IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Оттук насетне само на лични, после на имейл и толкоз, че ми писна от разни ламери, които не правят разлика корпоративен вариант - демек ЗКПО и че дори ЕТ в БГ се води пак към него закон, а не се третира като физ. лице счетоводно.

    Да вървят да се ограмотяват на друго място с техните физ. лица.

    Ай, бай от мен! ( и си слушайте "умниците" дет' една застраховка не са сключили през живота си, па камо ли да са ги обслужвали с години ).

    Ма, ще скъсат синджира да ръсят акъли.

    Коментар


    • Доколкото схващам въпроса на заинтересувания - той е: какво внася работодателя, за да получава данъчни облекчения с посоченият размер..., но - както и да е - застрахователите от такъв калибър - винаги почват с това, което МОЖЕ да се получи...


      Иначе - може би това е необходимо да се каже:

      При авансово облагане:

      На основание чл. 19, ал. 2 от ЗДДФЛ, месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2 за доходи от трудови правоотношения се намалява с направените през месеца чрез работодател лични вноски за допълнително доброволно осигуряване в общ размер до 10 на сто от месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2, както и с внесените през месеца за сметка на лицето лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски по договори за застраховки „Живот“ в общ размер до 10 на сто от месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2.

      При годишно облагане:

      На основание чл. 19, ал. 1 от ЗДДФЛ, сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 се намалява с направените през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване в общ размер до 10 на сто от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17, както и с внесените през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски по договори за застраховки „Живот“ в общ размер до 10 на сто от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17.


      Както и това:

      АКО застрахованият реши да си дръпне застраховката или нейна откупна стойност –не трябва да забравя, че дължи тези данъчни облекчения от 10%, ако вече са ползвани...


      накрая:

      Работодателят внася.............................. лв. - срещу които получава данъчни облекчения..............................лв.

      Успехи!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от spb1 Разгледай мнение
        Какви са данъчните облекчения ?
        При корпоративен вариант, какъвто беше въпроса 72 лв./година се приспада данък печалба.

        Примерно 150-200 $/евро - всяка 4-та или 5-та застраховка излиза за сметка на данъчните облекчения. Различни са вариантите, но изцяло покриват законовите изисквания.

        Поздрави!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          От класификатора по икон. дейности в БГ е минала Служба трудова медицина и му е издала предписание - демек, че са задължителни.
          --------------------

          Имаме готови разработени варианти точно за подобни случаи и ако е по животозастраховане ( със спестовна част + данъчни облекчения ) мога да помогна от няколко компании.

          Ако е по общо застраховане също го правя през различни компании, но не ме интересува - тип година за година.

          Поздрави,
          за повече на лични
          Какви са данъчните облекчения ?

          Коментар


          • Така и някои все още не са разбрали, че тоя форум е за взаимопомощ, а не за изнудване на работодателите на БГ-стан... ...,
            ..., защото - как ще я развиваме тая страна, ако - СЛЕД всяка лицензирана структура - има ПОДструктури, които - смучейки /разбирай - начислявайки допълнително такси/ - увеличават /безсмислено/ таксите и налозите на работодателите...

            Е, как да живне тогава тоя /някакъв/ бизнес, от който се очаква да заработи и да увеличава постоянно работните места, производството - и като цяло - на платежоспособността и потреблението, което пък - да отвори нови работни места в другите бизнеси?...

            В тая връзка, какво излиза от поста на един "компетентен" тук консултант?

            1. Излиза, че - като е минала служба "Трудова медицина" - то тя е дала предписание на Работодателя /според поста долу/ - ПРЕДИ ВСИЧКО - Работодателят да се изръси за животозастраховане - и то - не как и да е - а със спестовна част...

            2. Значи, като разсъждавам натам, то тая "служба" - може и конкретен застраховател дори да е посочила...

            Значи: някой тук търси "читав" застраховател.

            Още: някой тук търси конкретен вид застраховка - рискова, свързана с конкретен вид производство.

            Което означава, че някой Работодател търси:

            1. Лицензиран застраховател в областта на рисковото застраховане /което пък ОЗНАЧАВА, че животозастрахователите НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са лицензирани за определения продукт - и това е така!

            2. Търси най-тънкото плащане за бизнеса, което да гарантира наличие на определен тип документи /при проверка/, както и отговорност на застраховател по покрити рискове, в случай на застрахователно събитие.

            Как бих постъпил, АКО бях Работодател? Изпращам счетоводител или друг назначен служител, когото не съм назначил по нечии протекции и - за когото зная, че не ме подвежда - в Централата на застрахователите /поне първите 7-8 - според класацията им за застрахователните обеми пред предходната финансова година/. Същият трябва да ми донесе оферти от шефа на направление "Рисково застраховане".

