IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Застраховка Живот

    А какво Ви е мнението за застраховките Живот свързани с инвестиционен фонд на ДЗИ-Живот? Предлагат ми и много допълнителни покрития като злополука, медицински разноски (вкл. и превоз при нужда с ЕърБан) и т.н.
    Някой ако има опит с ДЗИ-Живот да даде мнение, защото става въпрос за 16 годишен ангажимент.
    Предварително благодаря!

    Коментар


    • Просто неможеш да си представиш колко си прав за общите условия на компаниите,ама наистина много общи и както е казал народа ги четат като "дявол евангелие".
      И не бъди песимист ще влеземе в ЕС със сигурност.
      Информацията е стока все пак не всеки може да си я позволи,а пък и не всеки я продава(зависи от цената де..........))))))) ).

      Към фена на "БГ имоти" виж първата 10ка на компаниите в Европа,за света неговорим.
      На никой не му е трудно да се досети защо "другарите" австрийци бяха първи тука с тези продукти.Силно се съмнявам да си работил за тях 89та-90та год.,когато наистина влезнаха първите ЗЖта.

      Коментар


      • И на мен не ми се спори вече, но не знам защо думи с приблизително звучене като тези: "Гарантирам, че всичко е описано в ..." сме чували в устата на Иво Недялков, Соломон Анжел и си-е в неотдавнашното ни минало.
        Не правя аналогия с никого от споменатите, само се надявам хората да се ползват от едно свое право: ПРАВОТО НА ИНФОРМАЦИЯ!
        Не зная защо, но все си мисля, че докато пренебрегваме това си право и махваме пренебрежително с ръка на подробностите, винаги , не само , че ще ни смятат-, но и реално ще си останем неконкурентни - ХОРА - ВТОРА РЪКА...

        Коментар


        • Застраховката е договор между клиента и застрахователя във вид на полица където всичко е описано. Не бих искал занимавам всички с подробностите. Има общи условия, специални условия и т. н. Гарантирам, че всичко е описано в полицата, а това дали е банка застрахователната компания и има ли лицензи са несъстоятелни въпроси - Хората работят от 1824 г. в Австрия, купили са във всяка Източно европейска страна по една компания и компаниите предлагат този продукт Застраховка "Инвестиция живот". Не бих искал повече да споря. Или поне във форума. Дай си Е-мейла и ще ти изпратя сканирани подробностите.
          Време е вече да повярвате в необходимостта от застраховки, а не да чакате помощи и дарения за изпаднали в беда и не помислили преди това.
          С извинение и уважение към всички.

          Коментар


          • Има много истина в думите, че когато (и ако) ни приемат в ЕС , ако влизайки на нашия пазар, към чуждите застрахователи се прилага същия режим, както и към нашите, МОЖЕ И да се подобри услугата "животозастраховане". Има и други "ако", но разбирам, че се превърнах в най-обикновен досадник и едно от моите хобита ми създаде доста неприятели ...

            По темата приключих и оставам с уважение към всички вас!

            Коментар


            • Силно се сънявам в това безименен да е инвеститор.По темата се изказаха такива хора ,който се и обосноваха защо няма да си направят такава застраховка,при тях по важен е рисковият фактор.
              За сега нашият пазар не предлага голям избор от застраховки на такива хора,но има определени продукти,който се доближават до изискванията им.Всяка компания от бранша би направила такава застраховка индивидуално според изискванията на клиента и договорени между нея и клиента клаузи.
              Друг въпрос е ,че продуктите на тези компании представени на нашия пазар си приличат доста.
              Всички без изключение предлагат спестовни застраховки и злополуки,плюс комбинация между двете.В последните три години излезе и застраховката живот с инвестиционен фонд,която е доста по-гъвкава и различна от горепосочените.При нея всяка предлагаща я компания има различни условия за срок,вноски,покрити рискове.Тази застраховка през последните десетина години е най-продаваната на световният пазар.
              Съгласен съм с твърдението ,че всеки трябва да има такъв вид инвестиция,както казват застрахователните агенти за всеки случай и дай Боже да нея използвате.
              През 2006 в България ще стартират минимун три нови животозастрахователя това ще разчупи пазара идосегашните лидери ще разширят гамата си от продукти.

              Коментар


              • " Внасяш 20 000 - получаваш 20 000 + лихви (и още нещо, ако ... + болести...)":

                1. при какви болести, казвате, че се изплаща обезщетение?
                2. при същите условия ли се застраховат и хора с трайна загуба на трудоспособност?
                3. как се формира хонорарът на агентите и служителите, защото ако горното е изпълнено, вие не сте застр. компания, а, дефакто - банкова институция.
                Ако е така, има ли лиценз тази институция и какъв е той (на застраховател или на банка?)

                "...разберете смисъла на това което съм написал, за което гарантира компанията за която работя, не бихте се поколебали за подобна застраховка дори и за по-малка сума..."

                Разбира се, големите резерви към тоя вид застраховки се дължи не само на уклончивите,неточни отговори на горните въпроси...

