

Повтарям: горните услуги се предлагат от всички застрахователни и осигурителни компании НЕ ОТ ВЧЕРА - повече от 12 години! Затова и казах: 12 години не си предприел нищо, а сега дайте , че дайте информацията... Знаеш ли колко е лесно, за да я получиш...

Да обобщиш нещата е трудното и да прецениш коя оферта е най-изгодна - това се учи много време, но времето е пред теб - успехи, Ugo!

Не ти се сърдя, че ме иронизираш - ти си ТИПИЧЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВРЕМЕТО, В КОЕТО ЖИВЕЕШ...

Коментар

• OK ще се запознавам и ще сравнявам. Особено щом Безимен вече има и препоръка за посредник

Истината е, че мисля наистина дългосрочно и в този смисъл изчакване от 1-2 години няма да ми е фатално... Докато при животозастраховката вярвам че си направих добре сметката, когато през 2002 г. избрах Алианц.

Имам обаче едно притеснение за описаните долу здравни застраховки. Искам да има ясна обвързаност между моята застраховка и конкретно лечебно заведение (без значение аз ли съм го избрал или те са го посочили, и без значение дали аз съм избрал при кои лекари). Мисля че това е ключово за да се знае какво да очаквам - в противен случай, ако с моята застраховка се занеса в произволна клиника или в Пирогов ако е спешно, ще ме гледат като извънземен. Искам сигурност именно за простите неща, които описах в началото на тази тема:
              - да имам право на безплатни редовни или ако се налага общи или по-специализирани прегледи, вкл. за прости наглед неща
              - да ми се покриват разходи по гипсиране на крайник, най-елементарно
              - никога да не се налага да плащам под масата на лекари

Може би обаче проблемът е още в мен, че не съм запознат с конкретните условия по предлаганите застраховки! А и разбирам че според размера на премията могат да се получат различни покрития.

Коментар

• Ugo, препоръчвам ти да се запознаеш с условията , които предлага xkm, мисля, че са поднесени на достатъчно добро професионално ниво (говоря за подготовката на посредника).

Ако намериш и условията на другите водещи застрахователни и осигурителни компании в страната, може да достигнеш до най-доброто ТУК.

Тъй като говориш за осигуряване от типа на дългосрочното, не мисля, че не си струва (говоря за моето виждане) да изчакаме година, но при някои хора не е така: до вчера същите не са се осигурявали , но са "узрели" за идеята, че от утре не трябва да излизат от къщи без осигуровка. Това е то - европейското мислене, когато го прилагаме като част от нашия манталитет - ще сме готови за ЕС, но тук не съм оптимист...

Коментар

• До Борса и Ugo
                  Застраховките на Алианц , които са със спестовен характер покриват по желание болничен престой и вр,нтрудоспособност в резултат на злополука - в зависимост от дължината на престоя и болничните след това . Покриват се и разходи за лекарства , изписани за лечението на злополуката до определена сума срещу представяне на съответните документи . Има и рискови застраховки - груови и индивидуални . Искам да обърна внимание на следното :
                  Става въпрос за злополуки
                  Допълнителните рискове по смесените застраховки изискват доплащане . Сумите внесени по тях не се олихвяват и не се прибавят към крайната сума при изтичане срока на застраховката .
                  Някои застрахователни компании предлагат по-горе описаните рискове и при заболяване . Отново се довнася и тъй като поетият ангажимент ,разбирай риск , за компанията се увеличава , сумата за получаване накрая остава относително по- малка .
                  Т.Е. Колкото повече застрахователни рискове включваш - толкова повече плащаш , но намалява спестовния елемент. Накрая ( ако покриваш и риск заболяване) може да стане така , че да получиш по-малко пари отколкото си внесъл за целия период . Неофициални разходи естествено не се покриват.
                  Ако имате конкретни впроси за застраховките на Алианц - пишете ми лични съобщения да не занимаваме аудиторията . Не го предлагам с рекламна цел.

Коментар

• То си е така, не напразно съм избрал псевдоним "безимен", който е синоним на "безделник в тоя форум"...

... има хора, които, дори и с твоя псевдоним -"Ugo"- синоним на рационалния и всезнаещия Супермен, ще се замислят върху казаното и ще потърсят рационалното послание...

Коментар

• ЗО

Също така и Булстрад от години предлагат здравни застраховки, а сега гледам, че и TBI предлагат такива (не знам чрез Булстрад ли или самостоятелно).
                      Виж също и този сайт:
                      http://www.bzf.bg/bg/

Коментар

• ...не съм супер -песимист, но този текст е неприложим (все още за нашите условия): "...разходи за репатриране и погребение (да не стигам дотамSmile).".

Някак не ми се вързва с действителността: да не се случва, но хипотетично, при горния риск, близките тръгват да търсят застраховател (ако изобщо знаят за застраховката), а не погребална агенция...

Като вземем предвид и другото - КОЛКО, НАПРАВО- СВЕТКАВИЧНО, У НАС, ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ИЗПЛАЩАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА... не ми се говори...

Коментар

• Безимен, явно и ти си от многото безделници в този форум. Аз съм потенциален клиент който иска да се спаси от неразбориите в здравната реформа, поне доколкото е възможно. Готов съм да си плащам - но нямам никаква представа и затова събирам тук съвети от някой с опит и информация. Има ли такива продукти, някой имал ли е опит и т.н. А той ми обяснява че съм посредник и разтяга локуми за ЕС! Детска му работа.

Борса, животозастраховката ми е в Алианц. Мисля че не предлагат здравни, но скоро ще плащам годишната си премия и ще използвам случая да питам пак.

Коментар

• ЗО

Уго,
                            не знам къде си сключил застраховка Живот, но защо не попиташ дали в нея могатда ти включат и доп.покрития като болнична помощ, медицински разноски и т.н. На мен от ДЗИ ми предлагат застр. Живот, която включва и тези рискове, вкл. и транспорт с ЕърБан на територията на страната и покриване на разходи за репатриране и погребение (да не стигам дотам).

Коментар

• Ugo, нещо поизнервен ми се виждаш, брат! Да не си представител на някой осигурителен посредник, който днес не е изкарал нищо?

Кое не ти харесва в моята логика? На мен ми харесва да е точно такава! Като искаш - набутвай се!
                              Нали си имаш своя логика - карай според нея!

И кажи, ако не е тайна, колко ще ми струва, за да припалят двигателите на хеликоптера, нещо трудно ще повярвам на зарибяването!

Коментар

• Че по твоята логика и банките да бяха спрели да предлагат продукти, пенсионните фондове и ИП - също, докато изчакаме да ни приемат в ЕС, за да сравним с другите страни... Дай по-конструктивно вместо да си чешеш езика моля те. Имаш ли да кажеш нещо по същество по описаното долу за ДЗИ, за Доверие или за която и друга подобна схема конкретно ако знаеш.

Коментар

Working...
                                X