IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не мога да разбера какво се чекате за кредитите?

    Какъв е проблемът?

    Някой иска да сключи с определена банка потребителски кредит. Политиката на банката е такава: кредитът се одобрява при изпълнени условия - 1, 2 3.....5...
    И самият инспектор казва, примерно: "Изискване /политика/ на банката е да бъдете застрахован, примерно - срещу загуба на доход, за срока на погасяване на кредита."

    Толкова! Просто и ясно. Който не желае кредит - не се застрахова. Или отива в кредитна институция, която ще му осигури условия, които той е пожелал /под секрет, кредитодателят определя условията, а не кредитополучателят/.

    Застраховането на недвижимо имущество в полза на банка при договорен кредит за изплащането му е различно, но общо-взето - вече са малко банките, които не са регистрирани като застрахователни брокери, или не са обвързали бизнеса си с водещ застраховател.
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

    Коментар


    • Няма да ви се пречкам в темата и няма да пиша)
      заприлича ми на секта...

      само още един жокер - пощенска също, изисква ЗЖ да е към точно определен и само 1 застраховател, разберете си ...кой
      А тия приказки, че може да се пусне молба/протест в КФН и ала-бала, нека някой да отиде да подписва за кредит и тогава да си лафи...
      Условията са обикновено - ако имате ЗЖ, лихвата е толкова, без нея - няколко пункта по-висока, за самата застраховка работим само с еди - кой си(вероятно, самата банка е получила лиценз от КФН като Зброкер...нямам идея)
      във варианта при дск - направо си има ЗД
      Различни са вариантите и изискванията...
      Мисля, че самите ЗЖ за кредитополучатели са задължителни почти масово и масово без право на избор на ЗД
      ето индиректно за дск...как стоят нещата http://www.groupama.bg/bg/general_in...roduct_13.html

      Приказките ви не помагат на хората в конкретните ситуации, нито им казвате защо да не приемат едно, а друго....нямате грам съпоставки, сравнения...

      Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
      Ясно е, че отново зарата ще отговаря....

      ..................................
      ти вече ми отговори вчера, благодаря отново, даваш полезно инфо, за което човек да пита, ако реши да прави застраховка
      Last edited by съни(тя); 30.01.2013, 20:46.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Бе, аз я питам да ми каже в коя компания по избор Х иска да й прекарам застраховките и колко пари ще сложи на масата ( после ще ги изпием - аз пари от жена не мога да взема ) - тя още философства?

        П.П. В БГ-стан всичко върви кат' преяли коне и имали "познат" в баМка и в застрахователна компания и вече са от спец-ове нагоре, щот' така им казал "техния" човек.

        После кой ми сра в гащите .....
        Мъъъъм.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Марантичка, я да те питам и теб, ква е таз застраховка
          http://www.sdi.bg/web/v/jivot-i-zlopoluka-10104.html
          служителките - двечки на брой )) в един от офисите им бяха категорични, че това е И ЗЖ.
          Ако не е тъй, кой ще да е виновен, който ги е наел - есдиай или виктория или девойките
          Аз обикновено, не се сърдя особено на служителите в мтел, ако не могат да ми обяснят ясно определен продукт, а питам в централата им що си крият скритите камъни

          Ясно е, че отново зарата ще отговаря....

          Защо ли е взема да стана отново едно застрахователче? Хем си я имам основата, хем пък разни ИД – тук-там познавам… /майтап, де../, но ще се упражня – да обясня условията по затраховката на “Виктория” и брокера, при условие, че нашето лицезирано “Дженерали” – няма нищо общо с нашата “Виктория” нищо, че последната предсталява “Дженерали”. Двете компании – Дженерали и Виктрия у нас – са представители на “Дженерали”, с мажоритарен собственик в различни страни. Това, последното – едва ли е съществено за коментара ми, в който ще си направя едно упражнение:

          Прави впечаление това, за което говрих: продуктът е разбит на отделни рискове, за да не се оскъпява застраховката като цяло. Накрая ще направя една сметка за всички покртия.