                Коментар


                • 1. Внасяш точно 20 000 лв. на месечни или годишни вноски за периода на застраховката за примера 10 г.!!! Все пак не мислиш ли, че трябва да има разлика за вноската на човек на 30 г. и на 58 г., за които компанията носи риска. Зависи от възрастта, но тази разлика е нищожна.
                  2. Твърдя написаното от мен миналия постиг и от написаното от Вас разбирам, че никога не сте виждали полица за спестовна застраховка "Инвестиция живот" на Застрахователна компания "Български имоти" от група Виенер Щетише - Австрия. За тази компания работя вече 5 г. и съм мениджър в МЛ продажби на застрахователните продукти на компанията. Аз правя такива "непродаваеми" застраховки!!! Ако всичките Вие (10 000, които харчите за 100 000 българи - според писниата из коментарите в Инвестора, а във форума се представляват от няколко десетки), разберете смисъла на това което съм написал, за което гарантира компанията за която работя, не бихте се поколебали за подобна застраховка дори и за по-малка сума. Или за по-дълъг период за да е по-голяма застрахователната сума, от която през годините ще получавате процент, ако настъпи застрахователно събитие.
                  Здравето е това, без което всичко друго е нищо!
                  От тук е и разликата в мисленето относно застраховките между българите и останалия бял свят. Там на първо място е застраховката "Живот" и после колите и т. н.
                  А у нас що сълзи се изрева за "Гражданската отговорност!", а живота на хората ... не се цени! Собствения живот не се цени. Ще се радвам аз да ви я продам тази застраховка - няма значение от кой край на България сте. More info: nik_danev@hotmail.com
                  С уважение към всички. Приятна вечер.

                  Коментар


                  • "Ако сте жив след 10 г. ще си получите 20 000 с лихвите, но и получавате безвъзмездно всички обезщетения по злополуки, болести и всичко предвидено в клаузите на застрахожката като процент от застрахователната сума 20 000 лв."

                    Извинете ме за това включване, но:

                    1. Хората, които участват в тоя форум умеят да смятат, в някои случаи, доста по-добре от някои други... Горе не стана ясно за тези 20 000 лв. за периода от 10 години каква сума внася застрахования? (ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ СУМАТА Е МНОГО НАД 20 000 лв!!!).

                    "Ако сте жив след 10 г. ще си получите 20 000 с лихвите, но и получавате безвъзмездно всички обезщетения по злополуки, болести и всичко предвидено в клаузите на застраховката като процент от застрахователната сума 20 000 лв."

                    2. Отново се бъркат "двата щата": някой ни убеждава, че дъгосрочна застраховка (10 год) ти поема болести и...!!! Хайде стига вече демагогия (да не се повтаряме отново). Ами, че такава застраховка е на практика непродаваема... Мислете, когато обещавате, имате доброто желание да намерите клиенти - тогава им кажете как стоят нещата в действителност!

                    3. За това кой - кой е, при добро желание, всеки намира онова, до което иска да достигне!

                    Здраве и успехи!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от karlson
                      Посещаваш сайта allianz.com , в ляво има избери държава и избираш България и виждаш дали има активност на Алианц тук.
                      Направих го и намерих адреса за контакт, стига се от Regions & Countries/Central & Eastern Europe, след това на централната карта се избира Българиа, след това ти дава адреса на Allianz Bulgaria Holding.

                      Със сигурност е по-постно отколко за всяка друга страна в региона де. Но изявлението Алианц България не е Алианц нещо на мен лично ми издиша. Може би заради подобни изявления и мнения пазара на застраховки не е развит в България.
                      Поздрави: Станимир

                      Коментар


                      • Посещаваш сайта allianz.com , в ляво има избери държава и избираш България и виждаш дали има активност на Алианц тук.

                        Коментар


                        • За Алианц

                          Първоначално изпратено от безимен
                          3. Нали знаеш, че гигантът в застраховането Allianz няма понятие от съществуване на застрахователна компания в България с името "Алианц- България", както и да се изписва последното...
                          Безимен, можеш ли да поясниш тази точка, че ми е интересно. Каква е собствеността?
                          Поздрави: Станимир

                          Коментар


                          • Господа, според мен допускате един съществен момент, мислейки само за парите, които сте вложили в застраховката и каква доходност ще Ви донесат като инвестиция. Този момент е, че вие при спестовна застраховка примерно за 10 години за застрахователна сума 20 000 лв. плащате 1/20 на година, а не давате парите наведнъж. След втората година сте дали 4 000 лв,. но компанията ви носи отговорността за 20 000 лв. Ако сте жив след 10 г. ще си получите 20 000 с лихвите, но и получавате безвъзмездно всички обезщетения по злополуки, болести и всичко предвидено в клаузите на застрахожката като процент от застрахователната сума 20 000 лв. през останалите години на застраховката от 3-тата до 10-тата. А тези пари могат да бъдат доста (да не ви се случва). В тези години при смърт посочените от вас лица получават застрахователната сума 20 000 лв.
                            Това е съществената разлика между парите в спестовна застраховка и парите в кеш, банка. акции и т. н. За тези, които се страхуват от инфлация - правят се и застраховки в Евро. More info: nik_danev@hotmail.com[/b]

                            Коментар


                            • ...и да почерпиш за новите клиенти (по биричка)!

                              Коментар


                              • благодарско!

                                Коментар

                                Working...
                                X