IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте здравно осигуряване!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЗО

Ами мисля, че бях посочил по-рано пример със здравната застраховка на жена ми в Орел. Застраховката беше за сметка на работодателя и покриваше разходи за прегледи, лекарства и болничен престой. Веднъж беше болна от фарингит и ходихме в поликлиника за преглед. Взехме си фактура за всички прегледи в поликлиниката и после и за лекарствата и всичко ни осребриха (около 30-40 лв.).
    Имам приятел, който знаеше, че трябва да му се оперира менискуса и сключи здравна застраховка пак в Орел и след операцията му платиха 200 лв. (това беше преди 10 години, обаче).

Коментар

• А нещо да знае някой за Булстрад или това от архива на темата долу - http://www.bzf.bg/bg ?

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm
        С промените , които се гласят в болничното здравеопазване , допълнителното здравно осигуряване май ще стане задължително ... На пръв поглед нещата изглеждат потресаващо ...
        То май и сега е задължително ако не искаш да буташ, ама просто няма избор и пазар. Единствените, които се чуват и то супер слабо са TBI май. Освен това никой все още не таргетира сравнително заможните частни лица. Таргетират работодатели по-скоро.

Според мен ще има много хляб в тази работа, но тръгва мнооого бавно.
        Поздрави: Станимир

Коментар

• С промените , които се гласят в болничното здравеопазване , допълнителното здравно осигуряване май ще стане задължително ... На пръв поглед нещата изглеждат потресаващо ...

Коментар

• За щастие още нямам застрахователно събитие, но ако ми се случи ще споделя...

Коментар

• Надявам се новата седмица да донесе и повече информация и повече лични впечатление за изброените през тези първи дни на дискусията долу имена на фирми и разни продукти. Че здравната "реформа", както виждаме тези дни, е меко казано в криза.

Борса, xkm и sboychev и останалите, които споменаха конкретни имена, продукти и сайтове - особено полезно ще е ако някой има опит с ВЕЧЕ изплатени суми, и как НА ПРАКТИКА реагират въпросните фондове/застрахователи (а защо не и конкретните поликлиники и/или болници) при настъпване на "застрахователното събитие"

Благодаря за интереса към тази тема.

Коментар

• ...казвах, че съм пиян...

Корекция:

"2. Не съм чувал оплаквания за компаниите, които са лицензирани в сферата на здравното осигуряване. Чувал съм (и съм се уверил) друго: груповите здравни осигуровки са далеч (ама много далеч) по- изгодни...",
                толкова изгодни, че индивидуални просто не си струва да се правят...

Хиляди извинения... ("хиляди" с "х" или без "х" се пишеше... ще се сетя, но след като поизтрезнея..., но няма да е през следващата седмица).

Коментар

• Да поясня отново за несведущите:

1. За коректна (в смисъл как се плаща по застъпените в пенсионния договор клаузи) пенсионно - осигурителна компания никой до момента не може да даде справка, тъй като "потърпевши" няма: ПЪРВО ОСИГУРЕНИТЕ ТРЯБВА ДА НАВЪРШАТ ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ (пожелавам им го, да я навършат тази възраст, защото... има договори - НЕ НА ОСИГУРИТ. КОМПАНИИ ОТ ДРУГИ СТРАНИ, в които наследниците не могат да претендират за осигурителната маса, набрана през годините на плащане на пенсионно осигурения ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, т.е. МОМЧЕТА (И МОМИЧЕТА), ОТВАРЯЙТЕ СИ ДОБРЕ ОЧИТЕ, КОГАТО ПОДПИСВАТЕ ДОГОВОРИТЕ СИ В НАШАТА РОДИНА!!!
                  2. Не съм чувал оплаквания за компаниите, които са лич
                  цензирани в сферата на здравното осигуряване. Чувал съм (и съм се уверил) друго: груповите здравни осигуровки са далеч (ама много далеч) по- изгодни...

Толкова инфо Ви стига, бих Ви дал повече, но съм пиян като талпа и не виждам клавиатурата...

Коментар

• Нещо пак се бъркат "двата щата":

1. Темата е свързана не със застраховане, а с пенсионно и здравно осигуряване, затова за "застрахователно събитие" се говори в друга тема.
                    2. Твърдя, че когато в България стъпи "Алианц - Германия", тогава ще видим, че неговите продукти (застрахователни, осигурителни) са на светлинни години от идентичните, които предлага "Алианц - България" (последните могат да се харесат пък в Германия - човек нищо не може да твърди предварително със сигурност).

Това е мое мнение, което съм споделял и в други форуми (дори и под влиянието на алкохолните пари!).
                    Предполагам, няма да оспорвате правото ми на мнение по въпроса, както и правото на участващите във форума да поддържат по няколко псевдонима, които да ползват като форма на водене на диалог. Това се случва редовно и в други форуми!

Да обобщим: Колелото не е измислено от Вас, уважаеми Господа / Госпожи (ци)...

Коментар

• Чудесно sboychev!

Темата мисля наистина е важна за мнозина. А и застраховането във всичките му форми е в крайна сметка вид инвестиционна култура.

За да не ме обвинят че искам някого да рекламират, пак пояснявам. Имам от няколко години животозастраховка в Алианц, много съм доволен - даже тарифата по която е моята полица (в евро) вече отдавна не се предлага, което ме навежда на мисълта че са усетили че не е изгодна за тях! Но, обаче, никога не съм имал намерение при тях да сключвам здравна застраховка, защото мисля че не предлагат онова, което търся. При цялото ми уважение към немската репутация.

От няколко дни в дискусията обаче се споменаха много други имена, има и неща в интернет. Виж и коментирай. Особено ме интересува да чуя препоръки от хора с опит, които вече са имали вземане-даване при настъпване на "застрахователното събитие".

Защото информация в интернет не липсва, освен това всеки ще те прилапа в офисите, но искам да проуча неформално и в реалния свят как работят отделните имена - какво покриват, коректни ли са....

Коментар

• Ugo, поздравления за темата. Днес влязох във форума с мисълта да започна точно такава. Аз съм горе долу на твоя хал - ползвам Алианц от тази година.

За жалост наоколо има твърде много приказващи празни приказки и неверни намеци без каквито и да било основания. В една друга тема един разправше даже как Алианц България не бил Алианц...

Коментар

• Истина е!

Признавам, че бях разобличен и то - съвсем основателно!
                          Защото ме гони много лош, хроничен алкохолизъм!

Има и дискусионни констатации: "алкохолът ми снощи бил от лошо качество"... , а аз мислех, че днешният е направо за боклука, но ги няма вчерашните симптоми, които ме караха да полемизирам с един достоен участник във форума...
                          Какъв е изводът? С много размътеното си от пиянството съзнание, сред алкохолните пари, признавам, че дори и от алкохол май не разбирам - до такава степен съм деградирал... морално... физически... (и по всички възможни начини).
                          ... значи, уж по-лош алкохол, пък не ми се спори - къде е логиката? Мисля, че ще стигна до реклама на марката алкохол от тази вечер... "сърби ме езика" - дет` се вика да я кажа тази марка, но ще се въздържа...

Искам да изкажа моите извинения на всички, които без основание съм обидил, преписвайки им вулгарни длъжности и професии!

Оставам с уважение към всички във Форума!

Коментар

• Борса - разгледах внимателно сайта, който посочи долу. Много интересно!!!

Дори са сложили лиценза с подписа на Ап. Апостолов Впрочем досега не бях обърнал внимание че КФН регулира и такива дружества.

Въпросът ми е познаваш ли някой досега на практика да е ползвал там застраховка? Или може би още е "рано" така да се каже?

Днес разгледах и сайт на един фонд към "Доверие". Споменават тази болница, която вчера някой спомена тук. Оставам с впечатление че поне досега там са осигурявани главно сложители от фирми около "Доверие". Не мога да преценя.

Коментар

• Безимен, много болка има на тоя свят нали? Ракията ли ти е некачествена или имаше тежка седмица?

На всички следящи нашата безсмислена дискусия с теб вече трябва да е омръзнала твоята мнителност и емоционални комплекси. Безделният ти мозък ме набеди че съм служител на застрахователна фирма, след като от няколко дни се обръщам публично към този форум с молба за съвет и за помощ именно защото съм зле ориентиран?! Не виждам да съм изтъквал една компания пред друга, напротив - призовах преди малко кой каквото знае да го сподели. Аз също споделям когато чуя нещо - но ако бях убеден в предимството на някой продукт щях да го кажа, а не да търся чужди коментари (теб те изключвам от този кръг, защото очевидно нямаш познания нито опит с реална доброволна здравна застраховка)... Споменах че имам животозастраховка едва след като някой ме попита, доколкото си спомням. И веднага уточних че не възнамерявам да правя и здравна застраховка там!

Разбира се, следващия път като си купувам хляб или като звъня на моя посредник на БФБ ще се сещам за твоите мъдри съвети, как искаш да ме предпазиш. Не, по-добре друго - ще престана да купувам хляб до влизането ни в ЕС! И никакви акции дотогава! Само тогава ще съм сигурен че ще дойдат и чуждите бакалници и ще мога да сравнявам качество, без да ме лъжат!!!

---------------------------

И пак призовавам за споделяне на опит и за съвет... Питам всички които вече имат сключена някаква застраховка за доброволно здравно осигуряване - или които са чували нещо да препоръчат. Налагало ли ви се е да покривате разходи, кой застраховател-осигурител как работи реално?

Дотук в дискусията бяха споменати различни фирми - Алианц, ДЗИ, Доверие, Орел... ако съм пропуснал някой казвайте!

Вече описах какво точно търся.

Коментар

• Ugo, не винаги одобрявам крайния тон на Императора, но мисля , че има основание, с взетото отношение по темата в самото началото на форума.

Ти, между другото си един малък демагог с твоите обобщения в други сфери - банкова, бакалска и т.н. - все твои примери. Мисля, че по-скоро ти избиваш някакви комплекси, защото:

1. подценяваш тук присъстващите - те виждат рационални и конкретни мои мнения, в които присъства съответната актуална терминология.
                                2. ако, както казваш, хората упражняват безделието си тук, то ти ги обиждаш, но защо и ти посещаваш (и създаваш) форуми...,
                                3. създаването на форум в случая от теб, си е една чиста реклама - ти просто си служител на определена застрахователна компания, което четем толкова пъти вече - не е необходимо постоянно да повтаряш къде си застрахован... и постоянно да обобщаваш след всяко външно мнение, аджеба ти пък от кого си доволен, защото...
                                4. ...но не казваш защо си доволен - най-често, клиентите са доволни, докато си правят вноските, тогава и застрахователите (осигурителни компании) също са доволни. ДОКАТО В ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН СТАНАТ НЕДОВОЛНИ... И ДВЕТЕ СТРАНИ...
                                5.
                                6.
                                7. и т.н. : стига вече с твоята реклама, наситихме се на суперлативи и стига "си търсил" във форума - отивай директно в офисите - това е пътят - толкова е елементарно...

Коментар

Working...
                                X