IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Eх човек Ви ако ви остави без надзор известно време почвате да приказвате глупости!
    Това което не разбирам, що всички забравяте че гоним пазарното стопанство!? А за него две неща са важни- ПРАВА и правила как да се спазват!!! Каква държава, какви пет лева!? Чак ще се самоцитирам!
    http://broko.bg/blog/50-zametresenie (в малко различен контекст е, но основната идея пасва перфектно! )
    Netisan, а на вас кой ви пречи да си гоните гражданските права за дупката на улицата!? Че някой ви ограничава свободното преминаване! Е ваше ПРАВО е да си познавате законодателството. Какво да прави КАТ, на какво основание да санкционира пътна инфраструктура!? Застрахователите така правят.Плащат ви по каско и си регресират.
    То ако гражданите няма съзнанието сами да настояват да им се спазват правата, кой ще го направи свише!?
    А за животозастраховките. Имате ИЗРИЧЕН, ПИСМЕН ДОГОВОР. Каквото пише в него- това е, няма опции за скрити неща. Ако измекярстват- надзора дава рамо да се плаче! Никаква мистика или скрито покрито няма. За каквото се подпишете- за това се споразумявате! Ако изрично са ви питали за нещо в предложението – важно е! ако не са- проблема е техен! В живота регрес няма. Може да се мре на всяко място и по всяко време, стига да не е с умисъл или по силата на закон.
    Какво им е на война, тероризъм, гражданска война, бунт и прочее. Застраховаеми, като всички други, но е по трудничко да се предлагат на ритийл
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

    Коментар


    • Драги приятелю - за средата на труд - ако вредна е - то затуй в предложение за човекозастраховка се пише професия и професионални задължения. Например ония мишоци от АИГ не застраховат спортисти, представи си, както и куп професии... отива Веско Топалов, те му казват - сори - ти - спортист - рисков си. При нас - моооже... но ще плащаш повечко обаче.
      За рачецът - ако се е развил или открил след подписване на договор - покрит риск е. Друг въпрос е, че имаме право да натирим бъдещ клиент при наш доктор, ако застрахователната сума е по-сосна.
      И да - би било хубаво, ако клиентът пукне заради яма на пътят да погнем държавата, ама нашата държава нали я знаеш... разбира се - за клиентът е важно ние да снесем на близките му сухото.
      Не съм чувал държавата да обезщетява загиналите войници по време на война и то сосно да ги - както ние... но има ли значение - не е ли достатъчна гордост за теб да пукнеш, летейки в атака срещу сърбите с шмайзер в едната ръка и бомба в другата? Аз бих гордял от такваз смърт ;-)
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Императорът
        при нас изключени рискове само няколко - ще изброя: война, тероризъм, гражданска война, бунт ...
        Това е една отделна и важна тема. При изброените рискове би трябвало държавата, или някакво ДЗИ да изплаща застраховки-живот, тъй като е прерогатив на държавата да осигури безопасността и здравето на своите граждани, при това в рамките на данъците и осигуровките, които всеки внася.

        В този ред на мисли, ако някой се претрепе поради дупка на пътя, при условие, че е редовен данъкоплатец, мисля, че държавата трябва да понесе всички разходи по застраховката му, т.е. да ви рефинансира, ако тя е изплатена от вашата фирма. В противен случай вие не застраховате нечий живот, а оневинявате нечие безхаберие и престъпна небрежност.

        Понастоящем, ако някой катастрофира поради дупка, ще му се състави протокол за ПТП и акт за несъобразена скорост. Държава, братко Император!

        Коментар


        • Император, благодаря за изчерпателния отговор. И мен ме шокира навремето клаузата за смърт в медицинско заведение, още повече тя може да се тълкува впоследствие изопачено от адвокатите на застрахователя - примерно ако кола те сгази на територията на медицинска академия, или пък лежиш за изследвания и ти падне тухла върху главата. Сега ми идва на ум противоположния случай: ами ако 1 месец след сключването на застраховката ти открият рак? Или започнеш да пиеш и пушиш на поразия, след като си бил въздържател?
          Друга категория изключения, която си спомням (които се премълчават) е работата в увреждаща среда - йонизиращи лъчения (рентгенолог, дефектоскопист) и т.н. Тази "предпазна клауза" се включва, когато дойде време да се прибира застраховката.
          Впрочем, в този материал имаше различни спестовно-застрахователни програми, но аз четох само за една, тази, която се предлагаше на БГ-пазара от конкретния брокер.