            Сравнявам отговорностите на застрахователите за 1 година, както и дължимите премии за това. Понеже те са съизмерими, то всеки застраховател прилага и някакви отстъпки, разсрочвания на плащанията, бонуси и т.н., които също не са без значение.

            Тегли се калема и нещата стават ясни.

            Ако работодателят е достатъчно напред в материала, СЛЕД като е направил горната сметка, то той изисква такава оферта и от различни посредници /между него и застрахователя/, но БЕЗ ДА ИМ КАЗВА ПРЕДВАРИТЕЛНО направената си сметка... Посредникът му дава своята оферта и работодателят сравнява.

            Натам - само фантазията на работодателя може да му помогне.., или - познанството му с шеф на компания, който има право да направи най-големите отстъпки в цената на даден застрахователен продукт в рамките на допустимото....

            Успехи!

            п.п. Мисля, че тия неща сме ги казвали - някъде назад в темата...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
              Моля, някой по-запознат, да ме насочи към подходяща застраховка злополука и временна нетрудоспособност на работници? Мой приятел е работодател на 30-на работника, които работят с мототехника и машини и понякога се случват злополуки и временна нетрудоспособност, които му създават затруднения и разходи и е решил да покрие този риск. Търся както подходящ продукт, така и читава компания, която да го предлага и обслужва коректно. Ако има значение, производството е животноводно-земеделска ферма и се намира в Сливенско.

              Благодаря предварително!
              От класификатора по икон. дейности в БГ е минала Служба трудова медицина и му е издала предписание - демек, че са задължителни.
              --------------------

              Имаме готови разработени варианти точно за подобни случаи и ако е по животозастраховане ( със спестовна част + данъчни облекчения ) мога да помогна от няколко компании.

              Ако е по общо застраховане също го правя през различни компании, но не ме интересува - тип година за година.

              Поздрави,
              за повече на лични

              Коментар


              • Моля, някой по-запознат, да ме насочи към подходяща застраховка злополука и временна нетрудоспособност на работници? Мой приятел е работодател на 30-на работника, които работят с мототехника и машини и понякога се случват злополуки и временна нетрудоспособност, които му създават затруднения и разходи и е решил да покрие този риск. Търся както подходящ продукт, така и читава компания, която да го предлага и обслужва коректно. Ако има значение, производството е животноводно-земеделска ферма и се намира в Сливенско.

                Благодаря предварително!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от voyous Разгледай мнение
                  ако си чел по-внимателно написаното от мен, ще разбреш. и общи и технически, знаеш ли с какъв зор ги измъкнах. все едно са някаква копоративна тайна

                  а това което казваш - че представянето на тези условия е преди всичко - ами айде де, то и аз това искам. браво! но ти май не си се сблъсквал с тази част от колегите си? а как попаднах на тях не знам. те попадат на мен! явно тъй като имам изтекла полица съм в някакви списъци на алианц, та си ми звънят чат пат. и аз понеже имам интерес към тоя продукт, им давам шанс..и съм ги питала как ми намират телефона, не казват та чак и пенсионния фонд искаха да си местя при тях...щяла съм да имам преференции ама не разбрах какви

                  ама ти май наистина не знаеш какви колеги имаш. честна дума!

                  аз спирам вече. казах квото ми беше на душата, който разбрал - разбрал.
                  Да, разбирам те и си права - немците правят умишлено конфликт на интереси. Както в агентската си мрежа, така и в банковата си мрежа + включването на техни продукти от други баМки да ги предлагат.

                  Пример: На тест ( внезапен ) по застраховане - всички баМкови служители са "скъсани" - т.е. те не знаят какво предлагат на 'орицата, но трябва да гонят месечни таргети. Така им е спуснато свише да направят застраховки Х - иначе бонус/месечен няма към заплатата.

                  Темата е много е дълга и не ми се навлиза в нея. Лично преди години съм уволнявал банкови служителки - но при нас е различно - аз пускам сигнал до нашата централа за служител Х в град Х - нашата централа до тяхната централа и те после надоле по веригата - шут.

                  П.П. Не мога да отговарям за чужди действия или бездействия. Спрях да го правя, че 2009 почна криза и си представям некво лелче в баМка Х къде ще си намери после работа на 50 години - отговор - никъде. Затова "омекнах".

                  По-спокойно го карай - да си хабиш нервите за идиоти не си струва.

                  Поздрави!

                  Коментар


                  • ако си чел по-внимателно написаното от мен, ще разбреш. и общи и технически, знаеш ли с какъв зор ги измъкнах. все едно са някаква копоративна тайна

                    а това което казваш - че представянето на тези условия е преди всичко - ами айде де, то и аз това искам. браво! но ти май не си се сблъсквал с тази част от колегите си? а как попаднах на тях не знам. те попадат на мен! явно тъй като имам изтекла полица съм в някакви списъци на алианц, та си ми звънят чат пат. и аз понеже имам интерес към тоя продукт, им давам шанс..и съм ги питала как ми намират телефона, не казват та чак и пенсионния фонд искаха да си местя при тях...щяла съм да имам преференции ама не разбрах какви

                    ама ти май наистина не знаеш какви колеги имаш. честна дума!