          Покритие 1.1
          Такава злополука, която изключва ПТП- почти не се среща, а тя почти няма как да предизвика смърт или трайна нетрудспособност /ТН/. Значи, плащат се едни 26 лв. за нещо, което има малка вероятност да се случи, нооооо пък, ако не се платят тия 26, няма как да се отиде към по-търсеното покритие 1.2.
          А по-вероятното проявяване на риска смърт и ТН – изисква /без да е задължително/ - вероятно още
          52 лв. /вероятно , защото не е фиксирана цена, но може изневиделица да се окаже и по-висока, ако не се договори предварително – а чернова във вид на сметчица от типа “риск – тире – цена – сума”…, счетоводителите тия неща си ги знаят, без да викат “въххх” на разни момиченца, обслужващи брокерите…/
          Значи – за 78 лв. до тук плащат на наследниците: 20000 при смърт от ПТП, или 10000 при смърт от друг вид злополука. И още плащат % от съответната застрахователна сума /ЗС/, равен на %-та на изгубената трайно работоспособност, доказан /%/ с решение на ТЕЛК.

          Внимание: ако се плати % от ЗС за изгубена трудоспособност, а в последствие лицето почине ОТ СЪЩАТА причина, довела до ТН, то се плаща разликата между ЗС и изплатеното вече обезщетение за ТН.

          Изплащането е на наследниците, след представен смъртен акт и удостоверение за наследници. Наследници могат да бъдат и всички споменати в договора лица: родители, гаджета, жигола /държанки/….. и т.н., тогава застрахователят разделя ЗС на равни части и изплаща всяка част на ползвателите – лично.

          Аналогично – за покритие 1.2
          Врем.нетрудосп. /ВН/ – на 21-я ден от доказана с болничен лист ВН – получаваш еднократно 300 лв. , а ако ВН е при ПТП – 600 лв., вероятно струват още 28 лв.
          Т.е. – още 42 лв. за покритие 1.2

          Покритие 2 – е ясно – за 30 дни болничен престой се плащат по 20 лв. /внимание!!! – тук застрахователите ОБИКНОВЕНО фиксират от кой ден натам могат да платят, примерно – плащаме по 20 лв., но ако болният е престоял над 5 дни, т.е. – ако го изпишат на 3-я ден – не получава нищо!/

          Застраховката била “валидна за целият свят” – това малко го не вЕрвам, ОСВЕН ако не е подкрепено със съответен международен сертификат, в който да са посочени лимити за отговорност при различни случаи на потърсена СПЕШНА помощ в чужбина и АКО не са предоставени данни на международна АСИСТИРАЩА компания с нейните телефони, което нормално се фиксира в полиците за медицински разходи и/или злополука – и разни още рискове /да ви ги изброяват застрахователите, защото повече би трябвало да ги помнят – например – загуба на багаж по време на пътуване и т.н…/
          2-та % се начисляват при сключване на застраховката.

          Не става ясно, къде ще се извършва ликвидация – при брокера, или при застрахователя, т.е. – трябва да се укаже адрес на централата /брокерите МАЙ не участват в тая фаза от процеса в живтозастраховането/.

          Не е ясно и друго: понякога му казват ретроативен период, но не се свързва точно с болничен престой. Някои застрахователи през първата година поставят един период, в който не плащат, примерно в първият месец – как се нарича тоя период – да ви кажат знаещите. При подновяване на застраховката бе прекъсване на срока – тоя /ретроактивен/ период не се отчита.

          Сумират се оделните покртия и им се добавят едни 2% и готово. Забравих, че задължително има едни още 50% за консултанти от форумите.

          И накрая вече си подсвирвам оная песничка: "съм най-приятен, най-уникатен, от ден на ден - съм по-съвършен!"

          http://www.youtube.com/watch?feature...v=sb0oJXNQHPI#!
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Да, ама не - човекът може да се човекозастрахова в полза на кредиторът-бамка където си иска. Ако ония пробват да го насилват - само трябва мазно да обясни, че си МИСЛИ, че може да се човекозастрахова дето го кефи него, ама не е ного сигурен... но (защото не е ного сигурен), има едно приятелче в КаФеНето и мисли веднага да му врътне една моба и да го пита...
            Бамкерите гарантирано омекват и стават любезно-гузни.
            Бе, аз я питам да ми каже в коя компания по избор Х иска да й прекарам застраховките и колко пари ще сложи на масата ( после ще ги изпием - аз пари от жена не мога да взема ) - тя още философства?

            П.П. В БГ-стан всичко върви кат' преяли коне и имали "познат" в баМка и в застрахователна компания и вече са от спец-ове нагоре, щот' така им казал "техния" човек.