          Далеч съм от намерението да дискредитирам застрахователното дело, и в частност вашата компания ни най-малко. Просто искам да кажа, че това е инструмент, който може да помогне, но и да навреди, ако не се използва с ум и с разбиране. Изобщо, финансовата ни култура е срината, както и сексуалната и е дошло време на перверзии и излишества Законът на махалото.

          Коментар


          • За повече инфо - къщичката под името ми - води до мой секси сайт - оттам (от Връзки) има линк към официалният сайт на наша млада и секси компания.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Netisan - вярно, че залагаш животът си - още не напреднали толкоз, че на всеки застрахован да зачисляваме личен терминатор, който да го пази. Това дето каза - за пукване в болнично заведение ме шокира - при нас изключени рискове само няколко - ще изброя: война, тероризъм, гражданска война, бунт или самоубийство първите две години, причиняване на смъртта от Бенефициентът (тогава се плаща, но на следващите бенефициенти или на законните наследници - т.е. ПАК се плаща), ако човекът пукне при извършване на престъпление или при изпълнение на смъртна присъда, ако пукне от СПИН или наркотици или спирт, или лекарства (с изключение на случаят когато предписани от доктор). Не се покриват високорискови спортове и хобита, освен ако човекозастрахованият не доплати специално за това.

              И най-важното - дори ако човекозастрахованият пукне от изключен риск, изплащаме откупната стойност към датата на смъртта - тоест ако по сметката си имаш 18 000 кинта, ще ги дадем на семейството ти, дори ако си се запасал с бомби и си се взривил в някой МОЛ.

              За Братът Льохман и Биячът на нигъри - няма база за сравнение - те - бамки - ролята на парите от презастрахователят е именно да се обезщетят клиентите, а не да се спасява компанията.

              Тотов - В12 е просто невежа - при нас човекът има достъп до сухото си и може да изтегли и част от него, без да прекратява договорът си след втората година.
              При класическите човекозастраховки няма да си на плюс дори на 20-тата година при 30-годишен договор - вярно е - но при нас со сигурност няма да е така.

              Мрачна шегичка - инвестиционната човекозастраховка е рискова - щото може да спечелиш, може и да не спечелиш - класическата човекозастраховка е безрискова - щото със сигурност ще си вътре ;-) Неслучайно и ний имаме класическа, ама никой не си я купува. Зависи напримерно кога си предприел тази стъпка - клиентите ни от Седма година са вътре, това е ясно - но вътре към моментът - сега с вноските си пазаруват активи на нашата или външните борси на тези цени, тоест усредняват покупателната стойност... но който си е направил сега човекозастраховка, на тия нива? какъв риск е да инвестираш (било през човекозастраховка) на Софикс 350? - Просто няма начин да си вътре накраят, особено ако пътят до Софикс 1200 продължи около 8 години напримерно...

              Един наш съфорумец си направи при мен два договора - еднократна и периодическа човекозастраховка - и това в краят на февруари ;-)... е той вече е напред... :-) ... ние само за април изпълнихме програмата минимум за цяла година - като ръст на фондът ни Акции.

              А за рисковата човекозастраховка - казах какво не покрива - най-големият риск - да НЕ пукнеш овреме - но ако те кефи, Тотов - мога да ти направя такива - даже, ако ми кажеш на лични възрастта си и на колко си оценяваш кожичката, ще ти кажа колко ще ти струва ;-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от V12
                Спестовната застраховка при всичките е ДЪРВО, защото е с много голям срок - 10 - 30 години. При това положение ако закъсаш за средства през този дълъг период и тръгнеш да си теглиш сумата няма да можеш да си върнеш дори вкараните средства, да не говорим за лихви! Чак след средата на периода минаваш на плюс. Прецени си сам дали можеш да не разчиташ на парите си за толкова дълъг период. Според мен е по добре рискова застраховка, а средствата за спестяване ги инвестирай в други инструменти.
                Виждам че някой хора са го казали още преди ПЕТ години
                няма каво да добавя

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът
                  Тотов - видя ли че не разбираш нещата? Да - човекозастраховката е И пенсионна осигуровка - в случай че човекът е жив след изтичането и. Питаш дали човекозастрахователят ще съществува след години... ами защо не - утвърдените компании са на век и повече. Ако компанията бъде закрита, клиентите ще си получат сухото - нали затова има гаранционни фондове, презастрахователи и т.н. ..