                    аз спирам вече. казах квото ми беше на душата, който разбрал - разбрал.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от voyous Разгледай мнение
                      ами..има истина. но признай, че заради такива симпатяги - накрая ние клиентите сипваме по форумите и търсим в гугъл.

                      аз обичам да взимам информирани решения. не се броя за капацитет, затова държа да чета договорите и общите условия. но като ми дойдат едни симпатяги на общи приказки, без нещо черно на бяло, се ядосвам. после срещи та срещи. абе хора, дайте документите да прочета, да помисля, да си направя списък от въпроси, та ще ви го пратя тоя списък, ще се срещаме, ще си обсъдиме. все тая...те са такива каквито са, а аз ще се радвам да има повече изключения. признай - съвсем друго е като пред теб застане един интелигентен човек, запознат с материята, и ти говори с факти и цифри. всичко е в доверието - ако този човек ми спечели доверието с конкретика, няма да бавя нещата. по мои разчети трябваше още преди 3 месеца всичко да е решено, подписано и забравено, но уви хехе
                      Не'ам представа с к'ви колеги си работила - предварително изпращане на Общи условия ( а дори и на Техн. условия ) по всеки продукт е задължително. Предполагам сефте чуваш, че преди Общи условия, има и технически - хихи

                      П.П. Затова казах на Импе-то и Янчев, че Русото винаги казва и лошите неща. Не само 'убавите по продукт Х

                      Хъ-хъ ...

                      Коментар


                      • ами..има истина. но признай, че заради такива симпатяги - накрая ние клиентите сипваме по форумите и търсим в гугъл.

                        аз обичам да взимам информирани решения. не се броя за капацитет, затова държа да чета договорите и общите условия. но като ми дойдат едни симпатяги на общи приказки, без нещо черно на бяло, се ядосвам. после срещи та срещи. абе хора, дайте документите да прочета, да помисля, да си направя списък от въпроси, та ще ви го пратя тоя списък, ще се срещаме, ще си обсъдиме. все тая...те са такива каквито са, а аз ще се радвам да има повече изключения. признай - съвсем друго е като пред теб застане един интелигентен човек, запознат с материята, и ти говори с факти и цифри. всичко е в доверието - ако този човек ми спечели доверието с конкретика, няма да бавя нещата. по мои разчети трябваше още преди 3 месеца всичко да е решено, подписано и забравено, но уви хехе

                        Коментар


                        • Навремето кат' се занимавах и с баМкову посредничество по време на кредитния буум - се сетих за млади лелки - дет' търчаха да обикалят от баМка на баМка да гледали условията на баМките.

                          Амбицирани, надъхани и мислещи си, че знаят всичко по кредитирането.

                          П.П. Те, така сега и със Застраховането - 2 дена форумчета, малко гугъл и сте готови - почвам да ви викам колеги после

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Спокойно, бре - ти запали метлата - хихи

                            П.П. Имала си Т20 ( динамика ) - за толкова къс срок е нормално да нямаш почти никаква доходност.

                            По принцип като техника се прави така: Слагаш си една подобна тарифа - но опъваш като срок към макс-а за сравнително малка сума/годишна с цел да хванеш максимални обещетения и си я цъкаш годишно.

                            А, другия кеш го изсипваш ударно/еднократно по други продукти ( не класическа, а към инвестиционни ) с къси срокове 5 и 10 и 15 години - целта е да ти започне да тече пасивен месечен доход после. Те ще ти поддържат после тази тарифа за целия период като си ги предоговориш как ги искаш. Пожизнена рента само недей, че там ще литнат средствата, ако стане най-лошото и няма да има наследствена маса после.

                            П.П. При Т20, ако държиш само на тежките заболявания ще ти излезе като доп. пакети и малко оскъпява продукт. Не малко и доста, а по него няма спестовна част. Важи година за година.

                            Има друга компания, където точно тежки заболявания са включени директно към осн. програма и спестовната им част.

                            Т'ва е накратко.
                            Успех!
                            а, виж че можело

                            да, държа на тежките заболявания, защото ги отчитам като най-голям риск за моето бъдеще и за бъдещето на семейството ми. не знаех, че има конкурентен продукт, където пакетите за тежки заболявания се вкл. към спестовната част. благодаря за информацията, ще ги проверя

                            иначе си мисля за максималния срок 25-30 години, в най-консервативната програма. не много голяма вноска, за да не ми се налага да прекъсвам застраховката ако нещо се случи. и ще я внасям на годишна база, нали има някакъв % намаление.

