IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не мисля да те убеждавам в каквото и да е. Теорията за диверсификацията на риска / ИНВЕСТИЦИИ/ познавам, може би колкото теб. Лично аз диверсифицирам с инструменти с фиксирана доходност. Идеята ми е, че като се продава "Живот"- това е идеята за застраховка живот-нищо повече. Доходността при продуктите, ако я има, е толкова малка, че не може да е сериозен аргумент. А за ПТН- разшифровай го внимателно и помисли как се компенсира. Поздрави.

    Коментар


    • Провокирахте ме ...
      Застраховката ЖИВОТ във финасов аспект трябва да се разглежда като диверсификация на риск ( справка в голямата книга ИНВЕСТИЦИИ ).
      В Алианц България при трайна нетрудоспособност вследствие на злополука над 30 % се реализира отказ от премия. Освидетелствуването е не по-рано от изтичане на три месеца след злополуката .
      При застрахователна сума 10 000 евро за 30 години се плащат по около 25-29 евро на месец , а обезщетението не е жълти стотинки , а процент от застрахователната сума . При 30% - 3000 евро . Парите, платени при обезщетения не се приспадат от крайната сума .
      Касае се за нискорискова инвестиция , която не трябва да се противопоставя на печелившите , но рискови такива .
      Понастоящем Алианц предлагат Застраховка Живот , свързана с инвестиционен фонд , която определено може да донесе повече приходи на застрахования.
      Не правя реклама , а пояснявам .

      Коментар


      • За фен 1:
        Начина, по който развиваш идеята ме кара да мисля, че си застрахователен агент. Нищо лошо, но ми кажи имал ли си случай реализираш застрахователно събитие- то са документи, чудо и в края - жълти стотинки.
        Т. 7 - при 50% пълна трайна нетрудоспособност- отказ от премия. Кога?- Най-рано 6м след удостоверяване на събитието. Дали през тези 6 и повече месеци ще мога за ти плащам застрахователната премия.
        Говориш за застраховка "Живот", но "продаваш" и доходност- има ли такава. Аз ще ти отговоря - да, има доходност, но след като те няма на този свят.
        Така че като си говорим за застраховка, нека си казваме всички добри и не толкова добри детайли.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от lynx
          Застраховка живот? Туй за какво ти е? Решил си да храниш втория мъж на жена си ли?
          Ей това ми хареса!!!
          Ти ме подсещаш за една сериозна причина да си направиш застраховка. Това е чудесен начин да прибереш парите на мъжа ти/жена ти. След развода никой не може да ти пипне парите, защото се води като вид осигоровка, върху която съпругът/та не може да претендира.

          Коментар


          • При смърт обезщетение получават твоите наследници или който ти си посочил в договора.
            Спестовна застраховка живот е добър начин да се научиш да заделяш средства за черни дни, защото вноските трябва да се плащат редовно. Но ако някой е решил да печели от застраховка Живот и да трупа "доходност" по-добре да се ориентира към тема "Валутна търговия Forex". Тук не е място за спекуланти.
            А що се отнася до "данъчните облекчения", и там въпросът е малко спорен, защото ако прекратиш застраховката предсрочно или я сключиш за срок по-кратък от 10 години, данъчното облекчение ще ти излезе солено. Осввен това на изхода (когато си вземеш парите) дължиш на държавата данък. Тая информация обаче обикновенно се спестява.
            А за инфлацията си много прав. Какво като си направиш застраховка в USD ili EURO. Нима доларът не търпи инфлация - нема такова животно. Аз поне не зная валута, която да не е претърпяла инфлация (освен японската йена). Ако някой има друга инаформация, ще се радвам да я чуя.

            Коментар


            • Тя сметката е елементарна, но никой от застрахователите няма да я каже в очите на кандидатите за застраховане:

              25 години * 12 месеци = 300 месеци

              300 месеци * 4 лева = 1200 лева

              т.е. - за тези 25 год. плащаш 1200 лв., а получаваш 1000 лв. плюс някаква неопределена "доходност", без отчитане на факта, че парите ти ще са намалени (съвсем реално) с инфлацията за периода.

