IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Нямам му доверие на еврото. И съвсем обърка нещата. Казах че в БГ-ту няма медицински застраховки!
    Мойта животспестяваща с нейните клаузи, че не важи при стачка на шерпите в Непал, си е мой проблем и просто споделям.
    Чаткам, че си мноу "оригинален" и няма проблем да отидеш, в което дружество се сетиш, там да си изложиш притесненията и актюерите им да ти сметнат някой индивидуален проект за покрити рискове извън стандартните.

    Ще стане дума за кинти - "уекичко", ама ти си пачкосан и кат' чуеш премията няма да се притесниш хич, щот' си баро

    П.П. Иначе продължаваш да не прайкаш разлика между общо и живото.

    Ако нямаше медицински застраховки в БГ-стан, означава, че до преди няколко години ( а и сега - зависи от дестинацията ) - нямаше как да излезе някой чиляк извън граница/или да влезе турист в БГ-стан!! Как да ти го обясня по-просто?!

    Ще ти го обясня още по-простичко кат' за тИбя, белким ме чатнеш: Няма как от точка А, до точка Б да стигне някакъв субект, без значение дали е чиляк, стока, товар, услуга и без значение с какъв транспорт се придвижва ( самолет, кораб, влак, автобус, автомобил и т.н. ), ако ........ няма застраховчица.

    Кат' проумееш т'ва някой ден, може да ти помогна и за после. Ама, да ме вкарваш в твоите "прозрения", дет' само ти си вярваш ... нЕма как да стане, братле?

    Твоя типаж ми е жалък, само конспирации и филми, световни заговори и гледане на филми как било по свИтЪ. В БГ-стан има продукти с осигурен превоз, който се фактурира до определен лимит, може да е сухопътен или с хеликоптер ( демек и с хвърчило могат да извозват някой кат' стане белята ), ама да ти кажа честно ми писна - просто си безнадежден

    Ай, със здраве и да не ти се налага да пробваш компаниите как изплащат покритите си рискове
    Last edited by marandi; 03.12.2010, 01:14.

    Коментар


    • нИдейти вярва на мантрите,че накрая ще си получите внесената сума със солиден % надбавка, надвишаващ инфлационния или този по депозитите, по простата причина че такава доходност някой трябва да я направи, а тукашните "инвестори" как ли ще гонаправят, не знам , трябва да си ударите г*за в тавана ако си получите сумата която сте внесли, да не говорим че ако решите да си изтеглитИ паритИ предсрочно, ще ви дадат по-малко и то в пъти,
      няма по-вмирисан цървул от бегетовския, а уникалните са "връхтъ"

      Коментар


      • Няма уловка.
        Просто това, което те са чували, вече е твърде остарял продукт, който е неактуален - ние дори и не го предлагаме, макар да го имаме в "колчанът" си.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Дървена Тимберицо - зависи за колко време ти е бил договорът. Ако е бил за 30 години (в примерът, който си дал) близките ти ще получат минимум 90 000 кинта. А според причината за пукването и допълнителните покрития, може би и доста повече.

          Не може нищо да се каже наготово без конкретна, за теб направена оферта.
          Има логика в това - тс роднините ми ще вземат моите пари със сериоен % доходност. Не мога да хвана къде е уловката, че в компанията където работя един куп хора ме разубеждават и твърдят че при събитие (или при достигане на възрастта) ще взема (аз или наследниците) точно сумата която съм внесъл с минимална надбвка, щото си приспадали разни такси и се оказвало че било същото като да си даржиш парите на депозит само дето тези пари държавата не ги гарантира.

          Коментар


          • Дървена Тимберицо - зависи за колко време ти е бил договорът. Ако е бил за 30 години (в примерът, който си дал) близките ти ще получат минимум 90 000 кинта. А според причината за пукването и допълнителните покрития, може би и доста повече.

            Не може нищо да се каже наготово без конкретна, за теб направена оферта.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Потърсих в нета за застраховка живот (и аз не съм в час по въпроса и намерих това:


              Ще се постараем да Ви предоставим малко повече информация за същността на тази застраховка, както и с отделните й разновидности. Всъщност застраховката „Живот” е част от доброволното застраховане, което е насочено към осигуряване на застрахователна защита при възникване на определени събития, които са включени в полицата. Тези рисове могат да бъдат настъпване на смърт, загуба на работоспособност (временна или трайна), навършване на определена възраст, болест, злополука и т.н. Според покритите рискове като цяло са обособени няколко основни вида застраховки, а именно:

              • Застраховка "Живот"
              При нея застрахователя изплаща обезщетения при настъпване на смърт на застрахованото лице или при доживяване на определена възраст. Така например ако внезапно застрахованото лице почине, близките и роднините му имат право да получат обезщетения в определен размер. Изплатените суми в този случаи зависят от възрастта на застрахованото лице, неговата професия и т.н. Също така застрахователят може да изплати суми и при навършване на определена възраст, като тези суми могат да бъдат изплащани наведнъж или регулярно.

              • Застраховка "Живот", свързана с инвестиционен фонд
              Тук средствата се инвестират във взаимни фондове в определени активи, носещи доходност. Тази доходност напълно се определя от движението на борсовата търговия и съответно цените на финансовите инструменти, в които е реализирана инвестицията. В зависимост от склонността Ви да поемате риск може да изберете портфейл от инвестиции в следните три основни направления:инвестиции в нискорисов фонд (доходността от инвестирането в тези активи е гарантирана и малка), среднорисков или балансиран фонд (комбинация между нискорискови и високорискови ценни книжа) и високоросков фонд (с възможност за получаване на най-висока доходност, но и поемане на най-голям риск). Редно е преди да сключите тази застраховка да се запознаете това дали инвестициите се реализират на местната или на чуждестранна фондова борса и съответно да имате изградени очаквания за бъдещото развитие на търговията, особено при инвестиране във високорискови ценни книжа.

              • Застраховка "Злополука"
              Застрахователната компания поема изплащане на обезщетения при трайно загубена или намалена работоспособност, в следствие на злополука.

              • Допълнителна застраховка
              Осигурява допълнителни застрахователни покрития, действащи комбинирано. Така например тук може да се комбинира риска смърт, вследствие на злополука, трайно намалена или загубена работоспособност, вследствие на злополука и/или заболяване, медицински разходи и др.

              Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

              Поздрави,
              Екипът на МОИТЕ ПАРИ


              Та имам един въпрос - На практика ако да кажем съм внасял 10 години примерно по 3 000 лв на година тс след 10 години ще съм натрупал 30 000 лв. и почина - Каква сума ще се плати на роднините ми (Ясно ми е че зависи от отделната застраховка, но дайте някаква конкретна сума на предлаганите в България застраховки живот).

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Доларес - не е зле

                А, в евро защо нямаш?

                П.П. Ако имаш конкретни питанки ми пиши на лични, ще ти отговоря. Без слоновете в Тазмания и прочие дивотии - хихи
                Нямам му доверие на еврото. И съвсем обърка нещата. Казах че в БГ-ту няма медицински застраховки!
                Мойта животспестяваща с нейните клаузи, че не важи при стачка на шерпите в Непал, си е мой проблем и просто споделям.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Веско - защото си си избрал куц продукт на куца компания - не зная я коя е? И не е нужно да пукнеш, за да прибереш сухото - напротив - и за двете страни (човекозастраховател и клиент) е изгодно застрахованият да е жив и здрав до краят на договорът.
                  Ами нали за туй си говорим туканка. кажи един продукт дето като ме заболи бъбрека или лумбаготу ще ми се усмихнат и излекуват. Демек платят лечението.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                    16
                    Доларес - не е зле

                    А, в евро защо нямаш?

                    П.П. Ако имаш конкретни питанки ми пиши на лични, ще ти отговоря. Без слоновете в Тазмания и прочие дивотии - хихи

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                      Нали си имащ кешец, защо пишеш да ни правиш добро.
                      Ти бедняк застрахован видяла ли си?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Ъммм, не може ли това да кажеш, че важат само за БГ-стан, ъм дрънкаш за Танзания?? Ко съ прайш на Лили Иванова ся? - хихи

                        П.П. Коя тарифа ти е продукта на мюнхенци?
                        16

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                          Ами медицинските разходи бяха само за България и ги отказах преди три години. Ама ако всичко беше открито, би трябвало да влезеш в сайта на стадиона край Мюнхен и да си ги прочетеш от там условията
                          Ъммм, не може ли това да кажеш, че важат само за БГ-стан, ъм дрънкаш за Танзания?? Ко съ прайш на Лили Иванова ся? - хихи

                          П.П. Коя тарифа ти е продукта на мюнхенци?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                            Кат си бил прав да съм спорил с тибя? Нямам никаква застраховка. Това е един "продукт" за булгаристанци, демек ти внеси 10 бона, пък ний шти ги върнем ако умреш , ама първо си удържаме за труда и нервите.
                            Справка: т.9 Плащанията по-всички рискове, не могат да надвишават застрахователната сума по условията.
                            Страх ма е да си помисля ако исках да се застаховам за мильон, трябваше да внасям по 50 хилки на година. добре, че не се надценявам кат някои съфорумци
                            Нали си имащ кешец, защо пишеш да ни правиш добро.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                              Аз съм малко суеверен и така и не си направих застраховка живот... Иначе имах колеги навремето в Банката дето чинно си внасяха всеки месец - единия беше в AIG (сега има друго име) другият мисля че в Граве........... А може ли Маранди и Императорът (като по запознати) много накратко да ни поясните предимставата и недостатъците (до колкото прецениете) продукта наречен Застраховка живот.... Ще ми е интересно защото застраховането (и осбенно тези Мерцедес на застраховките) си остава тъмна Индия за мен....
                              Всеки е суеверен по някаквъв начин, но това което ни е писано ще се случи.
                              В единият вариант, ще сме се погрижили за нас или за близките си(финансова стабилност), а в другият ще сме във финансов колапс. Така, че всеки избира.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                П.П. Може да ми пуснеш клаузата точно в частта за медицинските разноски и държа да видя, че се покриват не само в БГ-стан, а и в чужбина. Щот' обикновено са по фактури до определен лимит, а НЗОК няма споразумения със здравните каси в цял свят, та да им важат чуждите фактури. За медицинските разноски говоря, дано това знаеш поне какво е, а не за трайна инвалидност злоп., временна загуба на трудоспособност злоп. или разходи за репатриране и погребени, дневни пари за болничен престой и т.н.
                                Ами медицинските разходи бяха само за България и ги отказах преди три години. Ама ако всичко беше открито, би трябвало да влезеш в сайта на стадиона край Мюнхен и да си ги прочетеш от там условията

                                Коментар

                                Working...
                                X