                            рентните съм ги отписала, особено пожизнените. още една пенсия не ща, дори и да я доживея

                            хубав ден

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от voyous Разгледай мнение

                              на въпроса колко имам и за какъв продукт се боря - в по-предите ми мнения съм написала. държа на здравния аспект. трудно ми е да сравня покритите заболявания по различните продукти. или ще имам бест докторс застраховка, или ще си направя спесовна по тарифа 20 с вкл. тежки заболявания. само че нямам точно описание на покритите заболявания. имам само тези по бест докторс. ако си точен/точна можеш да дадеш техническите условия по двата продукта, и да ги дискутираме, защото виждам че има и други заинтересовани тук. това е само ако искаш разбира се. иначе може да продължаваме да се заяждаме.

                              това е форум за обсъждане и е свободен за всеки и гледната му точка.
                              ако съм нарушила правилата на форума МОЛЯ МОДЕРАТОР ДА ИЗТРИЕ МНЕНИЯТА МИ ТУК И ПРОФИЛА МИ. Благодаря.
                              Спокойно, бре - ти запали метлата - хихи

                              П.П. Имала си Т20 ( динамика ) - за толкова къс срок е нормално да нямаш почти никаква доходност.

                              По принцип като техника се прави така: Слагаш си една подобна тарифа - но опъваш като срок към макс-а за сравнително малка сума/годишна с цел да хванеш максимални обещетения и си я цъкаш годишно.

                              А, другия кеш го изсипваш ударно/еднократно по други продукти ( не класическа, а към инвестиционни ) с къси срокове 5 и 10 и 15 години - целта е да ти започне да тече пасивен месечен доход после. Те ще ти поддържат после тази тарифа за целия период като си ги предоговориш как ги искаш. Пожизнена рента само недей, че там ще литнат средствата, ако стане най-лошото и няма да има наследствена маса после.

                              П.П. При Т20, ако държиш само на тежките заболявания ще ти излезе като доп. пакети и малко оскъпява продукт. Не малко и доста, а по него няма спестовна част. Важи година за година.

                              Има друга компания, където точно тежки заболявания са включени директно към осн. програма и спестовната им част.

                              Т'ва е накратко.
                              Успех!
                              Last edited by marandi; 09.02.2014, 13:23.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                П.П. Кажи колко кинти имаш и за какъв продукт се бориш, понеже си много отворена. Ще ти отговоря веднага - само, че депозираш сумата на инвестор - после ще ти отговарям.

                                Първо да видя ангажимент - после ще ти отговоря на всички въпроси реално - ти пак няма да сключиш застаховка кат' те гледам - ама 50% от сумата остава за форума да я изпие. Аз не искам нищо.

                                П.П.П. Следващият път ще се научиш, че нашият труд не е без пари - и подобен изказ е недопустим, освен ако не ръгнеш кинтите напред за залог. Можеш ли ръгна 10к евро, че държиш този нагъл тон към колегите все едно са ти длъжни?

                                Ще ти се отговори на всичко после - или не можеш ги ръгна? ( а само си лаеш ). Ърмм ...?
                                първо. аз форума не го познавам, и не мисля, че имам някакво морално задължение да го карам да пие. хаха и сега се сетих, че в полицата ми пишеше, че не важи за злополуки в следствие на алкохолно въздействие. недей да подтикваш форумците към чашката, нали са ти клиенти

                                второ. да ти донеса едни 10к евро в аванс, за да получа отговори на въпроси относно застрахователен продукт? дай пак, че не разбрах? явно съм пропуснала да прочета това важно условие на сайтовете на застрахователните компаниии виж, нямам намерение да си меря джоба с теб. а и честно казано, отсега те предупреждавам, че както сме тръгнали надали ще стана твой клиент.

                                на въпроса колко имам и за какъв продукт се боря - в по-предите ми мнения съм написала. държа на здравния аспект. трудно ми е да сравня покритите заболявания по различните продукти. или ще имам бест докторс застраховка, или ще си направя спесовна по тарифа 20 с вкл. тежки заболявания. само че нямам точно описание на покритите заболявания. имам само тези по бест докторс. ако си точен/точна можеш да дадеш техническите условия по двата продукта, и да ги дискутираме, защото виждам че има и други заинтересовани тук. това е само ако искаш разбира се. иначе може да продължаваме да се заяждаме.

                                това е форум за обсъждане и е свободен за всеки и гледната му точка.
                                ако съм нарушила правилата на форума МОЛЯ МОДЕРАТОР ДА ИЗТРИЕ МНЕНИЯТА МИ ТУК И ПРОФИЛА МИ. Благодаря.
                                Last edited by voyous; 09.02.2014, 09:45.

                                Коментар

                                Working...
                                X