IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marandi
    Гугълов, това не е БГ-феномен, в целий Свет е така - тенекията, кирпича, животя.

    Сорка, ако съм те разочаровал, че не сме уникални и неповторими У БГ-тУ

    Чиърс!

    П.П. Имаше някакви идеи за създаването на задължителен катастрофичен пул подобно на румънягите, но ... както обикновено ще си отлежава "на топло" нейде.

    И само за протокола после се чудят защо кредитния ни рейтинг е толкова нисък и 'орицата и бизнеса в БГ-то ползват скъп заемен ресурс спрямо развитите държави.

    Ами иди им обясни, ако можеш че да псуваш по задължителните застраховки само, не е решение, а доброволните да са по-скоро "екзотика". Или то си е решение, ама гледам пуснали 200 теми защо лихвите са толкова височки по кредитите, тия в евро и т.н.
    излиза, че 2 000 000 ТЕНЕКЕТА в България и то барабар с Трабанта на Соломон се
    застраховат задължително, а спящите 7 500 000 ХОРА и имотеца им няма нужда да се застрахова! Който не си застрахова имота и бизнеса (сграда или скрад...)
    ами той не си го цени бе що ние ще му го плащаве после?!
    Това си е чиста проба гражданска безотговорност.

    дори и в момента вървят застраховки за 1 лев на ден срещу природни бедствия, но с такива "мъже" в политиката НЯМА СМИСЪЛ ОТ ЗАСТРАХОВАНЕ.... ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАТИ, нали така колеги и "колеги"?!

    Всяка година от 1990 и след наводненията е така!
    Стане някакво събитие и айде политиците си правят имидж!
    Това нямаше ли да има край - но нека минат 100-те им дни спокойствие...

    Коментар


    • jikev - извини ме, но не си в час с човекозастраховането - то не е и чудно де - от 97-а насам нещата са се променили и то ужасно много.
      При нас специално защитата от инфлацията е много проста - мангизите на клиентите са не в пари, а в по-сериозни активи, които, за разлика от сухото, имат реална стойност. Разбира се, защо частните валути са по-стойностни от държавните, е предмет на дълъг разговор. Относно терминът - аз не обичам този - "спестовна застраховка живот", защото ми звучи като прасенце-касичка. Нашата специално е ИНВЕСТИЦИОННА има сериозна разлика между едното и другото. А предпочитам "човекозастраховка" пред "застраховка живот", защото, както знаеш, ние защитаваме И здравето на хората, тоест не е нужно клиентът да се смряска, за да му се плати обезщетение. Дори смятам че е по-важно да се погрижим за човекът ако НЕ пукне - защото тогава по има нужда.

      Netisan - да - при нас се изплаща ЗС при представяне на смъртен акт - така е по Общи условия... и доколкото помня, няма срок.

      А Гугълов е прав - Българинът ако не го задължиш, няма да си застрахода домът или кожата... и при всяко наводнение някакви негодници искат държавата (тоест данъкоплатците) да им плащат щетите на частният имот - това за мене е супер наглост, да не говорим, че понякога реват мангали, които не стига че стотинка данък не са платили, ами и "имотът" им е барака, струпана незаконно на чужда земя.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Едно възможно решение при настоящото ниско ниво на застраховане от собствениците срещу природни бедствия е да се създаде национален катастрофичен пул по подобие на множество държави с висок катастрофичен риск. Все пак заради факта, че България е малък пазар, подобен подход може да генерира само ограничени ползи, тъй като размерът на катастрофичния няма да бъде достатъчен за диверсификация, а разходите ще бъдат значителни. В допълнение, за да заработи ефективно една национална програма за катастрофично застраховане, това би означавало задължително застраховане – трудно решение за всяко правителство по света.

        Като алтернативно решение за България е възможността да се включи като страна в един регионален катастрофичен пул, който се създава в момента със съдействието на Световна банка за страните от Югоизточна и Централна Европа в рамките на програмата на банката за избягване на рисковете от бедствия
        http://siteresources.worldbank.org/I...nsuranceBG.pdf

        Коментар


        • marandi въпроса е принципен! а не колко пари ще са тоя път. пулът е само едно решение. не е най- доброто, но е приемливо добро. като реват срещу него, да оставят ревящите да се оправят сами.
          не е алтернатива да сравняваме кога е било по- зле, а дали не може по- добре.
          няма да е с толкова ниски лимити за тия пари, поради неколко причини-
          - за 30лв сега доста компании носят бая повече рискове с по- висок лимит и то на първи риск;
          - макар и корелирани тия рискове са си изравняеми по място
          - като катастрофично пакетче цела българия така лесно може да се секюритизира я локално (за радост на диверсификацията на фондовере на императора), я регионално за всеобща радост.