              Ако пък ти дойде навреме "акъла" и решиш да прекратиш предсрочно застраховката, която плащаш със собствени пари, ще трябва върху същите тези твои пари да платиш и неустойка за "неспазване" на договора (за която също не ти споменават нищичко предварително)...

              Умни хора - днес се живее! Хайде със здраве!
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

              Коментар


              • Застраховка живот? Туй за какво ти е? Решил си да храниш втория мъж на жена си ли?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от фен1
                  Плюсовете от спестовна застраховка живот

                  7. Спестовната застраховка живот ви осигурява при трайна нетрудоспособност. При трайна нетрудоспособност над 50% спирате да правите вноски и в края на периода получавате цялата застрахователна сума. Тоест тази застраховка не ви осигурява само срещу риска смърт.
                  Ей това някак ми се изплъзва (никак не ми става ясно): как една застраховка ме осигурява толкова много, че дори ме осигурява и срещу риска "смърт". Големи спекуланти са това - застрахователите: "Ти само умри, и сам шъ видиш как сми тъ осигурили, шъ знаиш!"

                  И другото: никой от тях не казва колко пари дефакто плащаш до края на тези 25 години, а само "доходност" им се мотае в устата... И, разбира се, в договорите никъде не става дума за инфлация - те тази дума не я разбират (да не забравяме, че 25 години са това!)...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

                  Коментар


                  • Плюсовете от спестовна застраховка живот


                    Aко сте решили да сключите застраховка живот, е важно да насочите вниманието си към някои детайли около този вид застраховка. Сред тях е например фактът, че е добре тя да се прави за по-дълъг период и че трябва да се сключва, когато човек е здрав, тъй като хора със здравословни проблеми не могат да се застраховат или се застраховат много скъпо. Тук са представени някои ориентировъчни точки около спестовната застраховка живот:

                    1*. Още от първия ден на сключване на застраховката сте с покритие върху цялата сума. Например при вноска от 100 лв. на месец и 25 г. срок на застраховката, още от първия ден сте с покритие 33 000 лв.


                    2*. На 25-тата година получавате тези 33 000 лв. + натрупаната доходност.


                    3. Ако сте млад (до 30 г.), рисковият ви коефициент е нисък и реално внасяте с няколко процента по-малко, отколкото ще получите накрая.


                    4. Ако в момента сте здрав, то това е точният момент да се застраховате. Застрахователите не застраховат болни хора.


                    5*. Правете застраховката за максимално дълъг период (например 25 г.), защото така покритието ви при месечна вноска 100 лв. е 33 000 лв., а ако я направите за 5 г. покритието ви ще е около 6 600 лв. Ако през тези 5 години здравето ви се увреди, няма да имате възможност да се застраховате по-нататък.


                    6*. Минималната застрахователна сума е 1000 лв., тоест месечна вноска около 4 лв.


                    7. Спестовната застраховка живот ви осигурява при трайна нетрудоспособност. При трайна нетрудоспособност над 50% спирате да правите вноски и в края на периода получавате цялата застрахователна сума. Тоест тази застраховка не ви осигурява само срещу риска смърт.


                    8. Не на последно място са данъчните преференции. До 10% от облагаемия доход се признават за разход, ако средствата са за покупка на полица по застраховка живот. Например ако за цялата година имате облагаем доход от 5 000 лв. и внесете 500 лв. за застраховка живот, то няма да платите данъци върху тези 500 лв. Данъчната ставка е около 20%, следователно ще си спестите 100 лв. данъци. Тези 100 лв. ще бъдат вложени в застраховка и ще ви носят покритие + доходност. При изтичане на полицата ще платите данък от 12% върху вноските, но не и върху натрупаната доходност. Важното е, че тези 100 лв. са ви помагали да достигнете по-голяма застрахователна сума, че доходността от тях е необлагаема, както и че данъкът е 12%, а не 20%.


