IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложението на Allianz

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз не мога да разбера защо плащаме гражданска отговорност на МПС.
    Гражданската отговорност е на гражданина шофьор на МПС.
    Според мене би трябвало ако имаш 4 МПС да платиш една отговорност . Защото не можеш да ги управляваш и 4 те .
    Тоест застраховката трябва да е на личноста а не на автомобила.

Коментар

• моята кола я караме 5 човека. Колко персонални застраховки трябва да платя за 2006 ???

Коментар

• Не ти отнемам правото на мнение. Нито искам да ти го отнемам.
        Това което искам да се разбере е че перс. оценяване не е примливо защото води до непропорционално увеличаване цените на застраховките, а не заради възможни злоупотреби на застрахователи. Те са не възможнои а сигурни!

Коментар

• Пиша, защото има повдигнати въпроси, на които смятам, че имам отговор! Надявам се, не ми отнемаш правото на мнение.
          Иначе - отново не си ме разбрал, така ще ти платят и по каското, ако полицата ти е сключена при такива условия. Може да се поиска цена за различен тип оценка на щетите - експертна, в доверен сервиз или в сервиз на вносител. Това е!
          Не подкрепям идеята на Алианц да няма минимални тарифи от тази година. Мисля, че има дружества, които ще подведат с ниски цени и после няма да плащат. Това създава лош имиджа за целия бранш и подвежда клиентите. Не знам дали няма жалби в Надзора срещу тези дружества или Надзора не реагира.
          Иначе, по въпроса за индивидуалните коефициенти, възможно е да се въведат само ако има система бонус-малус. Това пък изисква обмен на информация между КАТ и дружествата и самите дружества. Не е зле като идея, вижда ми се неизпълнимо като практика по много причини.
          Мюних Ри в Германия например тарифира Гражданска отговорност по 11 критерия, между които са : имаш ли гараж, женен /омъжен ли си/, имаш ли деца, вид професия , мощност на МПС /има страни в които критерии е и дохода на водача!/ и доста други, на пръв поглед странни, но имащи своя резон за тяхната среда критерии. Там разликата в цената на ГО е значима.
          [/img]

Коментар

• Ами тогава защо не въведете ( макар че 2ро лице мн. число не е уместно) и овехтяване за неимуществените вреди. Нечии крак ( чарк )е над 30 години - овехтяване 50%. Логично. И защо аз като си поправям колата пак с ОВЕХТЕЛИ (втора уп.) части пак не мога да се вместя в лимита на застрахователя. И защо това е така по гражданска а не е така по каското !!!!!!!!!
            И изобщо защо пишеш тука. Това е тема дали искаме да ни въвеждат индивидуални коеф. или не. Моята тез е че е достатъчно малко да се замислим и да не искаме инд. коефициенти.

Коментар

• [quote="VNM"]Фата Моргана - дай да не се заблуждаваме и подвеждаметенденциозно. Я моля изтълкувай фразата

" Там най-ниското обезщетние е за материални щети - лимита за тях е 140 000 лева"

Връх! Върхът! Дъ бест. най-ниското е до 140000. но по преценка на застраховаателя няма пречка и да 40. а ако не ти харесва съди се и след 5 години ще получих 80, от които адвоката ти ще иска 5000.

не си ме разбрал, имах предвид, че значимите обезщетения са за неимуществени вреди - телесно нараняване, както и че ПО-НИСКИТЕ ЛИМИТИ са за имуществени вреди - до 140 000 лв. До не значи ОТ.

Какво има за тълкуване - драмата е в лимитите за неимуществени вреди вследствие на телесно увреждане - 700 000 лв за 2006 . Това е . Кое му е подвеждащото?

Разбирам, че си бесен заради платените на твоята кола щети, но тук става въпрос за лимити- щото може да блъснеш МПС на възрастта на твоята кола, но може да блъснеш и крайслер 2005 година.
              За щетата по твоя автомобил, която нямам информация каква е, възраст на автомобила и т.н. Най-вероятно ти е платено по експертна
              оценка - това означава, че частите на автомобила се плащат с ОВЕХТЯВАНЕ.Това е принцип в застраховането, мога да ти препоръчам ако имаш желание литература по въпроса. Ако колата на Генчо е нова,ще му платят калник по цени на вносител, ако твоята е на 8 години ще ти оценят калника с овехтяване, мога и да ти проверя точно колко. Има каталози за овехтавянето и в архива на щетата ти трябва да има подробна оценка. Ако искаш да ти бъде платено не по експертна оценка, а например с възлагателно писмо - т.е. вкарваш колата в сервиз на вносител или в доверен сервиз на застраховател,трябва да имаш каско, което да е сключено с тази условия.

Така, че не ме обвинявай застрахователите.Или поне не винаги, защото има всякакви и при застрахователите, признавам.

Коментар

• creative - какво има да не разбираш. Tи като си толкоз съзидателен,
                знаеш ли как се смята коефициента. И от какво зависи. Не се заблуждавай че само от това да ли правиш нарушения. Зависи от пол, възраст, НАСЕЛЕНО МЯСТО, скоростна кутия, дали пушиш, дали си под 60, кубици, .
                Ами ако те спре един катажия и е решил да ти вземе 10 лева ВИНАГИ ще измисли нещо. И тези 10 лева (станали тогава 20 защо ли?! ) следва да ги прибавиш към ценат ана гражданската.
                Защото ако не му ги дадеш - хоп по-скъпа застраховка. Паркираш неправилно - хоп по-скъпа застраховка.
                До 20 ПЪТИ сига разликата в цените. Да не мислиш че е надолу.

Тов е инициатива целяща единствено да съберат още повече пари. Защото нищо не им пречи
                да обявят всички шофьори за рисково. Те вече почти са го направили с внимателния
                избор на критерии.

Коментар

• Фата Моргана - дай да не се заблуждаваме и подвеждаметенденциозно. Я моля изтълкувай фразата

" Там най-ниското обезщетние е за материални щети - лимита за тях е 140 000 лева"

Връх! Върхът! Дъ бест. най-ниското е до 140000. но по преценка на застраховаателя няма пречка и да 40. а ако не ти харесва съди се и след 5 години ще получих 80, от които адвоката ти ще иска 5000.

Разбирам да говорим наизуст но аз тази попара съм я сърбал.
                  Прецакаха ме застрахователите, платиха ми 60% от истинската цена на ремонта. А лимита пак си беше 100000.

И изобщо тук дискусияте е дали искаме доброволо да дадем ОЩЕ пари на застрахователите. Защото с тези индивидуални коефициенти ще се получи единствено това че те ще НИ вземат много повече като обща сума!

Коментар

• VNM написа
                    За останалите "няколко" души от София, Пловдив, Варна, Русе и прочее неизвестни места от картата - ще се вдигнат
                    .

За 2006 г. за автомобил до 1800 куб. премията ще е около 180 лв.Но ако си изряден водач ще плащаш по малка сума.Не мога да разбера с кое не сте съгласни..........за справка прочетете предишното мнение.

Коментар

• от другата страна на барикадата

[Нивото на обезщетението щяло да бъде от порядъка на 1000000 лв.
                      Те ни правят луди. На кого ще изплащат тези обезщетения ? За автомобили, чиято средна застрахователна стойност не надвишава
                      5000 лв. Долу мутрите ![/quote]

Вижте внимателно полицата си, ако имате такава от тази година. Там най-ниското обезщетние е за материални щети - лимита за тях е 140 000 лева.
                      За ваше сведение, ако утрепете едно лице през 2005 година Вие ще сте отговорен с лимити до 400 000 лева, а ако сторите това през 2006 г. ще трябва да плащате с лимити до 700 000 лв за ЕДНО ЛИЦЕ. Отговорността е Ваша, да тя се поема от Вашия застраховател, ако сте мислили, когато сте си купували Гражданска отговорност. Ако вместо това сте си купили бонуси - т.е. 30 лева бензин, и след две години тоя застраховател не е на пазара, това е Ваш проблем. Всеки е отговорен за действията си.