            После кой ми сра в гащите .....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              защо се ...заяждаш
              ЕЖК...е мой починал приятел и с жена му съм ходила да разберем причините да не признаят застраховката
              Естествено сега се води дело, което не е ясно колко ще се проточи, но покрай проблема разучих нещата и се оказа, че действително ДСК, задължава за ЗЖ, както и задължава това да става единствено през нейното ЗД.
              Да, ама не - човекът може да се човекозастрахова в полза на кредиторът-бамка където си иска. Ако ония пробват да го насилват - само трябва мазно да обясни, че си МИСЛИ, че може да се човекозастрахова дето го кефи него, ама не е ного сигурен... но (защото не е ного сигурен), има едно приятелче в КаФеНето и мисли веднага да му врътне една моба и да го пита...
              Бамкерите гарантирано омекват и стават любезно-гузни.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                защо се ...заяждаш
                ЕЖК...е мой починал приятел и с жена му съм ходила да разберем причините да не признаят застраховката
                Естествено сега се води дело, което не е ясно колко ще се проточи, но покрай проблема разучих нещата и се оказа, че действително ДСК, задължава за ЗЖ, както и задължава това да става единствено през нейното ЗД.
                Ти какво очакваш да ти каже служител Х на компания Игрек?

                Че са уникални и незаменими и че други, освен тях няма на пазара ( в стил Деси-тУ ). Нали така ги промиват на "фирмените" им обучения - все едно да идеш при баМков служител и той да ти каже, не бе иди в другата баМка, че там е по-изгодно. Нали имат таргети и прочие - т.е. нацепили са я с кредит, после със застраховка ( 2 да кажем ), после доброволен пенсионен фонд, после пакетна сметка, после разкриване на сметка - ..... всичко това са бонуси за служителя, бре - алоууу ....

                К'во очакваш да ти каже?

                П.П. Оправяйте се - ама кат' гледам ефекта е нулев - но ти чуваш петлите яко, кат' Зарко - той тоже от всичко разбира. Бе, въобще кажи ми кой не разбира от застраховане в БГ-стан, че ще ми е по-лесно.

                Ма, цялото БГ е от все странно развити личности

                Слънчевичко, посочи ми къде съм се заяждал - но стил аз не нямам информация за нещо и оттам насетне обобщения - нещо не върви. Даже ти давам пълен шанс да грейнеш и да ни "отъркаш" очите

                Ха, наздраве!
                Last edited by marandi; 30.01.2013, 18:57.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Щом си по-запозната от мИня - що ме питаш.

                  П.П. Викаш ЕЖК ( една жена ми каза ..... ) и накрая тарантанци

                  Ми, добре - оправяйте се

                  Колко пари искаш да загубиш, ако ти сключа застраховка Х при ДСК през друга компания, по твой избор и ще я признаят?
                  защо се ...заяждаш
                  ЕЖК...е мой починал приятел и с жена му съм ходила да разберем причините да не признаят застраховката
                  Естествено сега се води дело, което не е ясно колко ще се проточи, но покрай проблема разучих нещата и се оказа, че действително ДСК, задължава за ЗЖ, както и задължава това да става единствено през нейното ЗД.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    дори сметка, не съм имала в ДСК през живота си
                    Но явно, по-добре съм запозната с проблема от теб - от конкретен случай на близки
                    Можеш да сключиш застраховка, където си искаш - таратанци
                    Щом си по-запозната от мИня - що ме питаш.

                    П.П. Викаш ЕЖК ( една жена ми каза ..... ) и накрая тарантанци

                    Ми, добре - оправяйте се

                    Колко пари искаш да загубиш, ако ти сключа застраховка Х при ДСК през друга компания, по твой избор и ще я признаят?

                    Коментар


                    • Марантичка, я да те питам и теб, ква е таз застраховка
                      http://www.sdi.bg/web/v/jivot-i-zlopoluka-10104.html
                      служителките - двечки на брой )) в един от офисите им бяха категорични, че това е И ЗЖ.
                      Ако не е тъй, кой ще да е виновен, който ги е наел - есдиай или виктория или девойките
                      Аз обикновено, не се сърдя особено на служителите в мтел, ако не могат да ми обяснят ясно определен продукт, а питам в централата им що си крият скритите камъни

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Стига си дрънкала наизуст - баМка ДСК е длъжна да приеме всяка застраховка живот/имущество по техен кредитен продукт от лицензиран застраховател.

                        П.П. Вярно е, че дерат - бия ги двойно понякога в покрити рискове като ЗП, спрямо т'ва, което те насочват.