                    *Цифрите в точки 1,2,5 и 6 са ориентировъчни, като имат различия за различните компании.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от advanced
                      1. Внасяш точно 20 000 лв. на месечни или годишни вноски за периода на застраховката за примера 10 г.!!! Все пак не мислиш ли, че трябва да има разлика за вноската на човек на 30 г. и на 58 г., за които компанията носи риска. Зависи от възрастта, но тази разлика е нищожна.
                      2. Твърдя написаното от мен миналия постиг и от написаното от Вас разбирам, че никога не сте виждали полица за спестовна застраховка "Инвестиция живот" на Застрахователна компания "Български имоти" от група Виенер Щетише - Австрия. За тази компания работя вече 5 г. и съм мениджър в МЛ продажби на застрахователните продукти на компанията. Аз правя такива "непродаваеми" застраховки!!! Ако всичките Вие (10 000, които харчите за 100 000 българи - според писниата из коментарите в Инвестора, а във форума се представляват от няколко десетки), разберете смисъла на това което съм написал, за което гарантира компанията за която работя, не бихте се поколебали за подобна застраховка дори и за по-малка сума. Или за по-дълъг период за да е по-голяма застрахователната сума, от която през годините ще получавате процент, ако настъпи застрахователно събитие.
                      Здравето е това, без което всичко друго е нищо!
                      От тук е и разликата в мисленето относно застраховките между българите и останалия бял свят. Там на първо място е застраховката "Живот" и после колите и т. н.
                      А у нас що сълзи се изрева за "Гражданската отговорност!", а живота на хората ... не се цени! Собствения живот не се цени. Ще се радвам аз да ви я продам тази застраховка - няма значение от кой край на България сте. More info: nik_danev@hotmail.com
                      С уважение към всички. Приятна вечер.
                      Адвансе, след като работиш 5 години в застрахователна компания би трябвало да правиш разлика между премия (вноските, които плаща клиента) и застрахователна сума (сумата, върху която е застрахован и която компанията ще му изплати в края на застрахователния период. И тази сума е винаги различна, а не "точно 20 000 на месечни или годишни вноски".
                      И за да не бъдем голословни ще те помоля да ми направиш една оферта за застраховка живот. Става ли?
                      Искам да си направя ЗЖ за 5 години. Сумата, която мога да внеса е 5 000 ЕВРО (месечно, годишно, еднократно ... както ти ми предложиш). На 36 години съм, в цветущо здраве, алкохол и цигари не употребявам, работя в офис и не практикувам рискови спортове.
                      Би ли ми казал колко пари ще получа в края на застрахователния период, ако не съм претърпяла злополука за времето на застраховката. Кажи ми конкретна цифра, като прибавиш и лихвите разбира се.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 1anti
                        всеки които се интересува от застраховки живот просто да отиде в някоя от следните компании
                        1. алианс
                        2. булстрат
                        3. ing

                        да се представи и да каже че иска да бъде застрахователен агент и да му обяснят за какво иде реч. ако му хареса казаното да стане такъв /формално или не/ и да си направи сам застраховка за да не плаща комисионна на агента

                        п.п. не споменах за дзи защото след едно показно убийство не знам какво ще става там и въобще как стоят нещата с дзи
                        Това ми хареса. Странно е, че все още има хора, които не са настоящи или бивши агенти.
                        Вожде, погледни сайтовете на посочените компании и ще придобиеш представа за условията.

                        Коментар


                        • Стига приказки, дайте нещо конкретно.

                          Някой ще каже ли нещо конкретно като условия или не? Само се казва, ДЗИ, Алианц, сега и ГРАВЕ - дайте подробности пък ще преценим.

                          Коментар


                          • Граве

                            Коментар


                            • АЛИАНС

                              Коментар


                              • всеки които се интересува от застраховки живот просто да отиде в някоя от следните компании
                                1. алианс
                                2. булстрат
                                3. ing

                                да се представи и да каже че иска да бъде застрахователен агент и да му обяснят за какво иде реч. ако му хареса казаното да стане такъв /формално или не/ и да си направи сам застраховка за да не плаща комисионна на агента

                                п.п. не споменах за дзи защото след едно показно убийство не знам какво ще става там и въобще как стоят нещата с дзи

                                Коментар

                                Working...
                                X