Само не ми пишете, че такива присъди няма, просто защото не сте наясно. Аз работя в сферата на тия "гадняри" застрахователите, последната присъда, по която имам плащане на обезщетение за счупена ръка е 30 000 лева. Това първо. Второ, по нашите улици карат и швейцарци,например. Не Ви пожелавям да блъскате чужд гражданин - ако нямате застраховка с такива лимити, ще плащат и внуците ви.

До, вярно е присъдите по тези щети излизат след 2, три години, защото има оббжавлания и защото СЪДЪТ работи така, но това е проблем на държавата и дсъдебната истема, а не на застрахователите.

По въпроса за лимитите за неимуществени вреди - в тази част влизат и щети, които МПС може да ненесе не само на друго МПС, преди два месеца в сградата на мой клиент, част от нов бизнес комплекс се вряза пиян с Фолксваген на 14 години, щетата само по оградата е за 3 500 лв., за управляващия това също е щета по Гражданска отговорност.

И най-накрая, тези лимити са задължителни за застрахователите, те се спускат от Комисията по финансов надзор и не додлежат на корекции, не са си ги поискали застрахователите. напротив, имеше предложения от Асоциацията на застрахователите да има гратисен период след влизаните ни в ЕС за тези лимити, но това беше отхвърлено от Министерство на финансите.

И още нещо - ако на пазара има мутри, не знам какво точно разбирате под мутри, защото за мен ив Столична община е пълно с такива, то е защото има и клиенти, които им плащат. Всеки има право на избор. Но и носи отговорности за своя избор.

Коментар

• Гадове са застрахователите и в частнист Алианц. Толкова ме ядосват че ще взема да се преместя от тях.
                        Причина? - Ами който днес е чел интервюто с м. Сираков в дневник не може да не на мойто мнение. Аз какво разбрах от него:

1) С приемането на техните предложения полиците ще поевтинеят за шофьори с дълъг стаж ( примерно над 30 г. ), живеещи в Каспичан, Исприх, Вълчи дол или Лесидрен. За останалите "няколко" души от София, Пловдив, Варна, Русе и прочее неизвестни места от картата - ще се вдигнат.

2) За да получиш обезщетени ПО ПРАВИЛО трябва да водиш ДЪЛГОГОДИШНО дело в резултат на което парите ти ще ги изяде инфлацията и адвокатите. Но такабило добре.

3) Трябва да не си жена, да не си пушач; да не си под 60 год; да не караш повече от 10 дена годишно и т.н. за да ти поевтинее полицата.

Коментар

• Подкрепям мнението ти.

Коментар

• Е??ти държавата

Аз съм "нормален" шофьор - не съм куц, без актове, не съм тийнейджър или пенсия и т.н. - но в момента съм против "индивидуалната оценка на риска". Не защото няма хляб в тази идея, а защото ме мъчи един МНОГО ПО-ВАЖЕН ПРОБЛЕМ - ако някое пияно говедо на улицата ме убие/осакати, колко ще е реалното обещетение? Тавана ще е 1000000, а ма аз или децата ми я получат 50 000 я не! Нека взимат големи премии но да изплащат яки пари за неимуществени вреди!
                            Оправдават се, че "такава е съдебната практика" - тогава има два въпроса:
                            - къде отиват разликите между реалните и написаните обезщетения?
                            - как да наречем държава с "такава съдебна практика"?

Отговора на първия въпрос е ясен, а на втория има различни варианти - бананова, мутренска, кофти, гадна и т.н.

Коментар

• Az puk 6te si izkaram banqta tuka pred bloka,6te se kapq samo po golemi hristianski praznici i 6te po4na da smurdq na selqnin!
                              Taka ot ALLIANZ nqma da ima nujda ni6to da me pitat,a naprawo kat' me widqt 6te mi dadat direktno da popalnq policata sas "selskoto namalenie"
                              Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

Коментар

• освен да почна и да паркирам "по селски" ! това дали се таксува с намаление?

Коментар

Working...
                                X