Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениее не така с лошо де . аз не съм те обиждал. а имот си имам без кредит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlordА ти си абсолУно неграмотен калтак! За неграмотните калтаци кредитите са нещо лошо. За неграмотните калтаци в БГ покупката на имот е нещо лошо. Затова плувай в канализационе калтак неграмотен и не се намесвай в теми които не са ти ясни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми за повечето продукти не трябва ного мозък - то затова повечето агенти си се занимават само с граждански и най-простите жилищни застраховчички. За тебе са "глупости", ама това е един от най-големите световни бизнеси. А за финансовите институции - ти първо виж нивото на министърчето и на шефката на бюджетната комисия, а после говори за финансова грамотност.
Апропо - изискванията може да са елементарни, но от 100 кандидати само 7-8 са успешни - проста статистика. Щото то не е само да назубриш 2-3 продукта и: пей сърце. Това е една от професиите, които носят най-голямо личностно усъвършенстване в ного насоки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеби трябвало ама не е. дори от средностатистическия гражданин не е по грамотен. гледах обяви за работа за застрахователни агенти. изискванията са елементарни. той ако е грамотен финансово нема да се занимава с глупости а ще работи в някоя фин. институция
Апропо - изискванията може да са елементарни, но от 100 кандидати само 7-8 са успешни - проста статистика. Щото то не е само да назубриш 2-3 продукта и: пей сърце. Това е една от професиите, които носят най-голямо личностно усъвършенстване в ного насоки.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеШегуваш си, нали ?
В случай, че така продаваш продукта си (т.е. разчитайки на чуждата не информираност) - един съвет от мен ...
Смени метода или ... професията.
Нищо лично
Ако ти беше прав - хората щяха да ме ругаят и да си прекратяват договорите... по-долу написах, че откак се занимавам с това (от Осма година) - досега нито един мой личен клиент не си е прекратил човешката застраховка. И това го казвам съвсем сериозно и отговорно... така че не виждам защо да сменям професията.
И аз нищо лично.
Сигурно не си разбрал мисълта ми - не искам да кажа, че всеки би трябвало да ПРЕДВИДИ спихването, а че самото спихване в световен мащаб бе постоянно коментирано и обсъждано по всички медии. Който е искал да играе заешката, имал е достатъчно време да го стори.
Лично аз, като частно лице инвеститор - имах септември Седма една щура идея - да продам всичко и да си купя златни монети и да си играя на Чичо Скруч... после се оказа, че точно тая "глупост" е трябвало да сторя.
Апропо - сега - на ного по-ниски цени и индекси - имам значително по-висока дивидентна доходност от Шеста-Седма... което пък не е зле, въпреки онази грешка. Просто подцених световната заювщина - и никога не съм отричал това.Last edited by Императорът; 12.04.2015, 22:06.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениети тия дето продаваха осма година, не ги ли именуваше заювци?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНедев - ти не си никакъв инвеститор и нямаш понятие от финансови пазари. Това, което започна краят на Седма и началото на Осма само слепец можеше да го проспи. Спихът продължи ШЕСТНАДЕСЕТ МЕСЕЦА и който е искал, имал е достатъчно време да реагира. Дори НЕреагиралите със застраховки, инвестиращи във фонда, който разглеждах имат сериозна доходност, защото ръстът след кризата е много по-голям от спихът. Това, което съм изчислявал обаче е за примерен клиент, който реагира 2-3 месеца след началото на кризата и 2-3 месеца след началото на възстановяването... не става дума да смени първо в най-големият пик и после - на най-дълбокото дъно.
В случай, че така продаваш продукта си (т.е. разчитайки на чуждата не информираност) - един съвет от мен ...
Смени метода или ... професията.
Нищо личноЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНедев - ти не си никакъв инвеститор и нямаш понятие от финансови пазари. Това, което започна краят на Седма и началото на Осма само слепец можеше да го проспи. Спихът продължи ШЕСТНАДЕСЕТ МЕСЕЦА и който е искал, имал е достатъчно време да реагира. Дори НЕреагиралите със застраховки, инвестиращи във фонда, който разглеждах имат сериозна доходност, защото ръстът след кризата е много по-голям от спихът. Това, което съм изчислявал обаче е за примерен клиент, който реагира 2-3 месеца след началото на кризата и 2-3 месеца след началото на възстановяването... не става дума да смени първо в най-големият пик и после - на най-дълбокото дъно.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнениеБи трябвало да е. Поне финансово грамотен. Пак повтарям - не вадете празни изводи за цялото общо от частното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеИмпе, някаква конкуренция се заформя
Момчето се нахъсва и подскача - ама - младо сърчице - не трае.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеНезнам удръжки от къде се правят по простата причнина, че никъде не е упоменато за тях в сайтовете на съответните дружества
п.п. Ако се правят ъдръжки от 2%лихва не се ли обезмислят нещата?
Признай, че само си правиш майтап !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеИмпе превръщаш го в спекула вече.Как ще предвидиш този спих и после ъпа.Ми играй директно по борсите тогава.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнениеВ някои коментари споделяше мнения за ролята на продължителността на застраховката/спестовния продукт. По - продължителната чисто спестовна застраховка(над 15г) не е лош продукт, и съществуват хора, на чиито критерии ще пасне. Твоето НЕРАЗБИРАНЕ в случая е пречка. Пак идваме до ролята на финансовия консултант. Знам, клише е, знам - млад и зелен съм, но аз не съм търговец, драги "човекозастрахователи"...
Момко, не искам да те нагрубявам, но аз когато съм започнал да продавам инвестиционни човекозастраховки, ти сигурно си се борил с учебника по химия за девети клас. Няма да те питам колко човешки си направил досега и колко пари са инвестирали клиентите в тях, защото не искам да те карам нито да се червиш, нито да лъжеш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар