Плюсът на нашият продукт, че от средата на периодът горе долу (много възможно и от по-рано) на практика няма изключени рискове.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеЗдравей ПИППЛЮСПИП, жалко, че повечето българи разсъждават като теб, затова сме на това дередже.
Животозастрахователните полици са съобразени с доходите на хората, всеки може да си ги позволи, който е в работоспособна възраст. За 40 или 50 лв. месечно можеш да си включиш всякакви рискове- да за тази премия- покритията не са чак толкова големи, но това не значи че оставаш, с тези доходи и тези премии.
На следващата година , като станеш по заможен, можеш да си вдигнеш премията(застрахователната сума) или да си направиш нещо ново(еднократно). .
Постовете ми са за информация, не за спорове и заяждане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНапъните на застрахователни брокери да си похвалят продукта е разбираем, но pippluspip e напълно прав. В БГ медицинска застраховка НЯМА! Всички описани от теб продукти са така навързани, че възможността да се случи е части от процента и винаги е свързана с някакъв повод. Не съществува застраховка с която, като те заболи нещо да звъннеш на един телефон, да дойде оборудван автомобил и те закара в клиника където да не те пуснат докато не открият причината и необходимото лечение.
Такива застраховки има даже е недолюбваната Русия, но не и в БГ-то. Наистина струва около 1000 долара годишно на член от семейството, но си нямаш идея какви прегледи и услуги се предлагат.
п.с. Ако случайно пък има нещо подобно, прати линк и ще си направя.
Нека застрахователите обяснят как правят на маймуни гражданята с изискванията си за служебни бележки от държавни институции и ги разкарвата като простинали коне за дребни щети по застраховка каско, имущество или срещу кражба. После да обясняват колко велики продукти имат. 1992г. когато правех "задължителни" за клиентите застраховки не е било такова обиране и разиграване
Сегашните са готови на всичко за да ти вземат парите, а после чакай михаля, ако стане събитие. Това го прикривате нали? Ще взема при всяка моя среща с недоволни от застрахователите да ги пращам да се регистрират в Инвестора и да си кажат мнението за да видите какво ще настане
................
ГОЛЯМ СМЯХ- ТОЧНО ДОКАТО ПИШЕХ ПОСТА ПОЛУЧИХ НА ТЕЛЕФОНА СЛЕДНОТО СЪОБЩЕНИЕ: ПО ПОЛИЦА ЖИВОТ №........... ДЪЛЖИТЕ 51 ЕВРО. ПОКРИТИЕТО Е ИЗТЕКЛО НА ...11.2010г.
ПЛАТИХ ПРЕДИ ТРИ ДНИ За втори път ми пращат такова измислено съобщение и посочват телефон за връзка който е невалиден от една година. Предния път когато разговарях с човек от офиса ми казаха, че това съобщение било автоматично. Тоест няма човешка намеса. Лявата ръка не знае какво прави дясната
Коментар
-
само като вметка
за медицинските застраховки - разходете се до кой да е офис на Алианц и попитвайте за "Здраве голд" - медицинска затраховка от класически (англосаксонски) вид - покрива от превоз с хеликоптер до избор на болница в някоя държава. Продуктът е ирландски и поради тази причина си е съвсем ОК. Цената му е около 700-1000 евро годишно, но е супер. Направил съм на сина ми, който е студент в Холандия и съм спокоен. Подобната застраховка там струва поне 2 пъти повече, а на европейската здравна карта кой знае защо нямам доверие
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНапъните на застрахователни брокери да си похвалят продукта е разбираем, но pippluspip e напълно прав. В БГ медицинска застраховка НЯМА! Всички описани от теб продукти са така навързани, че възможността да се случи е части от процента и винаги е свързана с някакъв повод. Не съществува застраховка с която, като те заболи нещо да звъннеш на един телефон, да дойде оборудван автомобил и те закара в клиника където да не те пуснат докато не открият причината и необходимото лечение.
Такива застраховки има даже е недолюбваната Русия, но не и в БГ-то. Наистина струва около 1000 долара годишно на член от семейството, но си нямаш идея какви прегледи и услуги се предлагат.
Коментар
-
Коментар
-
http://www.allianz.bg/site/index.php?page=health#4Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНапъните на застрахователни брокери да си похвалят продукта е разбираем, но pippluspip e напълно прав. В БГ медицинска застраховка НЯМА! Всички описани от теб продукти са така навързани, че възможността да се случи е части от процента и винаги е свързана с някакъв повод. Не съществува застраховка с която, като те заболи нещо да звъннеш на един телефон, да дойде оборудван автомобил и те закара в клиника където да не те пуснат докато не открият причината и необходимото лечение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеИма продукти, които покриват:
- временна загуба на трудоспособност;
- трайна инвалидност;
- фатален край от болест/от злополука;
- медицински разноски от злополука;
- дневен болничен престой;
- оперативно лечение;
- тежки заболявания като инфаркт, инсулт, трансплантации, тумори и прочие и прочие.
Коментар
-
Самият застраховател иначе има най-голяма полза да продава точно животозастраховки
А защо повечето български(бивши силови) компании-не го правят.
ЦКБ Живот -само злополука, Лев Инс -само злополуки.
Само, ще ти кажа, че никого не съм накарала насила да направи полица.Аз давам информация и то безплатна, а всеки взима своето решение дали да се възползва или не.
И другото нещо, което искам да Ви кажа, е че финансовата свобода идва при хората, които спестяват 10% или повече от прихода си.
И да уточня за някои хора, че под спестяване имам в предвид и инвестиране. Колкото повече изкарваме толкова повече харчим, но 10 % си остават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pippluspip Разгледай мнениеНе е така, животозастраховането е дългосрочен продукт 5-30год.