                  Ърм?
                  Колега, те и Lehman Brothers и Мeryl Linch бяха вековни стълбове на банковата система, но изчезнаха за 1 ден. Да, ще гушнат компенсациите от презастрахователи и гаранционни фондове, но надали ще бързат да ги раздадат на клиентите си, след като вече са във фалит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Гари
                    Може би е излишно в този форум, но съветвам всички тръгнали да си правят застраховка живот първо да прочетат внимателно общите условия по полиците. Специално да проверят две неща - в какви случаи не се изплаща застраховка и в какъв срок трябва да се предяви иска след като застрахователното събитие стане факт. Когато си правих застраховка прегледах офертите на 5-6 компании и имаше някои клаузи в условията, които направо ме хвърлиха в оркестъра...
                    Много вярно!
                    Навремето ми беше попаднал някакъв справочен материал за брокера, не за клиента (мисля, че от някакъв семинар на Граве). Там имаше един поменик от ситуации, когато застраховката-живот не се изплаща. Не си спомням подробно, но една от тях беше при смърт в болнично заведение. Т.е. ако те блъсне кола трябва да пукнеш на асфалта, а не в Пирогов. Със сигурност договорите на всички компании са съставени на базата на прецеденти, когато са успяли да откажат убедително изплащане на застраховката.
                    В западната литература се цитира едно умишлено неправилно разбиране на понятието "застраховка-живот" - че от момента на застраховането някой "бди" над живота ти. А всъщност ти си продал живота си за определена сума...

                    Коментар


                    • не стига само да знаеш, може и да интерпретираш визирах порочната им слава покрай нова година
                      застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                      http://www.broko.bg/blog

                      Коментар


                      • граве.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от divinesweet
                          дали е от CHARiTIeS ))
                          за протокола:
                          Chartis is derived from the Greek word for map, the company said, and sells protection against worker injuries, storm damage and lawsuits.

                          Коментар


                          • Драги Гари - тъй е - мамка му - но си нямаш представа колко хора подписват такива дългосрочни финансови договори, без въобще да са прочели условията... просто не мога да разбера някои хора... нормални са ли?
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Може би е излишно в този форум, но съветвам всички тръгнали да си правят застраховка живот първо да прочетат внимателно общите условия по полиците. Специално да проверят две неща - в какви случаи не се изплаща застраховка и в какъв срок трябва да се предяви иска след като застрахователното събитие стане факт. Когато си правих застраховка прегледах офертите на 5-6 компании и имаше някои клаузи в условията, които направо ме хвърлиха в оркестъра. Един застраховател изискваше искът да се предяви до 48 часа. Т.е. ако недай си боже се претрепе човек някъде, близките му първо трябва да тичат в застрахователната компания и чак после да се опитат да го погребат. Или ако се потрошиш някъде и два дни лежиш в безсъзнание в болницата без да се обадиш - няма застраховка за нетрудоспособност. Масовият срок за предяваване на иск е 2-4 седмици, което също ми се струва много малко. Накрая си харесах компания, където срокът беше 2 години.
                              С клаузите, когато застраховката не важи, е същата работа. Някои застрахователи например отказват да платят, ако ти си загинал в катастрофа, но си обявен за виновен за нея.
                              А в една компания упорито ме убеждаваха, че ще имам най-малко 20% годишна доходност по инвестиционните застраховки /въпреки че аз исках само рискова/.
                              Убеден съм, че човек трябва да си има застраховка ама с толкова шушумиги на пазара трябва да е много внимателен.

                              Коментар


                              • Тотов - видя ли че не разбираш нещата? Да - човекозастраховката е И пенсионна осигуровка - в случай че човекът е жив след изтичането и. Питаш дали човекозастрахователят ще съществува след години... ами защо не - утвърдените компании са на век и повече. Ако компанията бъде закрита, клиентите ще си получат сухото - нали затова има гаранционни фондове, презастрахователи и т.н. А какво общо има с държавата - да не говорим, че Български човекозастраховател просто НЯМА, защото изискванията са много високи?
                                Ако ти вярваш на пенсионната система, това си е твой проблем, ама МНОГО голям... сегашните пенсии тънат в лукс ли? А положението ще става и по-лошо.
                                За купуване на кабина на гемия - знаеш ли колко американци планираха да обикалят светът с яхта след пенсиониране, но сега са принудена дап родадат и домът си, за да оцелеят?

                                Ърм?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X