IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Елементарни разсъждения, зарко, успех в живота и не ме мисли... Аз имам застраховка... мисли му ти... Тук е място за мнения.... нищо лично...
    Не е пепоръка... както се казва...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ASTIN
      Елементарни разсъждения!!! От застраховката получаваш пари, когато пострадаш и то много повече отколкото си дал!!! Когато не те сполети смъртта, а останеш инвалид и не можеш да имаш сегашните доходи. а си свикнал да живееш със този стандарт. Да не говорим за близки, семейство и т. н., на които със сигурност ще си в тежест... Застраховките са отговорност, лоялност към близките и т. н. Не ми обяснявайте, че на вас не може да се случи.. Затова в белия свят никой не мърда никъде без застраховка! Само тук - не, та не!

      ASTIN, защо се хабиш с евтини зарибявания? Защо не отчиташ факта, че аудиторията тук има специфичен начин на мислене и разсъждения? Защо трябва всички да се съгласят с твоят (силно пристрастен) начин на мислене, породен от материален интерес?

      За твое успокоение, ASTIN, ще ти кажа, че твоите клиенти ще си останат (МОЖЕ БИ) такива основно - поради 2 факта:

      1. Защото не четат напълно всички клаузи, залегнали в общите условия по (ДЪЛГОСРОЧНИТЕ!) животозастраховки и познават съвсем повърхностно застрахователните продукти.
      2. Защото са ти клиенти по краткосрочни (ЕДНОГОДИШНИ) автокаско- или имуществени застраховки.

      Защо казвам, че твоите клиенти МОЖЕ БИ ще си останат такива още година-две.

      1. Това ще зависи от факта, кога ще влезе голям застраховател тук (не, че сега няма такива) и ПРЕДИ ВСИЧКО – кое е управляващото дружество (в коя страна е базирано) и коя – компанията – майка.
      2. На представените тук дружества са им необходими броени месеци, за да преструктурират своята дейност, за да запазят своят пазарен дял.

      ASTIN, много е некоректно да сравняваш доходите в страната – и тия – навън.

      Некоректно е също да СИ правиш реклама по такъв елементарен начин: „...От застраховката получаваш пари, когато пострадаш и то много повече отколкото си дал!!! Когато не те сполети смъртта, а останеш инвалид...”

      Какво разбирам, че:

      - ако те сполети смъртта – получаваш (едва ли не – целия свят ),
      - ако пък не те е сполетяла тази „красавица” с косата, а останеш (недай Боже) – инвалид, то тогава: „...Да не говорим за близки, семейство и т. н., на които със сигурност ще си в тежест... Застраховките са отговорност, лоялност към близките и т. н.”

      ЗАСТРАХОВАТЕЛЮ ASTIN! ДОРОГОЙ МОЙ! В какво семейство живееш ти? Няма ли в това семейство поне един човек, който в подобна ситуация би ти помогнал и, за когото ти не би бил в тежест? Ако няма такъв човек, би било логично да потърсиш ново семейство – с други хора около теб (а не да се застраховаш!!!)... тогава и рискът за твоя застаховател би бил много по-малък и – току виж – намалил ти и дължимата премия с подходящо тарифиране.... Сам разбираш, че такава гъвкава система (на тарифиране) у нас не се предлага. Когато това се промени, наистина би имало смисъл да зарибяваш хората – КОНКРЕТНО В ТОЗИ ФОРУМ! Но не сама това трябва да се промени...

      Хайде остани със здраве, застрахователю! За да не се налага да тестваш лоялността на своите роднини чрез застраховки, защото , ако лоялността липсва - нали знаеш какво ще стане и с твоето обезщетение, а да не говорим за формалностите по уреждане на плащането...!!! ))
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

      Коментар


      • Елементарни разсъждения!!! От застраховката получаваш пари, когато пострадаш и то много повече отколкото си дал!!! Когато не те сполети смъртта, а останеш инвалид и не можеш да имаш сегашните доходи. а си свикнал да живееш със този стандарт. Да не говорим за близки, семейство и т. н., на които със сигурност ще си в тежест... Застраховките са отговорност, лоялност към близките и т. н. Не ми обяснявайте, че на вас не може да се случи.. Затова в белия свят никой не мърда никъде без застраховка! Само тук - не, та не!

        Коментар


        • което пък иде от СТРАХ демек ЗА-СТРАХА кат шя сме лингвисти

          и по точно страх от смъртта!
          заради този страх милиони хора вършат глупости и даже на смъртния си одър някои не осъзнават че собствения си живот живеем под наем!

          Щом има хора да наричат кътането на хартии осигуряване и ЗАстраховка и смятат че така ИНВЕСТИРАТ !? и не искат да разберат прости истини.

          нека пътуват мрака

          сами си сметнете

          12х300х35г. лихви + 12х300х34год.лихви + 12х300х33г. лихви и т.н.

          и това е без капитализация.

          при проста лихва 10% за 10год. сумата е по 2 ако искате да си го сметнете наум

          и сега е простия въпрос защо да не си го направя сам? и простия отговор откъде тез комисионни на застр.брокери и заплати на велики застрахователи

          Коментар


          • Скъпи satz,

            ЗАСТРАХОВКА е точната дума което може би ще ти помогне да разбереш смисъла на тази "инвестиция"!