          а! и да не забравяме най- важното. как от гражданската се научиха потребителите от кого да си търсят обезщетенията, така и при имущественото няма да е лошо да се отучат да чакат помощ свише.
          застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
          http://www.broko.bg/blog

          Коментар


          • Първоначално изпратено от jikev
            Никого не виня! За мен застраховането си е бизнес , като всеки друг.
            Чета с интерес мненията на Маранди и Императора и за това и се включих.
            Биха ли споделили те и другите защитници на "спестовната застраховка", каква такава имат?

            Аз за 5 години стаж във бранша, не видях нищо спестовно в тях!
            Нито аз си направих такава, нито позволих на родата да си прави експерименти спарите си...
            Мастър Жикев, сполай за откровеното мнение, всеки има право на позиция.

            Моето мнение съм го казвал нееднократно, но ще го споделя пак какво е към днешна дата. Това, което не ме кефи е:

            1. Не ме кефи облагането на "изхода" такова, каквото е в момента.
            2. Въвеждането на плоския данък, в тази посока трябва да се "пипне" малко или поне да видят как е във водещите държави и да е ползва техния опит.

            Ситуацията, каквато е в момента баМковия депозит да има по-висока доходност от 1 човекозасраховка е временно явление и по-скоро изключение, но се случи. Факт.

            Останалото мисля, че е сносно направено предвид законодателството в БГ-то и даже смятам, че медицинските/здравни застраховки доста се забавиха, но е обяснимо като се отчете колко 'орица са заинтересовани да не се пипа монопола на Здравна каса. Но и той ще падне някой ден и тогава ще има още по-харни продуктчета. Пример пак Румъния.

            Примери от преди 1998 година не ми се коментират, тогава още се водеше закон на ДЗИ в Б-ия.

            П.П. Аз лично имам 2 човекозстраховки, които като прибавим към останалите в семейството ми стават общо 8, като са "сглобка" от различни продукти.

            Чиърс!

            П.П.П. Бебе Дивайнесто, идеята на катастрофичния пул е да се вмъкнат едни 30 кинта годишно за лимитче от 10к кинта да кажем с цел да се помага при по-масови бедствия. Вярно, че е символично, но е по-добре от нищо, а който притежава по-скъпи имотчета и държи на тях да си прави отделни продукти. Не мисля, че държавата толкова го е окъсала за едни 70-100 милки да задели предвид доскорошните бомбастични бюджети за Министерството по авариите и бедствията, което както видяхме нищо не прави.

            Коментар


            • Никого не виня! За мен застраховането си е бизнес , като всеки друг.
              Чета с интерес мненията на Маранди и Императора и за това и се включих.
              Биха ли споделили те и другите защитници на "спестовната застраховка", каква такава имат?

              Аз за 5 години стаж във бранша, не видях нищо спестовно в тях!
              Нито аз си направих такава, нито позволих на родата да си прави експерименти спарите си...

              Коментар


              • jikev вие забравяте че от 93-та насам се появи и застрахователния надзор и кодекса, та и много съпътстващо законодателство. дивотията взе да изчезва. е не става толкова бързо, щото с диваци е трудно, но все нещо се случва в добрата посока.
                а за ниските обезщенение, кои е виновен за макро кризата!? застрахователите ли!? ми те не са толко макро, пък и няма какво толко да направят за инфлацията! само гледат и се чудят какви ги вършат банкерите

                нищо не пропускат, щото си ги регламентира закон. вие имате право на информиран избор. ако някой ви усъмни- ами сменяте го веднага! не се оставяте кофти търговци да ви залъжват.
                стига сме се вайкали като махленски клюкарки. аз си отстаявам правата до дупка! информирам се и ръчкам институциите до край.има ефект. ами ако всеки го прави!? няма ли с несинхронизираните си действия да се докараме до неочаквам оптимум!? икономикса му е майката
                застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                http://www.broko.bg/blog

                Коментар


                • Koлко е къса паметта човешка???
                  V12 написа:
                  Спестовната застраховка при всичките е ДЪРВО, защото е с много голям срок - 10 - 30 години. При това положение ако закъсаш за средства през този дълъг период и тръгнеш да си теглиш сумата няма да можеш да си върнеш дори вкараните средства, да не говорим за лихви! Чак след средата на периода минаваш на плюс. Прецени си сам дали можеш да не разчиташ на парите си за толкова дълъг период. Според мен е по добре рискова застраховка, а средствата за спестяване ги инвестирай в други инструменти.
                  Виждам че някой хора са го казали още преди ПЕТ години
                  До '97 работех в животозастраховането, от '93...
                  Наистина по-голямо дърво от "спестовна застраховка" не знам да има!
                  Дори си мислех, че е изчезнала, като понятие след 97...
                  divinesweet написа:

