IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Absolut-но!
    Нали и аз това казах вчера. В БГ-то Медицински застраховки НЯМА. Марандиту се прай на интересен, ама ние щото ползваме чужди езици и затова влязохме в лингвистични спорове.

    Та за да избегнем езикови недоразумения, ако можеш да дадеш съвет, къде и колко да платя за човешко медицинско обслужване, ще съм благодарен. Останалото е ала-бала/
    Вяскоу,

    ти да беше попрочел през това време и щеше да се поориентираш в нещата. В БГ-стан нЕма още триколонна здравна система и аз мноу добре чаткам накъде те избива, ама т'ва дет' го сакаш го нЕма още.

    Има едни междинки дет' се опитаха червенките да лапнат някое болница, ама пустия му закон дума, че личното здравно осигуряване отива в категория ..... животозастаховане и трябва лицензец, а па той бил скъпичак, ръиш ли?

    П.П. Иначе от 2003 още очакваме нещо да се промени в БГ-стан кат' юридическа рамка, та ще се навлезе и в него сегмент да се предлага, ама още нЕма. Иди питай здравната каса що не пускат кокала. Иначе интереса там е огромен и не си само ти, та ако си мислиш, че Русото и то не псува законодателите, що се мотат още си на грешната диря. Псувам ги от 4-5 години поне - хихи

    За сравнение "бедна" Румъния и те го вкараха това и вече остана само БГ-стан да не си е реформирала здравеопазването. Та, зат'ва пиша из блогчетата си, че аз реформи не виждам да се прайкат, ама то трябва малко и да вдяваш какво ти пише Русото, а не само да дърпаш синджира.

    Нещо остроумно сети ли се вече или ... ще попрочетеш малко, да си поопрайкаш кашата в главата? Ърмм ...?
    Last edited by marandi; 03.12.2010, 10:51.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
      Непредвидените обстоятелства се покриват само от Злополуки.
      Всичко , което е вътре в нас- т.е заболяванията- НЕ СЕ покриват от Злополуките.
      Absolut-но!
      Нали и аз това казах вчера. В БГ-то Медицински застраховки НЯМА. Марандиту се прай на интересен, ама ние щото ползваме чужди езици и затова влязохме в лингвистични спорове.
      Първоначално изпратено от d
      Поликлиника ЦК http://www.poliklinikack-5001.ipdl.ru/
      Здравствуйте! Через КСАР "Развитие" я сделала себе и своей семье медецинскую страховку на год в поликлинике ЦК!!! Милая девушка Яна, которая мне все оформляла, подробно рассказала, посоветовала, куда и к каким врачам лучше обращаться, подобрала мне самое лучшее предложение! Оно оказалось в ИНОГССТРАХе. Заплатила я за программу 13500р за одного человека! Мне очень понравилась отношение к клиенту, забота, я уже долгое время посещаю эту клинику, меня все устраивает! Спасибо!
      Та за да избегнем езикови недоразумения, ако можеш да дадеш съвет, къде и колко да платя за човешко медицинско обслужване, ще съм благодарен. Останалото е ала-бала/

      Коментар


      • Първоначално изпратено от h17 Разгледай мнение
        За самоубийството: май повечето застрахователи плащат 1хЗС, ако е след първата или втората година. Един вид не допускат, че ще си планираш самоубийството толкова напред във времето
        Така е, Котенцето, надали някой би планирал самоубийство с 2 години напред - не е невъзможно но е много малко вероятно.

        И ний плащаме, ако са минали 2 години. Наскоро наша (макар и не от нашата кантора) метна отвисоко, но близките и ще получат само скромното сухо по откупна стойност, защото от подписването на договорът са минали само няколко месеца, доколкото разбрах.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Желая Ви хубав и ползотворен ден.

          Мислете за себе си и хората около Вас, защото Вие сте № 1.

