IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от zdravko_i
    ... За съжаление човекът отворил темата и поискал съвет, започва да чете спорове между хора без работа и най-вече НЕКОМПЕТЕНТНИ!!!!

    За съжаление..., аз също бих искал да чета спорове между хора - с работа... по възможност - в застрахователната сфера (в тази тема)..., а също и КОМПЕТЕНТНИ, нооо, желанията са едно, а реалността - съвсем друго!

    Със здраве, zdravko!
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

    Коментар


    • Първоначално изпратено от neverna sapruga
      uuuu tazi zastrahovka e takava tapotiq neveroqtna 4e nqmam dumi , i nikoi ne qa pravi de
      Именно, когато се застраховаш в полза на трета страна във връзка с работата си, ти е все тази при кой го правиш стига да е приемлива за въпросната трета страна.

      Апропо, това са по разпространените застраховки ”професионална отговорност” предлагани в България:

      Застраховка на професионална отговорност:

      - Отговорност на нотариуси – задължителна застраховка
      - Отговорност на експерт-счетоводители и регистрирани одитори
      - Професионална отговорност на лицата по чл.171 на Закона за устройство на територията
      - Отговорност на лекари, стоматолози и медицински персонал
      - Отговорност на застрахователни брокери
      - Отговорност на адвокати
      - Отговорност на правоспособни лица, осъществяващи дейност по кадастъра – задължителна застраховка

      За много други не сме и чували все още. На мен ми се е налагало да вадя стандартна клауза от договор, именно защото в България никой не прави подобна застраховка. Така че пазара има много да се развива тепърва.

      Коментар


      • uuuu tazi zastrahovka e takava tapotiq neveroqtna 4e nqmam dumi , i nikoi ne qa pravi de

        Коментар


        • Първоначално изпратено от zdravko_i
          Също така, много ми е интересно какво се има впредвид от "галям зястраховател". Ако Allianz, ING, AIG са "малки" застрахователи........здраве му кажи. Все едно да кажеш,че Microsoft е някаква софтуерна фирмичка
          Материята е доста сложна и тепърва ще разбираме за какво става въпрос. Ако ти поискам застраховка “Професионална отговорност”, за да подпиша договора ще избереш най-евтините приемливи за мен, но ако застраховаш нещо ценно за теб ще потърсиш най-стабилните (което не означава големи имена) .

          Идеята е, ако за беда лошото се случи да си получиш обезщетение. Скъпо спрямо риска, но си напълно прав, че идеята не е да печелиш а да си спокоен.

          И си работи от столетия, че за някои неща е и задължителна не случайно.

          Коментар


          • Ще трябва да попия малко от този чар [/img][/quote]

            Коментар


            • Също така, много ми е интересно какво се има впредвид от "галям зястраховател". Ако Allianz, ING, AIG са "малки" застрахователи........здраве му кажи. Все едно да кажеш,че Microsoft е някаква софтуерна фирмичка

              Коментар


              • Първоначално изпратено от zdravko_i
                Тук прочетох интересни мнения, но защо някой се опитва да спори без дори да е достатъчно ноясно за какво става въпрос. Говори се за две взаимоизключващи неща......засраховка/изгода. Тук не става въпрос за печелене на пари (за това има борси), макар, че доста агенти предстамят нещата по този начин, става въпрос за покриване на рискове. То е както автомобилното застраховане.....хаиде да правим застраховки и да се надпреварваме кои ще прецака застрахователите.
                Това е нелепо. За съжаление човекът отворил темата и поискал съвет, започва да чете спорове между хора без работа и най-вече НЕКОМПЕТЕНТНИ!!!!

                tova e charat na foruma

                Коментар


                • Тук прочетох интересни мнения, но защо някой се опитва да спори без дори да е достатъчно ноясно за какво става въпрос. Говори се за две взаимоизключващи неща......засраховка/изгода. Тук не става въпрос за печелене на пари (за това има борси), макар, че доста агенти предстамят нещата по този начин, става въпрос за покриване на рискове. То е както автомобилното застраховане.....хаиде да правим застраховки и да се надпреварваме кои ще прецака застрахователите.
                  Това е нелепо. За съжаление човекът отворил темата и поискал съвет, започва да чете спорове между хора без работа и най-вече НЕКОМПЕТЕНТНИ!!!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Nikola
                    ING дочух, че пускали някаква нова застраховка вързана към някакви договорни фондове.
                    Вчера ги разглеждах. Има наистина отскоро спестовна застраховка, в която парите се инвестират в техни взаимни фондове. Четири варианта с различен риск, които всъщност са различни пропорции между 5-6 специализирани фонда. Хубавото е и, че ти си решаваш каква част от вноската да отива за покритие на риска и каква - за спестяване/инвестиране. Но аз вече имам там една застраховка /само рискова/ и не мисля да правя и втора. Като идея обаче е добра. За диверсификация.

                    Коментар


                    • ING дочух, че пускали някаква нова застраховка вързана към някакви договорни фондове.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ASTIN
                        ...

                        Не си разбрал, дори че темата е животозастраховане? Другото са дребни сметки... За живота говорят тук хората ... И ти да си жив и здрав!

                        ASTIN, съдейки по броят на твоите постове, разбирам, че доста мнения тук си пропуснал. Еми, няма да те съветвам какво да правиш. Съветите и генералните изводи оставям на теб - очевАдно те са твоята стихия (нали си ни познаваш нас - българите - все акъл даваме, но най-общо - и никога - ПО СЪЩЕСТВО)... ))

                        ASTIN, абе мъШ, като се махне туй-онуй - аз съм си схватлив: от първа дума, или - от първо премълчаване - разбирам за какво иде реч... Както казва един непретенциозен аргатин: когато хванел магарето за ... , веднага можел да познае дали е мъжко!...

                        И аз - за ДЪЛГОСРОЧНОТО ЗАСТРАХОВАНЕ говорих по-долу. Кое не е по темата? Ти да си чувал за краткосрочни животозастраховки (освен рисковите)? Отново ще повторя: ДЪЛГОСРОЧНОТО ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ Е ГУБЕЩО ПЕРО В БЮДЖЕТА НА ВСЕКИ ЗАСТРАХОВАН. Аргументи: малко застъпени рискове, неясно дефинирани застрахователни събития, при които застрахователят изплаща обезщетения, големи разходи за администриране на застраховките, големи бюрократични проблеми при необходимост от представяне на документи за получаване на обезщетение, НЕКОМПЕТЕНТНИ СЛУЖИТЕЛИ, които не могат да обяснят достъпно на своите клиенти предимствата и НЕДОСТАТЪЦИТЕ на определен вид застраховка, както и служители, които преекспонират очакваният "доход" - то такъв на практика няма, да не говорим за същественият момент, ако дългосрочнозастрахованият реши да поиска заем върху набраната премия (на лично своите пари)... ))

                        Това - горе - е все по темата (не исках да повтарям онова, което съм писал преди месеци за хора, които не желаят да се поразровят..., зер - много трудно...)...

                        Препоръка: госпожи и господа, застрахователни посредници, моля попрочетете си служебната литература, нагълтайте се с терминология, за да не ни се налага на нас - вашите клиенти - да започваме от " А - Бе"... ))

                        Другото си остава лично мнение - без препоръки!!!

                        Със здраве и успешна нова седмица! Абе, оти да се косим, като че ми мине?... ))
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

                        Коментар


                        • Бачках в много опасно производство с много злополуки. Застраховаха ни с/щу 1лв. -1000. Сега съм пенсионер и ми искат 7лв. на 1000 за застраховка злополука.

                          Коментар


                          • Застраховките живот са си законна пирамида. А условията са написани за да НЕ се плаща. Имам, със ясното съзнание, че като инвестиция си е чиста минавка, но е направена за случай че се гътна, не дай боже. И тогава пак трябва да съм сигурен, че съм спазил ситния йезуитски текст.

                            Коментар


                            • Зарко написа:
                              "Благодаря ти за съвета (да мисля). Аз също имам застраховкИ. Краткосрочни. Имуществени. Затова му мисля... именно, затова му мисля: да сключвам от изгодните за мен застраховки - автокаско, имущество (разбира се - те не са изгодни за моя застраховател, или - в най-лошият случай - и двамата сме на нула в края на застрахователната година)..."



                              Не си разбрал, дори че темата е животозастраховане? Другото са дребни сметки... За живота говорят тук хората ... И ти да си жив и здрав!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ASTIN
                                Елементарни разсъждения, зарко, успех в живота и не ме мисли... Аз имам застраховка... мисли му ти... Тук е място за мнения.... нищо лично...
                                Не е пепоръка... както се казва...

                                Радвам се за твоите точно лепнати МИ етикети, ASTIN. Благодаря ти за прозорливо направената ми характеристика. Наистина имам много елементарни разсъждения.

                                Но ти не си ли разбрал, че колкото по-елементарно разсъждава човек, толкова по-близо е до истината... )) Все пак, не смея да ти налагам моето мнение. ))

                                Тя пък (истината, де) - е една толкова относително и трудно дефинируема категория: за един - истината, а за друг - неистина! Абе, какви хора сме ние - все не може да ни се угоди, все ровим..., все търсим... и всеки търси своята истина! Да - СВОЯТА ИСТИНА! ))

                                Хайде малко по същество. Ти, ASTIN, казваш: "Аз имам застраховка... мисли му ти..."...

                                Благодаря ти за съвета (да мисля). Аз също имам застраховкИ. Краткосрочни. Имуществени. Затова му мисля... именно, затова му мисля: да сключвам от изгодните за мен застраховки - автокаско, имущество (разбира се - те не са изгодни за моя застраховател, или - в най-лошият случай - и двамата сме на нула в края на застрахователната година)...

                                Ако не зависех от други хора на пътя, разбира се, така и нямаше да стана клиент на никой застраховател! Тук завися от многото водачи, а те - определено - не винаги са коректни... да не споменаваме тия, които се качват здраво (или дори малко) почерпени (наквасени)... те са просто убийци!

                                Благодаря ти и за другият съвет, а именно - да се застраховам срещу некоректни роднини... Но такъв застрахователен продукт няма, а дългосрочната застраховка живот не е изгодна за мен, ако ще - да я кръстят и "Дългосрочна с инвестиционен фонд" или както и да е там - украсена тя. Такава застраховка е изгодна за застрахователя. Това не е за мен! ))

                                Със здраве, ASTIN - нищо лично! Щом си клиент на някого - ти му се доверяваш по определени свои критерии и опит. Жив и здрав! ))
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

                                Коментар

                                Working...
                                X