                  А за животозастраховките. Имате ИЗРИЧЕН, ПИСМЕН ДОГОВОР. Каквото пише в него- това е, няма опции за скрити неща.
                  Вярно застрахователите са написали всичко на полицата, но пропускат да споменат колко ще те глобят за предсрочно дърпане, ако изобщо е възможно.
                  Пропускат да споменат колко е "спестовната част" и колко рисковата (да не подхващам и тая част, че по нея биха платили, ако стане злополука с космически кораб едва ли не...)! Това не го пише никъде по договори и условия!
                  Пропускат да спомената и лихвите - и това го няма никъде! Олихвяват колкото си решат в края на годината в зависимост от доходността на инвестициите им?!?!
                  Общо взето не лъжат, изпълняват обещанията си.
                  Тогава (1995-1996)на бедните хорица им обещавахме, за три години двойно на внесените пари. Да, не ги излъгахме, тройно им изплатихме даже! Но ако при сключване на застраховката им взимахме по 20-30% месечно от заплатата, като им изплащахме цялата сума с лихвите не стигаше за телевизор дори...
                  За такива дълги срокове гарантирано ще се случи някоя инфлациика, дето ще изпапка парите на спестителите!

                  Коментар


                  • но не е и точно така! що аз през бюджета сега да платя 1000000 лв поне за шетите от земетресението в шабла!? чист популизъм! от моя джоб и с каква цел!? рекламна!
                    аман от преразперделение, къде е пазара!? като собственика е преценил че ще си управлява рисковете като си ги носи, да не разчита на държавата. а през нея чрез принуда (с данъците) и на мен. що ми вменяват да нося отговорност за нечии частни разходи!? на какво основание!?
                    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                    http://www.broko.bg/blog

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от be_google
                      Колеги направете си едно лоби и догодина застраховката на имотите да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!! за колите е задължителна - а човек седи в колата 1 час на ден
                      Колега, тук малко оплете нещата. За колите задължителна е гражданската отговорност (ГО), а това е друга бира. Застраховаш се срещу чужди щети, причинени от теб.
                      Но по принцип в идеята ти има смисъл: ако живееш в многофамилно жилище (блок) - задължително ГО срещу наводняване, подпалване и т.п. на съседите. И срещу изпускане на саксия

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от divinesweet
                        А за животозастраховките. Имате ИЗРИЧЕН, ПИСМЕН ДОГОВОР. Каквото пише в него- това е, няма опции за скрити неща. Ако измекярстват- надзора дава рамо да се плаче! Никаква мистика или скрито покрито няма. За каквото се подпишете- за това се споразумявате! Ако изрично са ви питали за нещо в предложението – важно е! ако не са- проблема е техен!
                        Благодаря за отговора. Аз с това започнах тук, че при събеседването (визирах едни MLM застраховки - WVP ли, Grave ли..), и в текста на договора ти спестяват куп неща, които не че са търговска тайна, но не се изтъкват. Обикновено човек като си помисли за ЗЖ в съзнанието му изниква тухлата, саксията, шахтата. В живота (а не във филмите) обаче такава нелепа смърт е пренебрежима рядкост. На практика се получават заплетени казуси с много неясни обстоятелства и въвлечени лица. Не упреквам ЗК в некоректност, но те не могат да изплащат такива суми "при поискване, срещу акт за смърт". Оплакването пред надзорния орган не вярвам да ускори и улесни даден спорен казус, по-скоро точно обратното.
                        А проблемът не е техен, той е твой, ако имаш да вземаш пари! Вервай ми

                        Коментар


                        • Гугълов, това не е БГ-феномен, в целий Свет е така - тенекията, кирпича, животя.

                          Сорка, ако съм те разочаровал, че не сме уникални и неповторими У БГ-тУ

                          Чиърс!

                          П.П. Имаше някакви идеи за създаването на задължителен катастрофичен пул подобно на румънягите, но ... както обикновено ще си отлежава "на топло" нейде.

                          И само за протокола после се чудят защо кредитния ни рейтинг е толкова нисък и 'орицата и бизнеса в БГ-то ползват скъп заемен ресурс спрямо развитите държави.

                          Ами иди им обясни, ако можеш че да псуваш по задължителните застраховки само, не е решение, а доброволните да са по-скоро "екзотика". Или то си е решение, ама гледам пуснали 200 теми защо лихвите са толкова височки по кредитите, тия в евро и т.н.

                          Коментар


                          • колеги от застрахователния бизнес - БАСИ!

                            поредните наводнения и поредните посерковеци - "жертви" -

                            Колеги направете си едно лоби и догодина застраховката на имотите да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!! за колите е задължителна - а човек седи в колата 1 час на ден, а в дома си спиш и си беззащитен, и дома ти не може да избяга от пороите, наводненията и ураганите, ама нали за това са застраховките бе мама му стара.... всяка година след пороите се помага на скръндзите-жертви....

                            Аман от незастраховани диваци, които реват на държавата - сега на силното рамо на ББ!

                            подло и лицемерно е спрямо хилядите отговорни хора ... т.е. балами като мен дето си даваме парите за застраховки и на имотите...

                            Коментар


                            • Сега, благодарение на могъщият ръст на Софикс и нашите клиенти сосно ще намажат... ;-)
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Аферим, Сладко диваче... ;-)
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X