          Коментар


          • А относно банковият депозит- вече споменах предимствата на застраховката.
            Иначе е добре и двете да ги имаш, дори и да инвестираш.
            Но трябват паричкиииии.
            Затова почвай да заделяш 10% от дохода си в буркан банк и после разпредели риска.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
              нИдейти вярва на мантрите,че накрая ще си получите внесената сума със солиден % надбавка, надвишаващ инфлационния или този по депозитите, по простата причина че такава доходност някой трябва да я направи, а тукашните "инвестори" как ли ще гонаправят, не знам , трябва да си ударите г*за в тавана ако си получите сумата която сте внесли, да не говорим че ако решите да си изтеглитИ паритИ предсрочно, ще ви дадат по-малко и то в пъти,
              няма по-вмирисан цървул от бегетовския, а уникалните са "връхтъ"
              Мамут - казах ти да не пишеш глупости, сега разбирам защо от ІІІ до VІ Епизод не говориш, а само квичиш. Най-старият ни фонд е вече на 18 години, а средногодишната му доходност е 16.7%, въпреки спадът поради световната криза, хем това е БАЛАНСИРАН фонд, а не високодоходен. За 12 месеца повечето ни високодоходни фондове са направили между 30 и 50% доходност, естествено това няма как да става всяка година.
              Така че може... всичко може, само дето арогантните винаги пропускат възможностите.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Непредвидените обстоятелства се покриват само от Злополуки.
                Всичко , което е вътре в нас- т.е заболяванията- НЕ СЕ покриват от Злополуките.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от alexjr Разгледай мнение
                  Само да вметна - някои хора не правят разлика между застраховка и здравно осигуряване. Второто (демек здравното, частно де) е за това - като те заболи нещо, звънкаш и оттам те поемат и болници, доктори и въобще каквото ти трябва.
                  Застраховката е за инциденти - демек: няма ти нищо, счупваш си крак, плащат. А не във варианта - счупих си крак, на ви 50 лева, дайте 5 000))))
                  Относно какво е злополука - има си твърде точни описания - в общите условия, които са синхронизирани (поне повечето) с европейските такива.
                  Дали ще те гази слон в Танзания или ще те яде бяла мечка - все тая, злополука е (ако застраховката ти е с международно покритие).
                  Медицинските застраховки покриват непредвидени обстоятелства - иначе щяхме да се нагледаме на още фалирали застрахователи - щото някой ще даде 1 000 евро за застраховка и после отива за бъбречна трансплантацийка, дето струва 100 000 (минимум). Е ,как става тоя номер?
                  Другото - спестовните застраховки - еми има данни бе, четете малко (говоря за класическите спестовни, не тези с инвестиционен фонд, там е друго) - средната доходност по тези продукти за 7 годишен период е около 6 % годишно. Хайде сега някой да извади средната доходност по депозитите за този период (около 3.2 % май беше).
                  .....
                  ако трябва още ограмотяване - да ви го дам
                  Искам малко и тук да се включа-
                  В БГ
                  имаме няколко вида застраховки:
                  1.инвестиционни
                  2.спестовни
                  3. пенсионно -рентни
                  4.рискови- с покрития за Злополука и заболявания
                  5.Злоплуки
                  6. Трудови злополуки
                  Тези застраховки нямат нищо общо със ЗДРАВНОТО Осигуряване.
                  Самото здравно осигуряване включва и превенция на заболявания, диагностика и лечение. Това е така нареченият 2 стълб на ЗДРавното осигуряване.
                  В първият случай , трябва да си здрав.
                  А във вторият ако си болен си плащаш по скъпоооо.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от alexjr Разгледай мнение
                    Медицинските застраховки покриват непредвидени обстоятелства - иначе щяхме да се нагледаме на още фалирали застрахователи - щото някой ще даде 1 000 евро за застраховка и после отива за бъбречна трансплантацийка, дето струва 100 000 (минимум). .
                    .....
                    ако трябва още ограмотяване - да ви го дам
                    Благодаря за навременното ограмотяване. Сега ми се изясни, че да си счупиш крака е непредвидено обстоятелство, докато нуждата от бъбречна трансплантация е един предвиден и планиран от детска възраст процес, затова не подлежи на застраховка ами на осигуряване.
                    Хитро!
                    п.с. От тълковен речник:
                    Значение на думата застраховам
                    Осигурявам, обезпечавам, давам сигурност.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Darvenata_glava Разгледай мнение
                      Деси а има ли такива уловки от рода - "Човека е починал от болест която не е декларирал при сключване на полицата" или например "няма да платим защото се касае за самоубийство". Питам защото съм решил да взема някакво такова смело решение, но както се сещаш целта ми е в случай на събитие (да не дава господ) да осигуря близките си и поради факта, че те за разлика от мен много трудно ще съдят някоя застрахователна компания и ще се борят за правата си, ми се иска аз още приживе (не че съм заумирал) да съм подготвил всичко.... Тс. идеята ми е дали застраховката живот наисстина ще осигури на наследниците, толкова по висока доходност, че да я предпочета пред традиционните форми на запазване на средства с цел онаследяването им от трети лица.
                      Здравей,
                      Самообийството не се покрива през първите две години от началото на договора- на майтап-аз казвам, който е решил да си слага край на живота си, да изчака 2 години и тогава да го прави.
                      Има разбира се преддоговорна информация - включително и здравна декларация, в която всеки декларира здравословното му състояние. Сега както знаете всеки влиза в системата с направления, изследвания, операции и т.н- така, че е по-трудно да се укрие някой здравословен факт(може да се провери), а ако е по-голяма ЗС, всеки кандидат минава на преглед(различни направления,включително и велоергометрия, ако се налага), за да се прецени моментното здравословно състояние и риска за в бъдеще. Така , че веднъж влязъл договора в сила - няма как да се откаже плащане, за недекларирано състояние.
                      Съвет- да се декларира, всяка доказана болест или операция.