            п.с - ...идва от руската дума "страховка"...

            Коментар


            • вноската на пенсионерите за които говориш е мин. 300 EUR,GBP/мес.

              при това внасяна около 400мес. !

              а сега кажи пак че има изгодна застраховка!

              вярно е изгодна ако сравняваш със спестяване в буркан

              Истината е че ако сам не си управляваш активите винаги духаш супата!

              а аргументи с милиони хора пускай в рекламните листовки , те са за милионите шарани

              Коментар


              • Ако НЯМА изгодна застраховка живот, как ще ми обясниш, че милиони хора по света си правят??? И защо в Англия през 1928 г. на глава от населението се е падала по 1 застр. живот. Като гледам "западните" пенсионери нещо не ми приличат на нашите. И ако искаш провери колко е държавната пенсия в Германия, Англия или в която и да е икономически развита страна и откъде идват другите доходи на техните пенсионери...наистина ми е интересно.

                Коментар


                • НЯМА изгодна застраховка живот.

                  Единствената ти "печалба" е че в началото на договора плащаш 200лв. примерно и ще получиш 3000EUR ако осакатееш или 6-10к EUR за наследниците ти ако умреш в същата година.

                  По скоро гледай за мръсни точки в договора като например да плащат за тежкото лечение 3мес. след поставяне на епикризата което доста "реномирани" представители на западни компании пробутват.

                  Човек като му се случи нещо такова, лечението се плаща веднага обикновено!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от creative
                    до marriam
                    1. Доходност от застраховка Живот няма. Ако след 10 години получиш 1040 $ вместо 1000-та, които си внесъл, това не е доходност, а компенсация за инфлацията. Аргументът, че $ не инфлира ми звучи несериозно.
                    Може и аз да недовиждам,но къде видя,че съм написал подобно нещо.
                    Не мисля че тези 40$ за 10 години биха били компенсация .. за инфлацията като се има предвид че годишната инфлация е около 10%, ако може да се вярва на официланите данни , в деиствотелност е малко повече около 17-20% ( поне за 2007)

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nadejda dragoeva
                      Syglasna sym 4e Bulstrad jivot e edna ot nai-dobrite kompanii v bulgarskoto jivotozastrahovane. Dosega ne sym 4ula nishto losho po nein adres. Mislq 4e sa dosta loqlni s klientite si.
                      Позволи ми да не се съглася за Булстрад , това че ти не си чувала не значи че се славят с добро име ...

                      Коментар


                      • за dobi_dd:
                        Полаги ви се обезщетение със сигурност. Възможно е просто да сте попаднали на служител с не много голям опит. Ако още не са ви изплатили обезщетенията мога да се опитам да ви помогна - естествено ако желаете.

                        Коментар


                        • V kraina smetka kakva zastrahovka imate? Kolko ste platili, za kolko godini i t. n? Ako e riskova pokriva pokriva li tozi risk? Kakav e tozi dobavak?
                          Tova e neshto mnogi izmisleno za jivotozastrahovka...

                          Коментар


                          • бързо адвокат и действайте, че там с малките букви...да не се окажете Вие длъжник на застрахователя!


                            Първоначално изпратено от dobi_dd
                            Здравейте!
                            Имам въпрос и ще се радвам ако някой може да помогне!
                            Имам застраховка "Живот" от 1998 г. с ползвател дъщеря ми когато стане на 18 год.
                            Претърпях катастрофа в края на 2007г. Поради тежките травми все още се лекувам и съм в болнични.
                            В застраховката прочетох, че при загубване на трудоспособността си за повече от 21 работни дни застрахователя изплаща обезщетение. Също и нещо пишеше за закупени лекарства.
                            Съпругът ми е ходил да пита в Застрахователното дружество но от там са му отговорили, че това не важи за случай като моя, защото съм претърпяла Пътно транспортно произшествие и трябвало да се види кой е виновен и т.н. Аз не съм шофирала, нито колата е моя.
                            Въпросът ми е трябва ли Застрахователното дружество да ми изплати някакво обезщетение и какво?

                            Коментар


                            • Застрахователната компания е Алианц - България
                              Не зная каква е застраховката но ако ви говори нещо пише тарифа 2
                              Не ми е ясно нещо в полицата пише, че застрахователното дружествосе задължава при злополука, настъпила през срока на застраховката и причинила непрекъсната временна загуба на трудоспособност над 21 дни на застрахования се изплащат 1%от застр. сума, но не повече от 50 лв, седмично считано от 21 ден след датата на злополуката, но за не повече от 26 седмици.
                              С настоящия добавък от условията на застраховката се изключва текстът за риска "Временна загуба на трудоспособност от злополука" в застрахователната полица
                              Някой може ли да обясни какво означава това, че се изключва текстът за риска?????
                              Благодаря Ви предварително!

                              Коментар


                              • Polaga vi se obezstetenie za nad 21 dni i za lekarstva i t. n.. Koia e kompaniata? I kakva vi e zastrahovkata- riskova ili spestovna. Vie ste postradala i niama znachenie dali e ot katastrofa ili v kasti ste se naranili...

                                Коментар

                                Working...
                                X