По възможно най-ниската цена няма смисъл да се сключва застраховка живот, понеже покритите рискове са минималните основни такива, като в тях не се включва например смърт при злополука, загуба на работоспособност в следствие на злополука, болест и т.н., а това са най-честите събития при които може да настъпи застрахователен случай Т.е. клиентът няма да е защитен и подсигурен. Освен това ако има включена загуба на работоспособност, но няма включено покритие за временна загуба на трудоспособност то при събитие ще е още по зле за клиента А всяко едно допълнително покритие оскъпява премията.
Качествена застраховка живот на българския пазар (с включени допълнителни рискове и прилична застрахователна сума ) няма как да бъде продаваема, защото е скъпа, а стандарта на живот е нисък. Освен това за да е поносима по джоба на средносратистическия българин, тя трябва да е за дълъг период, поне 15-30г.
Но несигурността в днешно време е доста голяма.
Освен това би било редно да се поясни, че доходността не е върху изцяло внесените вноски, а само върху математическия резерв, който е доста малка част от вноската, особено първите години.
Истината е че това е продукт за хора с възможности доста над средностатистическите.
Самият застраховател иначе има най-голяма полза да продава точно животозастраховки.
Животозастрахователните полици са съобразени с доходите на хората, всеки може да си ги позволи, който е в работоспособна възраст. За 40 или 50 лв. месечно можеш да си включиш всякакви рискове- да за тази премия- покритията не са чак толкова големи, но това не значи че оставаш, с тези доходи и тези премии.
На следващата година , като станеш по заможен, можеш да си вдигнеш премията(застрахователната сума) или да си направиш нещо ново(еднократно). Има различни примери в практиката ми- жена работеща в Библиотека на заплата 300 лв. 2004 год. - си направи застраховка и след това брат и беше дал едни пари кеш, дойде и си направи еднократна. И знаеш ли какво ми каза- по добре да ги вкарам, отколкото да ги занеса в къщи и за една седмица да заминат, защото мъжа и и дъщеря и бяха само консуматори.
2007 год. същата жена я заболява реброто- отива на доктор и и казват, че има тумор и трябва да я оперират. Обади ми се и за 24 часа имаше пари за операцията, аз лично съм я карала с колата си, за да си купи каквото и се яде, след химиотерапията - нито дъщеря и нито мъжа и правеха нещо за нея.
А тя със сълзи на очи ми каза, ти си другият човек от семейството ми, ако не беше ти нямаше да съм жива.
Друг пример- фирмени полици ,сключени от работодател за 40 лв. на месец на човек- една от жените на 10 мес. от началото на полиците, влиза в болница със спаднал глас и до като открият какво и е тя умира в болницата- оказва се , че е имала рак и толкова бързо се е развил и стигнал до мозъка, че си отива от този свят толкова бързо. Двамата и сина дойдоха, като хиени и дори не им беше зле, че майка им си е отишла- всеха парите и казаха, че застраховка не ги интересува.
Мога да ти давам още примери, но едва ли рано сутринта е уместно.Малко по-късно в офиса , ако имам свободно време- мога да дам още.Last edited by dessi_georgieva; 02.12.2010, 10:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pippluspip Разгледай мнениеНе казвам, че няма покритие злополука или тежки заболявания, а че те не са в основното покритие на застраховката и се плащат допълнително.
Временната нетрудоспособност не е никак малък дявол, тя е период между 4 и 20-26 седмици, през който клиента няма застрахователна защита, няма обезщетение, длъжен е да си плаща вноските и т.н.
Иначе застраховките живот си имат техните придимства, не съм против тях, но на клиентите по правило не им се обясняват дребни подробности, които са най-важни. А съгласете се, че застраховането е материя която малко хора разбират в детайли.
що не отидеш да се застреляш някъде ритуално?!?
Къв си ти, че да се изказваш кат' последна инстанция в материя, от която си нямаш хал хабер? Ърмм ...?
Т'ва е тема, в която съм оставил сладко бебе Импи и колежката Деси да си пишат, щот' са сладки и затова не се намесвам.
Иначе, кое не се покрива в БГ-стан, бре?
Има продукти, които покриват:
- временна загуба на трудоспособност;
- трайна инвалидност;
- фатален край от болест/от злополука;
- медицински разноски от злополука;
- дневен болничен престой;
- оперативно лечение;
- тежки заболявания като инфаркт, инсулт, трансплантации, тумори и прочие и прочие.
При оперативно лечение на един пиклив байпас дет' го дават за добър ден докторите на всеки втори с хипертония ти е 90% от Застр. сума. Т.е. на 5000 евро ЗС - ти плащат 4500 евро за пикливия байпас, за апандесит 30% или 1500 евро обезщетение.
Та, що не се скриеш нейде да си приказваш простотиите. Тъпанар!!
Т'ва дет' си се направил на интересен да го оцветиш в черничко, ако се окаже, че има такъв продукт в БГ-то, ще се метнеш ли отнякъде или ти си храчиш за спорта всички и всичко - наред?
Всичко има като продукти в БГ-стан, ама е най-лесно да се храца по държавата, застрахователите и т.н. че не ни дундуркат на ръце доживотно и най-важното да е без пари.
П.П. Импчи, Деси - сорка за намесата ми по темата ви, ама подобни тъпанари не мога да ги трая! Туй нямало - онуй нямало. Кажи не знам дали го има в БГ-то, бре, а не да дрънкаш простотии ...
Чиърс, успех и весели празници от мИня!Last edited by marandi; 02.12.2010, 02:01.
Коментар
Коментар