                      Коментар


                      • аман от неграмотници))))

                        Само да вметна - някои хора не правят разлика между застраховка и здравно осигуряване. Второто (демек здравното, частно де) е за това - като те заболи нещо, звънкаш и оттам те поемат и болници, доктори и въобще каквото ти трябва.
                        Застраховката е за инциденти - демек: няма ти нищо, счупваш си крак, плащат. А не във варианта - счупих си крак, на ви 50 лева, дайте 5 000))))
                        Относно какво е злополука - има си твърде точни описания - в общите условия, които са синхронизирани (поне повечето) с европейските такива.
                        Дали ще те гази слон в Танзания или ще те яде бяла мечка - все тая, злополука е (ако застраховката ти е с международно покритие).
                        Медицинските застраховки покриват непредвидени обстоятелства - иначе щяхме да се нагледаме на още фалирали застрахователи - щото някой ще даде 1 000 евро за застраховка и после отива за бъбречна трансплантацийка, дето струва 100 000 (минимум). Е ,как става тоя номер?
                        Другото - спестовните застраховки - еми има данни бе, четете малко (говоря за класическите спестовни, не тези с инвестиционен фонд, там е друго) - средната доходност по тези продукти за 7 годишен период е около 6 % годишно. Хайде сега някой да извади средната доходност по депозитите за този период (около 3.2 % май беше).
                        .....
                        ако трябва още ограмотяване - да ви го дам

                        Коментар


                        • За самоубийството: май повечето застрахователи плащат 1хЗС, ако е след първата или втората година. Един вид не допускат, че ще си планираш самоубийството толкова напред във времето
                          nnn

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                            Видяла съм доста на по- 30-50 лв. месечно.
                            Видяла съм и "милионери"- да не са .
                            Видяла съм всякакви- дори и тежко болни да искат да си направят, но уви.

                            Деси а има ли такива уловки от рода - "Човека е починал от болест която не е декларирал при сключване на полицата" или например "няма да платим защото се касае за самоубийство". Питам защото съм решил да взема някакво такова смело решение, но както се сещаш целта ми е в случай на събитие (да не дава господ) да осигуря близките си и поради факта, че те за разлика от мен много трудно ще съдят някоя застрахователна компания и ще се борят за правата си, ми се иска аз още приживе (не че съм заумирал) да съм подготвил всичко.... Тс. идеята ми е дали застраховката живот наисстина ще осигури на наследниците, толкова по висока доходност, че да я предпочета пред традиционните форми на запазване на средства с цел онаследяването им от трети лица.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                              Ти бедняк застрахован видяла ли си?
                              Видяла съм доста на по- 30-50 лв. месечно.
                              Видяла съм и "милионери"- да не са .
                              Видяла съм всякакви- дори и тежко болни да искат да си направят, но уви.
                              Last edited by dessi_georgieva; 03.12.2010, 07:42.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                                16
                                Евролайф-Алианц

                                Коментар

                                Working...
                                X