IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте здравно осигуряване!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сегашния министър е малко като лафа: Крадеца вика: дръжте крадеца!

:-)

Коментар

• Да знам че за доброволното здравно има данъчни преференции и това ми е още един стимул. Вече имам животозастраховка.
      Интересуваше ме на практика някой със здравни проблеми вече дали е получавал покритие и т.н.
      Иначе не следя в детайли сегашния скандал с болниците. Но не изключвам болниците да се управляват финансово неефективно и този министър просто да опитва да свърши онова, което предшествениците му не са искали, примерно по предизборни съображения...

Коментар

• А като гледам негово величество министър Гайдарски с какво се занимава (да се бори със своите врагове и конкуренти), едва ли скоро ще има приемливо решение.

Коментар

• Докато не приключи реформата в здравната система единствения ефективен начин е застеаховка в Бурканбанк АД :-)

Не че аз нямам, но тя е фирмена. А иначе и на мен много често ми се налага да си плащам, защото иначе възникват разни "нерешими проблемчета" :-)

Коментар

• ЗО

Жена ми навремето имаше здравна застраховка към Орел и когато се разболя й платиха прегледа и лекарствата. Не помня колко струваше годишно тази застраховка, защото беше за сметка на работодателя.
            По принцип доброволното ЗО се признава за разход до определен % от дохода. "Закачени" са в общия кюп със застраховка Живот.
            За справки - чл. 20, ал. 2 от ЗОДФЛ.

Коментар

• За съжаление не може да се избяга от тази корумпирана и ялова държавна структура, наречена Здравна каса. Дори да не я ползваш, пак трябва да й плащаш. И да избереш да плащаш в някой частен здравен фонд, пак трябва да се бъркаш и за касата. Такива са ни тъпите закони, които никой не мисли да променя, тъй като трябва да се прибират едни пари, които да потъват в едни джобове. Същата е и историята с НОИ.

Коментар

• Препоръчвам ти да намериш начин да не плащаш на тия крадци.
                Убеден съм, че негодниците от НОИ и НЗОК ще бъдат първите изправени до стената, когато дойде Революцията.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз по принцип съм фен на Алианц заради немското им име и репутацията, но няма значение... Ще проверя.
                  Ти знаеш ли как са действали изброените от теб компании в случаи когато наистина се е налагало да се покриват разходи? И с определени клиники ли работят?

Коментар

• ЗО

ДЗИ, Орел и Доверие Холдинг имат здравни компании. Можеш да се обърнеш към тях. Имат различни пакети на покритие, вкл. и семейни пакети.

Коментар

• Препоръчайте здравно осигуряване!

Обръщам се за съвет.
                      Плащам си здравните вноски редовно, но все не налага да плащам нещо като се лекувам. Понякога съм имал случаи на откровен рекет и корупция от лекарите.
                      Слушам сега и за фалитите на болници.
                      Питам се няма ли начин да плащам в някакъв частен фонд, подобно на пенсионните, но откъдето гарантирано да ми се покриват определени неща като прегледи, малки лечения или дори нещо повече.... Нямам представа. Някой има ли опит, нещо проверено, някакво здравно осигуряване което наистина работи???
                      Готов съм да отделя тази допълнителна сума. За съжаление онези здравни вноски са задължителни но това е...
                    Working...
                    X