                        Някой да те е бил по главата да я сключваш там? Или други компании няма - ърмм?
                        дори сметка, не съм имала в ДСК през живота си
                        Но явно, по-добре съм запозната с проблема от теб - от конкретен случай на близки
                        Можеш да сключиш застраховка, където си искаш - таратанци

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          друг проблем - банките изнудват хората да сключват някакви застраховки - банките посочват продукта, който използват, често това е условие, вързано с кредита - които те водят "живот" и при настъпило събитие се започва, ама това не е така, онова не е така...
                          Амиии, върнете парите на хората, бре ...за тия застраховки ...
                          Случи бол - или пък банка ДСК, която застрахова само в своето ЗД и кво става - при случай, банката си иска парите от себе си, не си ги дава...и ти си на топа
                          Стига си дрънкала наизуст - баМка ДСК е длъжна да приеме всяка застраховка живот/имущество по техен кредитен продукт от лицензиран застраховател.

                          П.П. Вярно е, че дерат - бия ги двойно понякога в покрити рискове като ЗП, спрямо т'ва, което те насочват.

                          Някой да те е бил по главата да я сключваш там? Или други компании няма - ърмм?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Все си е общо застраховане, без значение видът на кредита.

                            Поздрави!
                            друг проблем - банките изнудват хората да сключват някакви застраховки - банките посочват продукта, който използват, често това е условие, вързано с кредита - които те водят "живот" и при настъпило събитие се започва, ама това не е така, онова не е така...
                            Амиии, върнете парите на хората, бре ...за тия застраховки ...
                            Случи бол - или пък банка ДСК, която застрахова само в своето ЗД и кво става - при случай, банката си иска парите от себе си, не си ги дава...и ти си на топа

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Дорогая, Деси -

                              да твърдиш, че ник marandi се "крие" е меко казано нагло, но кат' те гледам колко си босичка - нормално.

                              Преди 4-5 страници си оплюла Виктория и Мет-лайф. Прочети кои са Дженерали ( Виктория е част от тях ) и ти коя беше да казваш кой става и кой не става?

                              Прочети малко и за Мет-лайф ( бившата АИГ ) - лидер в северна, южна Америка - Русия и Украйна.

                              Та, коя беше ти да казваш кой става и кой не става? ( риторично )

                              П.П. Когато цепиш изречение, че средната доходност по продуктите на Алианц е 6% за последните 10 години ( в частност тарифа Динамика и мяткаш разни калкулатори ) -можеш ли да го докажеш?

                              Щот' аз мога да ти го докажа, че не е толкова? Ще се извиниш ли те питам на 'орицата? Мога да ти ги извадя и година по година колко е била доходността ( в евро/долари, което кажеш ).

                              П.П.П. 3-те %, които са гарантирани от Кодекса при Алианц влизат в откупната стойност при актюерските изчисления и ако има нещо допълнително като доходност от т.нар. техническа лихва се начислява върху математическия резерв, а не върху внесените вноски.

                              Виж, там в "офиса" да те подготвят малко по-добре, че дрънкаш простотии, както с КД лайф преди време. Тогава Алианц не спря да ги плюеш. Сега ново 20-сет. Що не се пробваш в политиката - там доста 'орица се пребоядисваха само за 10 години, та кат' те гледам имаш талант ( смигам )

                              Куцо, кьораво и сакато станало вече животозастраховател - .... ( ужас )
                              Има кой да ми дава оценка скъпа. Ти куца ли си?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                стига си плюл, бре
                                Кой е виновен за таз работа, знаеш, нали
                                Продуктите са достатъчно добри и без да им се придават качества, които нямат и да се "украсяват" излишно.

                                Точно такива кат' Деси кат' метнат 'орицата по върбите, после такива кат' мен вървят да им чистят ла*ната.

                                Като нямаш етика за бизнес Х - върви и си цъкай с дистанционното ТВ-то - не е нужно да се замърсява среда Х и да скапваш имидж на един доказал се сегмент в цял свят.

                                П.П. Ако, чуя мой консултант да дрънка подобни глупости - излита веднага от структурата ми. Като се говори за 10-30 годишен хоризонт се предполага, че ще си постоянно до 'орицата като имат нужда за целия период и да си си вързал гащите, че ще има кой да се грижи за тях, даже и теб да те няма.

                                Поздрави!

                                Коментар

                                Working...
                                X